istenmeyen yaramaz cocuklar..

gerçekten istemeyen e gitmeyeceksin sen sonuçta elinden geleni yapiyosan başka ne yapabilirsin yani misal eşimin bir akrabası var kızı severim aslında ama 3 yasinda bir kızı var sürekli biseyler ister olmayinca ağlar benim kizimin elinden çeker ona verir bu aglayinca kusuyo diye gerçekten kusan bir cocuk oda sürekli geldiğinde heryer kusar anası da elinde bir peçete ile yüzeysel alır böyle insanlar elbette istenmez sevilmez

Bence çocuğu yaramaz olan laftan anlamayan sözde cok zekilikten boyle davranan anne ve çocuklar gitmesin öyle ev misafirliklerine.
Anne çocuğa baksa bile gitmesin bence.
Artık ben bu konuda doldum taştim bile bıktım çünkü otur evinde senim cocugunun zır zır ağlamasıni kosmasini yiyecekleri mutfaktan alip dokmesini bem beyaz halilara meyve suları bosaltmasini televizyonu asaga indirmesini cekmek zorunda degil kimse.
Emerjisini attirmak isteyen çocuğunu parka gotursun.
Bende ilerde anne olursam elimden geldigimce egitmeye caliscam ama yine olmazsa gitmem ev oturmalarina cocuk kendini bilene kadar. Ne var yani bir tarafım eksilmez. Arkamdan küfür yemekten iyidir.

benim uyguladigim ve gerçekten faydasını gördüğüm bir kac şeyden bahsedebilirim size mesela ben ev aksesuarlarimi kaldirmadim dolaplarimo kilitlemedim ilaç dolapları hariç her ellemeye yeltendiginde ona bir yetişkin gibi anlattım hayır annecim onlar ellenmez ellenirse kırılır ellerimiz kesilir yada ben çok üzülurum vs gibi dolaplar içinde şöyle bir çözüm buldum evde bir tane dolabimi onun için ayırdım mutfakta ve diğer dolaplara gittiğinde iste bu kizimin dolabı diye hep oraya yonlendirdim ve oraya plastik mutfak eşyalarını koydum renkli 2 tane de ufak tencere koydum evdeki eşyaların ne olduğunu ne ise yaşadıklarını 10 aylıkken öğretmeye başladım o zaman zararlı şeyleri öğrendi ve suan da yerde bıçak görse bile asla elini sürmez hemen bizi çağırır çoğu zaman evde serbesttir aslında ona burasının bizim evimiz olduğu için serbest hareket edebileceğimizi ama başka insanların evinde izinsiz birşeylerin alınmayacağını anlattım daha sonra bir kac kere kreş arkadaşından vurmayı ve isirmayo ogrenmisti bende ona nuray isirdiginda sen çok uzuliyosun canin yaniyo değilmi dedim evet dedi sende başka çocuklara vurduğunda üzülür ve canlari acir dedim bunlardan gerckten verim aldım artık gerçekten kızımla biryere gitmek benim için çok kolay yani aslında büyük insanlarla iletişim kurar gibi anlayınca bence anlıyorlar

Emrin olur

Ben okuduğunu iyi anlayan ve çok iyi yorumlayabilen biriyim. Sen biraz dikkat et bakalım tavrına.

Ha buarada dövseydin ancak çıkarırdın hırsını herhalde..

Hay allahım ne tipler var ya..

Emrin olur

Ben okuduğunu iyi anlayan ve çok iyi yorumlayabilen biriyim. Sen biraz dikkat et bakalım tavrına.

Ha buarada dövseydin ancak çıkarırdın hırsını herhalde..

Hay allahım ne tipler var ya..
cokta iyi anlayamiyomussun demekki canım bunu da anlamış.oldun

kardeşinin çocuğunun yaramaz olduğunu kabul eden ve konuşmasına sinir olan bir teyze ilk defa görüyorum.normalde her hareketi konuşması ablan gibi sana da sevimli gelmesi lazım

Ağlıyor bağıra bağıra ağlamakta özgürsün bitince haber ver diyoruz çünki yok yere ağlıyor 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne baba deyip birşeyler anlatıyor o an çok komik

Ağlıyor bağıra bağıra ağlamakta özgürsün bitince haber ver diyoruz çünki yok yere ağlıyor 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne baba deyip birşeyler anlatıyor o an çok komik

Ben yaramaz çocuktan ziyade ebevenylerine fit oluyorum..Çocuktur yapar ama anne rahat olursa cocuk zıvanadan çıkıyor.Ben artık baya sıkıldım misafirlerimin çoğunun çocuğu oluyor,4 aylık bebem var sürekli de gelmek istiyorlar öncesinde dip bucak sonrasında dip bucak temizlemekten yoruldum.Artık kabul etmeme kararı aldım dünden sonra.Hele birinin oğlu o o kadar yaramaz ki eve de alıştı geldiği gibi koltukları istediği gibi şekillendiriyor altından üstünden girip cıkıp duruyor kuduruyor da kuduruyor uyuyan bebeği uyandırıyor sürekli.Annesi oturduğu yerden paşam yapma diyor o kadar. Biri de dün tuvaletini yapmış çağırıyor annesini yok mümkün değil gitmedi sil gel sifonu cek diyor ardından bir gittim ki her yer b.k içinde peceteler heryerde.. Benim de çocuğum var ayaklansa assla bu kadar rahat olamam.

Çocuk elbetteki yaramaz olabilir,enerjisini kontrol etmekte zorluk yaşayabilir.Ve bir çocuk yaramaz diye yargılanıp,yerden yere vurulamaz. Burada sorun ailede.
"Benim çocuğum yaramaz ne yapayım" diye hareket ediyor bazı anneler ve nerede olursa olsun 'aman çocuğumun psikolojisi etkilenmesin ,özgüveni zedelemesin,özgür bir birey olsun' gibi nedenlerle çocuğunun hiçbir davranışına müdahele etmeyen sözde bilinçli annelerle dolu etraf...
Bir de hiperaktiviteyi öğrenmişler(!) çocuğun tüm yaramazlığı ve şımarıklığıyla ilgili olarak; hiperaktif aynı zamanda da çok akıllı benim çocuğum,hep fazla akıllı olmasından kaynaklanıyor bu hareketleri diyen bir kesim var.

Çocuklu bir misafirim (arkadaşım) gelmişti,çocuk elinde flütle geziyordu evin içinde flütü nefes almadan çalıp duruyordu annesi yapma demedi,o flütle kapılara vurdu annesi dur demedi,ayakkabiligi açtı ayakkabılarımi giyip evin içinde dolaştı altları kirli ayakkabıyla annesi yine dur demedi üstüne üstlük ayy yavrum benim,annesinin kuzusu nasıl meraklı evde de böyle dedi. Koltukların üstünde zıp zıp zıpladı annesi dur demedi,arkadasimla konuşuyoruz illaki araniza oturcam diye yerlerde tepindi annesi dur demedi ve aramıza oturdu,izinsiz telefonumu aldı interneti açtı üst üste çocuk videoları izledi annesi dur demedi bi süre durdu öyle,telefonu fırlattı sonra gitti bibloları aldi onlarla oyun oynayacağım dedi,o biblolar artık yok çünkü annesi dur demedi.En son sesi çıkmıyordu bi baktım yatak odasında bütün ojelerimi bulmuş sürmek isterken yatağımın üstüne dökmüş ojeleri,kırmızı,siyah,bordo,mavi her rengi dökmüş nasıl yapmışsa,eline bulasanlari da yataga sürmüş bir güzel. Bu manzarayla karşılaşınca refleks olarak ne yaptin dedim.Koşa koşa annesinin yanına gitti ağlamaya başladı. Misafirim de yatak örtün kadar konuş benim çocuğumdan hiçbişey kıymetli değil,o çok zeki ve araştırmacı bir çocuk o yüzden yapıyor bunları dedi ve bir hışımla çıktı gitti evden,ben de elim yanağımda saatlerce düşündüm ne yaptım acaba ben diye.. Ama iyi ki de gitmiş ve arkadaşlığımız bitmiş yoksa sinir hastası olacaktım içime ata ata..

Çocuğun enerjisini tümüyle kontrol etmesini bekleyemeyiz ama en azından aileler tarafından kontrol altına alınıp çevreye rahatsızlık vermesi engellenebilir.

Ay benımde kzıım var 5 yasında evet her cocuk gıbı meraklı dağıtmayı seven ama kımsenın evınde bası bos bırakmam ben duzenlı bırıyım hep toplarım oyuncaklar bile gozumu yorar kızımda bılıyo tehtıt eder benı arada sımdı evı dagıtıcam dıye
Ama artık daha bılınclı benım ıcın evı topluyor sen bekle gelme diyor sakın mutfaktan ısı bıtınce odasına cagrıyor yatagına kadar toplamıs
Ben en cok gelen annelrden sıkayetcıyım elıne yemesı ıcın onu bunu verıyolar hoslanmıyorummm evın heryerınde ne yedıyse onun pıslıgını temızlemek zorunda degılım kı uyarıorumda mutfakta yensın dıye aglıyo dıye verıyolar halılarım beyaz sınır gelıyo bana kapıyı acmıyorum bazen

Yuz de elli elli, ben kesinlikle fıtrata inanırım. Ne kadar egitirseniz egitin mizacı neyse onu yansitir cocukta. İs anneye dusuyor misafirlige gittimi ilgilenecek cocuguyla.

yuh dedim gercekten.iyi dayanmissin..karaktersiz bir insan...gitsin bosverr.bir de mesaj at havale numarasi ver ortunun parasini versin..amanim cok sinirlendim yaw

Son düzenleme:
Bir de zeytinyağı gibi üste çıkmış terbiyesiz.Gitsin evini ne hale geitiriyorsa getirsin özgür çocuksa vursunlar kendileriniyola.Eğer bir insan misafirliğe gidiyorsa ev sahibine zarar vermeyecek. Biz annemizin gözüne bakardık ya hu tek kaşını kaldırması yeterliydi oturup koltuğa sinmek için.Şu an çok da özgür bir kadınım her şeyimi kendim yapıyorum mesleğimi elime almışım kimseye muhtaç değilim misal..

Aynen..Misafirliğe gittiğimizde yerimden bile kalkmazdım,tuvaletim gelse sessizce anneme söylerdim ya da ev sahibine tuvalete girebilir miyim derdim. Birşey dikkatimi çekse uzaktan bakar incelerdim. Ev sahibi elime bir oyunak verse annemin onayını almadan almazdım. Ve hiç de psikolojisi bozuk bir insan olmadım,ya da silik bir tip de olmadım. Hep sevilen,bir ortamda istenen ve aranan bir insan oldum. Dediğin gibi ben de psikolojisi sağlam,mesleği olan özgür bir kadınım.

Şimdiki bazı anneler televizyonda bir kaç psikolog dinlemekle,bir kaç çocuk psikolojisi kitabı okumakla süper bilinçli anne moduna giriyorlar ama birşeyleri ayarında yapmayı beceremiyorlar işin kötüsü bunun farkında değiller ve iyi birşey yaptığını düşünüyorlar..

ohooooo ne kadar abartmışsın aynısını bana söylüyolar ama çocuğumu gözlemlediğimde başka çocuklar kışkırta kışkırta kızdırıyolar eeeeeeeee sonra ya bir ısırık yada ağlama nöbeti sonra senin çocuğun çok yaramaz oluyo kimse dönüpte bi kendi çocuğunun yaptığına bakmıyo baktığın göze bağlı kimiside çok beğeniyo huyunu suyunu birde en fazla 2 yaşına kadar karıştırabilir heryeri gayet normal buluyorum bu durumuda he ondan sonrasıda senin verdiğin eğitime bağlı

Teyzem oglunu "paşam benim aslan oglum" vs vs diye diye her yaramazlığını seve seve büyüttü. Kuzenim benden 4 yaş küçük ama bizi döverdi ve kimse bisey demezdi. Hatta benim annem-babam ayrı olduğu için dalga geçerdi. Biz kızsak hemen teyzem müdahale ederdi.
Şimdi noldu biliyor musunuz?
Çocuk 20 yaşında ; annesi onun davranış ı yüzünden ağlarken onunla dalga geçip "ne güzel ağlattım seni dimi ama" "bu gün de aglattm annemi ohh" diyen ; ailesi borç bataklığında olmasına ragmen yurtdışına tatile gitmek için cingar çıkaran bi tip.
Şimdi teyzem çok ah vah ediyor ama nafile. Allah bizim çocuklarımızı böyle etmesin.
Ben benim ogluma değil "paşam" demek isminin sonuna "efe" eklemeyi düşünüp sonradan ukala olur diye vazgeçmiş biriyim

ben diyorum ki bir çok şey yetiştirmekten kaynaklanıyor.

insanlar iyi ya da kötü doğmaz karakterlerinde taşıdıkları olumsuzlukları törpüleyen de ortaya çıkaran da önce aile sonra toplumdur.
ya bence uetistirilmekle alakasi yok..
brnnim cocuk ben ne yapsamda bazi huylarindan vazgecmiyor ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…