gerçekten istemeyen e gitmeyeceksin sen sonuçta elinden geleni yapiyosan başka ne yapabilirsin yani misal eşimin bir akrabası var kızı severim aslında ama 3 yasinda bir kızı var sürekli biseyler ister olmayinca ağlar benim kizimin elinden çeker ona verir bu aglayinca kusuyo diye gerçekten kusan bir cocuk oda sürekli geldiğinde heryer kusar anası da elinde bir peçete ile yüzeysel alır böyle insanlar elbette istenmez sevilmezYetistirilme cok onemli ayrica bu zamanda cocuklarin alanlarida kisitli oldugu icin enerjilerini harcamak icin oraya buraya kosar tabiri caizse yaramazlik yaparlar. Ama yaramaz cocuk nedir ki. Bu cocuklar hareketli ve iyi ilgi alaka yonlendirme lazim. Benim cocugum bir bucuk yasinda ve cok hareketli bir cocuk bende artik kisitlams durumdayim kendimi ve her yere herkese gitmiyorum. Cocugumdan dolayi beni istemiyorlarsa gitmem. kusura bakmasin herkes anne ve ben ilgisiz bos birakan bir anne degilim. Ki bu istemeyenler once kendilerine baksin
benim uyguladigim ve gerçekten faydasını gördüğüm bir kac şeyden bahsedebilirim size mesela ben ev aksesuarlarimi kaldirmadim dolaplarimo kilitlemedim ilaç dolapları hariç her ellemeye yeltendiginde ona bir yetişkin gibi anlattım hayır annecim onlar ellenmez ellenirse kırılır ellerimiz kesilir yada ben çok üzülurum vs gibi dolaplar içinde şöyle bir çözüm buldum evde bir tane dolabimi onun için ayırdım mutfakta ve diğer dolaplara gittiğinde iste bu kizimin dolabı diye hep oraya yonlendirdim ve oraya plastik mutfak eşyalarını koydum renkli 2 tane de ufak tencere koydum evdeki eşyaların ne olduğunu ne ise yaşadıklarını 10 aylıkken öğretmeye başladım o zaman zararlı şeyleri öğrendi ve suan da yerde bıçak görse bile asla elini sürmez hemen bizi çağırır çoğu zaman evde serbesttir aslında ona burasının bizim evimiz olduğu için serbest hareket edebileceğimizi ama başka insanların evinde izinsiz birşeylerin alınmayacağını anlattım daha sonra bir kac kere kreş arkadaşından vurmayı ve isirmayo ogrenmisti bende ona nuray isirdiginda sen çok uzuliyosun canin yaniyo değilmi dedim evet dedi sende başka çocuklara vurduğunda üzülür ve canlari acir dedim bunlardan gerckten verim aldım artık gerçekten kızımla biryere gitmek benim için çok kolay yani aslında büyük insanlarla iletişim kurar gibi anlayınca bence anlıyorlarEvt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz
yazdıklarımı iyi okursan eğer benim bunlardan herhangi birisini yazmadigimi görmüş anlamış olursun ben onu yapabilir bunu yapabilir demedim sadece cocugum yaramaz olduğu için beni istemeyen insanlarla isim olmaz.elbetteki ben elimden geleni yaparım öyle bir cocugum varsa ama sırf bu yüzden benimle gorusmeyende gorusmesin kimse için çocuğumu atama kaldı ki hanımefendi !!!!! benim cocugum 2 bucuk yasinda gorgu kurallarını da ev kurallarını gayet bilen bir cocuk konuşmayı anlamadan atlamayın bir daha !
cokta iyi anlayamiyomussun demekki canım bunu da anlamış.oldunEmrin olur
Ben okuduğunu iyi anlayan ve çok iyi yorumlayabilen biriyim. Sen biraz dikkat et bakalım tavrına.
Ha buarada dövseydin ancak çıkarırdın hırsını herhalde..
Hay allahım ne tipler var ya..
kardeşinin çocuğunun yaramaz olduğunu kabul eden ve konuşmasına sinir olan bir teyze ilk defa görüyorum.normalde her hareketi konuşması ablan gibi sana da sevimli gelmesi lazımKardeşimin 5,5 yaşında bir oğlu var, içimi tüketiyor resmen
Kırmaz dökmez ama hiç susmuyor, kendisini büyüklerle arkadaş sanıyor, onun olduğu ortamda kimse kimseyle konuşamıyor
Şımarık, küfürbaz hiç sevmediğim bir çocuk tipi
Kardeşime göre onun etrafında dönüyor, çocuktan başka hiç bir konumuz yok
Bu işin bir de baba tarafı var, 5,5 yaş erkek çocuğunun babasıyla vakit geçirmesi gereken dönem ama baba hiç oralı değil
Ben ki yeğenlerimin gözüne bakarım, hepsi çok kıymetlidir ama bu çocuğu göresim yok, bu yüzden kardeşimle de minimum seviyede görüşüyoruz. Özgüvenli olsun diyor ama bu özgüven değil bence, kardeşim ve eltileri hepsi aynı binada oturuyor, aslan oğlum, paşa oğlum, evimizin erkeği oğlum diye diye hepsi bir arada manyak ettiler çocuğu, içlerinde kızları olanlar var onlar hiç adam sınıfına koyulmuyor resmen ayrımcılık var. Bir ay önce ikinci oğlunu doğurdu kardeşim, oğlan oğlan diye deli oldular, acıyorum bu çocuklara, bu tiplerin yüzünden çocuk olamıyorlar çünkü ve tabii haliyle istenmiyorlar. Dediğim gibi kardeşimle çok az görüşüyoruz, hem kafam kaldırmıyor, hem de sinirleniyorum. Kırk yılda bir bütün aile bir araya geliyoruz ama bir saat muhabbet edemiyoruz paşasının yüzünden, çok sinir bozucu
Ağlıyor bağıra bağıra ağlamakta özgürsün bitince haber ver diyoruz çünki yok yere ağlıyor 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne baba deyip birşeyler anlatıyor o an çok komik4 senedir aynı yerde oturuyorum. 2.5 yaşında ve 9 aylık iki oğlum var. Komşularım sürekli davet eder ama daha iki kere gittim. Hareketli ve meraklıdır benim oğlum ve sürekli peşinden koşup bir muhabbet bile edemiyorum o yüzden gitmemeyi tercih ediyorum. Evimde çocuklara zarar verecek bütün objeleri kaldırdım o yüzden genelde ben misafir ağırlamayi tercih ediyorum. Hic rahat bir anne olamadım kendi ailemin evinde bile sürekli peslerindeyim. Çocuktur yapara asla inanmıyorum ve kimsenin eşyasina zarar gelsin istemem. Genelde park ve geniş alanları tercih ediyorum. Çok şükür artık hiç sıkıntı yaşamadan dışarıda saatlerce gezebiliyoruz. Mesela kardeşini itelediginde hemen odana git ve düşün diyorum ve kendi gidiyor odasına kapıyı kapatıyor hemen geri açıyor ve gelip beni öpüyor. Aferin diyorum demekki vurmamak gerekiyormuş demi diyorum. Bir şeye inat edip ağladığında asla ellemiyorum ve ağlaman bittiğinde gel diyorum valla 5 dakika sürmüyor normale dönüyor. Ona kızdığımda mutlaka sonrasında neden kızdığımı anlatıyorum ve özür diliyorum. Bol bol teşekkür ediyorum ve bol bol öpüyorum...asla yemek konusunda ısrar etmiyorum tabağına koyuyorum iştahı varsa zaten yiyor. Masanın üzerininde sürekli oyuncaklari var yemek saati hadi oğlum yardım et topla masayı diyorum ve hemen topluyor. Sofrayı kuruyoruz birlikte. Benim yöntemlerim bunlar ve başarılı oldum. Kendisine ve başkasına zarar verecek şeyler harici pek hayır kelimesini kullanmıyorum. Ama buzdolabı malesef hala bağlıyorum
Ağlıyor bağıra bağıra ağlamakta özgürsün bitince haber ver diyoruz çünki yok yere ağlıyor 5 dk sonra hiç birşey olmamış gibi anne baba deyip birşeyler anlatıyor o an çok komik4 senedir aynı yerde oturuyorum. 2.5 yaşında ve 9 aylık iki oğlum var. Komşularım sürekli davet eder ama daha iki kere gittim. Hareketli ve meraklıdır benim oğlum ve sürekli peşinden koşup bir muhabbet bile edemiyorum o yüzden gitmemeyi tercih ediyorum. Evimde çocuklara zarar verecek bütün objeleri kaldırdım o yüzden genelde ben misafir ağırlamayi tercih ediyorum. Hic rahat bir anne olamadım kendi ailemin evinde bile sürekli peslerindeyim. Çocuktur yapara asla inanmıyorum ve kimsenin eşyasina zarar gelsin istemem. Genelde park ve geniş alanları tercih ediyorum. Çok şükür artık hiç sıkıntı yaşamadan dışarıda saatlerce gezebiliyoruz. Mesela kardeşini itelediginde hemen odana git ve düşün diyorum ve kendi gidiyor odasına kapıyı kapatıyor hemen geri açıyor ve gelip beni öpüyor. Aferin diyorum demekki vurmamak gerekiyormuş demi diyorum. Bir şeye inat edip ağladığında asla ellemiyorum ve ağlaman bittiğinde gel diyorum valla 5 dakika sürmüyor normale dönüyor. Ona kızdığımda mutlaka sonrasında neden kızdığımı anlatıyorum ve özür diliyorum. Bol bol teşekkür ediyorum ve bol bol öpüyorum...asla yemek konusunda ısrar etmiyorum tabağına koyuyorum iştahı varsa zaten yiyor. Masanın üzerininde sürekli oyuncaklari var yemek saati hadi oğlum yardım et topla masayı diyorum ve hemen topluyor. Sofrayı kuruyoruz birlikte. Benim yöntemlerim bunlar ve başarılı oldum. Kendisine ve başkasına zarar verecek şeyler harici pek hayır kelimesini kullanmıyorum. Ama buzdolabı malesef hala bağlıyorum
cokta iyi anlayamiyomussun demekki canım bunu da anlamış.oldun
Oglumu severken herseyi soylerim ben buraya birini yazdim sadece
Aşkım,pasam,sehzadem,bal yanagim vs
Ben yaramaz çocuktan ziyade ebevenylerine fit oluyorum..Çocuktur yapar ama anne rahat olursa cocuk zıvanadan çıkıyor.Ben artık baya sıkıldım misafirlerimin çoğunun çocuğu oluyor,4 aylık bebem var sürekli de gelmek istiyorlar öncesinde dip bucak sonrasında dip bucak temizlemekten yoruldum.Artık kabul etmeme kararı aldım dünden sonra.Hele birinin oğlu o o kadar yaramaz ki eve de alıştı geldiği gibi koltukları istediği gibi şekillendiriyor altından üstünden girip cıkıp duruyor kuduruyor da kuduruyor uyuyan bebeği uyandırıyor sürekli.Annesi oturduğu yerden paşam yapma diyor o kadar. Biri de dün tuvaletini yapmış çağırıyor annesini yok mümkün değil gitmedi sil gel sifonu cek diyor ardından bir gittim ki her yer b.k içinde peceteler heryerde.. Benim de çocuğum var ayaklansa assla bu kadar rahat olamam.
yuh dedim gercekten.iyi dayanmissin..karaktersiz bir insan...gitsin bosverr.bir de mesaj at havale numarasi ver ortunun parasini versin..amanim cok sinirlendim yawÇocuk elbetteki yaramaz olabilir,enerjisini kontrol etmekte zorluk yaşayabilir.Ve bir çocuk yaramaz diye yargılanıp,yerden yere vurulamaz. Burada sorun ailede.
"Benim çocuğum yaramaz ne yapayım" diye hareket ediyor bazı anneler ve nerede olursa olsun 'aman çocuğumun psikolojisi etkilenmesin ,özgüveni zedelemesin,özgür bir birey olsun' gibi nedenlerle çocuğunun hiçbir davranışına müdahele etmeyen sözde bilinçli annelerle dolu etraf...
Bir de hiperaktiviteyi öğrenmişler(!) çocuğun tüm yaramazlığı ve şımarıklığıyla ilgili olarak; hiperaktif aynı zamanda da çok akıllı benim çocuğum,hep fazla akıllı olmasından kaynaklanıyor bu hareketleri diyen bir kesim var.
Çocuklu bir misafirim (arkadaşım) gelmişti,çocuk elinde flütle geziyordu evin içinde flütü nefes almadan çalıp duruyordu annesi yapma demedi,o flütle kapılara vurdu annesi dur demedi,ayakkabiligi açtı ayakkabılarımi giyip evin içinde dolaştı altları kirli ayakkabıyla annesi yine dur demedi üstüne üstlük ayy yavrum benim,annesinin kuzusu nasıl meraklı evde de böyle dedi. Koltukların üstünde zıp zıp zıpladı annesi dur demedi,arkadasimla konuşuyoruz illaki araniza oturcam diye yerlerde tepindi annesi dur demedi ve aramıza oturdu,izinsiz telefonumu aldı interneti açtı üst üste çocuk videoları izledi annesi dur demedi bi süre durdu öyle,telefonu fırlattı sonra gitti bibloları aldi onlarla oyun oynayacağım dedi,o biblolar artık yok çünkü annesi dur demedi.En son sesi çıkmıyordu bi baktım yatak odasında bütün ojelerimi bulmuş sürmek isterken yatağımın üstüne dökmüş ojeleri,kırmızı,siyah,bordo,mavi her rengi dökmüş nasıl yapmışsa,eline bulasanlari da yataga sürmüş bir güzel. Bu manzarayla karşılaşınca refleks olarak ne yaptin dedim.Koşa koşa annesinin yanına gitti ağlamaya başladı. Misafirim de yatak örtün kadar konuş benim çocuğumdan hiçbişey kıymetli değil,o çok zeki ve araştırmacı bir çocuk o yüzden yapıyor bunları dedi ve bir hışımla çıktı gitti evden,ben de elim yanağımda saatlerce düşündüm ne yaptım acaba ben diye.. Ama iyi ki de gitmiş ve arkadaşlığımız bitmiş yoksa sinir hastası olacaktım içime ata ata..
Çocuğun enerjisini tümüyle kontrol etmesini bekleyemeyiz ama en azından aileler tarafından kontrol altına alınıp çevreye rahatsızlık vermesi engellenebilir.
Bir de zeytinyağı gibi üste çıkmış terbiyesiz.Gitsin evini ne hale geitiriyorsa getirsin özgür çocuksa vursunlar kendileriniyola.Eğer bir insan misafirliğe gidiyorsa ev sahibine zarar vermeyecek. Biz annemizin gözüne bakardık ya hu tek kaşını kaldırması yeterliydi oturup koltuğa sinmek için.Şu an çok da özgür bir kadınım her şeyimi kendim yapıyorum mesleğimi elime almışım kimseye muhtaç değilim misal..Çocuk elbetteki yaramaz olabilir,enerjisini kontrol etmekte zorluk yaşayabilir.Ve bir çocuk yaramaz diye yargılanıp,yerden yere vurulamaz. Burada sorun ailede.
"Benim çocuğum yaramaz ne yapayım" diye hareket ediyor bazı anneler ve nerede olursa olsun 'aman çocuğumun psikolojisi etkilenmesin ,özgüveni zedelemesin,özgür bir birey olsun' gibi nedenlerle çocuğunun hiçbir davranışına müdahele etmeyen sözde bilinçli annelerle dolu etraf...
Bir de hiperaktiviteyi öğrenmişler(!) çocuğun tüm yaramazlığı ve şımarıklığıyla ilgili olarak; hiperaktif aynı zamanda da çok akıllı benim çocuğum,hep fazla akıllı olmasından kaynaklanıyor bu hareketleri diyen bir kesim var.
Çocuklu bir misafirim (arkadaşım) gelmişti,çocuk elinde flütle geziyordu evin içinde flütü nefes almadan çalıp duruyordu annesi yapma demedi,o flütle kapılara vurdu annesi dur demedi,ayakkabiligi açtı ayakkabılarımi giyip evin içinde dolaştı altları kirli ayakkabıyla annesi yine dur demedi üstüne üstlük ayy yavrum benim,annesinin kuzusu nasıl meraklı evde de böyle dedi. Koltukların üstünde zıp zıp zıpladı annesi dur demedi,arkadasimla konuşuyoruz illaki araniza oturcam diye yerlerde tepindi annesi dur demedi ve aramıza oturdu,izinsiz telefonumu aldı interneti açtı üst üste çocuk videoları izledi annesi dur demedi bi süre durdu öyle,telefonu fırlattı sonra gitti bibloları aldi onlarla oyun oynayacağım dedi,o biblolar artık yok çünkü annesi dur demedi.En son sesi çıkmıyordu bi baktım yatak odasında bütün ojelerimi bulmuş sürmek isterken yatağımın üstüne dökmüş ojeleri,kırmızı,siyah,bordo,mavi her rengi dökmüş nasıl yapmışsa,eline bulasanlari da yataga sürmüş bir güzel. Bu manzarayla karşılaşınca refleks olarak ne yaptin dedim.Koşa koşa annesinin yanına gitti ağlamaya başladı. Misafirim de yatak örtün kadar konuş benim çocuğumdan hiçbişey kıymetli değil,o çok zeki ve araştırmacı bir çocuk o yüzden yapıyor bunları dedi ve bir hışımla çıktı gitti evden,ben de elim yanağımda saatlerce düşündüm ne yaptım acaba ben diye.. Ama iyi ki de gitmiş ve arkadaşlığımız bitmiş yoksa sinir hastası olacaktım içime ata ata..
Çocuğun enerjisini tümüyle kontrol etmesini bekleyemeyiz ama en azından aileler tarafından kontrol altına alınıp çevreye rahatsızlık vermesi engellenebilir.
Bir de zeytinyağı gibi üste çıkmış terbiyesiz.Gitsin evini ne hale geitiriyorsa getirsin özgür çocuksa vursunlar kendileriniyola.Eğer bir insan misafirliğe gidiyorsa ev sahibine zarar vermeyecek. Biz annemizin gözüne bakardık ya hu tek kaşını kaldırması yeterliydi oturup koltuğa sinmek için.Şu an çok da özgür bir kadınım her şeyimi kendim yapıyorum mesleğimi elime almışım kimseye muhtaç değilim misal..
Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz
ya bence uetistirilmekle alakasi yok..ben diyorum ki bir çok şey yetiştirmekten kaynaklanıyor.
insanlar iyi ya da kötü doğmaz karakterlerinde taşıdıkları olumsuzlukları törpüleyen de ortaya çıkaran da önce aile sonra toplumdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?