• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istersek mutlu olabilir miyiz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sevilaydinçer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sevilaydinçer

Ziyaretçi
mutluluk elimizde mi? bizler neler yapabiliriz.bu hayatı yaşarken .kendimizi mi önemsemeliyiz yoksa başkalarını mı ...sevgi herşeyi halleder mi?:

mutluluk elimizde mi? bizler neler yapabiliriz.bu hayatı yaşarken .kendimizi mi önemsemeliyiz yoksa başkalarını mı ...sevgi herşeyi halleder mi?:

Mutluluguna bazen kaderin izin verir cevren izin vermez.
Sen izin verirsin mutlulugu tadıcan kişi izin vermez.

Kişi kendini önemserse karşıda önemser:1closedeyes:

Sevgi yerine göre zamana göre kişilere göre durumları halleder yada halledemez.:delphin:

Mutluluk sadece bizim elimizde olsa,sanırım dünya ya cennet ya da cehennem olurdu...:ecrin_bebek:
Düşünsenize; biz kendi mutluluğumuz için A çözümünü bulmuşken,karşımızda B ile uğraşıyor. Sonuç; C de ortak bir karara varılamayınca her iki taraf da mutsuz oluyor.
İlla ki yüzümüzün gülmesini istiyorsak hem biraz biz esnek durucaz hem de karşımızdaki biraz bize yardımcı olacak di mi?:delphin:
Hele bir de kader ağlarını ördükten sonra ne yaparsak yapalım olacakla,öleceğin önüne hiç bir şey geçemiyor,maalesef.:çok üzgünüm:

Öncelikle evet;kendimizi önemsemeliyiz,kendimizi önemsemezsek,sevmezsek başkalarını da sevemeyiz .....

sevgi herşeyi halleder mi? güzel ve geniş anlamlar yüklü bi soru,bence bir çok şeyi hallediyor sevgi.Ama hayat bize o kadar çok sey sunuyor ve gösteriyorki ;"Şu sevgi denen şey insanı rezilde ediyor vezirde" diyorum bazen:uhm:

hayatta sadece mutlu olmak için değil,her zaman kendimizi önemsemeliyiz ve
değer vermeliyiz ki,karşılığını da aynı şekilde alalım...
herşey bizler için diyoruz,yaşamamız gerekenleri yaşıyoruz,
bazen mutlu oluyoruz,gülüp geçiyoruz,bazen de
yaşadıklarımızın etkisinden kurtulamıyor,kendimizi
mutsuz etmek için elimizden geleni yapıyoruz...
tabi ki her acının içinde mutluluk yakalayamayız,bazen atlatmamız uzun sürer ama
herşeye rağmen hayat devam ediyor ve geçirdiğimiz
her sağlıklı,mutlu gün için şükretmemiz gerekiyor...
kısaca;mutlu olmak tabiki bizim elimizde...
sevgi herşeyi halleder mi diye sormuşsunuz?
bence herşeyi halletmese de,çoğu şeyi hallettiğine inanıyorum...
sevgiler...

istemekle mutlu olunsaydı herkes olurdu kimse mutsuz olmak istemez ki... istemenin yanında çaba da göstermek lazım ama bazende ne kadar çabalarsan çabala çırpındıkça batıyosun.......... olmayınca olmuyo........

ben mutlu bir insanım ve istersek mutlu oluruz diyorum....
mutluluk bir yerde yada kişide değil, eğer saklıysa o kişi sizsiniz, yerde olduğunuz yer...
bu bir seçimdir bana göre...
mesela her sabah güne kendinize gülümseyerek başlayın..kendinizi sevin... kendinize cömert olun...
kendinizi şımartın... siz bunları yaparsanız siz kendinizden esirgemezseniz, başkaları da sizden esirgemez...
kendiniz için yaşayın..kimseye hakettiğinden fazla vermeyin... yaşayarak öğrenirsiniz zaten kime ne kadar verileceğini... hayatınızdan çıkması gereken insanları çıkartın... beklemeyin... geçen ömür zaman değil... her geçen gün aleyhinize...
sadece sevdiğiniz şeyleri yaparsanız, yapmak istediğiniz şeyleri yaparsanız, gerektiğinde hayır demeyi bilir ve başkaları için yaşamaktan vazgeçerseniz kimseyi suçlamazsınız başınıza gelenlerden çünkü sorumluluk sizde olur...
ben yaşam konusunda çok bencilim ama yapabileceğim fazla bir şey de yok...
ben buyum...
mutluyum...

Hayat her insana ayni sansi vermiyor malesef...keske mutlu olmak hep elimizde olsaydi:delphin:

Pesimist insanlarin disinda her insan mutlu olmayi ister ve bunun icin elinden geleni yapmaya calisir aslinda...fakat bu her zaman yeterli olmaz...evdeki hesabin carsiya uymadigni anlarsiniz...sevginin herseyi halletmedigni....problemlerinizi anlamaninzin cözmeye yetmedigni ve nitekim mutlu olmanin bazen sizin elinizde olmadigni....:kahve:

Bizim yapabilecegimiz tek sey cözebildigin sorunlarini cöz cözemediklerini sorun haline getirme...ve keske bu buraya yazdigim gibi kolay olsa...:çok üzgünüm:

mutlu olmak elimizde aslında
yaşdığın her üzücü olayda boşver diyebilirsen, bunu mutsuzluk sebebi haline getirmezsen
geniş, rahat olup olumsuzlukları takmazsan her daim mutlusundur işte
bunları yapabilmeyi çok isterdim ama insanız işte takıyoruz
minimuma indirmek elimizde tabi

Biraz da mutluluk bizim elimizde.
Hayata pozitif bakıp,karşımızdakinden
fazla beklentiler içinde olmazsak hayal
kırıklıkları daha az seviyeye iner.
Hayattan ne istediğini bilmek ve
ne kadarını aldığın önemlidir.

Back
X