İstifa etmeli miyim?

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba ben özel bir şirkette 6 yıla yakındır hosteslik yapıyorum. 1.5 senedir de evliyim.Aslında mesleğimi severek yapıyordum ancak son 2 senedir şirket iyice acımasız olmaya başladı. Hem ev hanımlığı hem düzensiz iş hayatı eşim çok anlayışlı ve yardımcı olmasına rağmen beni çok yoruyor. 3 -4 günlüğüne evden uzağa gidiyorum. Legal olmayan mesailerle çalışıp 16 saatlere vurduğu oluyor mesailerin. Özel hayatım kalmadı boş günümde bile arayıp uçuşa gideceksiniz diyorlar. Yazın izin asla yapamıyorum. Artık sürekli panik halindeyim çünkü nezaman nereye gideceğimi bilemiyorum uçuş programım sürekli değişiyor. Tek iyi yanı gelirim iyi. Ama psikolojik olarak çok yıprandım ve stresten zona çıkardım. Eşim artık çıkmamı istiyor ancak çok hassas biriyim. Ona yük olmaktan korkuyorum tabi başka iş arıycam ancak yinede alışmışım bu hayat standardına. Ama sağlık elden gittikten sonra ne önemi var. Bu arada borclarımızı bitirdik ve eşimin maaşıda iyi sayılır. Sizce ne yapmalıyım kızlar?

Ben olsam işten çıkardım.
Sonuç olarak deneyimlisin istedigin zaman yeniden başlarsın

Et tabi. Senden önemli mi? Borcun harcın yok biraz dinlen o sürede iş ara ve seni mutlu eden bir işte çalış. Sağlık olmadıktan sonra ne yapayım ben yüksek hayat standardını.

Kesinlikle istifa ederdim ki etmişliğim var..hem iş hem evlilik yürümüyo ya da ben yürütemeyenlerdenim..hele de böyle stresli bi işse..

Ben olsam işten çıkar bi müddet kafa dinlerdim sonrasında sıkılır ya da eşime yük olduğumu düşünürsem başka iş bakardım sonuçta tecrüben de var..

Cikmalisin hersey para degil isten vakitli eve gelip ayagini uzatip cayini yudumlamanin keyfini para verebilir mi yahu onu da yapsan her an ararlarsa stresi oluyor keyif keyif olmaktan cikiyor o zaman.

Çok haklısınız kızlar panik atak oldum artık sürekli tele bakmaktan her çaldığında noldu yine demekten çok dayandım şimdi 4 gün sonra izne çıkıyorum iptal etmezlerse tabi son dakika sonra bakıcam çaresine. Çok teşekkürler herkesin cevabı çok değerli gerçekten..

Yaptiginiz is en yorucu mesleklerden. Legal olmayan calisma sartlarinizi sikayet ederek ayrilmayi dusunmez miydiniz?
Kendi güvenlik başkanımıza geçen gün şikayette bulundum. Çok istiyorum ve düşünüyorum da bunu. Artık şirketin her birimini raporlamaya başladım ancak şirket içi raporlama nekadar düzelme sağlar bilmiyorum tabi.

Insan bir duzelme olmasini arzu ediyor tabi ama benim bu gibi durumlara bakisim sonuc ne olursa olsun dogru olani yapmak gerektigi yonunde. Belki birileri bilinclenir veya insanlar teker teker bu sekilde dogruyu aramaya baslarsa bir etki olusabilir. Sizin icin biraz gec olsa da umarim baska meslektaslarinizin is kosullarinda bir iyilesme yaratir sikayetiniz.

İstifa etmeden calisma bakanligina sikayet edin ,mesai bir yere kadasr yapilirv,daha fazla is gucune ihtiyaci varsa eleman alacak ,
Sonucta sizin gibi bir suru personeli vardir ,
Maas bodronuzda gozukur zaten fazla mesainiz

çıkıp bir süre dinlenin ama işe de girin. siz yoğunluğa alışmış birisiniz, bu sefer de boşluktan hasta olmayın

bir de her kadın çalışmalı bir şekilde. eşiniz dünya iyisi olsa bile ...

Sağlığınız daha önemli. Yaş ilerledikçe tadını çıkaramadığınıxmhayatınız için üzülecek pişman olacaksınız. Eğer maddi sıkıntı çekmeyecekseniz tabiki. Bu haksız mesaileri yoğun çalışmayı öne sürerek istifa ederseniz sanırım tazminatınızda yanmaz

Hosteslık guzel iş ama gecen gündüzün yok ve aile yaşantısına pek uygun bir meslek olmadıgını düşünüyorum...
İyi tarafları kazancı iyi-uçuşlarda indirim oluyor-bahaneyle farklı ülkeler görüyorsun ama kötü yanı her an tetiktesin, yarın öbür gün hamile kalayım desen olmaz , doğum yapsan çocuk olsa büyük problem, eşine ve evine gereken zamanı ayıramazsın bence az çok birikiminizde varsa kendi adınıza ya yer hosteslıgıne gecın maaşı duser ama mesaı saatlerı daha uygundur ya egıtmenlık yolunu deneyın yada bıraz daha dısınızı sıkın 10 yılda erken emeklılık hakkınız var yıpranma payından ötürü emeklı olur sonrada bir işe girer çalışmaya devam edersiniz.

Malesef 10 yılda emeklilik gibi birşey yok bilinenin aksine herkesle aynı yer hostesliği çok berbat bizim şirkette özel olduğu için ve eğitmenler de deli gibi uçuyor. Saolun hakkımda hayırlısı artık..

çıkıp bir süre dinlenin ama işe de girin. siz yoğunluğa alışmış birisiniz, bu sefer de boşluktan hasta olmayın

bir de her kadın çalışmalı bir şekilde. eşiniz dünya iyisi olsa bile ...
Tabii bende çalışmayı düşünüyorum ve dediğinize katılıyorum her kadın ayakları üzerinde olmalı. Şimdiye dek hiçkimse tazminat alamadı buarada tazminattan bahsedenler için. Sözleşmemiz okadar berbatki her halükarda onlar haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…