İstihare sonucuna uymamak?

İStihareye atmak diye bir şey yoktur istihare yapmak diye birşey vardır. Bunda da aslolan gönlün meyletmesidir. Gönlünüz neye meylederse yani. Ki şu an vazgeçtim diyorsunuz zaten bunun gibi

Canım ben yaptım şimdi şöyle bi durum var bildiğim kadarıyla
Rüyayı bizler tam yorumlayamıyoruz
Onun için kalbine gelen duyguyla hareket edilmesi önerilir vazgecmissin istemiyorsan yapma bence
Herneyse hakkında hayırlısı olsun inşaAllah

Uymayabilirsiniz ne demek ya?
İstihare Allah'a danışmak değil mi ?
Uymamak da Allah'ın buyruğuna karşı gelmektir.
Ya hiç yatmayacaksınız istihareye yada çocuk oyuncağı haline getirmeyeceksiniz.
katılıyorum,ben sonucundan korktuğum için yatmıyorum mesela :D

Siz hayırsız çıksın istemiştiniz anlaşılan.. istemediginiz biriyle tabi ki evlenmeyin illa uyacaksınız diye birşey yok..

Arkadaşlar istiareye sadece o iş hayırlı mı değil mi diye mi yatılıyor yoksa o iş olacak mı olmayacak mı diye de yatılabiliyor mu ?

Dinle alakası yok zaten. Uydurulmuş din geleneği. Açıklayamazsınız zaten somut olmayan kanıtları kabul etmem şahsım adına.
hayır buna uydurulmuş demeniz son derece yanlış. %100islami bir gerçek istihare. Din geleneği diye bir şey yoktur. Sonradan uydurulan aslı olmayan şeyler bidattir. İstihare ise kesinlikle bidat tanımına yakıştırılamaz.

hayır buna uydurulmuş demeniz son derece yanlış. %100islami bir gerçek istihare. Din geleneği diye bir şey yoktur. Sonradan uydurulan aslı olmayan şeyler bidattir. İstihare ise kesinlikle bidat tanımına yakıştırılamaz.
Din geleneği yoktur derken, dini gerçekler vardır. Gelenek diyerek sanki mahalle adetleri gibi bir ifade çıkmış ortaya. Velhasıl istihare bidat değil, islami bir gerçek

Önemli olan rüya da degil sen uyandiktan sonra sıkıntı mi hissettin rahat mi hissettin ona bak canim renklerde önemli değil sanki

Dini konudan bu konu kapanır ama gelenek diye bir şey değil bu.
Sünnettir ve bir işe karar vermeden önce tavsiye edilir.
İş, evlilik, taşınma, çocuk, satma, alma vs.
Araştırmadan kesin yargıya varmayın derim..
Herkes istihare ye yatsa. Dünya bayram olsa😁

İstihare rüya görmek değildir
İstihare namazından sonra kalbimizde oluşan durum önemlidir ve uç gün bu durum sabit mi ona bakacaksınız.
Rüya güzel duruyor, istihareye uyup uymama konusu serbest.
Keza neyin bizler için hayırlı olup olmayacağını zaten bilemeyiz.

Kimse sizin bedenen yapabilceginz ibadeti yapamaz baskasi size istihareye yatamaz bu kesin ve nettirm bu durumlar icin eti sutu hayvansal.gidayi net crvap alma acisindan en az uc gun yememelisinz oruc da tutmalisinz munkunse sarimsak sogan yememelisinz hop.istihare yapam olmuyor maalesef zihninizin arinmis olmasi gerek kalbinize ilham olan dogrudur cnku renge odaklandiginiz icin istedgnz rengi gorme sansiniz cok yuksek en az 1 hafta devam etmelisinz her seferinde gusullu olursaniz daha net cevaplar alirsinz

Herkes istihare ye yatsa. Dünya bayram olsa😁

İstihare namazı, kahve veya tarot falı gibi şeylerle karıştırılmasa, asıl amacının Allah'a tefekkür etmek, hakkında hayırlısını Allah'tan niyaz etmek olduğu bilinse keşke.. :KK66:

Dinle alakası yok zaten. Uydurulmuş din geleneği. Açıklayamazsınız zaten somut olmayan kanıtları kabul etmem şahsım adına.

Yahu sana inandirmak isteyen mi var da bu kadar cosuyorsun inanmam da inanamam kanit gosterin. İnanmazsan inanma cokta umrundasin sanki milletin. Kiz inanmis ki yapmis soru soruyor. Sıkıyorsunuz valla

Ben bir seferinde istiareye yatmıştım yeşillikler ve siyah bulutlar görmüştüm sonuç önce her şey çok güzel oldu sonra çok kötü. O yüzden inanıyorum. Ama bence tarafsız bir kişinin yatması daha iyi olur. Duygular da etkiler diye düşünüyorum. Olumlu çıktı diye de illa o yönde karar verme bence. İstihare kadar istişare de önemli

Bilmiyordum bir araştırayım 🤔
eğer kader kavramını kabul ediyorsanız ki islam dinindede vardır.kaderde sadece belli başlı olaylar allah tarafından belirlenir doğum tarihi ve ölüm gibi .bu sebeple seçimlerimizden biz sorumluyuzz.allah hepimize bu hakkı vermiş.dine inanıp inanmamak bile kendi seçeneğimizken istişareyle olan olayı yapmam gerekirmi diye sorman garip olmuş.hayatta herşey bizim elimizde kader var ama bizim seçimlerimize göre.şöyle düşünürsek yada eğer herşeyi allah yönetseydi bütün insanlar dinine bağlı ve iyi olurdu.

benim bildigim saglıklı olan baskasının o kisi adına istihareye yatması cunku kendimiz bilincaltımız ile de rüyayı etkileyebiliyoruz o yuzden baska birinin yatması daha iyi sonuc veriyor.
ayrıca sonucuna uymayabilirsiniz, istiharenin amacı bu ise girisirsem benim icin hayırlı olur mu olmaz mı onu görmek. yani yapmak zorundasınız diye bir sey yok. yaparsam nasıl olur acabanın sonucuna dair isaret verir.
ve hadislerle de sabittir ki önce istişare sonra istihare. yani önce akıl mantık süzgecinden geçirin tartın sonra istihareye yatın. sonucunda da kendiniz karar veriyorsunuz, yani illa yesil cıktı hayırlıdır yapmak zorundayım diye dusunmeyin. yaparsam iyi olur yapmazsam bir sey olmaz diye dusunun.

Back
X