İşverenler neden böyle?

Amin. Burayı okuyanlar da umarım bu duamıza katılırlar. Allah çalışmak isteyen doğru insanları inşallah düzgün işverenlerle karşılaştırır.
Amin canım.inşallah sana layık bir iş iyi işverenler çıkar karşına.iş aramak nasıl zordur iyi bilirim.

Sizin is bastan pek guven verici degilmis zaten, ama genel olarak isverenler hakkinda size katiliyorum.
EN yakin ornek, gecen pazartesi ciddi ve buyuk bir kurumla is gorusmem vardi, yaklasik 2 saat surdu (1.5 saati departman yoneticileriyle, yarim saati ik ile olmak uzere.) her iki bolumden de ayrilirken ustune basa basa 2 gun icinde olumlu/olumsuz geri donus yapacaklarini soylediler. (ben bazi nedenlerle olumsuz olacagini dusunuyordum o ayri) bugun 1 hafta oldu o olumsuz geri donusu yapmadilar.
Ha ben bu esnada olumsuz sonuclanmis gibi is arayisima devam ettim, farkli bir firmaya gorusmeye de gittim, ama oturup cevap bekliyor da olabilirdim.
Kaldi ki benim 2 saatimi alip, uzun uzun konusup sohbet ettikten ve mutlaka donus yapilacagi sozu verildikten sonra geri donulmemesi hic etik degil, ki dedigim gibi ciddi bir kurumdaki onemli bir pozisyon sözkonusu...
Neyse ozetle isverenler is gorumeleri sonrasindaki olagan surece hic dikkat etmiyorlar. ki ben de bu isi yaptim, hic zor değil standart bir, ozgecmisiniz veri bankamizda saklanıp sonraki pozisyonlarda degerlendirilecektir bla bla mailiyle ise alinmadigini belirtmek, ama onu yapma zahmetini bile cok goruyorlar.

Ama siz işin üstüne düşmezseniz nasıl olacak bu iş? Durumu telefon açıp siz öğrenin..

yani bu işyeri çok tekın durmuyor iyiki aramamışlar bence şanslısın

Bazı kişilerin neden iş bulamadıklarını tahmin edebiliyorum hiç enerjileri ve etkileme yetenekleri yok. Ama kendime bakıyorum evet eksilerim var ve bunu en başında söylüyorum ne biliyim yaşım, ulaşım sorunum gibi ama bunların dışında belli ki o pozisyon için çok fazlayım bunu da açıkliyorum hani neden bu kadar vasıflıyken burası dediklerinde, diyorum ki yaşım geçti burası da iş konusunda kısır bir bölge ve ben de artık evde oturmaktan patlamak üzereyim.

Yani diyeceğim ben dürüsttüm onlar da hemen kabul ediyorlar ama sonra hep tuhaf davranışlar. Artık samimi söylüyorum o ortama göre fazla iyi olduğumdan çekemediklerini kendi kendilerine ezik hissettiklerini düşünmeye başladım. Yani sanki daha çok ezebilecekleri birilerini arıyor gibiler onlar ne derse yapacak.

gerçek işveren asla çalışanın peşinden koşmaz..gerçek kaliteli bir işse..yoksa tırışkadan işlerde olabiliyor oyle seviyesiz kopuk muhabbetler arıycamlar mesaj atarımlar..

Anlamadığım o zaman arayacağız deme olumlu olursa haber veririz de. Bu kadar zor mu? İş arayanin da bir hayatı ve planları var sizden haber beklemenin ötesinde acaba ne oldu diye kafa yormak zorunda değil ki, acaba olur mu diye bir ihtimal diğer görüşmeleri de etkiliyor. Sonra da hiç yakınmasınlar neden iyi eleman bulamıyoruz diye iyi olan niye sana düşsün ki o gider verdiği sözü tutan firmada çalışır.

gerçek işveren asla çalışanın peşinden koşmaz..gerçek kaliteli bir işse..yoksa tırışkadan işlerde olabiliyor oyle seviyesiz kopuk muhabbetler arıycamlar mesaj atarımlar..
Burada pesinden koşma gibi bir durum söz konusu değil ki. Hani ben desem ki ya siz beni bi arayan bakalim pazar aksamı da artik paşa gönlüm nasıl isterse ona göre ya gelirim ya gelmem... O zaman haklisinız yani adamlar benim keyfimi mi bekleyecek. Ama burada buyük bir ayip var önce kesin işe almış gibi konuşup sonra saati icin mesaj atarız deyip sonrada sessizliğe gömülmek dogru değil zaten numara vermediklerinde benim onları arama ihtimalimi de ortadan kaldırıyorlar.

kesinlikle öyle, bazı arkadaşlar işin peşine düş demişler ama, ben daha baştan bana verdiği sözü tutmayan bir kurumla neden çalışmak isteyeyim ki zaten?
neden peşine düşeyim?
ilk günden bana yalan söyleyip, beni umursamayıp güvenimi kaybeden bir işverenle çalışsam da huzurlu olamam ki.
o yüzden sizi çok iyi anlıyorum, umarım en kısa zamanda, doğru, dürüst ve güvenlir bir firmada çok daha iyi bir iş bulursunuz.

bende size katıldığımı belirttim zaten..sizin bir suçunuz hatanız yok.onların reziliiği

Bence gereksiz tepki veriyorsun. İletişim herseyin çözümü. Adam seni pazar aksami arayacağım demiş. Daha işyerinin açılışı bile yapılmamış. Niyetleri pazartesiye kadar işleri halledip açılışı yapmak belliki. Yapman gereken firmayı bugün aramak telefonu yoksa elinde bugün bir uğrayıp ne oldu haber vermediniz demek sadece.

Zaten böyle bir yerse maaş alamama ihtimalinde var. Dikkatli olmakla fayda var

Şirketle ilgili birşey bilmemek de garip aslında. Yani illa bir yere gireyim diye başvurduysanız bilemem. Ama ben de özel sektörde idareciyim ve eleman alımı dönemlerinde iş için istekli olanlar daha çok aklımda kalıyor.Ve bazen almayı düşünmediğim kişilerde bile, bakıyorum çok ısrar ediyor ,istekli ve kendini hatırlatıyor o zaman sıcak bakıyorum ve şans veriyorum.

Sonra da ağlıyorlar iyi bir çalışan bulamıyoruz diye, eee sen böyle olursan iyi bir calışanı nasıl hak edeceksin ? Aklimda başka görüşmeler vardı onlardan vazgeçmiştim..

Harvard'da okuyup boston'da yuksek mi yaptin? Nedir bu egitimim de egitimim dedigin? Sonra da dusuk yerlerde calisiyosun.

Ve madem bu kadar kalifiye eleman/calisansin da neden daha acilmamis olan yere ILK calisan olarak gorusmeye gidiyorsun? Diger gorusmelere gitmemek de senin hatanken. Ayrica o patronun oglu iyi bir universite mezunu olmasa direk varoslar etiketini yapistirman da oldukca gulunc.

Bende seni fevr gördüm maalesef..İş hayatında ılımlı olmak gerek.. Sonuçta henüz açılmamış bi yere garanti gözüyle bakıp diğer yerleri de elemeniz sizin acemiliğinizi gösterir. Yeni açılan bi yer kurumsaldır şube açıyordur bilmem nedir güvenirsiniz elbette..Ama kapıya ilan asıp eleman arayan yerden de çok şey beklemeyin.. Birde belki sizden daha uygun bir eleman gelmiştir onu tercih etmişlerdir..Maalesef is hayatı böyle.. daha iyi işverenler olduğu gibi daha iyi elemanda herzaman mevcuttur. Zaten pazar akşamı aranmak nedir ya..bu bile o kadar saçma ki..pazar akşamı tatil günü aranıp yarın akşam gel diyen bir işyeride cidden komikmiş..Ben olsam böyle bi görüşmeden ve bu şartlar altında fazla bişey beklmezdim sanırım..siz fazla ümitlenmişsiniz..

kimlik numaramı verdim demişsiniz
niye aldılar ki?
işkillendirmek istemem ama bu durum beni biraz rahatsız etti hele bi de kendileriyle ilgili bilgi vermediler dediniz
bence siz bugün bi o işyerine uğrayın tekrar
T.C. kimlik numarası canım sanırım GBT bakacaklar. Zaten yol üstü bir yer akıbetleri elbette belli olur. Daha bir ay önce girdiğim yerde sanırım ruhsatı yok diye kapandı. Buralar pek tekin değil :) ancak bana ne yapabilirler ki moralimi bozmaktan başka :)

bende kimlik bilgisine takildim bi ustdeki uye gibi
sanki bu isin içinde bi is var .. bence gidin gorun ne var neyok
o numarayi verdiginizide unutmayin hep aklinizda olsun
bilmiyorum nasil takip edebilirisniz, fotokopi falan verdinizmi?
Yok fotokopi vermedim ama sigorta yapacaz di mi sizi falan dedi. Sanirım iş yeri açmak icin en az bir sogortalı eleman calıştirmak zorunlulugu var belki de onun derdine düşmüşlerdir. Ama nasıl olacak ki beni işe almayip sigortami mı yapacaklar o kadar iyi olabilirler mi?

Sorun onların bana tamam pazartesi sekizde gel dememelerinde. Ben kaçta geleceğim diyorum adam bana pazar aksamı ben size vatsaptan hatirlatırım vatsap yoksa mesaj atarim diyor ancak asılma gibi bir durum yok hani yazma çizme onu çağrıştırmasin diye dedim. Ben de numara istiyorum ve vermiyor hatta adını bile zor lutfediyor yani sormasam söylemeyecek. Korkmadım çünkü mağaza burası yol ustunde ve camlı kapalı kapılar ardında değil yani :)

Merhaba ,

Anlattıklarından oranın pek güvenilir olmayan,kurumsal zaten olmayan bir yer olduğunu anlıyorum.Bence onlar çağırsa bile sen gitme çünkü sorun yaşarsın.Eğitim durumun iyiyse sabret daha iyi yerler çıkacaktır karşına.Umutsuzluğa kapılma.
Ben de zamanında hafta içi hergün iş görüşmelerine giderdim,umut edip saçma yerlere gittiğim bile oldu..Bazen 2. görüşmeye 3. görüşmeye çağırıyorlar,onun eziyetini,zaman kaybını çok iyi bilirim..Şartlar ağır ve üniversite mezunu çok fazla.Lakin duruşun,özgüvenin yerinde olduğu sürece aralarından sıyrılırsın.

Her işte bir hayır vardır...sıkmayın canınızı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…