isyan ediyorum bu kafa yapısına !! ne istiyorsunuz öğretmenlerden ?!

daha bunlar iyi günlerin canım elalemi takarsan

öğretmen adaylarının en büyük kabuslarından biri "hala atanamadın mı":37:

bu tip insanları boşvermeyi öğrenmen lazım, yoksa yok yere üzülür, sinir olursun

umarım hayatında her sey ıstedıgın gıbı olur canım.
öğretmenlik okuyupta bosta kalmanı ıstemem.
bende ıngılızce ogreetmenıyım, atanamadım.
sektor degıstırecegım..
lafa geldımı aa ne guzel ıng ogretmenısın ama bu ulkede degerın yok malesef..
hayatının en guzel yıllarını kpss ye hazırlnmakla gecırceksın..
çrkmeden anlaşılmıyo malesef ..

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :12: umarım her şey gönlünüzce olur :31:

Bir öğretmen olarak diyebileceğim şu ki;

Meslek ne olursa olsun insan mutlu olmayı başaramıyorsa yetinmeyi bilmiyorsa para bir işe yaramaz ki para sadece şartları kolaylaştırıyor o kadar. Ama mesleki açıdan tatmin olmak daha kıymetli. Ömür boyu bundan para kazanacak insanlar.günde 8 saat ortalama çalışıyoruz. ömrümüzün neredeyse üçte biri çalışarak geçiyor. bunu da istemediğimiz bir ortamda, çalışma koşullarında geçirmek çok mantıksız geliyor bana.

Ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Kpss ile atanmış kamu da çalışan insanlar ile aynı parayı kazanmıyorum. Kazanmak için daha fazla zaman harcıyorum. Atanmadığım için insanlar bazen yaptığım işi meslekten saymıyorlar. Ki bu kişiler çoğu zaman aile büyükleri uzaktan yakından meslekle ilgisi olmayan konu komşu oluyor. Devlet içinde çalışma şartları belki daha kolay tatiller süreklilik sabit gelir vs. Ama sonuçta bende aynı işi yapıyorum ve öğretmenlik bence harika bir şey. ve her eğitim öğretim yılı başında öğrenciliğimi hatırlayıp onlar gibi bende heyecanlanıyorum.

Benim fikrim insanların söylediklerine kafayı takmamalısın . Çünkü herkes konuşur.

bi arkadaşım vardı. atandığım yeri duyunca ya şu köy gibi olan yer değil mi demişti. oysa büyük bi şehirde gayet de ilçe merkezinde bi yerdi :1: köy gibi de olsa öyle denir mi :1:

diğer arkadaşlara dert yanacak olsam, mesela çok yorgun çıkıyorum okuldan, en yakın arkadaşımı arıyorum. amaaaaaannnn zaten yarım gün çalışıyosun bi de dertleniyosun der.

onunla bi konuşamadım uzun uzun okuldaki sıkıntılarımı :1:

sen de öğretmen olsaydın bana ne diyorum bozuluyo sanırım :ssz:

canım öncelikle duyarlılığından dolayı seni tebrik ederim.bende bir öğretmenim ve kim ne derse desin bizim mesleğin diğer mesleklerde olmayan bir doyumu vardır...bu ne parayla ne de başka bişeyle asla ölçülemez...mesela bu sene üniverste sınavına giren öğrencilerimden bazılarını gördüm 4 yıl olmuştu bizden mezun olalı ve öğretmenim nasıl bildiniz benim iyi bir avukat olacağımı söylerdiniz ve inş.oluyorum dedi,diğeri hocam sizi dinledim ve lisede sayısal seçtim inş. elektrik mühendiliği okuyacağım ....ve daha nice örnekleri..o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam..maddi getirisi çok fazla olmasada öğrencilerin başarıları inan bizi çok mutlu ediyor...cahil insanların dediklerine bakma sen..benimde yengem ben üniverste sınavına girerken bir öğretmen bari ol demişti :) ama ben iyi bir öğretmen oldum..... seninde bu kararlılıkla iyi bir öğretmen olacağını düşünüyorum....benim bebeğimin bir bakıcısı var onunda bir oğlu var liseye giden ve oğluna diyoki benim yanımda aman oğlum öğretmen olma üç kuruş para alıyolar :) oysa ben ona fazlasıyla para veriyorum yani üç kuruş falan değil ...anlayacağın ağzı olan konuşuyor..çekemeyen çamur atıyor..

çok teşekkür ederim cevabınız için. beni içtenlikle anladığınızı düşünüyorum :10:

başkalarının dediklerinin önemi yok tabiki
ama daha yolun başındasın daha bunun kpss si var
her denilen lafa alınma neler neler diyen çıkar

yüksek ihtimalle öğretmenler bu başlıga yazacak ve o kız aşağılanacak dediğin için söyleme gereği duydum niyetim birileri aşağılatmak kendi egomu yükseltmek tarzı seyler değil bir örnek verdim keşke vermeseydim diyorum şuan :6: sana karşı bi cephe alıp cevap verme durumu da yok yanlış anlamanı istemem :29:

Canım seni yanlış anlamam,biliyo olman lazım :20:

Öğretmenlik dışarıdan çok kolay, 3 AY TATİLİ olan, yata yata para kazanılan bir meslek olur görülür ama gelgelelim içine girince hiç de öyle değildir..
Akşam eve geldiğimde çocukların sesinden kafam beynim kalmıyor.. 6 dersi (tabii aralarda çocukların soruları da dahil) dolu dolu geçirmek zorundayız..
Hiçbir arkadaşıma bu zamana kadar sen benim sınıfa göz kulak ol da ben bi bankaya kadar gidip geleyim deme gibi bir lüksüm olmadı olamaz da..
Eğer hastaysam zaten ek ders falan almıyorum ondan geçtim rapor almak bile oldukça zor..
vs...
vs...
vs...
Uzar gider...
Tabii atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayının da olduğunu göz önüne alırsak öğretmenlik gerçekten zor ve fedakarlık isteyen bir meslek benim gözümde...
Ve sen bütün bunları göze alarak bu mesleği severek seçiyorsan, herşeye kulak asmayacaksın..
Göreve başladığında da mesleğine laf edenler hep olacak..:31:

Son düzenleme:
evet siz o konuda da gelip "buraya anneler dadanmış" gibi bir cümle kullanmıştınız değil mi? konu çocuk olunca annelerin daha duyarlı davranması çok normal.tıpkı bu konuda öğretmenlerin ve adaylarının duyarlı davranması gibi...

Hay agzına saglık canım ya.

Annesin yazma,
ögretmensin yazma,
bekarsın yazma,
çocugun yok yazma
Başka?

Bir üye bir konu açmıştı Hayyal'di sanırım,
evlenince anlarsın başlıklı.

Demek istediği tam da buydu işte!

kimsenin öğretmenliği bir yere getirdiği yok ki bence fazla alınganlık yapıyorsun .öğretmenlik kolay bir meslek o yüzen bayanlar seçer zaten .

Kolay mı ?! Evde 1-2 çocugunu idare edemeyen anneleri görüyoruz. 40-50-60 çocugu idare etmek kolay mı?
Buda örneği;

Öğretmenlik dışarıdan çok kolay, 3 AY TATİLİ olan, yata yata para kazanılan bir meslek olur görülür ama gelgelelim içine girince hiç de öyle değildir..
Akşam eve geldiğimde çocukların sesinden kafam beynim kalmıyor.. 6 dersi (tabii aralarda çocukların soruları da dahil) dolu dolu geçirmek zorundayız..
Hiçbir arkadaşıma bu zamana kadar sen benim sınıfa göz kulak ol da ben bi bankaya kadar gidip geleyim deme gibi bir lüksüm olmadı olamaz da..
Eğer hastaysam zaten ek ders falan almıyorum ondan geçtim rapor almak bile oldukça zor..
vs...
vs...
vs...
Uzar gider...
Tabii atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayının da olduğunu göz önüne alırsak öğretmenlik gerçekten zor ve fedakarlık isteyen bir meslek benim gözümde...
Ve sen bütün bunları göze alarak bu mesleği severek seçiyorsan, herşeye kulak asmayacaksın..
Göreve başladığında da mesleğine laf edenler hep olacak..:31:

Son düzenleme:
evet siz o konuda da gelip "buraya anneler dadanmış" gibi bir cümle kullanmıştınız değil mi? konu çocuk olunca annelerin daha duyarlı davranması çok normal.tıpkı bu konuda öğretmenlerin ve adaylarının duyarlı davranması gibi...

Evet aynen ben yazmıştım :1:
Sakıncası mı vardı ?

sevgili konu sahibi, puan-tercih konusu konuşulurken öğretmenlik için böyle konuşulması normal gibi. çünkü genel olarak toplumda öğretmenliğin puanı düşük gibi bi algı var. işin içinde olmayan insanlar bilemez. onun için keşke daha yüksek puanlı bölümleri tercih etsen anlamında konuşabilirler. onun dışında öğretmenlik tükaka diye bi yaklaşımda bulunan oluyo mu merak ettim. çünkü biliyosun öğretmenlik en kutsal mesleklerden biridir herkes için.

bi de şöyle bişey anlatıcam sana belki daha açıklayıcı olabilirim. benim ablam öğretmen. kardeşim sayısal çıkışlı.. tıp kazanmak istiyodu. üni. sınavına hazırlanırken, pek çalışmıyodu. ben de bi keresinde ona ablam da varken, tamamen düşüncesizce '' sen bu gidişle anca öğretmen olursun'' gibi bi laf söylemiştim. sonradan annem beni köşeye çekti. sen ablanın yanında ne diyosun öyle falan dedi de benim kafama dank etti. ben sadece çalışmazsa tıp kazanabilecek kadar puan alamayacağını ifade etmeye çalışmıştım. ablamın o lafıma kırılmış olma ihtimali bile beni çok üzüyo. çünkü ben öğretmenlik mesleğinin çok saygıdeğer bir meslek olduğunu, ayrıca da bir bayan için en ideal meslek olduğunu düşünüyorum.

maşallah 25 yaşında ki kızımız kendi gitmeden aklını uzaya şimdiden yollamış. aklı iyice havada.

canım kedi sendromu yaşıyor arkadaş.
kedi uzanamadığı ciğere mundar der.
boşver sen hangisinde mutluysan o.

sevgili konu sahibi, puan-tercih konusu konuşulurken öğretmenlik için böyle konuşulması normal gibi. çünkü genel olarak toplumda öğretmenliğin puanı düşük gibi bi algı var. işin içinde olmayan insanlar bilemez. onun için keşke daha yüksek puanlı bölümleri tercih etsen anlamında konuşabilirler. onun dışında öğretmenlik tükaka diye bi yaklaşımda bulunan oluyo mu merak ettim. çünkü biliyosun öğretmenlik en kutsal mesleklerden biridir herkes için.

bi de şöyle bişey anlatıcam sana belki daha açıklayıcı olabilirim. benim ablam öğretmen. kardeşim sayısal çıkışlı.. tıp kazanmak istiyodu. üni. sınavına hazırlanırken, pek çalışmıyodu. ben de bi keresinde ona ablam da varken, tamamen düşüncesizce '' sen bu gidişle anca öğretmen olursun'' gibi bi laf söylemiştim. sonradan annem beni köşeye çekti. sen ablanın yanında ne diyosun öyle falan dedi de benim kafama dank etti. ben sadece çalışmazsa tıp kazanabilecek kadar puan alamayacağını ifade etmeye çalışmıştım. ablamın o lafıma kırılmış olma ihtimali bile beni çok üzüyo. çünkü ben öğretmenlik mesleğinin çok saygıdeğer bir meslek olduğunu, ayrıca da bir bayan için en ideal meslek olduğunu düşünüyorum.

puanıyla alakası olmadan bu yaklaşımda bulunuyor benim çevremdekiler. annem babam hariç herkes aynı düşüncede . eniştem bile oo kızım aferin puanın çok güzel diyor sonrada ne öğretmen mi olacaaksın niye baska meslek mi bulamadın diyor. ya sabır diyorum. senin çocuklarını kim okutuyor doktor mu avukat mı ? benim buraya gelmemi de öğretmenlerim sağladı.

ya benim eşim oldum olası öğretmen olmak istemiş. ama hep bu "hedefini yüksek tut"diyenlerin yüzünden yazmamış.
ve malesef şu anda sevmediği bir işi yapıyor:(
gelirimiz iyi olsa bile insanın çok arzuladığı bir işi yapamaması çok kötü...
içinde uhde kaldığını herzaman belli ediyor...

puanıyla alakası olmadan bu yaklaşımda bulunuyor benim çevremdekiler. annem babam hariç herkes aynı düşüncede . eniştem bile oo kızım aferin puanın çok güzel diyor sonrada ne öğretmen mi olacaaksın niye baska meslek mi bulamadın diyor. ya sabır diyorum. senin çocuklarını kim okutuyor doktor mu avukat mı ? benim buraya gelmemi de öğretmenlerim sağladı.

hımmm anladım canım. işte öncelikle öğretmen maaşının tatmin edici olmadığı düşüncesi, sonra da bu kpss faciası... ama umuyorum ki bir gün bu devletin büyükleri de eğer öğretmenin mutlu olmazsa, öğrenciye faydalı olamayacağını, o zaman da ülkenin hiç bi zaman gelişemeyeceğini anlayacak.

hımmm anladım canım. işte öncelikle öğretmen maaşının tatmin edici olmadığı düşüncesi, sonra da bu kpss faciası... ama umuyorum ki bir gün bu devletin büyükleri de eğer öğretmenin mutlu olmazsa, öğrenciye faydalı olamayacağını, o zaman da ülkenin hiç bi zaman gelişemeyeceğini anlayacak.

ummaktan başka çaremiz yok. umarım öyle olur (:

Back
X