sevgili konu sahibi, puan-tercih konusu konuşulurken öğretmenlik için böyle konuşulması normal gibi. çünkü genel olarak toplumda öğretmenliğin puanı düşük gibi bi algı var. işin içinde olmayan insanlar bilemez. onun için keşke daha yüksek puanlı bölümleri tercih etsen anlamında konuşabilirler. onun dışında öğretmenlik tükaka diye bi yaklaşımda bulunan oluyo mu merak ettim. çünkü biliyosun öğretmenlik en kutsal mesleklerden biridir herkes için.
bi de şöyle bişey anlatıcam sana belki daha açıklayıcı olabilirim. benim ablam öğretmen. kardeşim sayısal çıkışlı.. tıp kazanmak istiyodu. üni. sınavına hazırlanırken, pek çalışmıyodu. ben de bi keresinde ona ablam da varken, tamamen düşüncesizce '' sen bu gidişle anca öğretmen olursun'' gibi bi laf söylemiştim. sonradan annem beni köşeye çekti. sen ablanın yanında ne diyosun öyle falan dedi de benim kafama dank etti. ben sadece çalışmazsa tıp kazanabilecek kadar puan alamayacağını ifade etmeye çalışmıştım. ablamın o lafıma kırılmış olma ihtimali bile beni çok üzüyo. çünkü ben öğretmenlik mesleğinin çok saygıdeğer bir meslek olduğunu, ayrıca da bir bayan için en ideal meslek olduğunu düşünüyorum.