İsyana düşüyorum yardım:(

Demekki sıkıntı bizde okuyup kariyerimi sağlama alıp evlendim maddi durum iyi olduğu halde çocuğa iyi gelecek verebilir miyim diye 2 sene düşünüp çocuk yapma kararı aldım. Çalıştım çabaladım ne kendi ne eşimin ailesinden bişi beklemedim başımıza bin bir türlü olay geldi ama evde oturup 2 çocuk yapıp Allahım bana niye vermiyorsun diye ağlamadım. Bide fesatlanmadım hiç başkasında var bende yok diye. Çalış çabala sonra iste Allahtan

Anlamak istediginiz gibi okuyup sonra gelip burda caka satmayın...ben bir ömür boyu bize bakmak zorundalar mi diyorum ...kendi cabamizla biseler yaptık yapmaya çalışıyoruz zaten ev almak istedik büyük bir kredi altına girecektik kalan açık için babam yardım ederken onlar beş on yardım etmediler sadece bundan dolayı kızıyorum ve bana kalırsa ufacık mercimek kadar da yardım etmek zorunda öyle oğlanları da doğurup bı ailenin damadı yapıp seyretmekle de ana baba ölünmüyor analık babalık ömür boyi arkasında olmaktır...ha dugunumuzude biz yaptık eşimle ayrı ev de acmamislardi..altinlarimizi da borçla aldık...şimdi ise senelerce kiradan kurtuluo ev almak istedik ona da üç beş yardım etmediler buysa erkek tarafının olması gereken biz zaten gördük kız tarafı olarak şanlarini..
Mesela siz calissaniz ve o 30 bin acigimiz var dediginiz parayi siz o eve getirseniz nasil olur? Kp'in altindaki arabayi satip size vermesini dusuneceginize calismak iyi fikir mesela. Siz artik evlenmissiniz erkek tarafinin baska bir gorevi YOK. Kiz tarafinin da baska bir gorevi YOK. Ev alacak parayi bulabildiginize gore demek ki ac degilsiniz acikta degilsiniz. Magdur edebiyati yapmak niye? Sokakta kaldiniz da esinizin ailesi yardim mi etmedi? Birakin o insanlar da biraz hayati yasasinlar artik, yillarca cocuk yetistirmekten hayatlarini yasayamamislar. Simdi ev alirken yardim etmediler diye dert yaniyorsunuz sonra torunlara sunu bunu almadilar dersiniz. Ne kendi ailenizden ne de esinizin ailesinden yardim bekleyin. Kendiniz yapabiliyorsaniz yapin yapamiyorsaniz zamanini bekleyin.

Not: Kendim bekarim, ailem bana dugun yapsin diye bir beklentilerim yok. Evlenecegim insanin ailesinin bana ev alsin ev alirken para versin gibi beklentilerim asla olamaz. biz iki kisi bir yola cikmaya karar veriyorsak tum sorumluluklari alacagiz demektir. Ailem beni meslek sahibi yaptilar bu bana yeter. Hala calisip torunlara bakariz derdindeler ama cok kiziyorum. Kendi evimi kendim alabildim, hic de ailemden para istemedim.

Bu arada erkek tarafi hic degilim, gorumce olma ihtimalim de yok.

Durumunuz olursa yapabilirsiniz tabi.

Bende çocuklarımın eğitimleri için elimizden geleni yapıp ömrüm olursa ileri ki yaşlarımız için başka şeyler hayal ediyorum ve emin olun kafamı yastığa bende rahat koyarım bu şekilde.

Kaç yaşındasınız olaya erkek tarafı, kız tarafı diye bakmaktan kurtulamamışsınız, siz ve eşiniz varsınız artık.
Mesele erkek tarafı kız taragi değil arkadaşım ...ben dusuncesizlige kızıyorum...damadiyla ortak köye ev yaptırma planları varken neden ya neden bize ev almak için ufacık bir yardım da bulunmuyorlar...ayrı eve çıktık diye ...kimse bana bunu savunmasin ..kendi oğlunu erkek kardeşini abisini düşünerek konuyu algilayamiyorlar

Demekki sıkıntı bizde okuyup kariyerimi sağlama alıp evlendim maddi durum iyi olduğu halde çocuğa iyi gelecek verebilir miyim diye 2 sene düşünüp çocuk yapma kararı aldım. Çalıştım çabaladım ne kendi ne eşimin ailesinden bişi beklemedim başımıza bin bir türlü olay geldi ama evde oturup 2 çocuk yapıp Allahım bana niye vermiyorsun diye ağlamadım. Bide fesatlanmadım hiç başkasında var bende yok diye. Çalış çabala sonra iste Allahtan
O yaptıkların senin ve eşinin gururu ..az bı sıkistiginizda ilk akla gelen ana babamız mi olur elalem mi olur ?

Mesele erkek tarafı kız taragi değil arkadaşım ...ben dusuncesizlige kızıyorum...damadiyla ortak köye ev yaptırma planları varken neden ya neden bize ev almak için ufacık bir yardım da bulunmuyorlar...ayrı eve çıktık diye ...kimse bana bunu savunmasin ..kendi oğlunu erkek kardeşini abisini düşünerek konuyu algilayamiyorlar
Damadı birlikte oturmayı kabul etmiş siz etmemişsiniz.
Bu adamların düşüncesinin bu oldugunu bile bile hala neden diyebiliyorsunuz.
Siz kendinizi düşündünüz mü mesela, ailenizi ?
Girip bir işe 7 sene boyunca çalıştınız mı hiç ?

O yaptıkların senin ve eşinin gururu ..az bı sıkistiginizda ilk akla gelen ana babamız mi olur elalem mi olur ?
Ana Babama güvenip evlenmem. Kendi evimi alıp hayatımı idame ettirebileceğim şartlarda evlenip çocuk yaparım. Anne babaya sizin yardım etmeniz lazım ayrıca. Onca sene bakmışlar okutup büyütmüşler sıra sizde :)

Bak ben iki kere iflas yaşadım.
Kendi ailemden bile öylesine degil borç alıp ödedim.
borcum 250 bin tl iken, aldıgım borç para 6 bin tl idi.
Kimse bana al şu 100 lirayı evine ekmek alırsın da demedi.
Ben işe girdim çalıştım.
Evimin geçimini eşimle beraber üstlendik çünkü olması gereken buydu.
Ailemden aldıgım parayı da ki gram altın olarak almıştım kurusuna kadar geri ödedim de neden ailem bana bunu hibe etmedi diye düşünmek aklımın ucundan bile geçmedi.
Zaman geldi ailem ev alacakken eşim tutup aileme eksik kalan kısmını HİBE etti.
Ailelere bizim yardımımız dokunması gerektiği kafasında olan tipleriz ve düşünün kirada otururken yaptı bu iyiliği.
Siz 30 bin lirayı 1 lira ister gibi kolayca dile getirebiliyorsunuz millet bunu anlamıyor işte.

Neden eş ailesine zimmetliyorsunuz?
Bizim evimizi benim ailem verdiler.
Kadın yada erkek ailesinin evi varsa verir. Ama yoksa da birirkmişini vermek zorunda değil.
Bunun yerine iş arayabilir, evden iş alabilirsiniz.

Ana Babama güvenip evlenmem. Kendi evimi alıp hayatımı idame ettirebileceğim şartlarda evlenip çocuk yaparım. Anne babaya sizin yardım etmeniz lazım ayrıca. Onca sene bakmışlar okutup büyütmüşler sıra sizde :)
Parmaklariniza saglik. Ben de onu diyorum konu sahibine ama hep baskalarindan bir beklenti icinde. 3 vakte kadar satilik evler mi bitecek de onlar para vermedigi icin ev alamiyoruz diye dertleniyor. Insanlar kac yasina gelmis. Birakin da hayatlarini yasasin. Konu sahibinin asil derdi gorumce.

Esini bu arada takdir ettim. Adam her seyi tek basina yapmaya calisiyor.

Allah yardimciniz olsun ama butun sorumlulugu kendi anne babanizdan alip(-ki hayattalar mi bilmiyorum, hayattalarsa Allah uzun saglikli omur versin) esinizin anne babasina yuklemeniz bence bencillik. Esinizin anne babasi sizi nufusuna almadi, siz yeni bir aile oldunuz. Illa yardim istiyorsaniz iki taraftan da isteyin. Cifter cifter evleri arabalari olanlarin cogu emin olun zamaninda bunun icin çabalamıştır, okumustur, calisiyordur. Yanlis anlamayin ama once insan elinden geleni yapmali sonra tevekkul etmeli. Yine de Allah yardimciniz olsun, sabir versin.

E onlar birarada oturmayı kabul ediyor ama siz etmiyorsunuz?
Hem birarada olmayayım hem beni de düşünsünler istiyorsunuz ama olmuyor o işler öyle.

Birarada olmak zorunda da değilsiniz tabi ama o zaman niye onu yapmadılar bunu yapmadılar diye dertlenmeyi bırakacaksınız. Kendi hayatınızın sorumluluğunu yine kendiniz alacaksınız.

Ben kacarak evlendim kendi ailemin zatem durumu pek yoktu ama yine bulasik makinesi tencere tabak kasik verdiler allah razi olsun onuda beklemiyordum esim evlenmeden 100 bini vardi kendisine araba almis evlilige giden adimda isler ciddiye gittiginde ev aldi arabasini satti bende son altinima kadar verdim calisayim dedim yok dedi kavga falanda kar etmedi neyse insaatta calisiyor o sene isler cok acikti ve bizim borcumuz da cok vardi ama bi kere bile demedim ki zor durumdayiz o calisti ben herbiseyden kıstım evin borcunuda kapattik suan altinda 100 bin tl araba var allah dogru baksin evin borcunu kapatti bankadan cikiyor ilerler ilerlemez kaza yapti bizde sevindik ohh bu kadar sıkınyiya ragmen evin borcunu kapattik artik borcsusuz kaza olduktan sonra ev de aravada neymis can sagligi olsun dedik cocuklariniza bakacak biri varsa annen gibi git calis keske kavga ettiginde dinlemeyip calissaydim diyorum hem sigorta gunum olurdu istege bagli para yatirip emekli olabilme imkani olurdu hemde kenara bisey atardim az cok ki 5 sene once gram 100 tl bile degildi simdi 350 yapabildigin kadar birikim yap bizim o donemler bebek yoktu baya biriktirdik simdi 2 3 cocukla zor en fazla kredi ceker kiraya oder gibi oder

Ayrıca hiç kimseden bir beklentin olmasın tatlım anne babada olsa kimse bisey vermek zorunda degil bizim kimseden beklentimiz yoktu herdeyi kendimiz yaptik kimsede diyemezki evi bizim yardimimizla aldi diyemezler herseyi biz yaptik

Parmaklariniza saglik. Ben de onu diyorum konu sahibine ama hep baskalarindan bir beklenti icinde. 3 vakte kadar satilik evler mi bitecek de onlar para vermedigi icin ev alamiyoruz diye dertleniyor. Insanlar kac yasina gelmis. Birakin da hayatlarini yasasin. Konu sahibinin asil derdi gorumce.

Esini bu arada takdir ettim. Adam her seyi tek basina yapmaya calisiyor.
Konu sahibi dram görmemiş :) Allah göstermesin tabi. Hayatta Bi gün bile çalışmayınca böyle şımarıklıklar istekler ve isyanlar olabiliyor. Ayrıca kimse de kafasına silah dayamamış bu kadar önemliyse madem evi arabası kariyeri olan adamla evlenseymiş. Buarada tesekkür ederim ben çalışıyorum eşim benden bile para almaz kendi çabasıyla yapmak istiyor herseyi

E onlar birarada oturmayı kabul ediyor ama siz etmiyorsunuz?
Hem birarada olmayayım hem beni de düşünsünler istiyorsunuz ama olmuyor o işler öyle.

Birarada olmak zorunda da değilsiniz tabi ama o zaman niye onu yapmadılar bunu yapmadılar diye dertlenmeyi bırakacaksınız. Kendi hayatınızın sorumluluğunu yine kendiniz alacaksınız.
Öyle yapiyorum zaten diğer bahsrttiklerim kenara yazılmış seyler

Ben kacarak evlendim kendi ailemin zatem durumu pek yoktu ama yine bulasik makinesi tencere tabak kasik verdiler allah razi olsun onuda beklemiyordum esim evlenmeden 100 bini vardi kendisine araba almis evlilige giden adimda isler ciddiye gittiginde ev aldi arabasini satti bende son altinima kadar verdim calisayim dedim yok dedi kavga falanda kar etmedi neyse insaatta calisiyor o sene isler cok acikti ve bizim borcumuz da cok vardi ama bi kere bile demedim ki zor durumdayiz o calisti ben herbiseyden kıstım evin borcunuda kapattik suan altinda 100 bin tl araba var allah dogru baksin evin borcunu kapatti bankadan cikiyor ilerler ilerlemez kaza yapti bizde sevindik ohh bu kadar sıkınyiya ragmen evin borcunu kapattik artik borcsusuz kaza olduktan sonra ev de aravada neymis can sagligi olsun dedik cocuklariniza bakacak biri varsa annen gibi git calis keske kavga ettiginde dinlemeyip calissaydim diyorum hem sigorta gunum olurdu istege bagli para yatirip emekli olabilme imkani olurdu hemde kenara bisey atardim az cok ki 5 sene once gram 100 tl bile degildi simdi 350 yapabildigin kadar birikim yap bizim o donemler bebek yoktu baya biriktirdik simdi 2 3 cocukla zor en fazla kredi ceker kiraya oder gibi oder
Neguzel işler iyi gitmiş biara kaza bela göstermesin Allah birdaha
Bizimde gayemiz o canım en az 100 bin zaten çekeceğiz daha fazla vermiyor banka sanırım maaşa göre falan veriliyor eşimin maasida ne çok az ne de çok fazla orta halkiyiz buna da şükür ama ev almak için yetmiyor birikimiz 30 bin var o da arabamızı satarsak 130 a ev yok şuan heryer uçtu ...olanlarda çok eski masrafına değmez..babamda biseyler katacakti yine yetmedi bir eve niyetlenmistik 20 lira kadar açık kaldı onlarda seyrediyor demiyorlarki alın oğlum 20 lirayı ben tamamlayayim gerekirse geri oderdik hatta keşke oyle deseydik

Neguzel işler iyi gitmiş biara kaza bela göstermesin Allah birdaha
Bizimde gayemiz o canım en az 100 bin zaten çekeceğiz daha fazla vermiyor banka sanırım maaşa göre falan veriliyor eşimin maasida ne çok az ne de çok fazla orta halkiyiz buna da şükür ama ev almak için yetmiyor birikimiz 30 bin var o da arabamızı satarsak 130 a ev yok şuan heryer uçtu ...olanlarda çok eski masrafına değmez..babamda biseyler katacakti yine yetmedi bir eve niyetlenmistik 20 lira kadar açık kaldı onlarda seyrediyor demiyorlarki alın oğlum 20 lirayı ben tamamlayayim gerekirse geri oderdik hatta keşke oyle deseydik
iyide kredi çektiginiz zaman en fazla 10 yıl vadeli.
Eee o 20 bin tl'yi borcunuz bittiginde ödeme miktarı altın üzerinden mi yoksa dolar euro üzerinden mi vereceksiniz derlerse ne edeceksiniz ?

Rabbim sevdiği kuluna musibet verirmiş ki daha çok dua etsin daha çok rabbine yaklaşsın diye .. sakin isyana düşmeyin bende 2 yıllık evliyim ailemin durumu çok iyiydi ancak evlendiğimde eşim öğrenciydi bende çalişiyordum ancak çok düşük bir maaşla öyle böyle 2 seneyi devirdik hamdolsun .. bizimde sınavımız hep rızıktan oldu tam düze çıkıcaz derken hep elimiz boş kaldı . Dedem hep derdiki hastanede hapishanede sevdiğin biri yoksa derdin var deme .. oyuzden Rabbim sağlık versin sevdiklerimizden ayırmasın bizi üzülmeyin . İnsanlar nasıl yoksulluk nasıl açlık çekiyor onları düşününce kendi derdimden haya ediyorum . Şükür rızkı artırırmış bizde şükredelim kendımızden üsttekilere değil alttakilere bakalım😊
Hastanede, hapishanede sevdiğin yoksa derdim var deme..
Çok doğru, çok güzel bir söz.
Herkese bu durumları yaşamadan anlamak nasip olsun inşallah 🙏

Gencecik eli ayağı tutan insanların yaşlı başlı insanlardan böyle beklentileri olması beni dehşete düşürüyor Bi salın anne babanızı zaten insanlar bu yaşa kadar sizin için yaşamış bundan sonra kendileri için bişi yapsınlar. O insanlar belki o 30 binle Avrupa turuna çıkıcaklar belki daha konforlu esya alacaklar bırakın da Bi ibsanlar hayatlarını yaşasınlar. Ne güzel aileler sizden yardım beklemiyor en azından

Ediyo zaten görevlerini yapmaya hazırlar çok da yaptılar ..eşimin aileside "eşin ailesi yardım etmek zorunda değil " modasına ayak uydurdular
Moda değil bu, herkes herkese yardım edecek diye bir kural ya da moda da yok. Ha niye yardım etmediklerini de söylemişsiniz. Demek ki her şey karşılıklı

Back
X