İsyana düşüyorum yardım:(

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.921
1.694
63
Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm:KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın isyana düşme sakın bak bizde direk ayrı eve çıktık diye eşimin ailesi düğün paramızı taktıkları 3 tane bileği bide üstüne eşya parası onbin TL aldılar ama ne oldu biliyor musun onları bizden aldıkları gün aradan 3 saat geçmedi bir anda borçları çıktı sen sadece dua et Allah biliyor ya otur secde in başına gece kalk agla istersen dua et Rabbim kimsenin hakkını kimsede bırakmıyor

Sakın isyana düşme sakın bak bizde direk ayrı eve çıktık diye eşimin ailesi düğün paramızı taktıkları 3 tane bileği bide üstüne eşya parası onbin TL aldılar ama ne oldu biliyor musun onları bizden aldıkları gün aradan 3 saat geçmedi bir anda borçları çıktı sen sadece dua et Allah biliyor ya otur secde in başına gece kalk agla istersen dua et Rabbim kimsenin hakkını kimsede bırakmıyor
Zaten senelerdir ediyorum ama yok değişen bişe yok ilerleme yok eziyete devam içimde vesveseler var Allah seni duymuyor artık kovdu kapısından yoksasenelerdir ufacık biseler olurdu diyor buna engel olamıyorum hamile halimle tek başıma kiralık ev bakiyorum

Zaten senelerdir ediyorum ama yok değişen bişe yok ilerleme yok eziyete devam içimde vesveseler var Allah seni duymuyor artık kovdu kapısından yoksasenelerdir ufacık biseler olurdu diyor buna engel olamıyorum hamile halimle tek başıma kiralık ev bakiyorum
Bak şimdi bi yazı okudum peygamber efendimiz ne demiş haketmediğin bir muamleme gördüğün de unutmak o kişi senin değerini bilmeden ölmez. Ve Bi yerde okumuştum Bi gelinin çocugu olmuyor eltisi görğmcesi kaynanası herkes seni alcagımıza başkasnı alsaydık diyor Bi evlat veremedin diyor eşiyle boşanıyor gelin başkasıyla evleniyor duyuyorki eltisi ve kocası görümcesi ve kocası vefat etmiş ortada kalan 6 çocuk kaynanasına demişki o kadar torun istiyordun işte sana 6 tane torun bu dediklerimi unutma Allah kimseyi unutmaz bak ben bebek için dolanıp dolanıp duruyorum Rabbim sana nasip etmiş çok güzel bişey

Boyle deme ama ...Duanla yakarisinla rabbimin kapisinda israrci ol.inan mucizeler oluyor hic yoktan miras cikti arsa arsayi verdim ev aldim.İmkani var miydi?Mumkun degil ama rabbim nasip etmek isterse bir sekilde oluyor

Boyle deme ama ...Duanla yakarisinla rabbimin kapisinda israrci ol.inan mucizeler oluyor hic yoktan miras cikti arsa arsayi verdim ev aldim.İmkani var miydi?Mumkun degil ama rabbim nasip etmek isterse bir sekilde oluyor
Biliyorum nasip etmek isterse neler olur nelerama içimden bir vesvese bizi unuttu Allah şuanda bu parasizlikta kiralık ev arıyoruz ve kiralar uçtu ben suanki halinin derdindeyim ama mucize yok hiç irsey uok

Bak şimdi bi yazı okudum peygamber efendimiz ne demiş haketmediğin bir muamleme gördüğün de unutmak o kişi senin değerini bilmeden ölmez. Ve Bi yerde okumuştum Bi gelinin çocugu olmuyor eltisi görğmcesi kaynanası herkes seni alcagımıza başkasnı alsaydık diyor Bi evlat veremedin diyor eşiyle boşanıyor gelin başkasıyla evleniyor duyuyorki eltisi ve kocası görümcesi ve kocası vefat etmiş ortada kalan 6 çocuk kaynanasına demişki o kadar torun istiyordun işte sana 6 tane torun bu dediklerimi unutma Allah kimseyi unutmaz bak ben bebek için dolanıp dolanıp duruyorum Rabbim sana nasip etmiş çok güzel bişey
Umarım nasip olur sana da daha fazla hasret cekmezsin insalah...bu konuda bile içimde yine isyan vesvesesi...bakiyorumda karakteri mesela kötü bir kadının güzel güzel cocuklari olmuş bizesorsan haketmiyor ama senin gibi dinine düşkün müslümanın çocuk hasraeti. Var ben bu döngüyü anlayamıyorum anlasamda kalbime sığmıyor mantigu

Biliyorum nasip etmek isterse neler olur nelerama içimden bir vesvese bizi unuttu Allah şuanda bu parasizlikta kiralık ev arıyoruz ve kiralar uçtu ben suanki halinin derdindeyim ama mucize yok hiç irsey uok
Iste bu da senin sinavin canim.Sen sakin ol Allah ins bir kapi acar.Keske elden bisey gelse 😞

Esim isten çıkarıldı Yeri geldi kiramizi veremedik ev sahibiyle papaz olduk, yeri geldi elektrigimz kesildi, ekmek alacak paramiz olmadi yeri geldi bolluk içinde yaşadık. Üstüne bide çocuk olmuyor ayrı bir psikoloji tedavi falan da var. Destekcimiz yok herkesin durumu belli zaten. Amaa biz gülmeyi hiç birakmadik, birgün bile isyan etmedik. Rabbimin imtihanı bu zor günlerin sınavını vermeden refaha eremeyiz dedik ve sabrettik. Rizkimiz ne kadarsa o kadarına Elhamdurillah 🙃

Umarım nasip olur sana da daha fazla hasret cekmezsin insalah...bu konuda bile içimde yine isyan vesvesesi...bakiyorumda karakteri mesela kötü bir kadının güzel güzel cocuklari olmuş bizesorsan haketmiyor ama senin gibi dinine düşkün müslümanın çocuk hasraeti. Var ben bu döngüyü anlayamıyorum anlasamda kalbime sığmıyor mantigu
Herkesin imtihanı farklı herkesin derdi var senin biraz kafan karışmış ama isyan etme lütfen bence Bi besmele çek inşirah suresi oku bak için ne kadar rahatlıcak sözler köşkü var ordan biraz bişeyler dinle YouTube dan için rahatlasın içine atmışsın herkesi şimdi çıkıyor hamilesin de üzme kendini

Müslumansak isyana düsemeyiz her zaman bizden daha kotu durumda olan insanları duşünmeliyiz. Ve sükur etmeliyiz. Evet şuan sıkıntidasın ama ne mutluki Allah seni unutmamis dua etmeni bekliyor ferhaligida verecektir. Ayrica ilk once sağliginiz olsun nabzin atiyor ise şukredeceksin. O yatları katları olanları mutlumu zannediyorsun hepsinin kendine gore derdi var bunu bil. Deprem oluyor canda malda gidiyor boyle kendini boşuna sıkma Herseyin hayırlisina dua et Rabbim yardımcin olsun en kisa zamanda ferahliga ulastirsin.

Etrafınızdaki kişilerin çift ev, araba, yat, katları varsa çok zengin bir muhitte yaşıyorsunuz demektir, o halde o muhitten çıkmanız gerekir çünkü herkes dengiyle mutludur.
Yok mübalağa yaptım diyorsanız kimsenin o kadar lüks yaşadığı yok. Herkes geçim sıkıntısı çekiyor. Yani tek maaşla alakası yok. Karı koca çalışan da öyle, iyi kazanan da, iş adamı da öyle, fabrikası olan da. Şu devirde herkes ekonomik ve psikolojik sorun yaşıyor. Sizinki nankörlük. Kimi inşallahna bol bol verir ama nankör olduğundan, ahirette nasibi olmaz. Kimi de kendine verilenleri az bulur, isyana gider, nankör olur, kendi kendini uçuruma getirir. Kimsenin eşinin ailesi de ev falan vermiyor, bunları nereden çıkarıyorsunuz? Bence siz etrafa bakmak yerine bizzat nefsinize bakın çünkü sizin ayağınızı kaydırmaya çalışıyor. Allah ne diyor Kuranda :"şeytanlar arkanızdan yaklaşıp kulağınıza fısıldar, size vesvese verir. Ona uymayın, o apaçık düşmandır"
Yersiz yurtsuz, aç insanlar, çocuklar var. Şükredin.

Öncelikle Allah yardimciniz olsun inşallah.
Biraz kendinize gelin maşallah sağlığıniz yerinde eşin yanında . Parasız olmaz elbette ama aç açıkta değilsiniz. . İnsanlar çadırda yaşıyor ,geçtiğimiz günlerde deprem kaç ev yıktı ..Şükursuzluk iyi değil. Elbette çeken bilir ama olumsuz düşüne düşüne kendinize edersiniz olumlu düşünün biraz.. Tasinmak zor ama nasip işte demek böyle olması gerekiyormuş vardır bi hayır bunda da. Herkes ev alma derdinde biliyorum zor ama herkesin evi olmak zorunda değil. Bak parayi verdiğin her ev senin içinde yeterki sağlık olsun .
Sizi üzmek istemem belli bunalmisiniz ama eşinizin ailesi milyarder de olsa Size ev almak zorunda değilki .. Böyle beklentiye girmek çok ayıp. Senin yerinde olsam anlattığına göre birlikte yaşamadıniz diye sorun yapmışlar ,ev alsalar satın almis gibi yaparlar . Niye minnet ediyorsunuz alan alır almayan almaz talep hoş değil...
Sakıp Sabancı demiş ya herşeyim var ama okadar gücüm çocuğuma sağlık vermeye yetmiyor. Neye yarar demiş...
Beklenti içine girip kendinizi doldurmayın uzulursunuz.
İnşallah istediğiniz miktar kiralık ev bulur huzur içinde yaşarsiniz. . Yeni başlangıçtır belkide kim bilir.. İsyan etmektense sınavını güzel atlat kalbe gelsede dile vurma her gecenin sabahı var ...

Canım daha önceden de bebegin cinsiyeti için de kendine sıkıntı yapmıştın şimdi de maddiyat sonun depresyon söyleyim bence bi silkelen kendine gel haline şükür et senin yerinde olmak isteyen ne kadar cok insan var biliyomusun

Bak bir kıssa anlatılır:
Bir adam varmış, Allah diye diye dolanır hep zikredermiş. Şeytan ona vesvese verip aynı sana söylediği şeyi söylemiş :"sen Allah diye dolaşıyorsun ama Allah bir kere bile sana ne istiyorsun kulum diye sormuyor" demiş. Adam da zikri bırakmış. Bir gün rüyasında birisi ona şöyle demiş :"Allah sana söyle kulum ne istiyorsun dediği için sen onun adını zikredebiliyordun. Senin Allah demen zaten onun sana lütfuyfu" adam bunun üzerine yaptığı hatayı anlayıp af dilemiş ve kendine çeki düzen vermiş

Öncelikle Allah yardimciniz olsun inşallah.
Biraz kendinize gelin maşallah sağlığıniz yerinde eşin yanında . Parasız olmaz elbette ama aç açıkta değilsiniz. . İnsanlar çadırda yaşıyor ,geçtiğimiz günlerde deprem kaç ev yıktı ..Şükursuzluk iyi değil. Elbette çeken bilir ama olumsuz düşüne düşüne kendinize edersiniz olumlu düşünün biraz.. Tasinmak zor ama nasip işte demek böyle olması gerekiyormuş vardır bi hayır bunda da. Herkes ev alma derdinde biliyorum zor ama herkesin evi olmak zorunda değil. Bak parayi verdiğin her ev senin içinde yeterki sağlık olsun .
Sizi üzmek istemem belli bunalmisiniz ama eşinizin ailesi milyarder de olsa Size ev almak zorunda değilki .. Böyle beklentiye girmek çok ayıp. Senin yerinde olsam anlattığına göre birlikte yaşamadıniz diye sorun yapmışlar ,ev alsalar satın almis gibi yaparlar . Niye minnet ediyorsunuz alan alır almayan almaz talep hoş değil...
Sakıp Sabancı demiş ya herşeyim var ama okadar gücüm çocuğuma sağlık vermeye yetmiyor. Neye yarar demiş...
Beklenti içine girip kendinizi doldurmayın uzulursunuz.
İnşallah istediğiniz miktar kiralık ev bulur huzur içinde yaşarsiniz. . Yeni başlangıçtır belkide kim bilir.. İsyan etmektense sınavını güzel atlat kalbe gelsede dile vurma her gecenin sabahı var ...
Saolun çok güzel şeyler yazmışsınız
Onlardan beklentiye girmek istemiyorum ama hani doğanın kanunu gibi erkek evlata erkek ailesi biseler yapmalı hani tahtını gibi sözler vardır ya...çevremde bi teyzevar gelini veoglu kavga edip ayrıldı yeni..şimdiden teyze ile.kocasi onlara ev almak derdinde beğenin alalım diyorlar lüks bir daire var onu beğenmedi gelin hanım...daha lüks istiyor mesela tamam dediler...benim kalan açığımızı oğlu için tamamlaması gerek düşüncem.cok da küçük bu örneklerin yanında...üstelik arabası var ve kullanamıyor hastalığa yakalandı satın ev alın tarzı güzel jestler yapmalı ..benim babam bile kredi çekerim bende bı katkım olur diyor ama yetmiyor o da c sakızı çoban armağanı ....kiralık evler desem uçmuşşş yazikk çok yazık o paraya...hele taşınma masrafları..hamileyim o evleri nasıl temizletde yerlestiririm ya çok bunalıma girdi.m ağlıyorum sesimi duyan yok en çok da buna üzülüyorum kul değilde rabbim şu günlerde elimizden tutsa;(

Back
X