isyeri.. Hamilelik. . sorunlar. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Yeni hamile olduğumu öğrendim. Tabi is yerindeki bayanlar da öğrendi. . O zaman dan beri bana karşı. Bi tuhaf oldular. Birbirlerini Bana karşı doldurduklarini duydum. Hatta yüzüme söyleyen bile oldu . Planladin işin yogun olduğu döneme denk getirdin sen bu bebeği diyen bile oldu.. (4.yılıma girdim evliligimde. Hala dusunmuyordum ama istemiyor iken hamile kaldım)
Neyse bende tartıştım haliyle ..
Şu. An bebeğime alıştım . Ama nedense is yerinde 3 bayan bana karşı cephe aldı. . Dün olmadık bişeyden bana bağırdı bile biri. . Madem rahatsizsin git izin iste ne dolanip duruyorsun dedi ve Müdüre beni şikayet etti.. mudur de neden tartıştın diyor.. kafayı yemek üzereyim. Bunlara hiç bi zararım olmadı. Dokunmadi. Benden son derece rahatsizlar. Benden ne istiyorlar. . Son olaylar nedeniyle esim yine goreve gitti yapayalniz kaldim evde.. bunlarda ustume geldi.. Dün akşam boyunca ağladım..
Nasıl davranacagimi ne yapacağımı şaşırdım. . Benden ne istiyorlar. . İnanın bilmiyorum. . Bildiğim tek şey benden rahatsız oldukları. . Hamile olduğum için bazı ağır işler bana verilmedi ve buda onları sinir ediyor.. bunu biliyorum..
Sizce ne yapmalıyım nasıl davranmaliyim. Yapayalnızim..
Bebeğim de hissetmesin bu uzuntuleri ..
Ama her gün bi laf ile beni perişan ediyorlar. . Onlar 3 kişi ben tek.. çalıştığım departman farklı o yüzden ayrı kaldım. . Onlar 3 u bir çalışıyor beni zaten departmanım kolay diye baştan beri disladilar .. sen ne iş yapıyorsun sanki diye..
Sizce nasıl davranmaliyim.. en başta Müdüre ve bunlara karşı. . Kimseye de zarar vermek istemem..

Son düzenleme:
canim ben bile hamile kalinca isim devlette millet bazilari ignelemisti. vede zatn hamilelikte yorgunluk bulanti kusma vs oluyor. o hallerimi bile sirf laf atmasinlar diye dile getirmiyodum. takmayacaksin insanliga sigmitie o hareketler bugun olmasa yarin kizlari gelinlerife hamile kalacak. sen tartismaya girme.onlar simdi inanaaz haset duyuyorlardir isler onlara kalir diye zaten huzursuzlar sen kafani baska seylere ver tartisma uzme kendini

Bu hamile personelin durumlarını işyerinde nasıl ayarlıyorlar hep merak etmişimdir. Yani o iş bölümün nasıl yapılıyor? Evet anlayış mutlaka gösterilir ama nereye kadar? Bunu gerçekten merak ediyorum ve bilmediğim için soruyorum. Yani hamile olduğu için diğerlerinden daha az iş yapacak ama aynı maaşı alacak, onun yapmadığı iş diğerlerine kalacak ama aynı maaş alınacak öyle mi oluyor genelde? Ya da şöyle mi yapıyorlar, mesela hamile ya hani çok koşturmasın, ayakta pek durmasını ama bütün evrak işlerini (atıyorum) o yapsın. Sonuçta hamile diye beyni, hesaplama yeteneği gitmiyor insanın. Mesela hamile personel dışarı müşteriye gitmez ama evraklarla uğraşır. Diğer personel iki kere fazla müşteriye gider ama evrakla uğraşmaz falan gibi mi? Az yaptırılır ama ne kadar az yaptırılır bunu merak ediyorum hiç iş deneyimim olmadığı için :)

Hayir anlamiyorum bebek ağır oluncami hamilelik zor oluyor bunu diyende bir kadin pes hamilelik ilk zamanlarda daha zor gecebiliyor bazi bayanlar icin canim sende kimseyi kafana takma yapabildigini yap gerekirse git raporunu al dinlen evinde kimse icin kendini paralamaya kafaya takmaya degmez benim bayan arkadaslarimda süt iznime takmisti ne zaman bitecek diye bende gicik etmek icin biter bitmez tekrar hamile kalicam derdim iyice gicik olsnlar

Aynen öyle.
Bazen çok kötü oluyorum.
İlla Karnım burnumda mi olmalı ya. .
Bunları yazan insanlara cevap vermeyeceğim.
Sende öyle yap canım. En iyisi valla.

Peki bunu soylemenin şekli herkesin içinde bağırıp çağırmak midir yani ?????

Peki bunu soylemenin şekli herkesin içinde bağırıp çağırmak midir yani ?????
İnsanlara ne şekilde söylediğinizi bilmiyorum.

Bir süre boyunca devamlı sızlanıp, "ay öyle kötüyüm, püff böyle kötüyüm" deyip durduysanız, ki böyle yapanlar var, insanı bayıyor.

Kötüyseniz gider izin alırsınız, izin almıyorsanız da üffleyip püffleyip gezinmezsiniz.

Dediğim gibi olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum.

Mesajımda da farkındaysanız "eğer rahatsız olduğunuzu dile getirdiyseniz ve oflayıp puflayıp geziniyorsanız" gibi ihtimaller var. Eğer olay böyle olmadıysa haklısınız. Yok böyle olduysa haksızsınız.

İşin ne ki ağır ve yoğun işleri şimdiden başkasına bırakıyorsun?

Ben ilk zamanlardan izne çıktığım 36.haftaya kadar işimi aynı şekilde yaptım. Mide bulantılarım varken bile zorla yapmaya çalıştım. Sadece son 2 hafta yanımdaki elemana daha fazla sorumluluk verdim öğrensin diye.

Malesef anlayışsız insanlara ne yapsan boş. Görmezden duymazdan gel. Laf sokup tartışmaya kalkarlarsa ' bugün bana yarın size' dersin.

İki hamileligimde de ilk aylarında çok zorlanmistim.bulantı bel ağrısı çok fazlaydı. Son aylarım ise çok rahattti.bazı olumsuz yorum yapan arkadaşlar kadın olamaz ya.konu sahibi arkadaş hani acaba çok mu suzlandin ondan mi giciklandilar.acaba diğer bayanlar anne mi bekar mi bunun da etkisi vardir

Hamile olmak da suc oldu. Kadin dogursa suc, dogurmasa niye dogurmuyosun diye ayri suc.. Iste hep bunlar kadinlari is hayatindan uzaklastirmak icin.. Ya anne olma ya da calisma.. Allah bildigi gibi yapsin ve hepsini ayni duruma soksun dilerim...

Yani ama konu sahibi daha 6 haftalikken niye daha az is aldiginizi yine de anlamadim, ben 35 haftalik karnim burnumdayken bile daha az is aldigim olmamistir, kolay da degildi hamileligim.. Ayrica sessiz mi kaliyorsunuz, isten kacmak icin planladin bebegi diyene bagirip sen ne bicim konusuyosun kimsin sen diyemedin mi.. Mudure hamile oldugum icin sikayet ediliyorum aile kurmak icin izin almam gerektigini bilmiyodum demedin mi..

Bi de 6 haftalik hamileligi ailenizin bile bilmemesi lazim niye is yerindekiler biliyo?

Son düzenleme:
Daha şu kadarlık hamileliğinizden iş arkadaşlarınızın nasıl haberi olabiliyor ya?

Şaşırdığım için soruyorum. Takvim zaten önden gidiyor 5 haftalık hamilesiniz aslında.

Biz ailelere bile daha geç söyledik kalbi malbi duyulsun dur belki sağlıksız falandır diye.

Bir de üzgünüm ama daha az iş yapacak bilmem ne durum yok. Sanırım 20 25 haftalıkken falan zorlamaya başlıyor gebelik. İlk haftalardaki bulantı bile daha başlamamıştır ki?

Napacağınıza gelince duymamazlıktan gelebilirsiniz.

Kız 6 haftalik. Bulanıları başlamıştır. Gazı vardır. Sıkıntısı ondandir. 4-5 haftaya geçer.

Sen şimdi salla bunları. Altı üstü 9 ay. Ne yani isler yogun diye anne olmayalım mi. Bir de aynı personel aynı maaşı alıyor sanki bire bir aynı işi yapıyorda o çok yaptı ben az yaptım mantığı guduyorlar. Veznedeki memurlar bile performansları farklı oluyor. Biri hızlı çalışır bir çok hata yapar biri yavaş çalışır. Onlara kendini sevdirmeye onları mutlu etmeye falan çalışma. Bencil ve ekip olamamış insanlar.

Sen sıkıntılarını mudur ile halletmeye çalış. 8 ay altı üstü biraz calissinlar.

Bence kimse kimsenin iş yükünü 8 ay üstlenmez, aklı başında olan insan mecbur kalmadıkça kendi işini başkasına yükletmez zaten. İnsanlar iyi niyetle ancak 1-2 ay idare ederler diye düşünüyorum, bu süre artarsa cephe almaları normal geliyor bana. İşveren olmak istemezdim, zor işler. Personelin hayatı işini etkileyecekse ve çalıştığı yere olumsuz yansıyacaksa işverenin de mutlaka kendine göre bazı hakları vardır diye düşünüyorum.

Ya pardon da.
Rahatsizligimi dile getirmek suç mu oldu ?
Elimde olan bişey mi .?
Kustugum zaman aniden midem bulanıyor ve lavaboya koşuyorum. Bunu insanların gormesini nasil engelleyebilirim?
Farz edelim ki ofluyorum. Bu onu ilgilendiren bir durum değil.
Benim amirim değil. Bana bağırıp çağırma hakkı yok herkesin içinde.
İyi o zaman.
Biri rahatsız olsun bende ona bagirayim git izin al diye.
Valla iyiymiş ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…