• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isyeri.. Hamilelik. . sorunlar. .

Ya pardon da.
Rahatsizligimi dile getirmek suç mu oldu ?
Elimde olan bişey mi .?
Kustugum zaman aniden midem bulanıyor ve lavaboya koşuyorum. Bunu insanların gormesini nasil engelleyebilirim?
Farz edelim ki ofluyorum. Bu onu ilgilendiren bir durum değil.
Benim amirim değil. Bana bağırıp çağırma hakkı yok herkesin içinde.
İyi o zaman.
Biri rahatsız olsun bende ona bagirayim git izin al diye.
Valla iyiymiş ya.
Açık ofiste çalışıyorsanız ve devamlı oflayıp pufluyorsanız evet insanı rahatsız eder. Yan masanızdaki, karşı masanızdaki insanı ilgilendiren bir durum.

Ben çalışırken yanımda birinin devamlı oflayıp puflayıp sızlanması beni de rahatsız ederi.

Eğer sadece lavaboya koşup kustuğunuz için laf ettilerse evet haklısınız.
Ama devamlı "oy midem kötü, ay midem bulanıyor, off çok kötüyüm" diye sesli sesli şikayet ediyorsanız aynı ofisi paylaştığınız insanlara rahatsızlık verirsiniz.

Bu hamile personelin durumlarını işyerinde nasıl ayarlıyorlar hep merak etmişimdir. Yani o iş bölümün nasıl yapılıyor? Evet anlayış mutlaka gösterilir ama nereye kadar? Bunu gerçekten merak ediyorum ve bilmediğim için soruyorum. Yani hamile olduğu için diğerlerinden daha az iş yapacak ama aynı maaşı alacak, onun yapmadığı iş diğerlerine kalacak ama aynı maaş alınacak öyle mi oluyor genelde? Ya da şöyle mi yapıyorlar, mesela hamile ya hani çok koşturmasın, ayakta pek durmasını ama bütün evrak işlerini (atıyorum) o yapsın. Sonuçta hamile diye beyni, hesaplama yeteneği gitmiyor insanın. Mesela hamile personel dışarı müşteriye gitmez ama evraklarla uğraşır. Diğer personel iki kere fazla müşteriye gider ama evrakla uğraşmaz falan gibi mi? Az yaptırılır ama ne kadar az yaptırılır bunu merak ediyorum hiç iş deneyimim olmadığı için :)

yok öyle bir hayat özel sektörde

hamile kaldım, hem de tüp bebekle

otobüsle şehir dışına gönderdi amirim beni, kendisi de hamile idi hem de o esnada

oda arkadaşım ben giderim demişti ama ilan edilmiş, herkes sonra değiştirmek istermiş vs

o hamileliğinin başında iken ben onun elindeki klasörleri bile almıştım aman dikkat et diye

sonra ben hamileliğimin başında iken 8-10 haftalık iken yani amirim doğuma gitti ve hem kendi işimi hem de daha önce hiç yapmadığım onun işlerinin bir kısmını da yaptım

normalde 18.30 da çıkıyoruz, mesai yapıyoruz dediler 19.00 a kadar 18.50 de ben çıksam olmaz mı zaten boş oturuyorum midem bulandı açlıktan dedim tüm iş yerinin amiri bana "aman senin hamileliğinde çok zor geçecek" dedi bir daha da kimseden herhangi bir müsemaha beklemedim

işe döndüğümde de tek dakika erken bile çıkamadım süt izni vs yalan oldu işte süt sağdığım zaman süt izni gibi görüldü

Ben hamile Halimle okula gittim her gün otobüsle 2.5 saat gidil 2.5 saat geliş kış ayı karnım burnumda finallerime girdim. Okuldaki kızların of çok zor ya dersler dediğinde kafalarını kırasım geliyordu

yok öyle bir hayat özel sektörde

hamile kaldım, hem de tüp bebekle

otobüsle şehir dışına gönderdi amirim beni, kendigerçehamile idi hem de o esnada

oda arkadaşım ben giderim demişti ama ilan edilmiş, herkes sonra değiştirmek istermiş vs

o hamileliğinin başında iken ben onun elindeki klasörleri bile almıştım aman dikkat et diye

sonra ben hamileliğimin başında iken 8-10 haftalık iken yani amirim doğuma gitti ve hem kendi işimi hem de daha önce hiç yapmadığım onun işlerinin bir kısmını da yaptım

normalde 18.30 da çıkıyoruz, mesai yapıyoruz dediler 19.00 a kadar 18.50 de ben çıksam olmaz mı zaten boş oturuyorum midem bulandı açlıktan dedim tüm iş yerinin amiri bana "aman senin hamileliğinde çok zor geçecek" dedi bir daha da kimseden herhangi bir müsemaha beklemedim

işe döndüğümde de tek dakika erken bile çıkamadım süt izni vs yalan oldu işte süt sağdığım zaman süt izni gibi görüldü

Konu sahibi memurmuş, özelde olsa işi bırakacak demek ki. Nedense işinden tam anlamıyla memnun bir tane bile memur görmedim bugüne kadar.

Hamile kaldim diye hasetinden bana agzina geleni soyleyen arkadaslarim oldu Allah kiskanclardan korusun ilk bende uzulmustum ve cok aglamistim ama simdi iyiki defolup gittiler hayatimdan cok da iyi oldu

İlk hamileliğimde ben de bir şirkette çalışıyordum. Gece 2'de eve geldiğimi bilirim. Beni inanılmaz yoruyordu hem fiziksel hem psikolojik olarak.
Fakat maalesef iş hayatında hamileyken dahi diğer çalışanlardan az iş yapmak, ayrıcalık istemek olmuyor.
Özel sektörde rekabet var ama devlette nedir bu çekememezlik ben de anlamadım sizin durumunuzda. Umarım hamileliğinizin devamı daha rahat geçer ve bu insanların diline düşmezsiniz. Siz de onlarla mesafenizi iyi ayarlayıp müdürünüz ile uygun bir dilde durumunuzdan bahsedin. Kimi günler yapamadığınız işleri sonraki günlerde telafi edin.
Çalışan hamile olmak çok zor. Ama canınızı sıkmayın profesyonel hayat böyle duygularınızı ve diğer insanlarla iletişiminizi de profesyonelce idare etmeniz gerekiyor. Hakkınızda duyduklarınıza gülün geçsin. Elbette içlerinden biri bir gün çok zor bol mide bulantılı bir hamilelik yaşayacaktır ve o zaman sizi anlayacaktır.

kıskanıyor olabilirlermi seni evli olanlar mesela. ben olsam muhattap olmam daha arayı düzeltmeyede çalışmam bir kaç aya ayrılacaksın işyerinden nası olsa bebeğin ve senin iyi olman daha önemli. sen işini yap çık.
benim başlarda çok kasık ağrısı olurdu korkarım ve kusmalar bulantılar başlayınca zaten her fırsatda oturdum. bu yüzdende birlikte çalıştığım mesai arkadaşlar baya erken öğrendi hamileliğimi ve çok destek oldular. bende özel sektördeyim sütelik. sağlıcakla bebeğinize kavuşmanızı dilerim

Memuriyette yan masanda çalışan tip sana maas veriyormuscasina davranır yani ozel ya da devlet fark etmiyor insanlar birbirinin açığını arıyor. Konu sahibi icini rahat tut duymamazliktan gel. Guzel giden bir evliligin varsa ve mutluysan kimse çekemez seni cunku daha da mutlu olacağın gunler yakın. Kendi kendini rahatlat cok bayarlarsa da al heyet raporu 45 gunluk yapsinlar senin tum islerini de akillansinlar nasilsa memursun kimse sana neden rapor aldın diye soramaz.

Sadece ayakta durunca mı zor hamilelik, ya da büyük karın mı tek sıkıntı? Bazı hamilelikler ki hiç azımsanacak bi oran değil, en başından zor geçerler. Mesela ben normalde çok hareketli sağlamımdır bünye olarak ama neredeyse ilk haftalarından beri bulantılardan halsizliklerden kafamı kaldıramıyorum. Öğretmenim, okulda her ders nerdeyse koşa koşa kusmaya gittim, bazen tutamadığım da oldu. Rapor Hakkı da bir yere kadar bitiyor sonra. E ne yani şimdi ölümcül bir durumum, düşük durumu falan yok diye iyi bir hamilelik mi bu??? O halimi gören Müdürüm de öğretmen arkadaşlarım da ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlardı.
Konu sahibi, iş yoğunluğunu bilmiyorum ama hep gül, pozitif görün onlara ve muhatap olma. En iyi yöntem bu.

kıskanıyor olabilirlermi seni evli olanlar mesela. ben olsam muhattap olmam daha arayı düzeltmeyede çalışmam bir kaç aya ayrılacaksın işyerinden nası olsa bebeğin ve senin iyi olman daha önemli. sen işini yap çık.
benim başlarda çok kasık ağrısı olurdu korkarım ve kusmalar bulantılar başlayınca zaten her fırsatda oturdum. bu yüzdende birlikte çalıştığım mesai arkadaşlar baya erken öğrendi hamileliğimi ve çok destek oldular. bende özel sektördeyim sütelik. sağlıcakla bebeğinize kavuşmanızı dilerim
Bende tek sebebin kıskançlık olduğunu düşünüyorum artık. Kiskanilacak bi yani yok. Ama bazı insanlar mutsuzdur. Ve hep etraftaki ne sararlar.
Çünkü 2 si aylardır bebek için uğraşıyor ama olmuyor. Şans eseri ben hamile kalınca bana sırayı bozdun vs bile dediler.

şu an 20 haftalık hamileyim ve bir allahın kuluna söylemedim iş yerinden. tahmin edebiliyorum ben yapsam bile hamile diye yapmıyor diyeceklerini bildiğimden kimseye demedim. çok şükür bebeğim belli edecek rahatsızlıklar vermedi bana kusmadım karnım büyümedi şu an iyi gidiyoruz. ama öğrenilince bunlarla karşılaşacağım biliyorum.
ilginç olan benim iş arkadaşlarımın çoğu erkek ve kadın memur zaten çalışmaz mantığı var. size bunları kadın arkadaşlarınızın söylemesi çok tuhafıma gitti. sizinde başınıza gelebilir. anlayış gösterilmesi gerekmez mi?

şu an 20 haftalık hamileyim ve bir allahın kuluna söylemedim iş yerinden. tahmin edebiliyorum ben yapsam bile hamile diye yapmıyor diyeceklerini bildiğimden kimseye demedim. çok şükür bebeğim belli edecek rahatsızlıklar vermedi bana kusmadım karnım büyümedi şu an iyi gidiyoruz. ama öğrenilince bunlarla karşılaşacağım biliyorum.
ilginç olan benim iş arkadaşlarımın çoğu erkek ve kadın memur zaten çalışmaz mantığı var. size bunları kadın arkadaşlarınızın söylemesi çok tuhafıma gitti. sizinde başınıza gelebilir. anlayış gösterilmesi gerekmez mi?

konu tarihi 2016

Zorlarına gitmiştir, aldırmayın.
Siz mesafenizi kurun ve kendi işinize bakın.
İş hayatı bu malesef.
uzak durmanızda fayda var o tarz insanlardan.

Heryer bu kadar kötü değil ben de hamileyim,kamudayım ki suratsız bi insanımdır iş dışında çok az muhattap olurum insanlarla ama işyerindekiler anlayışlı davranıyor hatta odama çay getiren bile var kıyamadığı için,insanına denk gelmemişsiniz belli ki. Benim de iş arkadaşım hamileydi çalıştığı sürece hiçbir eğitime göndermedim onu,işlerin çoğunu da ben yaptım,daha önce sen birilerine iyi davrandıysan Allah iyi insanlarla karşılaştırıyor heralde.

her söylemediğiniz an sizin lehinize oluyor... ben söyledim 12. haftalık iken 7,5 saat ın üzerinde çalıştırılmama var ve hemen izin yazdılar kağıt üzerinde hergün 1 saat işleyişte haftasonraları işyerine gitmiyorum. bunu kendim tercih ettim.

Söyleyin bence hemen müdürle Konuşun ilk başta sonra da söyleyin düzgünce birşey olmaz merak etmeyin .

Back
X