Ne desin ustune erkek yurumus topmu yurudu desin
Hayat cok kisa Allah askina bu kadar ayrintiya takilmayin yaa basligi okudum gectm yani konuyada yorum yapayim dedim sizin yazdiginizi gordum cok yorulursunuz sizin icin soyliyorumsizce cümleniz komik mi
açıklamasını yazdım
iş arkadaşım üzerime yürüse iş arkadaşım üzerime yürüdü derim
adam da derim ama "erkek" vurgusu var
ben de dedim ki işyerinizde böyle cinsiyetçi ortamlar mı var
yani sen kadınsız sus, sen anlamazsın şeklinde ekstra bir baskı daha mı var dedim
"işyerimde üzerime yürüyen kadın" diye bir başlık olsa ben bu kişinin işyeri arkadaşım değil iş yaptırmaya gelen kişi olduğunu düşünürüm
keza "işyerimde üzerime yürüyen erkek" başlığını da öyle algılamıştım
iş arkadaşının cinsiyeti neden önemli diye sordum ama bu kişilerin cinsel yönelimleri ne dair bir soru değildi
Hayat cok kisa Allah askina bu kadar ayrintiya takilmayin yaa basligi okudum gectm yani konuyada yorum yapayim dedim sizin yazdiginizi gordum cok yorulursunuz sizin icin soyliyorum
Eger avukat filansaniz burda cok daha buyuk dertlerimiz var bari o konularda yol gosterin bizehayat kısa ama bu benim işim
hayat ayrıntıda gizlidir
konu sahibine ona göre farklı bir tavsiye verecektim
konuları okuyup geçmek için değil de elimden bir şey gelirse birikimimden karşı taraf faydalansın diye okuyup yorum yazıyorum
elimde nedense bu sıralar hep birilerinin üzerine yürüyen meslektaşlar konusu da var belki de bundan kaynaklı dikkatimi çekmiştir
Ozel sektorde misin kamu da mi? Ozel sektirde isen amirine ver. Bir kopyasini sakla. Amirine verdigin imzali dilekcenin fotografini cekip sakla. Kamuda ise evrak a verip evrak kayit numarasi al.İşte nasil yapicam beynim durdu inanin sakince bi düsüneyim nereye vericem dilekçemi peki
Yarı kamu yarı özeldeyim bu sefer benide işimden etmesinlerdeOzel sektorde misin kamu da mi? Ozel sektirde isen amirine ver. Bir kopyasini sakla. Amirine verdigin imzali dilekcenin fotografini cekip sakla. Kamuda ise evrak a verip evrak kayit numarasi al.
Yok canm yari kamu yarı özel tam devlete bağlıda değil özelde değilValla kamudaysan karşı tarafı korur sizide barıştırmaya çalışırlar kamuda kolay kolay adam harcamazlar malesef
Anladım canm yari kamu yari özelDevlet mi ozel mi? Ozelde boyle durumlarda iki tarafi da isten cikarirlar genelde. Cogunlukla da sadece suclu olani cikarirlar. Mutlaka sikayetci olun. Yoksa sizi de gonderebilirler aklinizda olsun.
Iste isimdem etmesinler diye diye bu tip ruh hastalarini tepemize bindiriyoruz. Sikayet etme hakkin var. Ama korkuyorsan bir dahaki sefere yine ayni seyi yasarsan eger bu sefer mudurunle konusmak yerine mudurune mail atip durumu anlar ki mail elinde yazili kanit olarak dursun. Demek istedigim yazili olan seyler ileride sana kanit olur. Yarin birgun bir durum oldugunda kimse sahitlik yapmaz ama yazili hersey sana kanit. Eger bu kisi bundan sonra seninle bu sekilde konusursa bu adama da derdinuz neyse bana mail atin ya da bunlari yazili verin de ki elinde kanit olsunYarı kamu yarı özeldeyim bu sefer benide işimden etmesinlerde
Şimdi dönebildim herkese yazıyorum sırayla baya gerginlik yapmış sanırım bu mevzu amacım erkek kız cinsiyet ayrımı değildi tabiki ama işyerimde soruyorsanız bu iş arkadaşı kişisi bol bol yapar bu kadinlarin ne işi var bu işyerlerinde diyebakın umursamayacaklar
yazılı dilekçe vereceksiniz
öyle ya da böyle o ifadeler alınacak yani konu ört bas edilecek olsa bile sonra ört bas edilecek
bir de bana başlık ilginç geldi
iş yerimde üzerime yürüyen kişi, eleman, iş arkadaşım, adam dahi olur da neden "erkek"
işyerinizde cinsiyetçi bir ortam mı var
Evet kesinlikle sizde haklısınız sonun akadar katılıyorum yoğunluktan bi odaklanamadim sizlerede geç yazdım kusura bakmayın .Bende aynısını dedim hep sustukça bu ruh hastaları başımıza bela oldu cidden tekrar tekrar görüştüm müdürümle öğleden sonra şikayet etceğimi söyledim birdaha olmayacak dedi sakin ol .Yalnız kuzenim avukat şimdi onu arayacam bu tip durum birdahada yaşanırsa cidden üzerinde tam durmak istiyorumIste isimdem etmesinler diye diye bu tip ruh hastalarini tepemize bindiriyoruz. Sikayet etme hakkin var. Ama korkuyorsan bir dahaki sefere yine ayni seyi yasarsan eger bu sefer mudurunle konusmak yerine mudurune mail atip durumu anlar ki mail elinde yazili kanit olarak dursun. Demek istedigim yazili olan seyler ileride sana kanit olur. Yarin birgun bir durum oldugunda kimse sahitlik yapmaz ama yazili hersey sana kanit. Eger bu kisi bundan sonra seninle bu sekilde konusursa bu adama da derdinuz neyse bana mail atin ya da bunlari yazili verin de ki elinde kanit olsun
Sozle kimsenin seni kiskirtmasina izin verme. Bir de nacizane tavsiyem is yerinden arkadas dost olmaz, kimseye guvenme.
Aynen müdürümde birdaha olmayacak dedi söz olursa cezası verilcek dedide bakalım artık baya atıştık elbette altta kalmadım ama hakaret ederek tartışmadım saygımı asla bozmadımBir daha bu şekilde karşıma gelirse şikayetçi olurum diye söyleyin. İşveren snra nasıl tutuşur. Aynı durumu yıllar önce bnde yaşamıştım. İşveren hiç bişi yapmadı. Biri asılır , biri üzerime yüyrdü , mdr he diyip geçerdi. Korkup çıktmıştm. Ah şimdi ki aklım olsa direkt şikayet ederim.
Şimdi dönebildim herkese yazıyorum sırayla baya gerginlik yapmış sanırım bu mevzu amacım erkek kız cinsiyet ayrımı değildi tabiki ama işyerimde soruyorsanız bu iş arkadaşı kişisi bol bol yapar bu kadinlarin ne işi var bu işyerlerinde diye
Lutfen bundan sonra hersey yazili olsun. Mail bile olur. Mesaj olmaz ama mail yeterli.Evet kesinlikle sizde haklısınız sonun akadar katılıyorum yoğunluktan bi odaklanamadim sizlerede geç yazdım kusura bakmayın .Bende aynısını dedim hep sustukça bu ruh hastaları başımıza bela oldu cidden tekrar tekrar görüştüm müdürümle öğleden sonra şikayet etceğimi söyledim birdaha olmayacak dedi sakin ol .Yalnız kuzenim avukat şimdi onu arayacam bu tip durum birdahada yaşanırsa cidden üzerinde tam durmak istiyorum
Bu arada asla iş arkadaşlarımla iş dışında devam ettirmem profosyonelce yaklaşırım hatta mesafeliyimdir nasıl bu cürette bulundu anlamadim sinirlenme sebebimde hep bundan ne hakla yaniIste isimdem etmesinler diye diye bu tip ruh hastalarini tepemize bindiriyoruz. Sikayet etme hakkin var. Ama korkuyorsan bir dahaki sefere yine ayni seyi yasarsan eger bu sefer mudurunle konusmak yerine mudurune mail atip durumu anlar ki mail elinde yazili kanit olarak dursun. Demek istedigim yazili olan seyler ileride sana kanit olur. Yarin birgun bir durum oldugunda kimse sahitlik yapmaz ama yazili hersey sana kanit. Eger bu kisi bundan sonra seninle bu sekilde konusursa bu adama da derdinuz neyse bana mail atin ya da bunlari yazili verin de ki elinde kanit olsun
Sozle kimsenin seni kiskirtmasina izin verme. Bir de nacizane tavsiyem is yerinden arkadas dost olmaz, kimseye guvenme.
Müdür onun arkasında eminim durur çünkü bende dahil ceza vermek istemez personeline ,ama ben olsam daha sert uyarirdım onu yapmadı müdür beyKamera kaydını isteseniz acaba müdür yalandan vermemezlik yaparmı oda var
Teşekkür ederim yardımlarınız içinLutfen bundan sonra hersey yazili olsun. Mail bile olur. Mesaj olmaz ama mail yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?