İşyerimle İlgili

mila_34

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2021
12
9
6
34
Merhaba arkadaşlar
Ben büyük bir şirketin genel muhasebesinde çalışıyorum. Aslında işimi seviyorum fakat bir sorunum var. İşyerinde herkesin yaptığı iş var bunların dışına çıkıp kendini geliştime imkanım yok. Ben fatura alış-satışlarını işleyip, fatura kesip cari takıbı yapıyorum. Mesela bankaları işlemeyi, beyannameleri bilmiyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim. Genel muhasebede çalışan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Bankalarda bir zorluk yok.
Beyannameler de zamanla olacak şeyler.
Mali müşaviriniz mi var yada sizden üstte çalışan kim var muhasebe de ?

Ona deyin bana iş öğretin diye eğer imkan yoksa iş değişikliği derim ben illa muhasebeyi öğreneceğim dersen.

Benzer sorunları yaşıyorsunuz sanırım.

Ben muhasebe alanına çok uzağım belki birbirinizle fikir alışverişi yaparsınız diye konuyu ekledim.

beyannameler zamanla olacak şeyler siz kaç yıldır o şirketde çalışıyorsunuz genel olarak kaç yıldır muhasebecisiniz

çalıştığınız şirketin içinde mali müşaviriniz var onunla mı çalışıyorsunuz ? yoksa mali müşaviriniz dışardan mı ?

herkesin yaptığı bir iş varmış ya herkes işinden sorumlu , başkasının işini size vermezler sizde o işle meşgul olmadan tam bilgi sahibi olmanız çok uzun zaman alır ....

muhasebe en iyi mali müşavirlik ofislerinde öğreniliyor açıkcası eeeennn altdan başlayarak . iş yerinde o işle uğraşan iş arkadaşınızdan bilgi alın desem zaten çok yoğun bir iş fırsat da bulamazsınız onun da dikkati dağılır hemde mesai saatleri içinde sıkıntı olur

3 yıldır aynı işyerinde çalısıyorum. şirket kendi bünyesinde tutuyor. maalesf üstümde bir kişi var ama oda öğretmiyor

3 yıldır genel muhasebe çalısıyorum. Mali Müşavir ama muhasebe şirket bünyesinde tutuluyor. mesela ben alış- satış işliyorum. diğer arkadasş banka çek- senet vs beyanname

3 yıldır aynı işyerinde çalısıyorum. şirket kendi bünyesinde tutuyor. maalesf üstümde bir kişi var ama oda öğretmiyor

Kariyer odaklı olurum ben bu işi öğrenmeliyim, sonrasında mali müşavir olurum dersen iş değişikliği derim.
Ofisler zordur ama işi iyi öğrenirsin.
Ya da şirkette çalışacaksan smm nin olduğu bir yere girmen lazım oda sana iş öğretir.

Aman ya git başka bir şey ol ne yapacaksın muhasebeyi

genelde öyle olur :) kalfamdan iş öğrenene kadar göbeğim çatlamıştı yalvarıyordum resmen

sen bana ver işini ben yapayım sen yoğunsun ben boşum dedim, bunu diyebilmek için önce tüm işlerimi nefes almadan bitirdim ki zaman kalsın da o da bana iş versin ,oda kendi işlerini hafifletmek için bana verdi hatta beni enayi gözüyle gördü neden bu kadar çalışıyor bu diye ama mecburda öğretti öyle öğrendim

kendi eliyle kendi masasını verecek kişiyi herkes yetiştirmek istemez tabi boynuz kulağı geçer hesabı , herşeyi öğretirse ona ihtiyaç kalmazmış kalfam öyle demişti

onun bu davranışı yüzünden daha hızlı öğrendim farkında olmadan kamçıladı beni

sizinkide öyledir büyük ihtimal

benim taktiği uygulamanız mümkün olursa deneyin derim

ya genel muhasebeyi çok seviyorum ben
şikayet ediyoruz ediyoruz ama yine de kopamıyoruz döndüm dolaştım yine döndüm muhasebeye

genel muhasebe ofisinde kesinlikle öğreniliyor katılıyorum orada önce getir götürcülük yaptırırlar ama sabrederlerse asıl orada daha iyi öğrenirler

şirketin muhasebesinde yapılan belli başka şirkete geçtiğinde adaptasyon süreci var
ama genel muhasebede aynı anda 100 kişinin defterine bakıyorsun çeşit çeşit ve daha geniş kapsamlı pratik yapıyorsun o açıdan öğrenmek için daha faydalı katılıyorum

Evet maalesf iş öğretmek istemiyorlar

Bende işimi seviyorum. ama 3 yıldır daha fazla kendimi geliştirebilirdim diye düşünüyorum.
Peki size birsery sorcam ben fatura kesme alış- satış işleme - tahsilat bunları cok iyi biliyorum.
personel işlerinden sigorta girişleri yıllık izin girme bordroyuda yapabilirim.
geri kalan işleri pek bilmiyorum
vergiler beyannameler cok eksiğim var mı sizce

Kesinlikle bende çok şikayet ederim ama seviyorum.
Şimdi başka iş yap desen yapamam
Şirket işleri dediğin gibi belirli süre sonra tekrarlıyor ama ofis daha hareketli daha hızlı.
Zor olur ama kariyer hedefi varsa mutlaka öğrenir.

Ya da bu

Evet maalesf iş öğretmek istemiyorlar
bu heryerde böyle
ilk genel muhasebe ofisine girdim ben staj için
benden 2 hafta önce işe giren bile bilgisini paylaşmak istemiyordu haklılar onlarda ne halde öğrenmişler ...
kalfamın başında beklediğimi bilirim ne yaptığını izlemek için

sigortaya git maliyeye git vergi dairesine git ile başlattılar fotokobi falan çektirdiler fişleri sıraladık dosyaladık önce
sonra giriş çıkışları girdik
sonra kalfadan hazırlanmış ba bs leri teyit ettik
derken derken faturaları girmeye başladık sigorta giriş çıkışları yaptık, vergileri ödedik ve bildirdik beyannameleri hazırladık
bunlar totalde genel muhasebe ofisinde 2 kişiydik 6 ayımı aldı ki benim öncesinde ön muhasene tecrübem vardı program kullanmayı bilirdim ona rağmen...
1 sene sonra kalfa ben oldum
şirketde daha uzun çünkü herkese iş bölümü var, şirket zaman da kaybetmek istemez hangi iş koluna ihtiyaç varsa o bilgiye sahip olanı alır direkt , ondan dolayı da istesenizde önünüze engel olur

kurslara da gitseniz uygulamada farklı evet okuduk kitaplarda mantık öğrendik ama program başına geçip uygulamaya başlayınca uzaylı gibi oluyor insan ne yapacağını şaşırıyor

önce tam olarak ne istiyorsunuz muhasebede ? şirket muhasebesi mi yoksa genel muhasebe mi ? mali müşavirlik mi hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsunuz ona göre gerekirse iş değişin , özellikle bu zamanda zor olacak ama sonuçta emekli olup ömrünüzü vereceğiniz gününüzün büyük kısmını geçirdiğiniz yer.

evet eksik var tabii

sigortalarda bile sadece girişlerini yapabilmek değil çıkışlarına da hakim misiniz?
kimleri hangi koddan girebileceğinizi biliyor musunuz yoksa size şu personelin girişini şundan buradan yap diyorlarda öyle mi yapıyorsunuz bunlar önemli

vergiler ve beyannameler aslında sanıldığı gibi zor değil herşey düzgün girilirse eksik yoksa program zaten otomatik yapıyor da
dikkat etmeniz gereken şey defterdekiyle uygulamada siteye otomatik yönlendiriyor ya karşınıza çıkan tutar tutuyor mu en ufak yanlış hesap ceza almanıza neden olur benim başıma geldi
o yüzden işe çok hakim hepsini bilen insana beyanları yaptırırlar ,sigortada da öyle en ufak bir yanlışlık büyük cezaya sebep oluyor

ofiste çalışmak istemiyorum. Burdan ayrılsamda yine şirkette çalışmak isterim.
isyerimde rahat. 2021 devirlerini yaparken bana göstermesini rica ettim.
tamam dedi ama tık yok İşte şirkette herkesin yaptığı bir iş var ve kimse kendi işini gösterip paylaşmak istemiyor doğal olarak Ee teoride öğrensende pratik olmayınca maalesf olmuyor

Simdi şöyleki bankaları işlemesi çok kolay muhasebe mantığını biliyorsanız birçok muhasebe bürosu da aynıdır faturaları işlemek kısmı amellelik kısmıdır beyanname verme işi biraz tecrübe ister tabi hele SGK beyannamesi işçi giriş çıkışları ile ilgilenen kişi çok dikkatli olmalı mı zira cezalar ağır bir de maalesef ki bu tarz işyerlerinde işin size tamamini öğretmek istemezler ya çeker gidersin diye yada koltuk derdine illa öğrenmek istiyorum diyorsan kendi kendine de öğrenebilirsin bir programin demosunu kur bilgisayarına oradan kendi geliştirmeye çalış aklına takılan bişey olursa sor biz buradayız :) hatırladığım birkaç muhasebeci var burada hatta biri yakında doğum iznine ayrılacak :) kulakları çınlasın ,

Nikon gelmedi aklıma kulaklarınızi cinlattim

ekmek de aldım çay servisi de yaptım tuvaletide cifledim muhasebe öğrenicem diye ofiste
kırtasiye malzemesi alırdım yanında çalıştığım mali müşavirimin çocuğunun okul taksitinide gider ben yatırırdım neredeyse iş öğretsin diye üstüne para bile verecek durumdaydım o zamanlar aylık 300 tl idi eve yürüyerek gider gelirdim hey allahım ne günlerdi sanırım özellikle böyle yapıyorlar etrafımda kime sorsam o da bu yollardan geçmiş ,sabırlı olana iş öğretiyorlar kaçacak olana emek vermek istemiyorlar anladığım kadarıyla
benden sonra gelen kaç kişi girdi çıktı dayanamadı ben kalınca mecbur bana öğrettiler sonra da ofisi bana bırakmaya başladılar ben açıp ben kapattım patron uğramıyordu bile çok gerekirse arayıp soruyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…