- 30 Ekim 2013
- 20.367
- 57.005
- 798
3 yıldır bir işyerinde çalışıyorum
İşyerimden hiç memnun değilim elimde olsa bir dakika durmam
Ama işte şartlar malum
Aslında işimi seviyorum ama iş arkadaşlarımı sevmiyorum.kız kardeşimle aynı yerde çalışıyoruz fakat ayrı bölümlerdeyiz bir arkadaşım var kardeşimin özel hayatıyla ilgili olumsuz konuşuyor
Bazen beni kıskandırınız düşünüyorum
Eğer özel konular anlatırsam iyi fakat normalde çok samimi olmuyor kullanılıyor muyum acaba
İşyerinde arkadaşsız kalmamak için sesimi çıkarmıyorum ama çok bunaldım
Sizin işyerinizde herkes iyi mi
Arkanızdan konuşulduğunu duysanız ne yapardınız
Arama mesafe koysam çok yanlız kalıyorum koymasam kullanıldığımı hissediyorum
Bana yardım eder misiniz
işyerinde arkadaşlık olur..hiç mi kimseye ihtiyacımız olmayacak?hiç hasta olmayacakmıyız,bir yakın arkadaştan hiç mi yardım istemeyeceğiz?yemeğe bile gitmeye insan birilerini arıyor.arkadaşa gerek yok diyenler bir hafta boyunca akşama kadar kimseyle konuşmadan eve gelsin bakalım nasıl hissediyor kendini..işini yap eve git diye bişey olamaz,insanın insana heryerde ihtiyacı var.haa ama konuşacak güvenecek hiçkimse yoksa yapacak bişey yok.bende şu an çok yalnızım ama güvendiğim bir iki insan var yine de.olmalı.
Teşekkür ederim yorumunuz içinBacım samimiyetle sululuk arasında çok ince bir çizgi var. O çizgiyi bozmadan özeline çok girmeden arkadaşlıklar kurabilirsin. Kimseye soğuk durma. Samimiyetini koru. Sabah 8 akşam 6 çalışıyorum. Bulunduğum departmanda tek bayanım. Biri bir şey söylerse içtenlikle karşılık veriyorum. Komik bir şey olursa tebessüm ediyorum. Olay budur. Özeline girmelerine izin verme. Hiç beklemediğin anda getirip karşına çıkarırlar. Özeline girmeye kalkarlarsa bu konularda konuşmayı pek sevmiyorum de geç. Zaten mıçmıç olmanın bir anlamı yok. Neticede iş hayatı birçok departmanla iletişim halinde olmamız gerekiyor. Dozunda bir bağ kurarsan güllük gülistanlık iş hayatın olur. Özelini de paylaşmazsan ona mı söyledi buna mı anlattı derdin olmaz. Anneannemin bir sözü vardır. "Verme sırrını dostuna o da gider söyler kendi dostuna" diye. Çizgiyi bozma.
Kardeşinle ilgili durumda da kimseyi konuşturma. Kötü bir özelliğinden bahsediyorlarsa ben bu durumla ilgili gereken konuşmayı ona yaptım. Başka kimseye laf düşmez de. Yarın bir gün işten ayrılırsın tüm o arkadaşların gider. Kardeşin ömür boyu hayatında olacak. İki tane dedikodu meraklısı yüzünden kardeşine laf ettirme.
Beni de sıkıcı sanıyorlarİşyerinde arkadaşlık kurulmaz. Kimseyle samimi olunmaz. Günü geçirmelik yüzeysel olacaksın. Oldukça dedikoduya girmem, samimi olmam, sır asla vermem. Beni sıkıcı zannediyorlar ama değilim. Tecrübe bunlar hep
Bende bu yüzden arkadaşsız kalmaktan korkuyorumİşyerinde arkadasa ne gerek var diyenleri anlayamıyorum. Sabahtan akşama kadar evimizden çok durduğumuz yerde mutsuz nasıl durulur, esimizden cocugumuzdan cok gorduğumuz insanlarla nasıl konuşulmaz.
İşte o biraz ortama bağlı. Benim ortamımda herkes erkekler dahil birbirinin arkasından konuşuyor. Kendi aralarında da kavgalılar gruplaşma var. Hiç sevmiyorum gergin ortamı. İçlerine girmemek için uğraşıyorum hatta. Fesat insanlarla muhattap olmaktansa kendi halimde takılmayı yeğlerim. Ha içlerinde iyi olanlar da var ama onlarda dedikoduya ortak olup gruplaşma yoluna gitmişler. Eh onlar da kendi bilir gruptan dışlanmak istemiyorlar sanırım. GaripBeni de sıkıcı sanıyorlar
Ben laf atmazsam atmıyorlar
Bundan önceki işyerim böyle değildi sıcakkanlıydı herkes samimiydi
Bizimde var dedikoduya dahil olup gruplaşmaya katılanİşte o biraz ortama bağlı. Benim ortamımda herkes erkekler dahil birbirinin arkasından konuşuyor. Kendi aralarında da kavgalılar gruplaşma var. Hiç sevmiyorum gergin ortamı. İçlerine girmemek için uğraşıyorum hatta. Fesat insanlarla muhattap olmaktansa kendi halimde takılmayı yeğlerim. Ha içlerinde iyi olanlar da var ama onlarda dedikoduya ortak olup gruplaşma yoluna gitmişler. Eh onlar da kendi bilir gruptan dışlanmak istemiyorlar sanırım. Garip
Peki arkandan konuştuklarını duyunca iş ortamında onlara nasıl davranıyorsunbenım arkamdan konuştuklarını duyuyorum , hiçte bir tarafıma sallamıyorum ,
iş yerinden çıktıgım an hepsini unutuyorum
Canım yalnız değilsin. En azından kardeşin var. Şöyle bir şey yap istersen bu hafta insanlara ön yargısız yaklaş. Onları gözlemle. Hareketlerine dikkat et. Hafta bitiminde sana yapmacık gelmeyen düzgün bir insan bulup onunla ilişkini ilerlet. Bir kişi bile sana yetecektir. Yarın birgün Allah korusun hasta olursun, bir işin olur yardım isteyebileceğin bir dostun olması senin için hayırlı olur.Teşekkür ederim yorumunuz için
Ben ilk zamanlar arkadaşsız kalmamak için herşeyi yaptım
Ama burda ki arkadaşlıklar samimi değil
Ne yaparsam yapayım olmuyor
Burda bir tane var ama oda benden haber alacağı zaman yada bana haber vereceği zaman çok iyi tekken iyiyiz ama toplum arasında beni pek takmıyor
Bir de kardeşim hakkında olumsuz eleştri yaptığı da oluyor kendisini birşey sanıyor
Ama tek olduğum için birşey diyemiyorum
herkese mesafelı olmak en ıyısı , ıs yerınde samımı dost bulmak cok zor herkes cıkarları ıcın bırılerının kuyusunu kazıyor.3 yıldır bir işyerinde çalışıyorum
İşyerimden hiç memnun değilim elimde olsa bir dakika durmam
Ama işte şartlar malum
Aslında işimi seviyorum ama iş arkadaşlarımı sevmiyorum.kız kardeşimle aynı yerde çalışıyoruz fakat ayrı bölümlerdeyiz bir arkadaşım var kardeşimin özel hayatıyla ilgili olumsuz konuşuyor
Bazen beni kıskandırınız düşünüyorum
Eğer özel konular anlatırsam iyi fakat normalde çok samimi olmuyor kullanılıyor muyum acaba
İşyerinde arkadaşsız kalmamak için sesimi çıkarmıyorum ama çok bunaldım
Sizin işyerinizde herkes iyi mi
Arkanızdan konuşulduğunu duysanız ne yapardınız
Arama mesafe koysam çok yanlız kalıyorum koymasam kullanıldığımı hissediyorum
Bana yardım eder misiniz
Peki arkandan konuştuklarını duyunca iş ortamında onlara nasıl davranıyorsun
Hiç mi içinden kızdığın olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?