İŞYERİNDE MOBBİNG

Ben artık konunun gerçek olduğuna inanmıyorum. konu sahibi muhtemelen kıs kıs gülüp keyif yapıyordur.
Hiç bir insanın bu kadar yoruma karşı bu kadar sakin olup, üstelik yüzsüzce "evet ben yan gelip yatacak ve para kazanılacak iş arıyorum" diyeceğini sanmıyorum.

Haaa eğer konu gerçekse vallahi çok yüzsüzsünüz.
 
şimdi gördüm konu sahibinin banka işi dediğini, büyük ihtimal maliyedir vergi dairesi vb yoğun olur. vatandaş bekletilmez, mesaiye de kalınabilir. ama bunu kabul ederek atanırsın,kimse zorla atamaz kimseyi.
İnanın şu an konu sahibinin ağlandığı iş için yıllarca bekleyen insanlar var.Eline gelmiş bir fırsat çalışıp çabalayıp başaracağım dediği yerde yok öyle yok böyle zaten kendiside ifade etmiş.Yaşım olmuş 33 bu yaştan sonra ne yaparım diye geçinmeye gönlü olmayanın bahanesi çok olur.Ben en çok çalışma arkadaşlarına acıdım ve de müdürüne resmen asıl mobing hanfendinin yaptığı ben yatayım siz çalışın..
 
o kadar çok ki konu sahibi gibi insanlar, malesef. üstelik bir çoğu ülkenin en iyi üniversitelerinden binbir sınavla emekle geliyorlar ama çalışmak istemiyorlar. yani yaşlı ya da eğitimsiz falan da değiller. bu tarz insanlar yüzünden çalışmak isteyenin de azmi kırılıyor. örneğin yıllık izin alacaksın, çalışmayan adam istediği zaman alırken sorun olmuyor ama eşek gibi onun işini de üstlenmiş çalışıyorsan izin alırken amirin sana sıkıntı yapıyor.
 
Pardon ama herkesin olmak istediği ve yükselme şansızın çok yüksek olduğu bir yerdesiniz. Zaten size az iş verilmiş diğer insanlara göre ve amiriniz işlerin yetişmediğinden şikayet ediyor. Siz de tutup iş arkadaşlarınızla amirinizle tartışıyor huzursuzluk çıkarıyorsunuz haksızken hem de. Sonra da mobing var diyorsunuz ama bu öyle değil. Siz görevlerinizi yerine getirmediğiniz için sizi uyarmışlar. Şimdi de dönmek zorundasınız haliyle. Madem büyük sorumluluklar almak istemiyor verilen görevleri yapmıyor laf dendiğinde de tartışıyorsunuz çalışmayın evde oturun.
 
konu sahibi bilmiyorsanda öğrenmelisin.. seninle aynı kurumda olsam, senin yapmam beceremem dediğin işi bana verseler bende senden hoşlanmazdım..

devlet daireleri kötü malesef.
mesela görevde yükselme sınavları oluyor. hizmetliler memur olabiliyor. memurlar tekniker programcı olabiliyor..ama bunları sadece yazılı sınava tabi tutuluyor..
hizmetliyken memur olup, word kullanamayan var... Kullanmasını bilmiyorum ben yine hizmetlilik yapayım diyen var.. ama asla ve asla şu masanın tozunu alda diyemezsin bende mesela bilgisayar teknikeriyim.. bende memurun bilmiyorum deyip yapmadığı şeyleri yapıyorum hak mı? bu ara ben gerçekten mobbing görüyorum
 
asmucum malesef o heryerde var bende memurum müdür yardımcılarının yaptığı işi bile yapıyorum. hizmetliye diyemiyorum gel odamı temizle diye onuda kendim yapıyorum.
 
asmucum malesef o heryerde var bende memurum müdür yardımcılarının yaptığı işi bile yapıyorum. hizmetliye diyemiyorum gel odamı temizle diye onuda kendim yapıyorum.

bende teknikerim mesela. bilgisayar teknik işleriyle, sistemsel şeylerle ilgilenmem lazım..
ama gel gör ki bunun yanında memur işi de yapıyorum memur memurluk yapmıyorken, benim yapmamda hoşuma gitmiyor açıkçası sen okulda mı memursun?
masamın altını, masamın üstünü ben temizliyorum. laboya wc kağıdı koymakta (3 bayan kullanıyoruz)
 
ne iş yapıyosun, ne kadar yoruluyor olabilirsin, ne kadar zor olabilir?
iyi ki mesai arkadaşım değilsin yoksa elimden çekeceğin vardı.
Sabaha kadar hasta çocuğuna, kocasına annesine bakıp işe gelen insanlar var. Türlü türlü ailevi problemleri olanlara değinmiyorum bile. Silkelen kendine gel. Kimse seni sırtını sıvazlamaz bu konuda.
 
evet okulda memurum müdürüm çok iyi aslında ama nedense çok iş var hepsine koşuyorum bazen müdürün misafirine kahve bile yapıyorum kantini ben işletiyorum okula kar kalsın diye yoksa devlet kendi okullarına hiç bakmıyor malesef. memurluk işini yapıyorum. bilgisayar bölümü mezunu olduğumdan akıllı tahtalarla sorunu olanlara yardımcı oluyorum. çarşı işlerini hallediyorum. bildiğin ayakçıyım
 

özelden yazışalım
 
Özel sektörde çalışıyorum. Bulunduğum yerde 10 kişiyiz, ofisimde 2 kişiyiz. Ofisteki diğer arkadaşım sürekli rapor kullanıyor. Sürekli.. Nerdeyse her ay bir hafta. Raporlu olduğunda masasında bekleyen işler bana kalıyor. Kendi işime ek yük oluyor. Diğer birimdeki kişilerden biri izindeyse tamamen sıkışıyoruz, hepimiz çok daha yoğun çalışıyoruz. Raporu bitip döndüğünde sevinemiyoruz bile çünkü kapasitesinin bizim gibi olmadığını, yetiştiremediğini, bunaldığını ve psikolojisi bozulduğunu söyleyerek tekrar izne çıkıyor. Aynı döngüyü 5 yıldır yaşıyoruz. Kimse kendisine mobing uygulamıyor. Ama neredeyse lanet ediyoruz bu düzene. Ben de yılın yarısını işe gelmeyerek geçirmek, mesai saatlerinde yorulmadan ağırdan iş yapmak, kafam estiğinde diğer çalışanlarla atışabilmek ve yine de maaşımı tam almak istiyorum, ama fıtrat meselesi..

Sizin durumunuzda madalyonun öbür yüzü bu. Bilmem anlatabildim mi?
 
Aynen katılıyorum. 31 senelik memurum ve izinlerimi yaka yaka gidiyorum. Çalışmayan ense yapan ise iznini tamamen kullandığı gibi mazeret izni ile yıl içindeki rapor haklarını bile kullanıyorlar. Kimsenin gıkı çıkmıyor.
 

arkadaşın biri 3 gün işe gelmedi, 3. gün sonuna kadar amir anlamamış. amiriyle görüşmesi gereken bir işi olmadığı için gelmediği bile farkedilmemiş.telefonlarını da açmıyor.meğer rapor almış ama haber vermemiş. o sıralarda da ankarada patlama olmuştu öldü sandık yemin ederim.
 
Herkes taşlamış sizi.
Haklılarda ama ben diğer yandan üzüldüm de halinize.
İnsanın sevmediği işi yapması zordur.
Arkanızı dönüp gidemiyorsunuz da, hem eş sıkıntılı hem de aile yok arkanızda.
Mecbur çalışmak zorundasınız, ya da torpil bulup istediğiniz bölüme geçeceksiniz ama bu da bir hak yemek olacak sonuçta.
Bunu da tasvip etmiyorum ben. Edemiyorum yani.


Herkes sizden nefret ediyor olabilir ama bunu değiştirmek elinizde.
İşi öğrenmeye çalşın.
Bir kutu baklava alın gidin, derdinizi anlatın, bana yardım edin işi öğretin canla başla çalışayım diyin.
 

İş nedir tam olarak? Niye net bir şekilde söylemiyorsun.
 

Bölüm mezunu ile hangi bölümü kastediyordunuz?

İktisat mezunu musunuz? Ben de sandım ki ne bileyim tarih, edebiyat vb gibi son derece sözel bölümden mezunsunuz ama sizden karışık hesaplar istiyorlar. Uzulmustum aslında. Teknik olarak yeterli olmadığınız bir işi yapmaya zorlanoyorsunuz sanmıştım. Ama iktisat çok teknik bir bölüm zaten orayı bitirebildiyseniz sizden istenen karmaşık sorumlulukları yerine getirebilme kapasitenin olmalı.
 
Ogrenilmeyecek bir is yok su hayatta.

Diger calisanlar becerebiliyorda siz nasil beceremiyorsunuz.

Mezun oldum hemen atandim ve gittigim okul cok kalabalik bir okuldu.

Okulda seviye siniflari var ve tecrubesiz oldugum icin en dusuk seviyeli sinifi bana verdiler ders anlat diye.

Gorseniz 40 yillik ogretmenin fellik fellik kactigi bana o sinifi vermeyinde ne yaparsaniz yapin dedigi 33 kisilik bir sinif.

Sinifta birakin matematigi anlamayi okuma yazma ogrenememis tipler var.

Erkek ogretmenler dayakla tehtit edip susturuyor bayan ogretmenler aglayarak cikiyor siniftan.

Ne yaptin biliyor musunuz? Bir gun bile mu.durume gidip bu sinifi benden alin demedim.

Oncelikle beni dinleyip derse katilan ogrencileri bir grup olusturup on tarafa aldim.

Okuma yazma dahi bilmeyen ogretmene saygiyi birak ben gidiyorum diyip siniftan cikamaya calisan ogrencilerle bir anlasma yaptim derste sessiz durursalar ve arkadaslarini rahatsiz etmezlerse ders sonunda onlara bir hediye alacagimi soyledim.

Okuma yazma bilenlerede defter tuttuklari taktirde defterleri eksik olmazsa cekilis yapip guzel bir hediye alacagimi soyledim.

Ve boylelikle hic degilse onlari yerinde tutabilmeyi ve dersi dinleyenleri engellememelerini basardim.

Sirf yeterki ders duzeni saglansin diye elimde hediye paketleriyle gidip bakalim bugunun en sessizi kim olacak ve bu hediyeyi hakedecek diyordum.

Inanin bana 33 tane ogrenciden 5 6 tanesi sadece birseyler anlayabiliyordu geri kalan sorunlu ogrencilerdi yinede yilmadim.

Hicbir zaman mudurumede sinifi sikayet etmedim.

Halbuki disaridan bakilinca ne kolay gorunur degil mi ogretmenlik.

Kolay meslek yok hanimefendi ogrenilmeyecek iste yok. Yeterki isteyin.
 

Sizin müdürünüz patronunuz yok mu? Niye kovmuyorlar?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…