- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi kadersizimben
-
İnanın şu an konu sahibinin ağlandığı iş için yıllarca bekleyen insanlar var.Eline gelmiş bir fırsat çalışıp çabalayıp başaracağım dediği yerde yok öyle yok böyle zaten kendiside ifade etmiş.Yaşım olmuş 33 bu yaştan sonra ne yaparım diye geçinmeye gönlü olmayanın bahanesi çok olur.Ben en çok çalışma arkadaşlarına acıdım ve de müdürüne resmen asıl mobing hanfendinin yaptığı ben yatayım siz çalışın..şimdi gördüm konu sahibinin banka işi dediğini, büyük ihtimal maliyedir vergi dairesi vb yoğun olur. vatandaş bekletilmez, mesaiye de kalınabilir. ama bunu kabul ederek atanırsın,kimse zorla atamaz kimseyi.
işte bu yüzden işinize daha sıkı sarılmanız gerek.aslında diğer arkadaşlarım gibi istifa etmeyi isterdim eğer sağlam bir evliliğim ve arkamda olan bir babam olsa idi ama maalesef
asmucum malesef o heryerde var bende memurum müdür yardımcılarının yaptığı işi bile yapıyorum. hizmetliye diyemiyorum gel odamı temizle diye onuda kendim yapıyorum.konu sahibi bilmiyorsanda öğrenmelisin.. seninle aynı kurumda olsam, senin yapmam beceremem dediğin işi bana verseler bende senden hoşlanmazdım..
devlet daireleri kötü malesef.
mesela görevde yükselme sınavları oluyor. hizmetliler memur olabiliyor. memurlar tekniker programcı olabiliyor..ama bunları sadece yazılı sınava tabi tutuluyor..
hizmetliyken memur olup, word kullanamayan var... Kullanmasını bilmiyorum ben yine hizmetlilik yapayım diyen var.. ama asla ve asla şu masanın tozunu alda diyemezsinbende mesela bilgisayar teknikeriyim.. bende memurun bilmiyorum deyip yapmadığı şeyleri yapıyorum hak mı? bu ara ben gerçekten mobbing görüyorum
asmucum malesef o heryerde var bende memurum müdür yardımcılarının yaptığı işi bile yapıyorum. hizmetliye diyemiyorum gel odamı temizle diye onuda kendim yapıyorum.
evet okulda memurum müdürüm çok iyi aslında ama nedense çok iş var hepsine koşuyorum bazen müdürün misafirine kahve bile yapıyorumbende teknikerim mesela. bilgisayar teknik işleriyle, sistemsel şeylerle ilgilenmem lazım..
ama gel gör ki bunun yanında memur işi de yapıyorummemur memurluk yapmıyorken, benim yapmamda hoşuma gitmiyor açıkçası sen okulda mı memursun?
masamın altını, masamın üstünü ben temizliyorum. laboya wc kağıdı koymakta(3 bayan kullanıyoruz)
evet okulda memurum müdürüm çok iyi aslında ama nedense çok iş var hepsine koşuyorum bazen müdürün misafirine kahve bile yapıyorumkantini ben işletiyorum okula kar kalsın diye yoksa devlet kendi okullarına hiç bakmıyor malesef. memurluk işini yapıyorum. bilgisayar bölümü mezunu olduğumdan akıllı tahtalarla sorunu olanlara yardımcı oluyorum. çarşı işlerini hallediyorum. bildiğin ayakçıyım
Aynen katılıyorum. 31 senelik memurum ve izinlerimi yaka yaka gidiyorum. Çalışmayan ense yapan ise iznini tamamen kullandığı gibi mazeret izni ile yıl içindeki rapor haklarını bile kullanıyorlar. Kimsenin gıkı çıkmıyor.o kadar çok ki konu sahibi gibi insanlar, malesef. üstelik bir çoğu ülkenin en iyi üniversitelerinden binbir sınavla emekle geliyorlar ama çalışmak istemiyorlar. yani yaşlı ya da eğitimsiz falan da değiller. bu tarz insanlar yüzünden çalışmak isteyenin de azmi kırılıyor. örneğin yıllık izin alacaksın, çalışmayan adam istediği zaman alırken sorun olmuyor ama eşek gibi onun işini de üstlenmiş çalışıyorsan izin alırken amirin sana sıkıntı yapıyor.
Aynen katılıyorum. 31 senelik memurum ve izinlerimi yaka yaka gidiyorum. Çalışmayan ense yapan ise iznini tamamen kullandığı gibi mazeret izni ile yıl içindeki rapor haklarını bile kullanıyorlar. Kimsenin gıkı çıkmıyor.
k.ararası geçişistedim vermediler, genelmüdürlüğe alın dedim, çok fazla talep varmış, ne yani istifa mı ediyim, bu düz birmemurluk değil ki, ona göre nitelikli bölüm mezunu alınmayıdı, şu an bölümmezunu alıyorlar benim dönemimde öyle değildi
sorun şu ki bana da haksızlık yapıldı, eğer bu kurumda işlem yapıldığını bilseydim tercih etmezdim, çünkü bölümmezunları bu işi yapmalı, iktisatçılar değil.şu anbölümmezunu alıyor ki doğrusu da bu
benim zamanımda böyle olsaydı ben aynı puanla belki farklı birkurumyazacaktım
Özel sektörde çalışıyorum. Bulunduğum yerde 10 kişiyiz, ofisimde 2 kişiyiz. Ofisteki diğer arkadaşım sürekli rapor kullanıyor. Sürekli.. Nerdeyse her ay bir hafta. Raporlu olduğunda masasında bekleyen işler bana kalıyor. Kendi işime ek yük oluyor. Diğer birimdeki kişilerden biri izindeyse tamamen sıkışıyoruz, hepimiz çok daha yoğun çalışıyoruz. Raporu bitip döndüğünde sevinemiyoruz bile çünkü kapasitesinin bizim gibi olmadığını, yetiştiremediğini, bunaldığını ve psikolojisi bozulduğunu söyleyerek tekrar izne çıkıyor. Aynı döngüyü 5 yıldır yaşıyoruz. Kimse kendisine mobing uygulamıyor. Ama neredeyse lanet ediyoruz bu düzene. Ben de yılın yarısını işe gelmeyerek geçirmek, mesai saatlerinde yorulmadan ağırdan iş yapmak, kafam estiğinde diğer çalışanlarla atışabilmek ve yine de maaşımı tam almak istiyorum, ama fıtrat meselesi..
Sizin durumunuzda madalyonun öbür yüzü bu. Bilmem anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?