İşyerinde sürekli psikolojik şiddet görüyorum.

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Arkadaşlar bir işe girdim üç aydır çalışıyorum çalışma ortamım kadın ağarlıklı ve Yeni olduğum için işi öğrenene kadar bunlarla muhatap olmak zorundayım. Sorun şu ki iş yerindeki kadınlar sürekli beni ezmeye çalışıyor iyi niyetli saf bir kızım. Dış görünüşüm iyi ama saçlarım seyrek olduğu için çıt çıt kullanıyorum kimse farketmiyor yıllardır kullanıyorum ama bunlar ilk günden farketti birde kahkul kullanmak istedim hoşuma gittiği için oda gayet doğal duruyor çoğu saçını mı kestirdin dedi hatta evet dedim neyse teki çıkışta saçıma dokundu dediki gerçek mi kahkulun evet dedim ben sahte sandım fln dedi benim bütün moralimi bozdu çünkü çok takıntılıyım saç konusunda çirkin deseler bu kadar üzülmem. Özgüvenim yok bu yüzden napmam lazım kızlar nolur yardım işi bırakmayı bile düşündüm

Mobbing için psikolojik destek alabilirsiniz. İş haricinde kimseyle muhatap olmamayı, söylediklerini ve davranışlarını umursamamayı öğrenmelisiniz. Bu biraz uzun sürebilir ama ondan sonra çok rahat olursunuz. Ne yazık ki bu tip davranışlara hiç maruz kalınmayan iş ortamı bulmak zor. Mümkünse kendinizi soyutlayın. Size bir şey dediklerinde siz de lafınızı koyun.

Haklısınız bu basit bir örnek sabahta peruk muhabbeti çevirdiler yanımda bana karşı alınganlık desem değil bu

ne olur kendinizi olduğunuz gibi kabul edip sevseniz öok mu zor?

Haklısınız bu basit bir örnek sabahta peruk muhabbeti çevirdiler yanımda bana karşı alınganlık desem değil bu

Saç konusunda çok takıntılı olduğunuzu ifade etmiştiniz, fazladan üstünüze alınıyor da olabilirsiniz.

O sadece ufak örnek benle dalga geçiyorlar arkamdan yakaladım dedikodu yaptıklarını kaç kez

Arkanızdan dedikodu yapılmayan iş yeri yok

Patronum bile yapmış dedikodumu hem de be dedikodu

Bu kız tuttuğunu koparır, sevgilisi ile birlikte yaşadı, kimseye eyvallahı yok diye güya beni övmüş

Hiç psikolojik baskı demek aklıma gelmedi Adam özel hayatımı bana referans yapmış dedikodumun yapıldığı kişi de gelmiş bunu iyi bir şey demiş gibi bana anlatıyordu

İnsanlar çeşit çeşit , olduklarından ötesini bekleme

Peruk muhabbeti yapıyorlarsa ayy benim için mi araştırdın, ihtiyacım var, iyi olur doğum günümde alsana desen apışıp kalırlar

Siz rahatsız olursanız rahatsız edebilirler umursamazsanız susarlar

Bu sadece basit örnek açıkça gerizekalı bile dendi imalı bir şekilde

En güzeli o insanları hiçbir şekilde iplememek. Zor oluyor ama bir kez bunu öğrendiğinizde o kişilerin tavırları da değişiyor. Sonrasında siz de kendinizi kötü hissetmeyeceğinizden fırsatını buldukça koyarsınız lafınızı.

Haklısınız bende onu anlamıyorum hepsi birbirinin arkasından sallayıp canım cicim diyorlar birbirine.

Bu çoğu iş yerinde yeni gelenlere yapılır. Genellikle bayanların örkemrmesinden oluyor. Onları bir tek siz susturabilirsiniz. Saçın güzel olmamış mı diyo ben beğeniyorum de kestir at hani sana sormadım fikrini alan olmadı der gibi ama deme. Çıtçıt mı evet çok yakışıyor bana de. Fikirlerini sorma ben buyum böyleyim çok da mutluyum edası yarat şık şık şeyler giy ve aa güzelmiş deyip süzerler seni sağol değil konuyu değiştir bırak konuşsunlar arkandan sen esrarengiz olsun konuşmaları da senin iyi olduğunu gösterir önemsiz gereksiz kişileri konuşmazlar sonuçta öyle değil mi? Sen kendini sev yeter. Ben de çıt çıt kullanıyorum anlayan olmuyo pek ama olunca da evet çıtçıt ben çok beğeniyorum deyip konuyu kapatıyorum söz hakkı vermiyorum olay kapanıyo

Haklısınız bir ayıp gibi gösteriyorlar bunu insana dediğinizi dikkate alacağım.

Senin kendine güvenin yok bunu gormuşler. Sacındaki takma mi dediklerin de evet takma ben çok seviyorum de, çıtçıt ini sorarlarsa evet çıtçıt de. Eminim en Az biri gelip nerede yaptırdığını soracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…