- Konu Sahibi Pulver2016
Herkese yorumlari icin tesekkur ederim.
MissCherryBlossom cok saglam sert bir yol. Almanyada birisinin olmasina cok sevindim, zira Turkiyedeyken verilecek tepkilerle buradakiler arasinda daglarca fark oluyor. Tam da sigorta sirketlerinden birine Rechtschutz yaptirma planlarim vardi, Plan yapmayi birakip derhal yapiyorum!
Evet surasi bir gercek, su Anda yaptigim isi Yeni gelen kisinin benim kadar effektiv ve hizli yapabilecek biri olmasi su an imkansiz, ve islerin de hizli yurumesi gerekiyor. Ama bu is yukumun dagitilip, projeye dahil olmami engelleyecek bir durum kesin degil.
Bu arada, proje kisminda almancanin cok fazla bir onemi yok, zira tum dokumanlar neredeyse ingilizce.
Daha once mudurume sordugumda kimyager birinin daha uygun olacagini belirtmisti. Cevap Beni tatmin etmedi, zira Patent gelistirilen bir proje degil o, arastirma projesi de degil, sadece gelistirme projesi. Ve kimya muhendis olarak gerekli tum bilgiye sahibim.
2 senedir Almanyada calisiyorum, ama Istanbulda da gayet ici, uluslararasi firmalarda calistim.
Cok Pis ezilmis oldugumu, hatta resmen dalga gecildigimi dusunmekte bin kere hakliymisim.MissCherryBlossom bu demek istedigimi anlayacaktir, kufurumu sansurlu yazayim, beni resmen "verar.ung"
Baska firmaya gitsem bile, bu yanlarina kalmayacak, gercekten haketmedim. Bu arada psikolojik olarak coktugum icin su an ev doktoruma gitsem Bana Minimum 3 hafta rapor verir evde dinlenmem icin. Doktor raporunda da hastalik sebebi asla Isverenle paylasilmadigi icin yoklugumda artik isimi Kim yapar bilemem
Kendinizi bu kadar kötü hissetmeyin, ezilmiş veya dalga geçilmiş değilsiniz bence. Yaşadığınız hayal kırıklığını bir tecrübe olarak düşünün. Kimyagerseniz ve ilaç şirketinde çalışıyorsanız size İsviçre'yi tavsiye ederim. Hayat standardı çok daha yüksek ve maaşlarda neredeyse Almanya'nın 1,5 - 2 katı.
Keşke müdürünüzle olan iletişimi yazılı yapsaydınız eliniz daha sağlam olurdu. Bu arada yorumumu eşime sorarak yaptım çünkü kendisi 48 senelik Alman. Kesinlikle ırkçılık olarak kabul edilmeyeceğini ısrarla tekrar ediyor. Personelle aksi yönde yazılı bir anlaşma - sözleşme yapılmamışsa firma hangi pozisyona kimi uygun görürse onu atar, kabul etmeyen işten ayrılır, mahkemeye gidip ben o kişiden daha tecrübeliyim, bana versinler o işi denemez özel sektörde dedi.
Haksız işten çıkarma yok, mobbing yok, aynı pozisyona düşük maaş olayı yok, üstelik iş yükünüz azalsın diye personel alımı bile yapılacakmış.
Size yazılı olarak, bu pozisyon için sizi görevlendireceğiz dendi mi? Müdürünüzü aşan bir durummuş anlaşılan.
Benim tahmin ettiğim gibi düşünmüş olabilirler. Sonuçta yabancısınız ve Almanya'ya geldiğiniz gibi başka bir ülkeden de iş teklifi alıp gidebilirsiniz. Rechtschutz mutlaka yaptırın, eşime konunuzdan bahsettiğimde ilk sorusu bu oldu. Bizim en ufak olayda topu direk attığımız yer bu avukat sigortası.