Gayet yerinde bir yorum değil mi? Bende okurken ilk bunu düşündüm, hemen hamile kalınmamış; dayak, küfür herşey varken birde bu masumun kanına girilmiş. Neden yani neden!!!Meşhur yorum. Gözüm ilk sıralarda bu yorumu aradı. Yaniltmadin.
Bu çocukla ilgili yorumları okuyunca keşke çocuk yapsaydım düşüncesi iyice korlesiyor bende. İyi ki yapmamisim diyorum. İlahi bir güç mü bilmiyorum güvenemedim, o aileye bir evlat vermek sanki bana ceza idi. Eleştirilere açığım ama konumu okuyup öyle elestirsin herkes. Şuan bosaniyorum çocuğum yok onlardan bir parça tasiyan çok şükür. Ama işte yaş ta geçince bazen insan eksiklik hissediyor. O yüzden ben sizin gibi keskin elestiremiyorum çocuk yapanları...olmayan arıyor, olan pişman...Bu muhteşem evlilik çocukla taçlanmasa olmazmış tabi. Ne diyelim ki?
Hep söylerim insan kendi için de çocuk yapabilir bunda sorun yok, boşanacağını bile bile de yapabilir. Ancak bir çocuk yaparken evlilik ne kadar iyi giderse gitsin ben tek başıma bu çocuğa bakabilir miyim diye düşünmeli ona göre karar vermeli insan. Başımıza herşey gelebilir, eşimiz ölebilir, aldatılabiliriz, başka başka şeyler olur ve o çocuğa yalnız başımıza bakmak zorunda kalabiliriz. Tek başımıza altından kalkamıyorsak yapılmamalı o çocuk. Basit matematik aslında.Bu çocukla ilgili yorumları okuyunca keşke çocuk yapsaydım düşüncesi iyice korlesiyor bende. İyi ki yapmamisim diyorum. İlahi bir güç mü bilmiyorum güvenemedim, o aileye bir evlat vermek sanki bana ceza idi. Eleştirilere açığım ama konumu okuyup öyle elestirsin herkes. Şuan bosaniyorum çocuğum yok onlardan bir parça tasiyan çok şükür. Ama işte yaş ta geçince bazen insan eksiklik hissediyor. O yüzden ben sizin gibi keskin elestiremiyorum çocuk yapanları...olmayan arıyor, olan pişman...
Alnı olsa da öpsem denebilecek bir yorum.Hep söylerim insan kendi için de çocuk yapabilir bunda sorun yok, boşanacağını bile bile de yapabilir. Ancak bir çocuk yaparken evlilik ne kadar iyi giderse gitsin ben tek başıma bu çocuğa bakabilir miyim diye düşünmeli ona göre karar vermeli insan. Başımıza herşey gelebilir, eşimiz ölebilir, aldatılabiliriz, başka başka şeyler olur ve o çocuğa yalnız başımıza bakmak zorunda kalabiliriz. Tek başımıza altından kalkamıyorsak yapılmamalı o çocuk. Basit matematik aslında.
Bendeki farklı bir durumdu. Bir şekilde bakardım çocuğa çok şükür isim var, güçlüyumdur de ama inanın Rabbim vermiyordu içime o duyguyu. Çocuk istiyordum ama o aileden degil. Anlatınca insanlara değişik geliyor ama böyle bir durumdu. Şimdi diyorum çocuğum olsa yalnız kalmazdim ama o insanlardan bir huy bir parça tasiyacakti. Mesela hırsızlık huyları geçse çocuğaHep söylerim insan kendi için de çocuk yapabilir bunda sorun yok, boşanacağını bile bile de yapabilir. Ancak bir çocuk yaparken evlilik ne kadar iyi giderse gitsin ben tek başıma bu çocuğa bakabilir miyim diye düşünmeli ona göre karar vermeli insan. Başımıza herşey gelebilir, eşimiz ölebilir, aldatılabiliriz, başka başka şeyler olur ve o çocuğa yalnız başımıza bakmak zorunda kalabiliriz. Tek başımıza altından kalkamıyorsak yapılmamalı o çocuk. Basit matematik aslında.
Zaten maddi manevi gücüm var çocuk yaptım ama mok gibi evliliğim var diyene ne diyebiliriz ki?Alnı olsa da öpsem denebilecek bir yorum.
Mutsuz evliliklerde çocuk yapılmasına kızılmasını doğru bulmuyorum ben. Ama tek bir şartla: tek kalacak taraf çocuğa tek başına bakabilecekse.
Bekar ebeveyn çoook fazla var yurtdışında da. Bunda tuhaf bir şey yok. Tuhaf olan birine bağlı olarak bir şeyler elde etmeye çalışmak. "Biri" illa eş olmak zorunda değil. Anneme baktırırım diye çocuk yapmak mesela, "bir şey" sadece çocuk da değil. İnsan hep tek başına kalacağı ihtimaline göre hareket etmeli hayatta. Kötülük yoksa ölüm var.
İşte sizinki manevi yönü. Siz manevi olarak bir çocuğa tek başınıza bakmak istememişsiniz ya da çocuğun babasıyla ilişki içinde olmak sizin ruhunuza iyi gelmeyecekmiş bunu hissetmişsiniz. O yüzden maddi manevi dedim. Çocuk sonuçta sadece parayla büyütülebilen bişey değil.Bendeki farklı bir durumdu. Bir şekilde bakardım çocuğa çok şükür isim var, güçlüyumdur de ama inanın Rabbim vermiyordu içime o duyguyu. Çocuk istiyordum ama o aileden degil. Anlatınca insanlara değişik geliyor ama böyle bir durumdu. Şimdi diyorum çocuğum olsa yalnız kalmazdim ama o insanlardan bir huy bir parça tasiyacakti. Mesela hırsızlık huyları geçse çocuğaşimdi ise Rabbim büyük önce ben istemedim son 6 ayda da o vermedi. Bir de çocuk için onlarla iletişimde kalmak var yıllarca
Aynen öyle. Ve tek tarafın sevgisi de yetmiyor bazen. Çocukla boşanan arkadaşlarımdan goruyorum anne saçını süpürge etse çocukta baba özlemi. Baba pislik bile olsa. O zaman kararım için bir kez daha iyi ki diyorumİşte sizinki manevi yönü. Siz manevi olarak bir çocuğa tek başınıza bakmak istememişsiniz ya da çocuğun babasıyla ilişki içinde olmak sizin ruhunuza iyi gelmeyecekmiş bunu hissetmişsiniz. O yüzden maddi manevi dedim. Çocuk sonuçta sadece parayla büyütülebilen bişey değil.
ülkenin sosyokültürel yapısını iki dakikada özetleyen yorum gibi yorumEvladım için diyorsun ama senin evladının babasından alacağı terbiye bu kadar olacak. Büyüyünce eğer evladın erkekse babası gibi bir allahın belası olup evlilik çağına gelince yine senin gibi iyi niyetli bir kadının başına bela olacak.Onların da çocukları olacak aynı terane sürüp gidecek.
Evladın kız ise hayatında gördüğü baba modeli annesine kötü davranan rezil bir adam olduğu için kendisine her iki tatlı laf söyleyene kanıp sevgi sanacak.Ezilecek, durumu normal sandığı için ses çıkaramayacak. O da evlat sahibi olup boşanamıyorum evladımı düşünüyorum diyecek.
Sonra biz de forumda açılan konuları gördükçe üzülüp, şaşıp duracağız bu kadar korkunç erkekleri ve ezilip ses çıkartamayan çaresiz kadınları kim yetiştiriyor diye.Siz yetiştiriyorsunuz.Kendi minik canavarlarınızı yaratıyorsunuz farkında değilsiniz.
Boşan konu sahibi, sen bu muameleyi hak etmiyorsun. Senin evladın da hak etmiyor. Dünyaya bir kere geliyoruz. Kendine yazık etme, sen her şeyin iyisini hak ediyorsun.
Neden olacak çocuk doğarsa eğer adam düzelir mantısıGayet yerinde bir yorum değil mi? Bende okurken ilk bunu düşündüm, hemen hamile kalınmamış; dayak, küfür herşey varken birde bu masumun kanına girilmiş. Neden yani neden!!!
Evimiz kendimizin değil malesef kiradayız maş varlığı olarak tek araba var onuda üç yol önce benim düğün altınlarımı bozdurarak almıştıEvet, katılıyorum arkadaşa. sakın haklarınızdan vazgeçmeyin. Nafaka, arabadaki payınız, altınlarınız... Ne var ne yok ortak. Ve ayrılmaya karar verirseniz, bunu eşinize açıklamadan önce mutlaka ev üzerine şerh, araba üzerine tedbir koydurun. Mal kaçırır, Sonra pişman olursunuz
Ne olursa olsun, hem altınlarınız sizin hakkınız, hemde arabanın yarısı. Eğer ki ayrılma düşünceniz olursa, söke söke alın.Evimiz kendimizin değil malesef kiradayız maş varlığı olarak tek araba var onuda üç yol önce benim düğün altınlarımı bozdurarak almıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?