İtekleyerek bugüne gelen evlilik hayatım

Bu adamı boşama zamanı gelmişte geçiyor neyi bekliyorsunuz

Pfff icim daraldi... zaten calisiyormussun vur tekmeyi cocugunada yine akraban baksin git calis gel neden cocuk neden yani anlamiyorum. Üzülüyorum yanliz olsan cik git yoluna ne kolay ama pesinde 1 yasinda bebegin günahi neydi

Iyide bebege akraba bakiyorsiz calisiyorsunuz. Bu sacma kocaya niye katlaniyorsunjz

Bu muhteşem evlilik çocukla taçlanmasa olmazmış tabi. Ne diyelim ki?
Bu çocukla ilgili yorumları okuyunca keşke çocuk yapsaydım düşüncesi iyice korlesiyor bende. İyi ki yapmamisim diyorum. İlahi bir güç mü bilmiyorum güvenemedim, o aileye bir evlat vermek sanki bana ceza idi. Eleştirilere açığım ama konumu okuyup öyle elestirsin herkes. Şuan bosaniyorum çocuğum yok onlardan bir parça tasiyan çok şükür. Ama işte yaş ta geçince bazen insan eksiklik hissediyor. O yüzden ben sizin gibi keskin elestiremiyorum çocuk yapanları...olmayan arıyor, olan pişman...

Hep söylerim insan kendi için de çocuk yapabilir bunda sorun yok, boşanacağını bile bile de yapabilir. Ancak bir çocuk yaparken evlilik ne kadar iyi giderse gitsin ben tek başıma bu çocuğa bakabilir miyim diye düşünmeli ona göre karar vermeli insan. Başımıza herşey gelebilir, eşimiz ölebilir, aldatılabiliriz, başka başka şeyler olur ve o çocuğa yalnız başımıza bakmak zorunda kalabiliriz. Tek başımıza altından kalkamıyorsak yapılmamalı o çocuk. Basit matematik aslında.

Alnı olsa da öpsem denebilecek bir yorum.
Mutsuz evliliklerde çocuk yapılmasına kızılmasını doğru bulmuyorum ben. Ama tek bir şartla: tek kalacak taraf çocuğa tek başına bakabilecekse.
Bekar ebeveyn çoook fazla var yurtdışında da. Bunda tuhaf bir şey yok. Tuhaf olan birine bağlı olarak bir şeyler elde etmeye çalışmak. "Biri" illa eş olmak zorunda değil. Anneme baktırırım diye çocuk yapmak mesela, "bir şey" sadece çocuk da değil. İnsan hep tek başına kalacağı ihtimaline göre hareket etmeli hayatta. Kötülük yoksa ölüm var.

Bendeki farklı bir durumdu. Bir şekilde bakardım çocuğa çok şükür isim var, güçlüyumdur de ama inanın Rabbim vermiyordu içime o duyguyu. Çocuk istiyordum ama o aileden degil. Anlatınca insanlara değişik geliyor ama böyle bir durumdu. Şimdi diyorum çocuğum olsa yalnız kalmazdim ama o insanlardan bir huy bir parça tasiyacakti. Mesela hırsızlık huyları geçse çocuğa şimdi ise Rabbim büyük önce ben istemedim son 6 ayda da o vermedi. Bir de çocuk için onlarla iletişimde kalmak var yıllarca

Zaten maddi manevi gücüm var çocuk yaptım ama mok gibi evliliğim var diyene ne diyebiliriz ki?

Ama kadın kendi karnını doyuracak gelirde değil, haftada bir düzenli dayak seansları var kendini koruyabilecek kapasitede değil ama bu hayata bir de çocuk mahkum ediyor. Ki çoğu zaman bir çocukla da kalmıyor. Sonra çocuklarım için boşanmıyorum, çalışamam çocuklara bakacak kimse yok bahaneleri sıralanıyor.

İşte sizinki manevi yönü. Siz manevi olarak bir çocuğa tek başınıza bakmak istememişsiniz ya da çocuğun babasıyla ilişki içinde olmak sizin ruhunuza iyi gelmeyecekmiş bunu hissetmişsiniz. O yüzden maddi manevi dedim. Çocuk sonuçta sadece parayla büyütülebilen bişey değil.

Aynen öyle. Ve tek tarafın sevgisi de yetmiyor bazen. Çocukla boşanan arkadaşlarımdan goruyorum anne saçını süpürge etse çocukta baba özlemi. Baba pislik bile olsa. O zaman kararım için bir kez daha iyi ki diyorum

Sadece sen çok değerlisin demek istedim hem çalışıyorsun hem çocuğunun yanında olmak için elinden gelen gayreti gösteriyorsun.

ülkenin sosyokültürel yapısını iki dakikada özetleyen yorum gibi yorum

Evimiz kendimizin değil malesef kiradayız maş varlığı olarak tek araba var onuda üç yol önce benim düğün altınlarımı bozdurarak almıştı

Evimiz kendimizin değil malesef kiradayız maş varlığı olarak tek araba var onuda üç yol önce benim düğün altınlarımı bozdurarak almıştı
Ne olursa olsun, hem altınlarınız sizin hakkınız, hemde arabanın yarısı. Eğer ki ayrılma düşünceniz olursa, söke söke alın.

allah yardimcin olsun bacim...bu adamlarin hepsimi ayni yaaaa allah islah etsin...onun biti kanlanmistir telefonuna filan bak....demedi deme bi adam bosuna karisina eziyet etmez bianda....vardir bi karin agrisi...

Seni Cook iyi anlıyorum ama olmuyor ne kdr düzelecek gözüyle baksanda idare eden sen olsanda senle bitmiyor çocuğunu mahkum etme böyle bir eziyete boşan tabiki planlamalarini yap avukatlar la görüş anlaşmalı olsa daha iyi maddi olarak zorlamaz bide vermez arabasını üstüne salça olur sana hayatını da zehir eder Burdakikerin al demesine bakma calismayan adam sana araba falan vermez hatta sana eziyet olsun diye çocuğu da ister .sen kendini evladıni kurtarmaya bak . anlaşarak ayrılmayı dene baştan arabayi vermeye gönüllü davranma en son anlaşalım araba sende olsun çocuk bende de yoluna bak bu adam ne koca olur ne baba nede insan .beş kuruş vermez senin sahipsiz olduğunu da bilir rahatsız eder sen çok patırtı çıkarmadan yoluna bak .valla devlet arkanda falan sözlere de pek güvenme devlet arkanda olsaydı bu kadar kadın cinayeti olmazdı

Son durumu yazmak istedim sizlerden de fikir almak istiyorum o gün ki yaşananlardan sonra konuşmuyorum mecbur kalmadıkça onun bana olan tavrı da aynı şekilde söylemek istediğim bir nokta da evlendiğimizden beri hep koltukta uyuklar hiç benimle aynı anda yatağa gelmez uyanırsa ya gece ya sabaha karşı gelirdi
kavgadan sonra yine koltukta uyuyor gece yada sabaha karşıda gelmiyor artık akşamları daha sık dışarı çıkıyor geç saatte geliyor telefon zaten hiç elinden düşmüyordu online bir oyun oynuyor benim gördüğüm zaten şifresini falan bilmiyorum asla telefonunu elime alamam yani aldatıyor olabilir mi ? Bi yandan düşünüyorum kim baksın bu ayarsıza diyorum kafamda deli sorular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…