İtici bi enerjim mi var ortamlarda sevilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese 35 yaşındayım 4 yıldır evliyim, ben yeni girdiğim ortamlarda elektrik alınamayan kimsenin merak etmediği , buluşmalarda çağırılmayan önemsenmeyen biriyim insanlara yılışık ya da soğuk davranmıyorum onları itecek ne yapıyorum bilmiyorum en kötüsü de eşim de aynı şeylere maruz kalıyor nerdeyse hiç arkadaşı yok buluşacağı , bir sorunumuz olduğunda birbirimize destek oluyoruz ama insan bir telefon bir ses istiyor biri evine çağırsın sosyalleşelim istiyor ben çağırıyorum insanları ama hep ben yapınca da anlamı kalmıyor bana bunu yaşatan herkese öfkeleniyorum ama rahatmış gibi görünüyorum çünkü duygusal ya da takıntılı olarak akılda kalmak istemiyorum fakat gerçekten bu sevgisizlik çok yorucu sizce sorun nerde
Henuz kimsenin isi dusmemis olabilir,sen biraz cevval ol hosuna giden biri varsa onunla bulus kaynas?

Kızlar mesela ilk defa bi ortama girdiniz yanımdaki arkadaşlarım gayet sevilen ilgi gören en basitinden sohbet edilen tipler oluyor biz Avrupa gezisine gitmiştik bir otobüs insandan bi biz dışlandık ilk etapta konuşuyoruz ama o samimiyet kurulmadığı gibi dışlanan konuma geliyoruz bunu yaşayanlar anlar aslında dediklerinizin çoğu gibi ( kibirli , soğuk , dedikoducu ) değilim standart sohbet edilecek biriyim sohbetim ilgi çekmiyor desem diğerleri de günlük hayattan konuşuyor zaten hatta çoğu daha basit bile oluyor ben itici bi enerji diyorum buna elektrik gibi

Peki siz muhabbete dahil olmaya calistiniz mi? Insanlarla kaynasmaya calistiniz mi? Veya ne bileyim ne oldu o gezide nasil gecti ilk hangi noktada dislandiginizi dusundunuz?

Bazen karsidakini dinlemek de onemli oluyor.

Bazen de kendini cok kasmamak da gerek.

Ama siz biraz daha detay vermeden burda kimse isabetli bir tahminde bulunamaz...

Pek cok sebep olabilir,ya da tamamen sebepsiz olabilir. Kendi gorusmediklerimden ornekler vereyim. Sohbetiniz acmamistir,dunya gorusunuz digerlerine uymuyordur,kultur farkliliklari vardir,belli bir gruba sonradan dahil olmussunuzdur sizi benimseyemezler (genelde benim karsilastigim durum) yas farkiniz vardir,maddi farkliliklar vardir. Her sey olabilir. Ya da gicik gelmissinizdir onlara,sizi begenmemis olabilirler. Hakli veya haksiz surusuyle sebep. Bunu sizi tanimadan bilemeyiz. Siz kendiniz bulacaksiniz artik.

Herkesin birbiriyle super kanka oldugu bir isyerine sonradan dahil oldum,beni sevmediler haliyle. Islerini ellerinden alabilecek potansiyele sahip oldugum icin. Zamanla buna niyetim olmadigini anlattim davranislarimla. Sonradan benimsediler.

Dini inanis olarak benden cok farkli insanlarla konusamam ben. Mesela kadin erkek ayri oturanlarla. Ben erkeklerle tanisiyordum,dolayisiyla sohbetim erkeklerle olabilirdi. Kadinlarla oturmak zorunda kaldim,herkes bir arada cemaat olusturup namaz kildilar ben kaldim aralarinda biyiklari terlememis 9 yasinda oglan cocugu gibi ;)
Sonuc: bir daha gorusmedim elbette ;)

Baska bir arkadas grubumuz daha vardi,ust uste 4 defa hesabi bir kisiye kitlediler benim yanimda. Hoslanmadim,kendi hesabimi dovus kiyamet ayri odedim ama o insanlarla da bir daha asla yemege cikmadim.

Bunlar benim orneklerimdi. Cogaltilabilir elbette.

Kibirli, soguk ve dedikoducu olmadiginiz cok belli zaten, kibirli soguk bir insan gelip burda "benim enerjim itici" diye konu acmaz....

Bence sizin sorununuz derinlesememek olabilir. Yani burda aslinda mesela cok cesitli tahminler geldi, bunlari analiz edip bize davranisinizi, zorlandiginiz durumlara gozumuzde canlandiracak ornekler verebilirdiniz, biz de sizi biraz daha yakindan tanir, biraz daha bag kurar, sizinle empati yapardik. Ama mesela siz butun bu cesitli yorumlara pek bisey demeyip basta konunuzda kafanizda belirlediginiz "kibir- sogukluk yok- muhabbetimiz de normal ama enerjim galiba itici" uclusune takildiniz, yorum yapanlari dinleyerek onun uzerine spontan biseyler koyarak derinlesemediniz, kendinizi ortaya koyamadiniz. Biz sizi taniyamadik mesela bu yorumlardan su an, sizinle bir bag kuramadik. Belki de arkadas ortamlarinda da boyle oluyordur. Belki kafanizdaki takintilar endiseler bastan dusundugunuz sabit fikirler veya yargilanma korkusu her neyse, daha derin, daha akiskan, gercek bir iliski kurmanizin onune geciyordur, kisacasi kendinizi kasiyor, rahat olamiyor, istemeden ketum davraniyor olabilirsiniz, bu da sizi (oyle biri olmasaniz da) sikici biri gibi gosteriyor olabilir.

Yanlis anlamayin sizi uzmek icin yazmadim sadece tahmin bunlar. Tabi ki belki de tamamen yanlis, belki de azicik dogruluk payi vardir, degerlendirmek tamamen size kalmis.

Kızlar mesela ilk defa bi ortama girdiniz yanımdaki arkadaşlarım gayet sevilen ilgi gören en basitinden sohbet edilen tipler oluyor biz Avrupa gezisine gitmiştik bir otobüs insandan bi biz dışlandık ilk etapta konuşuyoruz ama o samimiyet kurulmadığı gibi dışlanan konuma geliyoruz bunu yaşayanlar anlar aslında dediklerinizin çoğu gibi ( kibirli , soğuk , dedikoducu ) değilim standart sohbet edilecek biriyim sohbetim ilgi çekmiyor desem diğerleri de günlük hayattan konuşuyor zaten hatta çoğu daha basit bile oluyor ben itici bi enerji diyorum buna elektrik gibi

Burada anlatilanlarin hicbiri degilseniz frenkansinizi yukseltin , cok ciddiyim , demek ki frekansiniz cok dusuk ve insanlar sizi yaninda istemiyor , hepimiz frekansi yuksek insanlara cekiliriz bu bilimsel olarak da kanitlanmis bir durum
Her insan enerji yayiyor etrafina , sizinki cok dusuk demek ki o yuzden de esinizle birbirinizi sectiniz , bazen mesela kel alaka ciftler olur deriz ya bunlar nasil beraber olmus diyr iste o tamamen frekanslarin uyumundan , siz esinizle dusuk frekansta oldugunuz icin berabersiniz , ikiniz de bunu yukseltirseniz arkadas cevreniz olusur

Burada anlatilanlarin hicbiri degilseniz frenkansinizi yukseltin , cok ciddiyim , demek ki frekansiniz cok dusuk ve insanlar sizi yaninda istemiyor , hepimiz frekansi yuksek insanlara cekiliriz bu bilimsel olarak da kanitlanmis bir durum
Her insan enerji yayiyor etrafina , sizinki cok dusuk demek ki o yuzden de esinizle birbirinizi sectiniz , bazen mesela kel alaka ciftler olur deriz ya bunlar nasil beraber olmus diyr iste o tamamen frekanslarin uyumundan , siz esinizle dusuk frekansta oldugunuz icin berabersiniz , ikiniz de bunu yukseltirseniz arkadas cevreniz olusur
Peki frekans nasil yükseltilir.

Peki frekans nasil yükseltilir.

Pek cok yontemi var aslinda ama en basiti evde bos olunan anlarda mesela yemek yaparken , esle sohbet ederken vs mozart dinlemek , mozart'in yaptigi muzik frekans arttiriyor enteresan sekilde
Hicbir sekilde drama ve gerilim iceren dizi ve film izlememek , tam tersi bol bol gulecek seyler izlemek , kahkaha atmak frekans arttiriyor ve beyne mutluyum ben enerjisi veriyor , beyin de daha cok mutluluk hormonu salgiliyor
Esansiyel yag kullanmak ozellikle gül yagi ama orjinal gul yagi olmali , biraz fiyati yuksek orjinal gul yaginin ama evde buhardanlikta kullaninca evin de o evin icindekilerin de frekansi artar
Googleda daha detayli bilgiler var ama ben bunlari yaparim surekli , bugune kadar kimse beni itici bulmadi gunluk hayatimda , tam tersi herkes enerjimin cok yuksek oldugunu soyler
Hatta yatmadan once mozart acarim tablette ben uyurken arka planda calar her gece

benim erkek arkadasimda inanilmaz bir seytan tuyu vardir. girdigi bir ortamda hic konusmadan dursa bile insanlar yanina gelir bir seyler sorar konusurlar. o da cok konuskandir ve bir arkadas bulusmasi oldugunda ilk o cagirilir hatta herkes de ayrica gorusmek ister. cunku genel olarak eglenceli biridir, dinlemeyi cok sever, bangir bangir bir partinin ortasinda biri kuantum fizigiyle ilgili bir sey anlatsa bile durur can kulagiyla dinler onu. surekli de gulumser yani otomatik mod yukseltici bir tip.

ben de genelde small talk yaparim. biriyle yeni tanistiysam ilk once pek konusmam onu tartmaya calisirim kafamda. daha sonra acilirim ama ilk once bir samimi olmam yani. o yuzden ben de cok kolay arkadas edinemem cunku derinlemesine sohbet etmeyi pek sevmem samimi olmadiklarimla. belki oylesinizdir. yuzeysel konusmak bir yere kadar cunku.

bir ornek vereyim, biz sevgilimle brezilyada bir adada kaldik bizden baska 13 kisi daha vardi herkes farkli milletten. biz ikimiz kendi kendimize takilirken bir cift daha geldi yanimiza, sevgilim adamlari o kadar cok guldurdu ki insanlar guluslerimizi duyup yanimiza geldiler, bir baktik 10 kisi olmusuz. daha sonra sevgilim o ekipten herkesle instagramdan takiplesti, birkaciyla tekrar gorustu falan adamlar beni hatirlamadilar :D halbuki orada birlikteydik, beni bir daha gorusmeye cagirmadilar akillarina gelmedim cunku small talk haric pek konusmadim. anlatabildim mi bilmiyorum, yuzeysellik de bir yere kadar yani herkes ilgisini ceken kisiyle konusmak gorusmek ister.

her tür insanla bir şekilde bir arada kalabilirim fakat herşeyi eleştiren biri ile iletişimimi sürdürmek istemem.
farkında olmadan gördüğünüz herşeyi eleştiriyor, beğenmiyor olabilir misiniz ?
yani koca bir otobüs tura çıkmış, tatil yapmışsınız. tatilde insanlar rahat olmak, gevşemek isterler. belli ki bir davranışınız, bir sözünüz germiş insanları. benim aklıma bu geldi. yoksa kimse tatil ortamında kolay kolay kimseyi dışlamaz bence.
biraz da yazdıklarınızdan daha doğrusu sorulara cevaplarınızdan braz takıntılı olduğunuzu düşündüm.
herkes size çeşitli şeyler sordu siz sadece "ben iticiyim, dışlanıyorum" cümleleri kurdunuz. zihniniz orada ve başka şeyleri düşünüp çıkamıyorsunuz o çemberden.
ortamda da hep aynı şeylerden bahsediyorsanız bu da sıkıcı gelmiş olabilir.

insanlara duymak istediklerini söyleyin bakın o zaman nasıl aranılan kişi oluyorsunuz.
sakinlik isterseniz de doğruları söyleyin, herkes kaçışır zaten. :)
Yo buna hiç katilmiyorum genelde insanların duymak istemediği şeyleri ilk başta söylerim ama hiç arkadaşsız kalmadım ;) samimiyet enerji başka birşey

Pek cok yontemi var aslinda ama en basiti evde bos olunan anlarda mesela yemek yaparken , esle sohbet ederken vs mozart dinlemek , mozart'in yaptigi muzik frekans arttiriyor enteresan sekilde
Hicbir sekilde drama ve gerilim iceren dizi ve film izlememek , tam tersi bol bol gulecek seyler izlemek , kahkaha atmak frekans arttiriyor ve beyne mutluyum ben enerjisi veriyor , beyin de daha cok mutluluk hormonu salgiliyor
Esansiyel yag kullanmak ozellikle gül yagi ama orjinal gul yagi olmali , biraz fiyati yuksek orjinal gul yaginin ama evde buhardanlikta kullaninca evin de o evin icindekilerin de frekansi artar
Googleda daha detayli bilgiler var ama ben bunlari yaparim surekli , bugune kadar kimse beni itici bulmadi gunluk hayatimda , tam tersi herkes enerjimin cok yuksek oldugunu soyler
Hatta yatmadan once mozart acarim tablette ben uyurken arka planda calar her gece
Tesekkür ederim cevabiniz icin.Ben sadece klasik müsik dinliyorum.Her gün isyerinde yaklasik 6 saat.Kendim de klarinet caliyorum.Türk dizilerini pek izlemiyorum.Sanirim benim enerjim yüksek.Özellikle gül yagini deniycem.Internete de bakarim.Konu ilgimi cekti.

Şu an şemalarla ilgili bi kitap okuduğum için aklıma da öyle bir şey geldi. Hayatı yeniden keşfedin diye bi kitap var orda sosyal izolasyon şeması diye bir şey var, örneklerle anlatıyor bir bakın isterseniz. Örnekte uyuyor gibi size.

Evde son ses mozart çalarken bunu okumak 😂
Ben de diyorum şeytan tüyü var herhalde bende meğerse mozartın işiymiş 😂

Tesekkür ederim cevabiniz icin.Ben sadece klasik müsik dinliyorum.Her gün isyerinde yaklasik 6 saat.Kendim de klarinet caliyorum.Türk dizilerini pek izlemiyorum.Sanirim benim enerjim yüksek.Özellikle gül yagini deniycem.Internete de bakarim.Konu ilgimi cekti.

Rica ederim , ozellikle mozart dinleyin , ruha cok iyi geliyor 🥰

Ben de konuyu takipteyim.
Benzer durumlari yaşıyorum
Ilk is ortamimda tek kadindim ve cevrem de yoktu zaten küçük bir yerdi arada komşularla gorusuyordum o kadar.
Simdiki bulunduğum yerde 1 yılda diger yerde 5 yilda edinemedigim cevreyi edindim. Marttan beri kimseyle görüşmüyorum malum pandemiden evdeyim. Ama is yerinden arkadasim arar, uzaktan da olsa telefonla konustugum insanlar var. Yani aslinda beklentinize de bağlı, bana bu kadari da yetiyor mesela.
Bugüne kadar bir cok insanla arkadaslik kurmaya calistim hep bana sen gel dendi ilk adim benden olsun diyip gittigim cok oldu ama kimse bana gelmedi, soz verip tutmayan, yolum o tarafa düşmez diyenlerle cok karsilastim. Yani bazi seyleri yasayarak deneyimliyoruz.
Esiniz de arkadaş edinemedigine göre, ikiniz de adim.atip muhabbet baslatamadiginiz izlenimi verdi bana.
Bir de mesela yeni tanıştığınız biriyle.ne konusursunuz?
Ben direkt yasin kac memleketin nere denmesini itici buluyorum, soru sormak yerine bir konu açılır muhabbet edilir, laf lafı acar o sekilde kisiler birbirini tanır diye düşünüyorum. Böyle soru cevap olunca da itici durabiliyor.
Yani bir dönüp kendinize bakin, sorun ne olabilir diye.

Bu durumlarda genelde soğuk ya da eleştirelsindir yorumları yapıldığı için onu düzeltmek istedim kızlar yoksa oraya takılmadım , Avrupa gezisinde biz de diğerleri gibi sohbete dahil olduk zaten çoğunlukla geziliyor bi öğlen yemeğinde biz eşimle daha önce sohbet ettiğimiz bir kızın yanına oturduk bir süre sonra kız yan masaya sizle oturmak istiyordum falan dedi en sonra da kalkıp onların yanına gitti orada modumuz çok düştü doğal olarak ondan sonra da o kıza ve grubuna mesafeli olduk öncesinde sorun yoktu oysa ikimiz de medeni insanlarız eşimle , girdiğim ortamlarda gözlem yaptım kimsenin ekstra bir çabası olmadan ortam kurabiliyor biz rahat da olsak sohbet de açsak bir şeyler tam istediğim karşılığı bulamıyor bu arada görüştüğüm insanlar var ama ilk etapta topluca görüştüğümüz aile dostlarımız şimdi ayrı ayrı takılıyorlar ve biz binde birine davet ediliyoruz , biri frekans demiş olabilir çünkü çok okuyan izleyen derin sohbete girebilen biriyim ama frekans tutmamış olabilir

Bu durumlarda genelde soğuk ya da eleştirelsindir yorumları yapıldığı için onu düzeltmek istedim kızlar yoksa oraya takılmadım , Avrupa gezisinde biz de diğerleri gibi sohbete dahil olduk zaten çoğunlukla geziliyor bi öğlen yemeğinde biz eşimle daha önce sohbet ettiğimiz bir kızın yanına oturduk bir süre sonra kız yan masaya sizle oturmak istiyordum falan dedi en sonra da kalkıp onların yanına gitti orada modumuz çok düştü doğal olarak ondan sonra da o kıza ve grubuna mesafeli olduk öncesinde sorun yoktu oysa ikimiz de medeni insanlarız eşimle , girdiğim ortamlarda gözlem yaptım kimsenin ekstra bir çabası olmadan ortam kurabiliyor biz rahat da olsak sohbet de açsak bir şeyler tam istediğim karşılığı bulamıyor bu arada görüştüğüm insanlar var ama ilk etapta topluca görüştüğümüz aile dostlarımız şimdi ayrı ayrı takılıyorlar ve biz binde birine davet ediliyoruz , biri frekans demiş olabilir çünkü çok okuyan izleyen derin sohbete girebilen biriyim ama frekans tutmamış olabilir
Siz takilmissiniz mesela ben takilmazdim buna ve uzak durmazdim
Sonucta gecirilen ortak bir alan ve zaman var, neden kendimizi soyutlayalim ki?
Belki de siz istenmediginizi düşünüp kendinizi ortamdan dışlıyorsunuzdur? Ki anlattıklariniz bu izlenimi veriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X