• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ivir zivir derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
normalde calisiyorum cok sık temzikik yapamiyorum..simdi de evdeyim ama bunalimdayim galiba bisi yapamiyorum. bide cok karin kasik agrim oluyordu. neyse haftasonuna misafir cagircam temizlik yaomaya calisiyorum.

her temizlikte beni biktiran seyler ivir zivirlar. kimse aldigi şeyi yerine koymuyor. oglumda dagitmayi cok sever. alet cekmecem var mesela. acar orayi tum vidalar tornavidalar hep dagilir.
fişler oyuncaklar camasirlar vs derken evin daginikligini toplamak o kadar zor geliyor ki. herseyi atasim var. temizlik yapmak silmek supurmek zor gelmiyor ama o ivir zivirlar bitiriyor beni. bide ev cok toz oldugu icin silmeden yerlestirme yapamiyorum. daha yerlestirme bitmeden enerjim bitmis oluyor. ben duzenlemeye çalışırken oglum yine bi taraftan onlari dagitmasi da cabasi.

neyse atmam lazim biliyorum. aslinda atıyorum da eski halime gore ozellikle. evde artik kitaplara bile tahammulum yok. ama atamiyorum da .

bana destek olsaniz da bazi seyleri sizin gazinizla atsam :)

mesela su ayna takimi mi ne diyorlar ya onu atsam mi. ayna fircasi falan oluyor ya. ceyizde alinan. bir atayim kullanilmiyor diyorum. bir hatirasi var diyorum. bide dugun zamani onlara fahis paralar veriliyor ya. o zaman elim geri gidiyor. aslinda oglum onlarla bile oynarken yipratti biraz ozellikle aynayi.

Satılabilecek olan fazla eşyalarınızı ikinci el site ve sayfalarında satın.
Vida-alet çantası meselesini kilitli bir alet çantası ile çözmeye bakın.
Kutulardan ve yüksekten faydalanın :)
Bizim evde bir çok şey kutularda dolap üstlerine kaldırıldı çocuktan sonra..
Evde biblo vs varsa satın, atın, verin.
Yeriniz varsa kilitli bir ıvırzıvır dolabı yaptırın.

Ben atma yanlısıyım her zaman. Gereksiz şeyler hem bize, hem eve yük bence. Ama bu sizin için bir aynayla bitmeyecek sanıyorum. Komple değiştirmek lazım rahatsız olduğunuz yerleri. Atıyorum bir ayda kaç kere vidaya işiniz düşebilir ki? Koyun hepsini bir alet çantasına, kaldırın depo, kiler ne varsa. Bunun gibi değiştirin işte

Satılabilecek olan fazla eşyalarınızı ikinci el site ve sayfalarında satın.
Vida-alet çantası meselesini kilitli bir alet çantası ile çözmeye bakın.
Kutulardan ve yüksekten faydalanın :)
Bizim evde bir çok şey kutularda dolap üstlerine kaldırıldı çocuktan sonra..
Evde biblo vs varsa satın, atın, verin.
Yeriniz varsa kilitli bir ıvırzıvır dolabı yaptırın.

biblo falan yok. onlari hic sevmem zaten..mesela nisanda gelen çiçek var. toz okuyor yikasan yiknamiyor. atsam hatirasi var. var mi? atmak istiyorum aslinda ama bilemiyorum ya.
simdiki esyalar yere yakin malum. cocuk ulasiyor..cok dolap ustunu esyayla yigmak istemiyorum cunku inanilmaz toz olan bir yerdeyim. hem surekli insaat var hem otoban gibi bir caddenin tam ustundeyim. o dolap ustleri en cok toz olan yerler.
kutular is goruyor evet.

Allah'a şükür hiç hatırası var derdim yok, ama ben de atamıyorum tamamen tembellikten.
Bana da bir enerji gelse de her yere girsem her şeyi atsam.
Atmak beni çok mutlu ediyor.

O nişan çiçeğinin tozları ilk görünür olduğunda atarım ben mesela, bizimki çok yeni duruyor o yüzden atamıyorum.

Sade yasam diye cok guzel bir topik var takildin mi daha once bilmiyorum. Baya esya attiriyor. Esya bize hizmet etmeli biz esyaya degil. Fazla ne varsa at.
bir ara baya bakmistim ama ben girdigimde topik aktif degildi. marie kondoya dadanmistim bir ara. aradan zaman geçti tabi. simdi yine buyuk temizlik zamani. atmam lazim herseyi

aslinda onlarin hep yeri var da cikiyor yine bir sekilde ortaya.
Ben atma yanlısıyım her zaman. Gereksiz şeyler hem bize, hem eve yük bence. Ama bu sizin için bir aynayla bitmeyecek sanıyorum. Komple değiştirmek lazım rahatsız olduğunuz yerleri. Atıyorum bir ayda kaç kere vidaya işiniz düşebilir ki? Koyun hepsini bir alet çantasına, kaldırın depo, kiler ne varsa. Bunun gibi değiştirin işte

Evini görmeden yorum yapmak çok zor ama bizim evlerimizde dolaplar yetersiz ve kullanışsız adeta bir yığıntılık tarzında, Avrupa tipi bi şey yaptırmak beş bini buluyor, bu durumda da mecbur hatırası olanı da atıyoruz olmayanı da. Yüksek raf yaptırabilirsin, desenli kutulara koyup kaldırabilirsin böylece.

Şöyle üç beş koli hazırla ihtacın olmayan ıvır zıvırı gazetelere sararak kolile
tercihen nereye koyacaksan oraya uygun koliler olsun
üst üste koy dolabını sen açabilecek şekilde kapat
Birgün toz al yerleştir ikinci gün süpürme işini yap
yemeğinide bir gece önceden yaparsan son gün panik yapmaz son ayrıntılarala uğraşırsın

Ne kadar az eşya o kadar kaliteli yaşam

evlenmeden once anilarima cok bagliydim. eski defter kaplarimdan parcalar bile saklardim. eski yazilarimdan ornekler vs. annemle yillarca hep kavga ettik. sonra attim tabi hep onlari.

simdi bir oglum daha olcak. ev nufusu artiyor. mt2 miz hala ayni. gercekten atmak istiyorum.

ama zaman zaman kararsiz kaliyorim iste. o dugun zamani ivir zivirlarini atayim mi. nisan cicegi ayna taraf firca takimini falan

Şöyle üç beş koli hazırla ihtacın olmayan ıvır zıvırı gazetelere sararak kolile
tercihen nereye koyacaksan oraya uygun koliler olsun
üst üste koy dolabını sen açabilecek şekilde kapat
Birgün toz al yerleştir ikinci gün süpürme işini yap
yemeğinide bir gece önceden yaparsan son gün panik yapmaz son ayrıntılarala uğraşırsın
ben genelde acil temizliklerde koki degil de cop posetlerine koyup kenara kaldiriyorum.

zaten sunan sorunum o :) vaktim var diye ivir zivirlari komple temizleme isine gireyim dedim. hepten dagildi ortalik. halbuki halilari yikamaya vermistim kadin gelmisti cam falan silinmisti. sonra ben balkonlarimi duzenledim. sonra oyuncaklara giriseyim dedim. oyuncaklari temizlerken bir hata yapip bol suyla yikayinca islerim sarpa sardi. kendimi de yorunca sonraki gunler agrim sizim cok oldu. .kizkardesim geldi annemlere onu gormeye gittim bir kac gun. ev basa dondu simdi.

yine kaldirirsam yine ertelencek. komple bitirmek istiyorum artik.

ivir zivirlari kaldirirsam fazla isim yok aslinda. silmek supurmek dert degil

Bende calisan bir bayan olarak temizlik konusunda sana katiliyorum herzaman yapamiyoruz.ama esim eve luzumsuz eve birsey getirse tabi bana göre luzumsuz tabi :)ama genede kalabalik yapmasin diye eve almiyorum cok Sade oldugu icin evime gelenler calistigima inanmiyor sana lazim olman esyan varsa kalabalik yapiyor beni yoruyor artik ise yaramiyor deyip kurtul isten sonra eve geldiginde ev sana daha ferah gelecektin.

Bende calisan bir bayan olarak temizlik konusunda sana katiliyorum herzaman yapamiyoruz.ama esim eve luzumsuz eve birsey getirse tabi bana göre luzumsuz tabi :)ama genede kalabalik yapmasin diye eve almiyorum cok Sade oldugu icin evime gelenler calistigima inanmiyor sana lazim olman esyan varsa kalabalik yapiyor beni yoruyor artik ise yaramiyor deyip kurtul isten sonra eve geldiginde ev sana daha ferah gelecektin.

benim de tek hayalim sade bir ev. cercevem biblom vs zaten yoktur..ev küçük. yeni esyalari da buyuk yapiyorlar. onceden evelr bu kadardı ama esyalar kucuk ve azdi. ne kadar cok alanimiz olurdu.

koltuk takimim eskidi. 3lusu biraz daha eskisin onu da atmayi dusunuyorum :) ikili ve tekli yeter zaten kac kisiyiz. cok misafir de cagiramiyorum zaten.

biblo falan yok. onlari hic sevmem zaten..mesela nisanda gelen çiçek var. toz okuyor yikasan yiknamiyor. atsam hatirasi var. var mi? atmak istiyorum aslinda ama bilemiyorum ya.
simdiki esyalar yere yakin malum. cocuk ulasiyor..cok dolap ustunu esyayla yigmak istemiyorum cunku inanilmaz toz olan bir yerdeyim. hem surekli insaat var hem otoban gibi bir caddenin tam ustundeyim. o dolap ustleri en cok toz olan yerler.
kutular is goruyor evet.

Çeyize bir sandık koymuşlardı beyaz çiçekli falan, ne zevkime uyar ne işime yarar, hatıra falan dinlemedim sattım...
Kullanmadığım ayakkabı-paltolar keza eşimin de ya hayır olarak verdim ya sattım...
Çoçuğumun biberonları mama önlüklerine kadar, oyuncakları, hediye gelen oyun halısı, hiç kullanmadığımız yürüteci ve yığınla eşyayı da sattım...
Bazı kitaplarımızı, dergilerimizi kütüphaneye bagısladım. Lazım olursa oradan alırız :))
Mutfak eşyalarım zaten minimumda, kalabalıktan nefret ederim, ona rağmen hediye gelen fincan takımları, kullanmadığım borcamlar ya satıldı ya verildi.
Bazanın altında vakumlu poşetlerde kullanmadığım çeyizler, havlular bilmem neler...
Şimdi siz söyleyince aklıma gelen bir kaç bir şey daha oldu bak bunları da elden çıkarayım dediğim :) evde saklamayın.
Benin dolap üstünde kutulardan birinde fotoğraflar, bana ait bit kaç hafıza kartı, kullanmaya fırsatım olmayan çalışır durumda analog fotoğraf makinam, dedemin köstekli saati ve gelin çiçeğim( kurutulmuş, poşetlenmiş şekilde) duruyor.
Eşimin de bir kutusu var. Etti iki :) başka bir şey olmadığı için kalabalık etmiyor ve toz alırken sıkıntı olmuyor...

atma konusunda daha istekliyim artik ve atiyorum da..ama dedigim gibi iste kitaplar ve hatirasi olan seyler konusunda tereddutte kaliyorum. yada cok para verilen seylerde. aslinda evin kendinden portmantosu var. c.makinesi ustunde 2 tane kocaman dolap var. eskiden yatak koyuyirdum oraya.

sonra yemek takiminin bufesinin bos yere durmasindan rahatsiz oldum. icine az tabak canak aliyordu. ha bire cami toz oluyordu tozuni temizle birde..tabak canaklari baska yere koydum. o bufeyi yatak odasina koyip yatak battaniyeleri vs ona koydim.

portmantoda hala biraz yatak ve oyuncaklar var. temizledigim oyuncaklari kaldirdim hepsi ortada olup pislenmesin diye.

2 tane de ufak dolap var portmantonun ustunde. ordada benim ve esimin kitaplari var. kitaplik ve bazanin altinda da bir suru kitaplar var.

roman falan onlarin bir kismini kutuphaneye verdim ama unide ogrenciyken aldigim kitaplarima kiyamiyorum. ne para verdigimi o ogrencilik haliyle bildigim icin..bir kismi istesem de bulamayacagim kaynaklar, mesleki acidan ilerde lazim olabilir. su ana kadar lazim olmadı cunku kendi alanimin disina kaymistim biraz.

yillardir el surulmeden duran bir sürü esya :( atmak yada atmamak ?

Çeyize bir sandık koymuşlardı beyaz çiçekli falan, ne zevkime uyar ne işime yarar, hatıra falan dinlemedim sattım...
Kullanmadığım ayakkabı-paltolar keza eşimin de ya hayır olarak verdim ya sattım...
Çoçuğumun biberonları mama önlüklerine kadar, oyuncakları, hediye gelen oyun halısı, hiç kullanmadığımız yürüteci ve yığınla eşyayı da sattım...
Bazı kitaplarımızı, dergilerimizi kütüphaneye bagısladım. Lazım olursa oradan alırız :))
Mutfak eşyalarım zaten minimumda, kalabalıktan nefret ederim, ona rağmen hediye gelen fincan takımları, kullanmadığım borcamlar ya satıldı ya verildi.
Bazanın altında vakumlu poşetlerde kullanmadığım çeyizler, havlular bilmem neler...
Şimdi siz söyleyince aklıma gelen bir kaç bir şey daha oldu bak bunları da elden çıkarayım dediğim :) evde saklamayın.
Benin dolap üstünde kutulardan birinde fotoğraflar, bana ait bit kaç hafıza kartı, kullanmaya fırsatım olmayan çalışır durumda analog fotoğraf makinam, dedemin köstekli saati ve gelin çiçeğim( kurutulmuş, poşetlenmiş şekilde) duruyor.
Eşimin de bir kutusu var. Etti iki :) başka bir şey olmadığı için kalabalık etmiyor ve toz alırken sıkıntı olmuyor...

evet o ceyizlere hic deginmedim bile
.bazanin altinda kaldiklari icin simdilik gozume batmiyor.

bende kayinvalide de var bir de. o da tam bir istifci. eski esyalari atcam diye canim cikmisti. eski pusku legenler sunlar bunlar. eski tencereler. Allahtan bir yil sonra baska eve gectik de o bahaneyle atildi hersey. yeni eve eski istemiyorum dedim eski yatagini bile getirmedik. ben cope atiyorum.o copten alip geri eve koyardi..hala bazi seyleri sakliyor tabi ama evin her alanina mudahale etmiyor.

atma konusunda daha istekliyim artik ve atiyorum da..ama dedigim gibi iste kitaplar ve hatirasi olan seyler konusunda tereddutte kaliyorum. yada cok para verilen seylerde. aslinda evin kendinden portmantosu var. c.makinesi ustunde 2 tane kocaman dolap var. eskiden yatak koyuyirdum oraya.

sonra yemek takiminin bufesinin bos yere durmasindan rahatsiz oldum. icine az tabak canak aliyordu. ha bire cami toz oluyordu tozuni temizle birde..tabak canaklari baska yere koydum. o bufeyi yatak odasina koyip yatak battaniyeleri vs ona koydim.

portmantoda hala biraz yatak ve oyuncaklar var. temizledigim oyuncaklari kaldirdim hepsi ortada olup pislenmesin diye.

2 tane de ufak dolap var portmantonun ustunde. ordada benim ve esimin kitaplari var. kitaplik ve bazanin altinda da bir suru kitaplar var.

roman falan onlarin bir kismini kutuphaneye verdim ama unide ogrenciyken aldigim kitaplarima kiyamiyorum. ne para verdigimi o ogrencilik haliyle bildigim icin..bir kismi istesem de bulamayacagim kaynaklar, mesleki acidan ilerde lazim olabilir. su ana kadar lazim olmadı cunku kendi alanimin disina kaymistim biraz.

yillardir el surulmeden duran bir sürü esya :KK43: atmak yada atmamak ?
O kadar yatak neden? Evde bir çekyat varsa elden çıkarın hepsini. Aktif Kullandığımızın dışında 1 yorgan 4 yastık 1 battaniye var evde.
Onlarda vakumlu poşet ve baza altında.

kutular is goruyor evet.

Yapay veya kuru çiçekler en çok toz tutanlar. Nişan çiçeğinizin bir sürü fotosu vardır, birkaç tane daha çekip vedalaşın. Nişan çiçeği canlı olanlar nasıl mecburen atıyorsa siz de yapayını atabilirsiniz. Yeni evliyken ev süsü olarak görevini tamamlamış, veda zamanı çoktan gelmiş.
Evi sadeleştirmekle ilgili kitaplar, siteler, bloglar var. Tavsiye ederim, çok gaza getiriyorlar. Ben kitapları çoktan ayırdım, tekrar okunmayacakları kütüphaneye verdim. Üniversite kitaplarından hiç bulamayacaklarınızı ayırıp diğerlerini verin. Çoğu alanda yenilikler oluyor, yeni kitaplar çıkıyor zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X