Iyi bir anne degilim diye düşünüyorum

2minnosannesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2022
391
195
18
30
Merhabalar iki tane dünya tatlısı evladım var kizim 7 yasinda oğlum 6 aylik ama ben onlara yetemedigimi düşünüyorum kızımı çok zor büyüttüm kizim 2 buçuk yaşındayken tarif bile edemediğim bir durum yaşadık 11 gün üniversite hastanesinde yattık kizim defalarca emara girdi eeg çekildi genetiği e bakıldı o durumu açıklayacak hiçbir sağlık problemi yoktu prof bir çocuk nöroloji doktoru bakıyordu kızıma 11 günün sonunda doktor gelip kızınız gayet sağlıklı sizi çıkarmak zorundayım dedi bu çocuk nazar olmuş okutun dedi biz ne yapacağımızı bilmeden çıktık hastaneden kızımı okuttuk birkaç hocaya Allaha şükür kizim bir daha o davranışı yapmadı kizim şimdi 7 yasinda ama ben hala o günleri unutamıyorum hep evlatlarıma bisey olacak gibi düşünüyorum oğluma gelince internetten araştırdıkca çocuğum otizmli olduğuna neredeyse karar verdim kimseye söyleyemiyorum çünkü gittiğim çocuk doktorları cocukta bir sorun görmüyoruz diyorlar oğlumun gülmesi az göz temasi da az bana göre ama eşim ve ailem çocuğumun normal olduğunu söylüyor o yüzden belkide ben abartıyorum diyorum kimseye söyleyemiyorum psikolojim alt üst oldu hep ağlıyorum inanın birkaç gün yok bisey deyip kendime gelmeye çalışıyorum ama yok yapamıyorum çok kötü durumdayım ve sadece evlatlarımı düşünüyorum hep korku içerisindeyim benim gibi olan varmi bende mi problem var kafayı yicem teşekkürler şimdiden cevap verenlere

Öncelikle cok gecmis olsun.bence gözünüz korkmus cünkü doktor nedense nazar olmus felan demis Oglum 3.5 yasindayken havale gecirdi. Hastanelik oldu. Bir süre etkisinden cikamadim. Sükür herhangi fiziksel bir problem de cikmadi. Ama insan haliyle etkileniyor anne olarak. Bence biraz psikolojik destek almayi düsünün korkularinizla bas edebilmeniz icin. Kötü bir anne degilsiniz kesinlikle, sadece korkulariniz var. Ve son olarak: Doktorlar otizm belirtileri yok diyorsa yoktur. Internetten baksak hepimiz kanseriz en azindan zaten. Her cocugun gelisimi farklidir

Çok geçmiş olsun.kızınız nasıl bir davranış yaptı da bu kadar hastanede kaldı? Ayrıca bir doktor nasıl hocaya götürün der anlayamadım. Neyse kötü günler geride kalmış ama sizin psikolojinizde derin izler bırakmış anlaşılan. Siz yardım alın bence. Bu şekilde çocuklarınıza da faydalı olamazsınız.

Geçmiş olsun. Kızınızdaki davranış nedir? Belli ki bu durum sizde travma yaratmış. 6 aylık bebenin otizm olduğuna karar verdiğinize göre.. Bazı çocukların mizacı böyledir. Az Güler ya da az konuşur, az sosyal olur. Bu bir sorun değil. Siz ona şimdiden kitaplar okuyun. Onunla dans edin. Zeka kartları resimleri alın. Sohbet edin onunla ve bol bol gezin. Ayrıca kızınız da ilk okulda. Onun eğitimine de katkı sağlayın. Hobbyler edinin. Bissürü boya alın tuval alın boyayın. Spora gidin. Doğa yürüyüşüne gidin. Bakın bakalım otizm oluyor mu? Ve sizin düşünmeye vaktiniz kalıyor mu Aslı olmayan konuları.

Ayrıca bir doktorun nazar değdi demesi de bana çok saçma geldi. Umarım kızınız sağlığına kavuşmuştur.

Garip bir doktora denk gelmişsiniz bu durum da psikolojinize zarar vermiş. İnanılmaz!

6 ay otizm tanısının konulması için çok erken. Ancak ekrandan uzak tutmanızı öneririm.

Benim tek çocuğum var. Ama eminim ki iki çocuk annesi olmak hiç kolay değildir. Ailenizden, çevrenizden birazcık destek görüp kendinize zaman ayırmayı deneyebilirsiniz. Çünkü anladığım kadarıyla siz de bunalmışsınız.

Evet doktorum böyle soylemesi çok acayip ama söyledi çünkü kizimin hicbirsryi çıkmıyordu tahmini şeyler söyleyip onların tedavilerini uyguladılar kızıma ama onlarda sonuç vermedi kızıma ne iğneler yaptılar neler söylediler bize ama hiçbiri tahlillerle desteklenmiyordu esimle birbirimize sarılıp saatlerce ağladığımızi biliyorum çaresiz kalmak çok zor ve bu durumu hala atlatamiyorum ve oğlum doğduktan sonrada arttı bu durum oğlumda da sanki çaresiz şeyler yaşayacak gibi hissediyorum

Evet çok korkuyorum oğlum 6 aylik ve adıyla seslendigimizde bakmıyor çok üzülüyorum kızımdan kalma şeyleri atlatamiyorum

Reactions: Kuf
Haklısınız doktorun bunu söylemesine insan inanmıyor ama söyledi çünkü kizimin bu davranışı yapması için hiçbir sebep yoktu oğlum içinde sanki ondan da çok zor şeyler yaşayacağım gibi hissediyorum çok zor durumdayım düşünmekten beynim uyuşuyor resmen bu yüzden çocuklarıma yetemedigimi düşünüyorum

Evet çok korkuyorum oğlum 6 aylik ve adıyla seslendigimizde bakmıyor çok üzülüyorum kızımdan kalma şeyleri atlatamiyorum

Duyma konusunda süpheleriniz varsa tekrar cocuk doktorunuzda test yaptirin. Ama genel olarak bebekler 8. Aya kadar da ilk isimlerine reaksiyon gösterebilir. Yani bebeginiz henüz "sıradışı" degil.

Düşünmekten oğlumla ilgilenmekten kızıma yetemedigimi düşünüyorum en çokta bu üzüyor beni ikinci çocuğa hszir değilmişim niye yaptım bile diyorum kendime hep evdeyim çünkü dışarı çıkınca çocuklarım hemen hasta oluyorlar evde de dusun düşün işin içinden çıkamıyorum

Duyma konusunda süpheleriniz varsa tekrar cocuk doktorunuzda test yaptirin. Ama genel olarak bebekler 8. Aya kadar da ilk isimlerine reaksiyon gösterebilir. Yani bebeginiz henüz "sıradışı" degil.
Duymada problemi oldugnu düşünmüyorum çünkü cingirak sesine bskiyor yada başka sese ama seslendigimizde bakmıyor yada dibinde konuşuyorum yuzume bakmiyor

Lütfen sakin olun benim bebeğim de gülmezdi ben de sizin gibi hep bir sorun var derdim ama 6 aydan sonra başladı gülmelerine.. Ben de hep ona yetemiyor muyum diye düşünüp durdum ağladım ama boşaymış tam tersi bizden başka kimse öyle bakamaz bunu bil. İyi bakmak demek altını değiş yemeğini yedir değil sadece.. Senin kokunun verdiği mutluluğu bile kimse senin bebeğine veremez. Onu sev öp kokla bu onun beyin ve beden gelişimi için çok gerekli. Kendine de haksızlık etme. Yapabiliyorsan kendine de zaman ayır mutlu olacak şeyler yap. Anne mutluysa bebek daha mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…