İyi bir eş olabilmek =(

madamore

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
140
0
46
- Yurtdışı
Ben 3 aylık evliyim...Yabancı uyruklu bir eşim var eşimle aynı yaştayız 23 yaşındayız..Eşimle 4 yıldır tanışıyorduk birbirimizi çok seviyoruz.Fakat ben daha sorumluluk sahibi iyi bir eş olmak istiyorum.Yabancı ülkede olduğum için burada Türk yok hatta karşılaşmak olanaksız.Türkçe konuşup dertleşebileceğim kimse yok kendimi çok dinliyorum eşim işe gidiyor geç saatte dönüyor bu süreç içinde evde yalnız kalıyorum.Eşim geldiğinde yada en ufak bir gerilmede patlıyorum gözüm dönüyor adeta yine de bana anlayışlı sevecen davranıyor.Ama ben onun adına üzülüyorum.Ailemi özlüyorum yaşadığım kültür insanların dili farklı aslında alışmışım gibi hissetsem de bazı zamanlar Türkiye'yi ailemi özlediğimi fark ediyorum .Yine tartışma (yine ben çıkardım tartışmayı) çıktı eşim işe geç kaldı daha sonra ''ben gidiyorum '' dedi. 10 dakika sonra kapı çaldı benim sevdiğim pastadan almış reglim yaklaşıyor diye... Bende '' geç kaldın neden aldın kek gitseydin işe almana gerek yoktu dedim'' oda olmaz reglin yaklaşıyor tatlı canın çekiyor biliyorum dedi.Bende '' sana karşı olan tutumum adına özür dilerim '' dedim.Oda ''mühim değil hastalığından dolayı sinirlisin biliyorum'' dedi.Çok ağladım kendimi kötü hissettim.Çok nankör,bencil,egoistsin dedim kendi kendime.:2:Hatalarımı biliyorum ama nasıl kendime hakim olacağım psikoloğa git demeyin.Burada biraz zor gitmek derdimi anlatmak psikoloğa.Çok iyi bir eşim var nazar değmesin beni ailesine kimseye ezdirmez hatta benden övgüyle bahseder.Dışarı çıktığımızda gururla yürür benimle.Ama ben nasıl sinirlerime hakim olacağım istiyorum ki bazı hanımlar gibi sakin nazikçe konuşmak efendice derdimi anlatmak istiyorum.Olgun bir hanım değilim biliyorum olgun ailesini yuvasını bilen sinirlerine hakim olabilen biri olmak istiyorum..Psikolojim bozuldu sanırım.Yardımcı olurmusunuz acaba.Yazdıklarımda hata yaptıysam kusura bakmayın.Umarım derdimi anlayan birileri çıkar teşekkür ederim..:

Eklentiler

• $383890_255184294541677_144934015566706_705536_1725406087_n.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 144
Son düzenleme:

eşin anlattıgına göre ıyı ve anlayıslı bır ınsan bence onu kaybetmemek ıcın elınden gelenı yapmalısın cunku her ınsanın esı boyle olmuyor.. benım de esım aynı senın esın gıbı tamam kavga ederız sorunu genel de ben cıkarırım ama o susmayı ve sabretmeyı bılır.. kendını degıstırmezsen daha buyuk sorunlar cıkarmaya baslarsın. benım de psıkolojım ıyı degıl bebeklerımı kaybettıkten sonra bozuldu ıyıce ve hayatı esıme zından ettım.. bosanmaya kadar gıttık.. ama sen kendıne hakım ol her zaman onun sana davrandıgı gıbı davran.. bı de turkıye de degılmıssın ve sana sahıp cıkan ezdırmeyen bır esın var Allah ayırmasın ınsallah canım

Canım bende senın gibiydim bi ara herşeye sinirlenen aniden patlayan öfkesini kontrol edemeyen biriydim sonra inanmazsın belki ama çözümünü buldum...günde 5 kupa papatya çayı içiyorum inan ne sinir ne stres ne bağırma hiç birşey kalmadı sakin sakin konuşabiliyorum..ve meşgale buldum kendime ders çalışıyorum sende uğraşacak birşeyler bul oranın dilini öğren arkadaş edin çık yürüyüş yap kendini eve hapsetme...

eşının kıymetını bıl canım
pekı çalışıyor musun?
Hep evdeysen bu durumda olmam normal
türkıyeye aılenın yanına gelsen bı hafta felan kalsan eşın ne der?
Bellı kı çok bunalmışsın, hem değışıklık olur, kafanı toplarsın
hemde eşını özlersın azcık, ıyı gelır

böyle eş dostlar başınaaa eşinize karşı daha sevecen olun . onun gibi birini kaybetmeyin.

eşin seni anlayan biriymiş..
öp te başına koy..buradaki dertleri tek tek okursan, eşine daha anlayışlı olursun kendini biraz törpülersin

çok özel bir eşin var umarım hiç değişmez aynı kalır

kendini eve hapsetme orda da meşgul olacağın bir şeyler vardır elbet

dilin iyi değilse dilini geliştir yeni arkadaşlar edin belki işe bile başlarsın ozaman daha iyi olur

ailenden kendi vatanından uzaksın bide üzerine yalnızlık olunca böyle çabuk sinirlenmen psikolojinin değişmesi çok normal canım

ama değişmek istemekle bir adım attın bile bence

Çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için.Allah size de sabır versin sizin içinde kolay değildir eminim.En başta eşim bunu hak etmiyor bu yüzden içten içe üzülüyorum.Heleki burada yazılan problemleri okudukça gerçekten halime şükreder oldum.Allah sevenlerin hiçbirini ayırmasın

Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için önerilerinizi uygulayacağım :)

canım eşinin huyu güzelmiş sen böyle devam edersen eşini kaybedebilirsin kaybetme ihtimalini düşün buna göre hareket et bence eşine de söyle bunu seni çok kırıyorım bundan nasıl kurtulabilirim seni üzmek istemiyorum bu kötü huyumu değiştirmek istiyorum yardım et desen? ayrıca kendine uğraşacak bir şeyler bul.. puzzle yapabilirsinel işi maket yapımıyla uğraşabilirsin internetten yabancı dizilere başla komik diziler izle how i met your mother gibi..?

Son düzenleme:
başka ülkede ailenden uzaktasın yeni evlenmişsin hepsi üst üste gelmiş bu durumda olman normal

eşin iyi niyetli belli sende yaptığının farkındasın kısa zamanda düzelirsin üzülme

yaşadığın yerde ki imkanları bilemiyorum ama kendine oyalanacak vakit geçirecek hobiler bulmalısın

Henüz çok fazla olmadı geleli.Yeni geldim Türkiye'den birde eşimin benden başka arkadaşı yok arkadaş gibiyiz arkadaş çevresi yoktur dışarı çıkıp eğlencelere gitmez işten eve evden işe.Yaşı belki küçük ama sorumluluklarının bilincinde alkol,sigara yok ilk kız arkadaşıyım karısı oldum Öyle sevimli birşeydir eşim artık buraya takılırsam bir nebze olsun kendimi rahatlatırım aileside yabancı olduğu için ingilizce bilmiyorlar onlarlada konuşamıyorum ancak eşim bizimle olursa o çeviri yapıyor o şekilde anlaşıyoruz :) gideceğim hiç bir yer yok anlayacağınız eve mahkumum

allah mutluluğunuzu bozmasın cnm.eşininde kıymetini bil .kendine uğraşlar bul elbet yapabileceğin bişiler vardır o zaman canın belki sıkılmaz.böyle eş allah herkese nasip etsin.çok anlayışlıymış bence çok daha sıkı sarıl eşine ne diyeyim allah sizi ayırmasın sevgi ve saygınızı hiç kaybetmeyin .hepmutlu olun inşallah!!!!!!!!!!!!!!!!

kendine uğraşacak bir şeyler bul.. puzzle yapabilirsin el işi maket yapımıyla uğraşabilirsin internetten yabancı dizilere başlayabelersin komik diziler izle how i met your mother gibi..? kk da takıl burda arkadaş edin :)

eşin seni anlayan biriymiş..
öp te başına koy..buradaki dertleri tek tek okursan, eşine daha anlayışlı olursun kendini biraz törpülersin

Bu nasıl bir yaklaşımdır ya... Herkesin derdi kendine büyük... Siz üzüldüğünüz zaman bir arkadaşınız size yaa boşver bak afrikadaki aç insanlara, japonyadaki nükleerzedelere bak da biraz törpüle kendini dese nasıl hissedersiniz....

Size gelince bence zamanla daha da sevmeye başlayabilirsiniz.. Bir yeri sevmemek arkadaşlardan ayrı olmak nasıldır çok iyi bilirim üstelik siz tamamen yabancı bir yerdesiniz.. Ama insan nelere alışıyor.. Bu süreç içinde siz de eşinize hak ettiği değeri verin ona sürprizler hazırlayın, kendi el emeğiniz hediyeler yapın ne bileyim onu mutlu etmeye çalışın işte o mutlu oldukça siz de daha güçlü ve mutlu hissedersiniz diye dşünüyorum... Bu yabancı dilinizi geliştirmeniz de pratikle olacağı için hem eğlenceli hem de sizin yararınıza olacaktır diye düşünüyorum....

Evet buradaki dertleri okudukça Allah'ım ne kadar zor hayatlar var diyorum kendi kendime.Gerçekten iyi bir eşe düştüm nazar değmesin giderkende tembihledi sakın evleri temizleme yat dinlen dedi adet günüm yaklaşıyor diye..Sizler benden deneyimlisiniz diye sizden akıl alayım dedim teşekkür ederim

Hangi ülkedesin bilemiyorum ama dillerini öğrenmeye çalışabilirsin.
Dil kursu yok mu mesela ?
Yoksa bile,internette mutlaka ilgili siteler vardır.Olmazsa dil öğretici cd lerden ısmarlarsın.

O zamana kadar bir hobi edinebilirsin.
Örgü örmek,resim yapmak vs...
İnternetten yeni tarifler bulup deneyebilirsin.
İkinizin de arkadaşı yokmuş,birlikte aktivitelere katılıp çevre edinebilirsiniz.

Kesinlikle.. Böyle hisssetmen çok doğal.. Bir süre sonra herşey yoluna girer sen bile şaşırırsın... Ama sakın bu süreçte evliliğini yıpratma...

Aslına bakarsanız bende sıkıntılar çektim halada çekmekteyim maddi konuda çoğu şeyden mahrum kaldığım oldu istediklerimi alamadıklarım oldu yinede şükrettim.Eşimin yüzüne vurmadım altın akçe istemedim.Gözüm hiç bir zaman yüksekte olmadı oda şanslı benim kadar.Ben herşeyimi bırakıp ülkemi herşeyimi değiştim buda büyük bir sorumluluk kolay değil inanın.

Allah mutlulugunuzu daım etsın (Amın)
Esın suan anlayıslı gorunebılır ama sonunda bunalıp patlayabılır cok uzerıne gıtme davranıslarına dıkkat et hakım ol kendıne...Yenı uye olmussun buraya bellı kı onun ıcın ınan bana burada zaman oyle guzel ve cabuk gecıyor kı kımının uzuntusune ortak olup yazıyorsun kımının de mutluluguna... Yapacak bırseyın yok madem gır buraya hem bırseyler ogrenır hemde sıkılmamıs olursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…