İyi bir insan olmaya çalışmak...

güler yüzlü sıcak biriyim ama hoşlanmadığım insanlara karşı bir o kadar soğuk ve suratsız bu sebepten farkedilir
Bende böyleyim normal ve iyi bir insan olduğumada eminim
Bu kadar düşünme

İyi ve kötü ayrımı insanlarla ilişkiler de mesafeli olmak, soğuk olmak bazında belirlenmez. Belirlenemez.

Kötü insan, yaşadığı yere, hayvanlara, yardıma muhtaç kimselere zarar verdiği zaman o sıfatın içine girer. Vatana millete zararlı bir kişilik olduğu zaman kötü olur. Benim görüşüm bu.

İyi insan olmak çok farklı.
Size kötülük yapana bile katlanmak, yardım etmek, insanlara ve hayvanlara zarar vermemek, kırıldığı halde kırmamak bir bakıma her konuda olgunlaşmış insan iyidir bence.

Hiçbirimiz iyi değiliz. Çünkü toplumun getirdiği gergin ortamda huzursuz olarak yaşıyoruz. Tahammül sınırımız çok düşük.
Her an saygı sınırlarını aşabiliyoruz.
Belki farkında olmadan birilerini kırıp küçümsüyoruz. Yani yaşadığımız evre pek iyilik için uygun bireylerin yetişeceği ve sağlıklı ortamın oluşacağı bir dönem değil.

Fakat kötü de degilsiniz.

Mesafeli olmak her zaman iyidir.

İnsanların ön yargılarına maruz kalmazsınız, kararlarınızı ve düşüncelerinizi yargılayamazlar.

Keske herkes mesafesini ve sınırını bilse de kimse saygısızlık yapma durumunda kalmasa.

Peki sizin bu şekilde katı olmanıza sebep olanlar nedir?
Kimse bir anda birilerini kıracak kadar kati duruma gelmez.
Kırılan insan kırıyorsa acı çekiyordur.

Ha kırılan insan her şeye rağmen kırmıyorsa o insan kamil insandır.

yaşadığım şey beni kötü yapmadı sadece sorgulamaya başladım çoğu şeyin cevabını bulamayıp tepkisiz kaldım.
Aman olduğu kadar herkes mükemmel mi siz de kendinize takmışsınız geçen bir konunuz da bunun gibiydi yorum yaptım. Ben herkese karşı soğuğum en kötü benim bence ama mutluyum fazla insan sorun demek herkes haddini bilmeli sonra şımarıp başımızı ağrıtıyorlar valla. Yüz versen bir dert vermesen ayrı.

hoşlanmadığım hareketleri görünce birilerinden mesafe koyuyorum bu bile kırıyor insanları o güler yüz gidince samimiyetimi göremeyince zorlarına gidiyor sanırım ama ben böyleyim benim gibiysen seninle iyiyim...

Karakter meselesi.
Bunun farkında olup daha yumuşak olma çabası göstermiyorsanız insanların sürekli sizden uzaklaşmasına sebep olursunuz.

Mesafe ayrı şey soğukluk ayrı sey.
Herkesin kendine göre yaşam tarzı var. Size iyi gelmeyen bir hareket diğeri için normallesmis bir durumdur.
Belki insanların da sizin hareketlerinizi beğenmediği durumlar oluyordur.

Sizinki biraz tahammülsüzlük gibi geldi.

evet aslında herkese aynı olmuyor bahsettiğim bazı durumlarda tahammülsüzlük oluyor tepkimin farkında oluyorum bana göre o kişi bunu hakediyor

evet aslında herkese aynı olmuyor bahsettiğim bazı durumlarda tahammülsüzlük oluyor tepkimin farkında oluyorum bana göre o kişi bunu hakediyor

Demek ki o hakediyor dediginiz kişileri sevmiyorsunuz :) insan sevmedigine tahammül gösterme şansını vermiyor.

İyi birisin . .
Gerektiğinde mesafe tamamdır . .
Herkesi kendim gibi sanmak benim suçum da . .

Herkesle anlaşabilmek İMKANSIZ.
O karaktersizlik oluyor bu hayatta herkesin savunduğu fikirler olmalı.
Herkese evet haklısın he, he dersen sen senlikten çıkarsın zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…