İyi değilim.

Bunu denedik eşim işten gelince ilgileniyor kızımızla fakat geç geliyor işten bu yüzden ben daha çok zaman geçirmiş oluyorum. Ona bağırmak isteyeceğim bir şey değil yapmam normalde ama aşırı zorluyor ve kaç akşamdır uykusuzum bu sefer onun suçu yok deyip ağlıyorum çok iyi değilim ya. Ailem ile konuşacağım bu durumu belki yardın ederler

yardım edecek varsa cekinmeyin isteyin.çünkü 22 aylıkta zor 2.5 aylikta zor bi bebek Allah yardımcınız olsun

Bunu deneyebilirim sanırım belki bizde faydasını görürüz. Teşekkür ederim

26.aydan yaziyorum ayni davranislar devam ediyor hemde tavan yapmis sekilde tek cozumude dikkatini baska yone cekmek suç işlemiş gibi davraninca dahada hircinlasiyor tecrubeyle sabit
hava sogukta olsa gunluk yarim saat disari cikartin siz cikaramiyorsaniz babasi cikarsin enerjisini boşaltsin
cikaramiyorsanizda evde enerji harcatacak oyunlar oynayin biriniz
biz kime gelecek oynuyoruz ne zaman nefes nefese kaliyor ozaman sakinliyor
suyla oynatin
ve ilgi guzel sozler rahatlatiyor herzamankinden daha fazla degerli oldugunu hissettirin bende cok gerildim yeri geldi kizdim kizdikca iyice sarpa sardi
kendiniz icin nefes teknigi uygulayin kizacak dereceye gelince oturup burundan nefes alip agizdan verin bunu 8 kere tekrarlayin cok rahatlayacaksiniz

Kızımın üzerinden ilginin azaldığını farkındayım aslında çünkü küçük bebeğim çok ağlıyor durmuyor gaz sancısı var uyumuyır hiç bazen sürekli ağlıyor ister istemez bakmak zorunda kalıyorum normalde annem vardı ben diğer kızımla ilgileniyordum bebeğe o bakıyordu fakat o da gelmiyor gelse hemen gidiyor falan ben kızıma bakamıyorum oynuyorum ama çok değil eskiden sabahtan akşama kadae hep onunla oynardım şimdi mümkün değil belkide ilgiden dediğiniz gibi

Aralarında kaç yaş var peki? Bana ne önerirsiniz ne yapmıştınız o dönemde
kızım 4 yaşında yani aralarında 3 buçuk yaş var.kızıma daha çok ilgi göstermeye özen göstersemde emzirme ve bebeği kucağımda gördüğü anlarda bile kıskanıyordu.kardeşi yüzünden cezalandırmadım kardeşiyle kıyaslamadım kardeşine kin gütmesin diye kardeşinin ona oyun arkadaşı olacağını empoze ettim .bebeğimi severken kızıma daha fazla sevgi sözleri söyledim.tabi benimde sinirlendiğim tahammül edemediğim zamanlar oldu.ama yavaş azalıyor sabredin geçecek

Kardeşi doğduğundan beri onunla oyunlar azalsa da hep oynadım evet her zama ki gibi değil ama peki sizce bu durumda ne yapmalı
Siz elbette ilginizi eksik etmemissinizdir ama sonuc olarak ilgi bölünüyor zaten. Yegenim aynı durumu tam 4 ayın sonunda kabullendi. Şu an hala kıskanıyor ama ilgi cekmeye calısmıyor. Kızınız kardesinin gelişini normallestirdiği an düzelicek sadece zaman. İmkanınız varsa profesyonel destek de alın, bizimkiler Almıslardı ve cok faydası oldu.

Eskisi gibi ilgi yok tabi ister istemez çünkü sabahtan akşama kadar sadece onunla oynardık şimdi öyle değil. Yemek temizlik kardeş vs çok giriyor araya birde misafir vs gelince iyice sarpa sarıyor.

anlıyorum sizi..
ama minik yavrunuzu da anlıyorum evin tek çocuğuydu ilgi oyun,sevgi alaka hepsi ona yönelikti birden bir kardeş geldi ve misafir çocukları gibi belli bir zaman sonra gitme ihtimali de yok..
bu tabloyu yeğenimden(5) çok iyi biliyorum o kardeşine(1buçuk) zarar vermedi hiç ama hala tam benimseyebilmiş değil baska çocuklara kardeşine zarar versinler oyunlara katmasınlar diye telkinler veriyor ara ara..
ben yerinizde olsam bir süre misafir kabul etmez alışma sürecinde baba/anne olarak zaman ayirirdim iki cocuguma da..
yanı mesela bir kaç saat sadece anne kız saati yapıp dışarı çıkabilirsiniz baba küçüğe baksın sonra baba/kız günü yapılır sonra hep birlikte evde kardeşi de dahil ederek minik sakin oyunlar oynanılır..
ev işi biraz geciksin yahu sizden önemli değil..
biliyorum sinirleriniz yıpranmış elinizden geldiğince bagirmamaya vurduğunda kardeşinin canının nasıl yanacağını anlatmaya gayret edin zira kızınız da çok küçük daha..
26 aylık oğlum eminim bir kardeşi olsa şuan kızınızın yaptığı hareketleri belkide farklılarini yapabilirdi daha çok küçükler koca insanlar gibi hareket etmelerini bekleyemeyiz kızınızda bebeklikten çocukluğa yeni yeni adım atıyor..

Çok teşekkür ederim hocam. Tvden hep uzak kaldı 1 haftadır bir çizgi film izliyor ama onu da kapatmak lazım herhalde. Bende siz gibi öğretmenim ve eğitim fakültesideki birçok kuramı çürütüyoruö o günlerde aaa hayır bak böyle yaparım dediklerimi 22 ay yaptım şurada 10 gündür gitmiyor resmen değişti. Lütfen bir an önce geçsin. Ben gerçekten saygılı naif kızlar yetiştirmek istiyorum. Bağırmak şımarık bir çocuk asla. Allahım korusun onları. Teşekkür ederim mesaj için

Hiç kıskançlık düşünmemiştim. Yani olmaz gibi gelmişti henüz çok küçük olduğu in o duyguyu beslenemz gibi düşünmüştüm ama öyle değil sanırım. Biraz daha dikkat edeceği inşallah yarından itibaren kızıma daha çok ilgi göstereceğim başlarım temizlik yemek vs zaman ayırmayacağım bakalım nasıl olacak belkş he rşey daha güzel olur annemden yardım isteyeceğim umarım bana yardım eder. Allah sizinde sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin

O aylarda başladı vurma davranışı, nerdeyse 1 yıl devam etti.
Başlarda çok sakin karşıladım, olumlu cümleler ve görmezden gelmeyle üstesinden gelmeye çalıştım.
Zamanla sabrım tükendi, bağırdım, engelledim, bu odadan çıkmak yok diye tehdit ettim.
Tabii ki en işe yaramayan bağırmak oldu.
Sonra kendi kendine geçti.
Çok zor ve tüketen bir süreç.

Terrible two... Oğlum bir şey istediği gibi olmadığı için (Ki oyuncağı koyduğu yerde oyuncak istediği gibi durmayıp düştü diye filan yani hani benim doğrudan bir etkim bile yok olayda), bu dönemde, sinirlenip ben yetişene kadar yüzünü yere art arda iki kere sinirle vurup burnunu kanatmayı başarmıştı.

Geçti.
Şu an dilimi ısırıyorum hani maşallah diyeyim, problemsiz gidiyoruz her şeyi didik didik sormak harici (O da yaşı gereği gelişim şeysi işte) ekstra bir şey kalmadı.

Bol sabır. Geçecek.

Ben belki birkaç aya geçer diyordum ama 26 ayda da geçmiyor demek ki çok uzun bir yıl var ya daha. Nefes tekniğini mutlaka uygulayacağım. Normalde hep uzlaşırdık ilgisini dağıtırdım fakat da ki bu sefer olmuyor mesela bu akşam kardeşi beşikte tahta beşiği öyle sallıyor ki beşik devrilecek kızım gel bak öagnetlerde neler var bakalım diyorum bakıyor ya sonra koşup tektat sallıyor tekrar tekrar. Yani bu nereye kadar en son ben ağladım konu kapandı. Ağlamakta istemiyorum güçsüz ağlak vs olmak istemiyorum nefesi deneyeceğim en azında belki ağlamam

Teşekkür ederim birilerin geçecek sabredin demesi bile o kadar iyi geliyor ki çünkü bu anları yaşarken hep bu anlar kalacak gibi geliyor. Kıskanmanın yaşı yok işte bizimde öyle küçük ama kıskanıyor demek yarın yakınlarda yardım isteyeceğim belki farklı olur

Pedagog yardımı mı aldılar peki? Eşimle bunu düşünüyoruz alsak mı diye de değerlendirebiliriz aslında işe yararsa

Çok haklısınız kızıma yardım edeceğime rehber olacağıma bağırmak olmuyor fakat görüyorum çok ciddi yıprandım. Eşimde bu konuyla ilgili ciddi çıkmazda çünkğ hem ben hem kızım ağlıyor sesi duyan küçük kızım ağlıyor eşim şoka giriyor sanırım bu saatler işe yarar yanş umarım bize olur ikisine de kıyamıyorum çok küçükler ikiside bebek. Hayat en istemediğim şey de onları kötü yetiştirmek. Allahım yardım etsin inşallah bu süreci aşalım. Mesaj için teşekkür ederim bunları deneyeceğim umarım güzel olur

Çok tüketen bir şey gerçekten mesela koltuk tepesine çıkıyor düşecek diye mi korkayım yaptığı garip geliyor ona mı üzüleyim bilemiyor insan en çokta ne yapsam nasıl yapsam olumlu olur diye düşünmek yoruyor

İnşallah geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…