İyi değilim.

Mutlaka destek alacağım çünkü gerçketn zorlanıyorum bu sefer ya bağırıyorum ya ağlıyorum ve daha çok ağlıyorum. Bu bana da zarar veriyor. Mesela az önce kuzenine vurdu ay çok garip duygular içindeyim ya. Geçsin şu dönem eski prenses haline dönsün artık

Pedagog bu işe el atmalı derim.Fakat benim gördüğümse kıskançlık ve ilgi çekme çabaları. Şu da bir gerçek ki aslında çocuğunuzun öyle olmasının sebebi size bağlı. Çünkü onun yanında küçük bebeğinizi kesinlikle ama kesinlikle bizim bebeğimiz, hadi gel bebeğimizin altını değiştirelim,sen ıslak mendil ver bende bezi değiştireyim gibi gibi.Sizin ufacık bir hareketinizden bile etkilenip böyle davranıyor olabilir. Ve ne olursa olsun onunla da ilgilenmeye devam edin.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Kçük kızım çok durmuyor gazı var ve uyuyan bir bebek değil kendisi bizim sorun buarada başlıyor zate normalde annem vardı ve kızıma o bakardı bende büyük bebeğim ile oynardım ve sorun yoktu ama o ilgi konusunda azaldı öyle olunca ikisine de ben bakıyorum. Küçük durmadığı için diğer kızıma bakamıyorum tabi çok fazla ama dediklerinizi dikkatle okudum hayatına uyan şekilde alacağım bana zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.

Kardeş kıskançlığı yaşıyor, evin düzeni haliyle değişiyor. Eve bir birey daha geliyor ve siz onu da çok seviyorsunuz. Benim de büyük 5,küçük 4.5 aylık. Daha yeni yeni öfke patlamaları azaldı. Zor ama biraz sabretmelisiniz

Küçüğü büyüğün yanında sevmemek de uygun değil ama.
Dengeli davranmaya çalışmak ve kıskançlığı göze almak gerekiyor bence.
Abartı sevgi göstermeden öpüp koklanmalı, büyük de buna şahit olmalı diye düşünüyorum.

Bu kesinlikle iyi hissettiriyor yalnız olmamak ve geçeceğini birilerinden duymak çok rahatlatıcı. Bağırarak çözemem asla zate biliyorum aylardır hiç bağırmadım hep sabrettim fakat buara eşimle annem arasında kalıyorum kızım böyle yapıyır küçük bebeğim durmuyor gece uyumuyor çok zorluyor beni onun suçu olmadan yetememe duygusu ile bağırdım ona ama yanlış daha dikkat edeceğim

Teşekkür ederim çok sağolun. En aklıma takılan sorun bu aslında ileriki yaşamını etkilemesi 22 aydır hep bu yüzden elimden geleni yaptım. Şimdi bağırmak kızmak asla istemiyorum şuan hissettiğim bir yorgunluk ve ciddi pişmanlık ana toparlayacağım inşallah eskisi gibi güzel olacak her şey ileride bu günler için hep iyiki demek istiyorum

İnşallah bunları da dikkate alacağım yardım alıyordum zaten ama sevme konusuna dikkat etmeliyim

İnşallah bir kısım bizde o yaşlara gelince zorluk atlatılacak sadece sabır ve gayret lazım sanırım. Annem var eşim var. Fakat annem pek istekli değil. Ona buyurduğumda kendimi kötü hissediyorum. Mesela bugün dışarıya çıkıp gelecektim en fazla 2 saatte evde olurum bebekleri de al götür dedi böyle olunca da kendimi kötü hissediyorum

Amin sağolun bu dikkat yönünü değiştirmeyi mutlaka yapacağım belkide ciddi faydası olur. Kendimi çok kötü hissediyorum böyle olduğu için bu yüzden elimden geleni yapacağım

Bu hareketlerinin sesi ; " Ben şu an iki yaşıma giriyorum ve yeni bir algı dönemim başlıyor. Ama sen benimle eskisinden az ilgileniyorsun, Her neyle ilgileniyorsan lütfen bana geri dön.

Orada duran o ne olduğunu anlamadığım hareketli varlığa vurduğumda hemen görüyorsun beni. Demek ki benden daha önemli. Öyleyse vurmaya devam. :)
.......

Bebeği babasına bırakıp yalnız vakit gecirmelisiniz.

Ve bu süreçte lütfen temizlik ve yemeğe çocuklardan fazla vakit harcamayın.

Hem çocuklar hırçınlaşır hem sizin bedeniniz , ruhunuz çok yipranir.

Lütfen lütfen bağırmayın. Arsizlasir , yüzünüz eskir.

Sizi daha çok dinlememeye başlar. Bu da sizin bu dozajı arttirmaniza sebep olur.

Hoş olmayan bir hareket yaptığında ya dikkatini dagitacaksiniz ki çok işe yarar ya da " Bu şekilde yaptığında çok üzülüyorum değip hiç ona bakmamaya çalışın.

Güzel şeylere bakmayı seviyorum mesela oynayınca, şarkı söyleyince v.s demeyi deneyin.

Kizdikca amacına ulaşır minik beyninde kurduğu hedefi bu çünkü ; ilgi çekmek. :)

Amin sağolun bu dikkat yönünü değiştirmeyi mutlaka yapacağım belkide ciddi faydası olur. Kendimi çok kötü hissediyorum böyle olduğu için bu yüzden elimden geleni yapacağım
Üzülmeyin bu bir süreç ve geçecek.
Bebeğiniz biraz daha büyüyüp ayaklanınca,ikisi birlikte oynamaya başlayınca,arkadaş olunca hepsini unutacaksınız. Zaman sadece zaman.
Dikkat dağıtmak bu aylarda işe yarar,deneyin umarım faydalı olur zira,yapma dedikçe daha fazla yapıyorlar. Oğlum 18 aylık,aynı mücadeleyi veriyorum bende onunla. Baktım durmuyor hemen aa araban nerde gel oynayalım,gel camdan kedilere bakalım vs diyerek oyalıyorum. Ağlıyorsa bile susuyor. Şimdilik işe yarıyor. İnatlaşmaktan,sinirlenmekten iyidir.

Gerçekten çok zor bir süreç,benim arkadaşımın yaptıklarını ve bana dediklerini yazdım ama en doğrusu bir pedagog olacak .

En doğru karar ,pedagogun dediklerini de bizimle paylaşırsanız sevinirim ki bizlerde doğruyu öğrenelim.

Tabiki düzelecek. İki kardeş ilerde bunlara gülecekler.
Kardeşi kıskanıyor olması olası. Tatlı dille izah edin göz hizasına inip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…