- 11 Ekim 2019
- 4.407
- 21.731
- 228
- 31
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Evet, aldılar ben evlilik sebebi ile farklı bir yere tasındım, yegenimin davranışlarını gözümle göremiyorum ama sık sık konusuruz düzelmeler mevcut. Zaman gerekiyor aslında durumu kabullenmesi içinPedagog yardımı mı aldılar peki? Eşimle bunu düşünüyoruz alsak mı diye de değerlendirebiliriz aslında işe yararsa
Çok haklısınız kızıma yardım edeceğime rehber olacağıma bağırmak olmuyor fakat görüyorum çok ciddi yıprandım. Eşimde bu konuyla ilgili ciddi çıkmazda çünkğ hem ben hem kızım ağlıyor sesi duyan küçük kızım ağlıyor eşim şoka giriyor sanırım bu saatler işe yarar yanş umarım bize olur ikisine de kıyamıyorum çok küçükler ikiside bebek. Hayat en istemediğim şey de onları kötü yetiştirmek. Allahım yardım etsin inşallah bu süreci aşalım. Mesaj için teşekkür ederim bunları deneyeceğim umarım güzel olur
tepki verdiginiz seyi mutlaka tekrarliyor mesela oyle degil bak boyle sallayabilirsin diyip yavas sallayin birlikte olmaz yapilmaz dediginiz yada bunu demek istediginizi anladigi an film kopuyor o an neyi yapiyorsa birlikte dogrusunu yapinBen belki birkaç aya geçer diyordum ama 26 ayda da geçmiyor demek ki çok uzun bir yıl var ya daha. Nefes tekniğini mutlaka uygulayacağım. Normalde hep uzlaşırdık ilgisini dağıtırdım fakat da ki bu sefer olmuyor mesela bu akşam kardeşi beşikte tahta beşiği öyle sallıyor ki beşik devrilecek kızım gel bak öagnetlerde neler var bakalım diyorum bakıyor ya sonra koşup tektat sallıyor tekrar tekrar. Yani bu nereye kadar en son ben ağladım konu kapandı. Ağlamakta istemiyorum güçsüz ağlak vs olmak istemiyorum nefesi deneyeceğim en azında belki ağlamam
Kızlar 22 aylık ve 2,5 aylık kızım var bilenleriniz vardır. Bugüne kadar açtığım birçok konunun dışında yazacaklarım. Çünkü bakıyorum da aslında onlar çokta sorun dert değillermiş. Bunları yazarken ağlıyorum çünkü şu son 10 gündür kızımdan yana çok olumsuz şeyler yaşıyorum ve olmak istemediğim birisi oluyorum. Amacım sen mükemmelsin iyisin vs bunları duymak değil lütfen gerçekten yardımcı olabilecek olanlar yazsın buna ihtiyacım var. 22 aylık kızım çok ciddi değişti 10 gündür bambaşka bir çocuk. Koltuk tepelerine çıkıyor bize tokat vuruyor tükürük çıkarıp tükürüyor kardeşinin beşiğini devirecek kadar sallıyor oyuncak atıyor uyumuyor uyumamak için aşırı direniyor hemde aşırı ben bunları görmeye alışkın değilim. Diğer küçük bebeğimde olduğu için tahammülüm biraz düşmeye başladı derken iyice düştü sanki. 2 gündür kızıma davranışları yüzünden bağırıyorum çünkü onunla konuştuğumda beni asla dinlemiyor hemde asla. Gülüyor kıs kıs gibi. Ben ne yapacağım bilmiyprum mesela bu akşam kardeşinin yüzüne vurdu iki kez küçük kızım o kadar ağladı ki o anki stresle kızıma bağırdım napıyorsun sen o sana zarar vermedi neden vurdun ona dedim ama bağırdım kendimi kötü hissediyorum ve sanırım bu bağırma durumu artacak ama bu olması gereken değil biliyorum ama konuşarak üstesinden gelemiyorum. Allah aşkına ben onu kötü yetiştirmek istemiyorum şımarık çocukları hiç sevmem kızım neden böyle yapıyor. Ne yapacağız daha yolun başındayım ne olur bir şey deyin. Geçecek mi düzelecek mi
Çok güzel bir tespit,arkadaşım da bu sorunu yaşadı.Bebeğin altı değişeceği zaman ,banyo yapacağı üst değiştireceği zaman kızından yardım istedi evcilik oynar gibi yaptı herşeyi,ve kızının yanında oğlunu hiç sevmedi çok dikkat etti .Elbette geçecek. Kızınız şımarık değil sadece anne ve baba sevgi ve ilgisine muhtaç. Kıskanması çok normal. Bebeğinizi severken ve bakarken ablasından yardım alın, onu da dahil edin. Hep birlikte olduğu kadar ayrı ayrı da ilgilenin. Babası ve siz.
Eşim Pedagog yardımı almayı teklif etti sanırım bunu değerlendireceğiz. Bugünden itibaren ilgimi artırdım gerçi bu sefer de küçük ciddi yıpranacak gibi ağlıyor çünkü ama geçecek inşallahSevgi istiyor ilgi istiyor sizden o da haklı bir yerde.. Malum bi de 2 yaş sendromu. Sabır et illa ki geçecek bugünler ama imkanın varsa bi kreşe yolla. Tabi bunlar sadece öneri en önemli kararı pedagog gözlemleyip verecektir
Yardım almayı eşim düşünüyormuş sanırım bunu değerlendireceğiz bu dediklerinizi dikkate alacağım denemeye başlayacağım mutlaka işe yarar gibi gözüküyorkıyamam size ♥
mutlaka deneyin olur mu ? size ve kızlarınıza çok iyi gelecek misafir ağırlama işini erteleyin çünkü iki tane minicik yavrunuz var onlarla mücadele ederken birde misafir stresine girmeniz sizi daha fazla sıkıntıya sokar..
eğlence alanlarına gidin siz büyük kızınızla oynarken baba da minik kızını arabasında gezdirir belki birşeyler bile içebilir sonraki hafta siz minikle baba büyük kızla vakit geçirir kızlar büyüdükçe ara ara da tek çıkar 1 2 saat kendinize zaman ayirirsiniz..
çocuklara bağırdıkça onlar daha da hırçınlaşır çünkü onun gözünde küçük kardeş geldikten sonra anne/baba ona bağırmaya başlamıştır buda kızınızın kardeşine öfke beslemesine neden olur...
zor olacak ama düzene girecek annesi..
durumunuz müsaitse profosyonel yardim alın...
videolar,makaleler araştırın..
herşey gönlünüzce olsun
Aminn sağolun. Sanırım beni hatanda biraz bu ahlaki eğitim vermeye çalışmak. Şımarık mı olacak takmayan başına buyruk zarar veren bir birey mi olacak diye düşünüyorum resmen am anı eğitimler için çok erken sanırımMerhaba benim de 22 aylık olacak bir kızım var. Kardesi yok ama bizim kız da bazen benim istemediğim davranışları yapıyor tabiki her çocuk gibi. Ben yapma dersem bazen daha da çok yapası geliyor. En güzeli dikkatini farklı yone çekmek. Çünkü onu oyun olarak mı algılıyorlar nedir konuşmak bazen işe yaramıyor. Kızınıza bağırmayın ya da anlatmaya çalısmayın. Dikkatini farklı yone çekin tepkisiz kalın yaptıgı davranısa inşallah düzelecektir. Bence küöük çocuklar için en iyi yöntem bu. Büyüdükçe terbiye ahlak vs gibi konularda eğitmeye başlarsınız. Allah zorunuzu kolaylaştırsın.
Sizinkisi de az değilmiş ama ya Allah bütün annelere kolaylık versin. İşimiz gerçekten çok zor. Birkaç not aldım. İlgisini başka yöne çekmek, doğrusunu göstermek ona daha fazla zaman ayırmak sanırım işi biraz daha kolay hale getirecektepki verdiginiz seyi mutlaka tekrarliyor mesela oyle degil bak boyle sallayabilirsin diyip yavas sallayin birlikte olmaz yapilmaz dediginiz yada bunu demek istediginizi anladigi an film kopuyor o an neyi yapiyorsa birlikte dogrusunu yapin
benim kizda gecen evde kaydiraga binmis ters ters kaymaya calisiyor yapma dusersin yok
kayma bi tarafin kirilacak yok illa yapiyor 3 gun surdu bu muhabbet en son minderleri altina dosedim al nasil istiyosan oyle yap dedim yapmam kafa acir dedi birakti
bu stresin icerisinde gecen gun emzigi biraktirdim aslinda isleri biz zorlastiriyoruz
tek amaclari kesfetmek bunu boyle yapayim bakalim nolacak meraki
tum emniyeti sagla birak yapsin
inatlasma
gecen koltugun tepesindeydi dusersen aglama umursamam seni cunku dedim once bi dusuyomus gibi yapti numaradan tam 10 dk kusana kadar agladi baktim kusacak legeni koydum onune buraya kusabilirsin dedim (herzaman zorla aglayarak kusuyor cunku kusunca istedigini yapacagim algisi olustu)
kustu banyoya goturdum legeni yikadim arkami dondum bak kusmuyorum yok yok kusmuyorum diye sirinlik yapiyo cunku ise yaramadigini anladi
bagirmadan koyacaginiz tepkiyi koyun ve dirayetinizi bozmayin
1 haftadır 10 dk izliyor fajat çok fazla dikkat etmiyor sanırım sevmedi ama dediğinize bakacağım. Hatta o mu böyle yaptı bile dedim çizgi film istemediğim için ama gelişimsel bir sorun sanırım. Bugün yemi kitaplar aldım bakalım faydası olur. Dediğiniz türdeki kitap araştırmak lazımÇizgi filmle ilgili konunuzu da biliyorum. Madem izlettirmeye başladınız kardeş sevgisi konulu bir çizgi filmi beraber yorumlayarak izleyebilirsiniz. Bilinç altına kazınır en azından bence. Sizin konuşmalarınızdan daha da etkili olabilir. Bilinç oluşturmak için atıyorum mine ile müge bak mine kardeşi mugeyi nasıl seviyor. Onu nasıl korudu gibi gibi yorumlar da yapın. Yine aynı konulu bir kitap bulabilirseniz kitap okuyabilirsiniz. Bunları da eklemek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?