İyi değilim.

Sevgi istiyor ilgi istiyor sizden o da haklı bir yerde.. Malum bi de 2 yaş sendromu. Sabır et illa ki geçecek bugünler ama imkanın varsa bi kreşe yolla. Tabi bunlar sadece öneri en önemli kararı pedagog gözlemleyip verecektir
 
Pedagog yardımı mı aldılar peki? Eşimle bunu düşünüyoruz alsak mı diye de değerlendirebiliriz aslında işe yararsa
Evet, aldılar ben evlilik sebebi ile farklı bir yere tasındım, yegenimin davranışlarını gözümle göremiyorum ama sık sık konusuruz düzelmeler mevcut. Zaman gerekiyor aslında durumu kabullenmesi için
 

kıyamam size
mutlaka deneyin olur mu ? size ve kızlarınıza çok iyi gelecek misafir ağırlama işini erteleyin çünkü iki tane minicik yavrunuz var onlarla mücadele ederken birde misafir stresine girmeniz sizi daha fazla sıkıntıya sokar..
eğlence alanlarına gidin siz büyük kızınızla oynarken baba da minik kızını arabasında gezdirir belki birşeyler bile içebilir sonraki hafta siz minikle baba büyük kızla vakit geçirir kızlar büyüdükçe ara ara da tek çıkar 1 2 saat kendinize zaman ayirirsiniz..
çocuklara bağırdıkça onlar daha da hırçınlaşır çünkü onun gözünde küçük kardeş geldikten sonra anne/baba ona bağırmaya başlamıştır buda kızınızın kardeşine öfke beslemesine neden olur...
zor olacak ama düzene girecek annesi..
durumunuz müsaitse profosyonel yardim alın...
videolar,makaleler araştırın..
herşey gönlünüzce olsun
 
Merhaba benim de 22 aylık olacak bir kızım var. Kardesi yok ama bizim kız da bazen benim istemediğim davranışları yapıyor tabiki her çocuk gibi. Ben yapma dersem bazen daha da çok yapası geliyor. En güzeli dikkatini farklı yone çekmek. Çünkü onu oyun olarak mı algılıyorlar nedir konuşmak bazen işe yaramıyor. Kızınıza bağırmayın ya da anlatmaya çalısmayın. Dikkatini farklı yone çekin tepkisiz kalın yaptıgı davranısa inşallah düzelecektir. Bence küöük çocuklar için en iyi yöntem bu. Büyüdükçe terbiye ahlak vs gibi konularda eğitmeye başlarsınız. Allah zorunuzu kolaylaştırsın.
 
tepki verdiginiz seyi mutlaka tekrarliyor mesela oyle degil bak boyle sallayabilirsin diyip yavas sallayin birlikte olmaz yapilmaz dediginiz yada bunu demek istediginizi anladigi an film kopuyor o an neyi yapiyorsa birlikte dogrusunu yapin
benim kizda gecen evde kaydiraga binmis ters ters kaymaya calisiyor yapma dusersin yok
kayma bi tarafin kirilacak yok illa yapiyor 3 gun surdu bu muhabbet en son minderleri altina dosedim al nasil istiyosan oyle yap dedim yapmam kafa acir dedi birakti
bu stresin icerisinde gecen gun emzigi biraktirdim aslinda isleri biz zorlastiriyoruz
tek amaclari kesfetmek bunu boyle yapayim bakalim nolacak meraki
tum emniyeti sagla birak yapsin
inatlasma
gecen koltugun tepesindeydi dusersen aglama umursamam seni cunku dedim once bi dusuyomus gibi yapti numaradan tam 10 dk kusana kadar agladi baktim kusacak legeni koydum onune buraya kusabilirsin dedim (herzaman zorla aglayarak kusuyor cunku kusunca istedigini yapacagim algisi olustu)
kustu banyoya goturdum legeni yikadim arkami dondum bak kusmuyorum yok yok kusmuyorum diye sirinlik yapiyo cunku ise yaramadigini anladi
bagirmadan koyacaginiz tepkiyi koyun ve dirayetinizi bozmayin
 
Çizgi filmle ilgili konunuzu da biliyorum. Madem izlettirmeye başladınız kardeş sevgisi konulu bir çizgi filmi beraber yorumlayarak izleyebilirsiniz. Bilinç altına kazınır en azından bence. Sizin konuşmalarınızdan daha da etkili olabilir. Bilinç oluşturmak için atıyorum mine ile müge bak mine kardeşi mugeyi nasıl seviyor. Onu nasıl korudu gibi gibi yorumlar da yapın. Yine aynı konulu bir kitap bulabilirseniz kitap okuyabilirsiniz. Bunları da eklemek istedim
 
2 yaş sendromu maalesef. Aynısını bizde yaşıyoruz. Melek gibi bebenin içine bişey girmiş gibi devamlı hırçın. Bugün babasına kumandayla vurdu vurma öp dedim tekrar vurdu. İyiken çok iyi kötüyken aman allahım felaket bi hal alıyor. Bende dayanamıyorum bazen ağlayacak gibi oluyorum. Ama benimki dengesiz biraz 2 dk sonra çok iyi olduğu için geçiyor hemen :) destek alın ben öyle yapmayı düşünüyorum. Tamam yap desem olmuyor hayır desem olmuyor çünkü. En iyisi destek gibi.
 
Oyy yerim onu. Sevgi ve ilgi kardesine kayinca tepkisini bu sekilde gosteriyor. Sevin. Sevgi ve sefkate ve ilgiye ihtiyaci var demekki. Oysa kardesten once annenin tum ilgisi onun uzerineydi. Bu kardeste nereden cikti simdi diyordur.
 

Sebebi kiskanclik ve iki yas sendromu. Cocuklar iki yasina girince bir cesit ergenlik diyelim, kendilerini kesfetme donemine girerler.Daha once hic yapmadiklari seyleri yaparlar. Sabirli davranin, ozellikle evde baska bir bebek varsa, annesinin ilgisini kaybettigini dusunebilir. Iki yasindaki cocugunuzla konusun, herseyi anlar bu yasta. Anne seni hala seviyor, sende karnimdan ciktin ama kardesinde karnimdan cikti, o senin kardesin kotu davranma vs gibi seyler ise yarayabilir (benim buyuk oglumda ise yaradi)
Bebeginizle ilgilendiginiz zaman bunu tek basiniza yapmayin, cocugunuza da izin verin, kardesinin bezini yada kiyafetini o alsin versin, size yardim etsin. Boyle yapinca kardesine karsi kiskancligi buyuk derecede azalacak.
2.5 aylik bebek sadece uyur, uyanik oldugu zamanda yataginda durabilir, vaktinizi tamamiyla buyuk kiziniza harcayin.
Cocugunuz boylece hala onu sevdiginizi, evde olan kucuk bebege ragmen annesinin onunla hala vakit gecirdigini anlar.

Bu tamamen bir donem gececek, gerekirse kucaginizda uyusun o sicakliginizi alsin.
O yasta bir cocuk icin hic kolay birsey degil yeni bebekle basa cikmak :)

Allta yazdigim seyleri ben uyguladim ve buyuk oglum hic kiskanclik yasamadi kardesini cok sevdi bebeklikte ve hala da cok seviyor ( suan 2 ve 4 yasindalar) :
* Bebek dogmadan once oyuncak bebekle antremanlar yapardik :) bez degistirme ust degistirme sut verme vs
*Ogle uykusunu ayni saate ayarlardim, buyuk oglumun yanina uzanir onunla koyun koyuna iki saat uyurduk
*Bebek uyanikken beraber sut verip altini degistirip onu yatagina koyardi ve oyunlar oynardik
*Esim eve gelince bebegi ona verip, cocugumla yataga yatip kitap okurduk masal anlatirdim vs
yani kisacasi bebek olduguna ragmen onceligi buyuk ogluma verdim
cunku bebek zaten anlamiyor, sadece aciktigi icin yada alti pis oldugu icin ihtiyaci vardi bana
öyle boyle iki yili devirdik ve hic kiskanclik olmadi sukur bizim evde

olay sizinle bitiyor, tamamen yaklasiminizdan kaynakli, ha ben hicmi bagirmadim? bagirdim elbette yaramazlik yaptigi zaman. Iki yas doneminde herseye hayir derdi, su bile dahi kendisi almak isterdi bende izin verdim, oyle boyle kndini taniya taniya kesfede kesfede buyudu. Tabiki herseye evet dememek lazim, sizi test ediyor suan, sinirlarinizi belirtin ama yukaridaki yazdiklarim isinize yarayabilir.
 
Benim yavrum da hemen hemen böyle. Öyle detay anlatıp sizi de sıkmayayım daha fazla. Sadece yalnız olmadığınızı bilin, bu insana iyi hissettiriyor biliyorum.
Herşeyin geçeceğini unutmayın.

Ben 24 yaşındayım ve hala anne şefkatine ihtiyaç duyuyorum. Annem saçlarımı tarasın. Dizlerine yatırsın başımı okşasın.

E düşünüyorum 2 yaşındaki çocuk hayli hayli ihtiyaç duyar. Kardeşi doğmuş, mecburi olarak ilgisi de bölünmüş sevgisi de. Hırçın olması normal. Onun ruh halini anlayın, bağıracağınız zaman belki bu sizi frenler. Size her anlamda ihtiyacı var. Bağırmak çözüm de değil. Ben de geçenlerde bi hafta çok fena olmuştum acayip bağırıyordum kızıma sonra dedim napıyorsun kendine gel, hiçbir şey düzelmiyor. Siz de bağırarak çözemeyeceğinizi anladıysanız artık başka bi yol deneyin. Allah sabır versin
 
çocuğunuzun en çok da sizi kızdırdığı katlanılmaz olduğu zamanlar ilgi ve sevgiye ihtiyacı vardır minvalinde bir söz okumuştum çok doğru. Büyük çocuğunuza olabildiğince sevgiyle yaklayışın kardesine vurdugu zaman ona bagırmak yerine sadece kardesini kucagınıza alıp uzaklastırın ve sakinleştirdikten sonra vuran cocugunuza onu anladığınızı kardeşten dolayı kaygılandıgını ama onu hala cok sevdiğinizi söyleyerek rahatlatmaya çalışın. Bol bol sarılın ve bu günlerin gececeğini unutmayın şuan yapacagınız hamleler ilerisi için çok kıymetli. Siz bagırdıkca kızdıkca yapmaya devam edecek çünkü amacı zaten ilginizi çekmek. Kardesi ile ilgili konularda ondan yardım isteyebilirsiniz bu da hoşlarına gider. Yada onunla ilgilenemediğiniz zamanlarda asla kardesini bahane etmeyin örneğin şuan kardesini emziriyorum, sessiz ol kardesin uyuyacak tarzında uyarılar kardesine daha çok öfke dolmasına sebep olur. Aklıma gelen en kritik şeyler bunlardı. Bol sabırlar.
 
Ahh ahh kuzum malesef 2 yaş sendromu Allah kolaylık versin bizde kardeş de yoktu neler çektik üstüne kardeşini de kıskanıyor olabilir bi uzmandan yardım alabilirsiniz
 
Çok güzel bir tespit,arkadaşım da bu sorunu yaşadı.Bebeğin altı değişeceği zaman ,banyo yapacağı üst değiştireceği zaman kızından yardım istedi evcilik oynar gibi yaptı herşeyi,ve kızının yanında oğlunu hiç sevmedi çok dikkat etti .
Çünkü 2.bir bebek geldiğinde ilk çocuklar hep kıskanır, aile bebeğe odaklanır gelen giden herkes bebeği sever öper, eee haliyle büyük olanda artık ben sevilmiyorum hepsi bebeğin suçu gözüyle bakar ve bu dediklerinizi yapar . 1.bebekle kızınızı yalnız bırakmayın ne olur ne olmaz
2.yanında bebeği sevmeyin öpmeyin ve kızınızla evcilik oynar gibi bebeğinizle birlikte ilgilenin .İnşallah kısa sürede bu durumu atlatırsınız.
 
Eşim Pedagog yardımı almayı teklif etti sanırım bunu değerlendireceğiz. Bugünden itibaren ilgimi artırdım gerçi bu sefer de küçük ciddi yıpranacak gibi ağlıyor çünkü ama geçecek inşallah
 
kardeşi olanların hepsi aynı dert etmeyin

3,5 yaşındaki yeğenim 1,5 yaşında ki kardeşine resmen çin işkencesi yapıyor. çocuğu itiyor düşürüyor onu sevmemize asla müsaade etmiyor.
geçen gün küçük arkası dönükken bir oyuncak fırlatmış ve büyüğün kafasına gelmiş, yavrumun kafası yarılmış apar topar hastaneye götürdüler yeğenime kardeşine küstün mü diyorum hayır yanlışlıkla yaptı diyor :) ne yaparlarsa yapsınlar küçükte olsalar birbirlerini seviyorlar.

biz de mesela küçük olunca büyüğün konuşması bozuldu Türkiyeye gelmeyi bekliyor ablam ama şu lanet virüsler yüzünden gelemediler.

yani demem o ki onlar kardeş böyle böyle büyüyecekler ve çocuğunuz 2 yaş sendromuna giriyor. çocuklara bakacak kimse yok mu? bir dışarı çıkıp hava alsanız
 
Yardım almayı eşim düşünüyormuş sanırım bunu değerlendireceğiz bu dediklerinizi dikkate alacağım denemeye başlayacağım mutlaka işe yarar gibi gözüküyor
 
Aminn sağolun. Sanırım beni hatanda biraz bu ahlaki eğitim vermeye çalışmak. Şımarık mı olacak takmayan başına buyruk zarar veren bir birey mi olacak diye düşünüyorum resmen am anı eğitimler için çok erken sanırım
 
Sizinkisi de az değilmiş ama ya Allah bütün annelere kolaylık versin. İşimiz gerçekten çok zor. Birkaç not aldım. İlgisini başka yöne çekmek, doğrusunu göstermek ona daha fazla zaman ayırmak sanırım işi biraz daha kolay hale getirecek
 
2 yaş sendromu birde kardeş kıskançlığı kızınızı bu hale getiren.
Bakın 6 yaşındaydı kızım oğlum doğduğunda ve inanın o bile hiç yapmayacağı şeyleri yaptı. Banyo dolaplarının icine 1 kutu pudrayı boca etti ki bebekken asla yapmayacağı /yapmadığı şeyler bunlar. Şu an 7.5 yaşında hala kıskanıyor zaman zaman. Eskisi gibi değil tabi alıştı ama hala var.
Biz anneler ikinci çocuk doğunca genelde ilkinin büyüdüğünü düşünüyoruz ve öyle davranmasını bekliyoruz ama unutuyoruz o da henüz bebek/çocuk,yetişkin gibi davranamaz.
Zor biliyorum ama lütfen sabırlı olmaya çalışın. O da minicik daha,o da bu yeniliğe alışmaya çalışıyor. İnanın kaygılarınız yersiz,şımarık bir çocukta olmaz koltukta zıplayıp tükürüyor diye.
Gözünüzü üzerinden ayırmadan,sakince yapın uyarınızı,hatta dikkatini başka birşeye çekmeyi deneyin belki daha etkili olur yaşı itibariyle
Aşırı tepkiler verirseniz dikkatinizi böyle çekebildiğini farkedip bu davranışlarını pekiştirebilir onunla ilgilenmeniz için.
Kolaylıklar dilerim,sağlıkla büyütün bebeklerinizi.
 
1 haftadır 10 dk izliyor fajat çok fazla dikkat etmiyor sanırım sevmedi ama dediğinize bakacağım. Hatta o mu böyle yaptı bile dedim çizgi film istemediğim için ama gelişimsel bir sorun sanırım. Bugün yemi kitaplar aldım bakalım faydası olur. Dediğiniz türdeki kitap araştırmak lazım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…