- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Elbette geçecek. Kızınız şımarık değil sadece anne ve baba sevgi ve ilgisine muhtaç. Kıskanması çok normal. Bebeğinizi severken ve bakarken ablasından yardım alın, onu da dahil edin. Hep birlikte olduğu kadar ayrı ayrı da ilgilenin. Babası ve siz.Kızlar 22 aylık ve 2,5 aylık kızım var bilenleriniz vardır. Bugüne kadar açtığım birçok konunun dışında yazacaklarım. Çünkü bakıyorum da aslında onlar çokta sorun dert değillermiş. Bunları yazarken ağlıyorum çünkü şu son 10 gündür kızımdan yana çok olumsuz şeyler yaşıyorum ve olmak istemediğim birisi oluyorum. Amacım sen mükemmelsin iyisin vs bunları duymak değil lütfen gerçekten yardımcı olabilecek olanlar yazsın buna ihtiyacım var. 22 aylık kızım çok ciddi değişti 10 gündür bambaşka bir çocuk. Koltuk tepelerine çıkıyor bize tokat vuruyor tükürük çıkarıp tükürüyor kardeşinin beşiğini devirecek kadar sallıyor oyuncak atıyor uyumuyor uyumamak için aşırı direniyor hemde aşırı ben bunları görmeye alışkın değilim. Diğer küçük bebeğimde olduğu için tahammülüm biraz düşmeye başladı derken iyice düştü sanki. 2 gündür kızıma davranışları yüzünden bağırıyorum çünkü onunla konuştuğumda beni asla dinlemiyor hemde asla. Gülüyor kıs kıs gibi. Ben ne yapacağım bilmiyprum mesela bu akşam kardeşinin yüzüne vurdu iki kez küçük kızım o kadar ağladı ki o anki stresle kızıma bağırdım napıyorsun sen o sana zarar vermedi neden vurdun ona dedim ama bağırdım kendimi kötü hissediyorum ve sanırım bu bağırma durumu artacak ama bu olması gereken değil biliyorum ama konuşarak üstesinden gelemiyorum. Allah aşkına ben onu kötü yetiştirmek istemiyorum şımarık çocukları hiç sevmem kızım neden böyle yapıyor. Ne yapacağız daha yolun başındayım ne olur bir şey deyin. Geçecek mi düzelecek mi
Kardeşi doğduğundan beri onunla oyunlar azalsa da hep oynadım evet her zama ki gibi değil ama peki sizce bu durumda ne yapmalıS
Pedagog daha iyi bilir elbette ama sebebi kıskanclıga bağlı ilgi cekme gbi geldi bana.
Peki nasıl atlattınız bu dönemi bana ne önerirsiniz. Ben gerçekten iyi değilim ona bağırmak istemiyorum ağlıyorum bağırıyorum yani resmen elimden bir şey gelmiyor gibi22 aylık çocuğunuz 2 yas sendromu yaşıyor ve henuz kardeş kavramını bilmediği için ve ona zarar verdiğini düşünmediği için bu davranışları sergiliyor.aynı şekilde başka arkadaslarimda da gözlemliyorum.kızınız anormal davranmıyor o zamanın özellikleri bizde öyleydik.sadece 2 küçük çocuğunuz olduğu için siz biraz yipranmissiniz
Kızımla çok sık ilgileniyorum genelde hep oyun oynarız. Bu birkaç zamandır temizlik yemek işlerine olan özeni arttırdım ve biraz ilgi azaldı tabi. Daha dikkat etmeliyim kızıma iş gerçekten kötüye gidecek diye korkuyorumElbette geçecek. Kızınız şımarık değil sadece anne ve baba sevgi ve ilgisine muhtaç. Kıskanması çok normal. Bebeğinizi severken ve bakarken ablasından yardım alın, onu da dahil edin. Hep birlikte olduğu kadar ayrı ayrı da ilgilenin. Babası ve siz.
Aralarında kaç yaş var peki? Bana ne önerirsiniz ne yapmıştınız o dönemdekardeşini kıskanıyordur muhtemelen ilgi çekmeye çalışıyor.ayni şeyleri yaşıyordum kızım kardeşi doğunca çok değişti .şimdi bebeğim 6 aylık oldu ve yavaş yavaş alışıyor kardeşine.biraz daha sakinleşti
sizin 2 çocuğunuz olduğu için akil vermem doğru olmaz yani bende bagriyordum sinirleniyordum öfke nöbeti geciriyordum.şuan 2.5 yaşında hala öyle yapıyor.özellikle eşya firlatma istemediğim bir şeyi yapma ....zor donem gerçekten sadece tavsiyem su olabilir 22 aylık kızınızı başka biri ilgilense esiniz ya da bir yakininiz diğeriyle siz ilgilenseniz çünkü henüz lohusada sayiilirsinizPeki nasıl atlattınız bu dönemi bana ne önerirsiniz. Ben gerçekten iyi değilim ona bağırmak istemiyorum ağlıyorum bağırıyorum yani resmen elimden bir şey gelmiyor gibi
Eskisi gibi ilgi yok tabi ister istemez çünkü sabahtan akşama kadar sadece onunla oynardık şimdi öyle değil. Yemek temizlik kardeş vs çok giriyor araya birde misafir vs gelince iyice sarpa sarıyor.2 yas sendromu ile birlikte kardeş kıskançlığı eklenmiş..
bana tüm yaptıkları sanki dikkat çekme çabası gibi geldi..
evde eskisi gibi ona karşı ilgi yoksa ve sizin dikkatinizi bu şekilde çektiğini anladıysa buna devam ediyor olabilir..
Amin teşekkür ederim. Bu 3 yaşa kadar zarar vermeden anlamadıklarını bilmiyordum. Birçok şeyi boşverin ilgiyi artıralım bakalım belki farklı olurBenimde bebeğim 22 aylık abisiyle ilgilendiğimde yada ona ilgi göstermediğimde yapıyor aynı şeyleri.Kıskanıyrlar ister istemez fıtrata aykırı bir durum yok ve malum iki üç yaş sendromu da kapıda.Size düşen yavruya biraz daha ilgi göstermek ve onunda büyük kardeş te olsa bir bebek olduğunu unutmamak.Araları çok az sizi çok iyi anlıyorum yorulup yetişemiyor olabilirsiniz mümkünse eşinizden ve yakınlarınızdan yardım alın siz ne kadar iyi olursanız tepkileriniz de o kadar sağlıklı olur.Ayrıca bebekler 3 yaşa kadar zarar verdiklerini anlamazlar bu vurma durumu artabilir lütfen ona kızmayınAllah yardımcınız olsun
Allah sabir versin elbette duzelecek yiprandiginiz belli ama az daha sabir .Kızlar 22 aylık ve 2,5 aylık kızım var bilenleriniz vardır. Bugüne kadar açtığım birçok konunun dışında yazacaklarım. Çünkü bakıyorum da aslında onlar çokta sorun dert değillermiş. Bunları yazarken ağlıyorum çünkü şu son 10 gündür kızımdan yana çok olumsuz şeyler yaşıyorum ve olmak istemediğim birisi oluyorum. Amacım sen mükemmelsin iyisin vs bunları duymak değil lütfen gerçekten yardımcı olabilecek olanlar yazsın buna ihtiyacım var. 22 aylık kızım çok ciddi değişti 10 gündür bambaşka bir çocuk. Koltuk tepelerine çıkıyor bize tokat vuruyor tükürük çıkarıp tükürüyor kardeşinin beşiğini devirecek kadar sallıyor oyuncak atıyor uyumuyor uyumamak için aşırı direniyor hemde aşırı ben bunları görmeye alışkın değilim. Diğer küçük bebeğimde olduğu için tahammülüm biraz düşmeye başladı derken iyice düştü sanki. 2 gündür kızıma davranışları yüzünden bağırıyorum çünkü onunla konuştuğumda beni asla dinlemiyor hemde asla. Gülüyor kıs kıs gibi. Ben ne yapacağım bilmiyprum mesela bu akşam kardeşinin yüzüne vurdu iki kez küçük kızım o kadar ağladı ki o anki stresle kızıma bağırdım napıyorsun sen o sana zarar vermedi neden vurdun ona dedim ama bağırdım kendimi kötü hissediyorum ve sanırım bu bağırma durumu artacak ama bu olması gereken değil biliyorum ama konuşarak üstesinden gelemiyorum. Allah aşkına ben onu kötü yetiştirmek istemiyorum şımarık çocukları hiç sevmem kızım neden böyle yapıyor. Ne yapacağız daha yolun başındayım ne olur bir şey deyin. Geçecek mi düzelecek mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?