İyi günler demek

Yanlış ama sen biraz takıntılısın. Yani bak sıradan bir insan o iyi günleri bekleyene kadar, o alışveriş fişindeki fiyatları kafasına takar. Senin derdine bak Allah için. Dükkandan çıkarken o sensörlü kapı açılacak mı onu kafana tak.

Bankaya gidip kredi için bilgi almaya gidersin, orada senle en az 20dk ilgilenecek kişi sana iyi günler demez, somurtur tepkini anlarım. Ama senin eleştirdiğin kesim, asgari ücretle sabah akşam özür dilerim ama köpek gibi çalıştırılan, her yaştan her çeşit tiple münakaşaya girmek zorunda olan insanlar. Kimin hali kalıyor gün içinde iyi günler demeye. Azarlanıyorlar, bağıranı oluyor, hırsızı var, köpek gibi çalıştıran müdür var.

Bu saydıklarınız benim elimde değil keşke böyle olsa..

Saatlerce ayakta kalıp, 12 saat çalışıp, komik bir para kazanan, üstüne yüksek ihtimal mobbinge uğrayan birinin görmediği değeri bir başkasına göstermekte zorlanması anlaşılabilir bir durum. Saçma sapan davranmasın, müşteriye yardımcı olsun da iyi günler demesin, yüzü de gülmeyiversin, yapacak bir şey yok.

Bu saydıklarınız benim elimde değil keşke böyle olsa..
İşte maalesef saydıklarım olmayınca insanlarda iyi günler, merhaba demeye mecal kalmadı. Herkes mutsuz, bıkkın, sadece günü dolduruyolar. Haberlerde bile hep kötü olaylar var 1 tane sevindirici gündem yok

Herkesin hayatında zorluk var bende mutsuzum ama nezaket gösterebiliyorum

Bende vermiyorum
Apartmanda oturduğum zamanlar asansör önünden geçerken ben selam vermeyince bı teyzecik arkamdan cikcikcikcik insanlık kalmamis demişti

Mecbur muyum ben selamlasmaya

Konu acmissiniz ama konunun sonunda cevaplariniz icin tesekkurler ya da iyi gunler dememissiniz. Ben bir parca kirildim :)

Z kuşsğının hali bu... yazık..
Z kuşağı doksanlarin sonunda doganlara deniyor teyze
Ben 30 yasimdayim
Ayrıca milletin selamına veya selam vermeyisine göre üzülup sevinenlere yazık bence

Biraz güçlü bı duruşunuz olsun oyun hamuru musunuz

Anlamadığım şey herkes konu açıyor,danışıyor soruyor. Size katılan olabilir katılmayan olabilir. Ne bu küstüm oynamıyorum edasında yorumları okumuyorum falan. Burdan bile belli diyeceğim yani herkes size uymak zorunda değil ki.

Konuya yorumum ben de dikkat ederim. Nezaket,medeniyet evet okey ama karşılık bulamayınca da tü kaka değil yani. Ya da sorunu kendimde görmem asla.

Bazı üyeler belirtmiş yorgundur,hastadır ya da anasından emdiği süt burnundan gelmiştir o gün. Şahsen çok yorgun ya da regl ağrısı çektiğim günlerde kendime tahammülüm olmuyor benim başkasından güler yüz bekleyemem.Bir tebessüm bile mi evet.Bir teşekkür etmek de mi zor geliyor vallahi bana geliyor.

Takılmayın.

Oldu ozaman herkes mutsuzluğunu birbirinden çıkarsın bu mu yani ben çok mutlu olduğum için iyi günler diyorum sanki
Sakin olun ya kimsenin sizden bi şey çıkardığı yok, siz fazla önemsiyorsunuz.

Sen kırılmaya devam et
Saygı, medeniyet diyorsunuz ama fikrinize uymayan yorumlar gelince saygı göstermiyorsunuz. Konu açıp sonra “yorumlara cevap vermicem, Z kuşağına yazık, sen kırılmaya devam et” gibi üsluplarda yazıyorsunuz.

Az önce de söylediğim gibi: Medeniyet sadece iyi günler demekle olacaksa ben istemiyorum. İyi günler diyorsunuz, selamlaşıyorsunuz ama diğer kalan tüm nezaket durumlarında yoksunuz…

İyi günler demenize cevap vermedi diye duygusuz mu o insanlar yani?

Oldu ozaman herkes mutsuzluğunu birbirinden çıkarsın bu mu yani ben çok mutlu olduğum için iyi günler diyorum sanki
Size Güleryüz göstermediler diye mutsuzluğunu sizden mi çıkarmış oluyorlar?
Çok kompleksli gördüm sizi.

Yazmasam dayanamicam.
Yasadigim ülkede ne olursa olsun merhaba ve güle güle denilir. denilmek zorunda, çünkü saygisizlik olarak kabul ediliyor. Neden zahmet olsun ki?

Bahsettigim insanlarin hepside insanlara daha tahammülü davranabilmek icin asgari ücretin 3-5 katini almiyorlar, yani bunu maddiyata baglamak bana garip geldi..alim gücü illa ki insanlari etkiliyor, insanlar bikiyor, ama yasadigim ülkedede alim gücü zorlasti, fiyatlar artti, kiralar arttî vs.

Türkiyeye gidince bende cok bahsettiginiz davranislarla karsilasiyorum, bu 15sene öncede böyleydi hala böyle.
Zaten kimse özel ilgi, alaka hatta pohpohlanma beklemiyor.
Herkesin hayat telasesi var. Insanlara saygisizca davranmaya gerek yok, o zaman herkes birbirine öfke kussun.

ve evet, verilen örneklerde oldugu gibi merhabalasmamak selami almayip bön bön karsidakinin yüzüne bakmak cok ayip ve saygisizliktir.

ülkede son yillarda yasanilanlara bakinca elbette insanlarin moralinin bozuk oldugunu anlayabilirim. Dedigim gibi, madem herkesin derdi cok buyuk yarin bir gün millet sokak ortasinda birbirini dövmeyede baslad..
burda konu sahibinide kirmak cok yersiz, kadinin ne kompleksli oldugu kaldi nede bos vaktinin cok oldugu.. gereksiz saldiri olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…