İyi günler demek

Herkes isine geldigi gibi ama sorsaniz herkes kotu siz iyi :) nezaket boyle bir sey iste :)
Hakaten öyle. Konularına baktım biraz. Sürekli ben çok iyiyim, herkes kötü, çok kibarım, safım… konuları hep bu minvalde. Sürekli ne kadar meleksi olduğundan bahsedip durmuş. Halbuki tamamen alıngan ve fazla hassas bir insan. insanlar iyi günler demedi diye arkalarından hakaret edecek kadar meleksi bir insan kendisi

Konu sahibine hak veren tek yorumların yurtdışında yaşayan tuzukuru insanlar olması yorumlarımızı fazlasıyla destekliyor. Yaşamadığınız ülke ve insanı hakkında ahkam kesmeyiniz

Olayı kişisel algılamaniz gereksiz evet ama selama, iyi günlere karşılık vermek çok zor şeyler değil yahu. Bunun mutlu mutsuz olmakla alakası yok basit bir nezaket kuralıdır bu. İnsanlık halidir duymaz, o gün gergindir vs.o ayrı ama bunun genel bir tavır olması hoş değil bencede. Ama oturup bunu dert eder, kendime mesele çıkarır mıyım tabi ki hayır. Sizde öyle yapın.

Vermesinler hiç takılmıyorum
Bir iki defa iyi günler dediğimde cevap alamazsam daha da demem

Market çalışanların anlayabiliyorum
Asgari ücrete haftanın 6 günü saatlerce çalışıyorlar
Çoğu da atanamamış öğretmen , mühendis
Benim de arkadaşlarım vardı
ayakta zor duruyorlar
Güler yüz nasıl göstersinler

Konu açıp beğenmediği cevaplar alınca küsüyor konu sahibi. Saldırmak değil kim neden hadi saldırayım kafasında olsun?Önce farklı görüşlere açık olmalı,bence bu iyi günler demekten çok daha önemli

Ekonomik sorunlar,alım gücü evet.Ama tek sebep bu değil ülkedeki gerginliğe. Binlerce sebep var.

Ben de isterim ceylan gibi sekem,32 diş olam ama olmuyor. Ve bu ortamda insanların insanlardan beklentisi de ciddi ve haklı olarak düşüyor. Çoğumuz işini güzel yapsın da... Kafasında.

Maalesef...

Konu sahibine hak veren tek yorumların yurtdışında yaşayan tuzukuru insanlar olması yorumlarımızı fazlasıyla destekliyor. Yaşamadığınız ülke ve insanı hakkında ahkam kesmeyiniz
6 yıl önce ülkeme temelli dönüş yaptım, izniniz olursa yorum yapma hakkını elde edebilmiş miyim acaba? Yoksa hala tuzum kuru sayılır mı benim de?

selamı kendiniz için verin. başkasının vereceği cevabı beklerseniz çok sinirlenirseniz. ben de bazen sinirleniyorum sonra insanların ne tür derdi olduğunu bilemediğim için anlamaya çalışıyorum.
aynı kurumda çalıştığınız ve düzenli gördüğünüz insanların selam sabah konusundaki dengesizliği ise çok ayrı bir konu.
canım istemediği için seninle konuşmadım diyen(6 ay) yakın arkadaşım vardı. bambaşkaydı

Sizin beni anlamadığınız gibi bende sizi anlamıyorum işte artık yazmayın
Ya bsey sorcam ampul partili misin?
Bu kaprislerinizin tek sebebi seçim gerginliği olabilir çünkü de malum kaybedeceksiniz

Teşekkür ederim tamda ifade etmek istediklerimi söylemişsiniz. İnsanların birbirlerine iyi davranmaları için çok mutlu olmaları gerekmiyor bende mutsuz olduğum halde çalışan bi insana kolay gelsin yada iyi günler de ek saygı gereği ve aynı saygıyı beklemenin neresi kötü bir görgü kuralıdır aslında bize öyle öğretildi

Neden hayatlarını bilmediğiniz ve çalışma şartlarını bilmediğiniz çalışan insanların bir anlık davranışlarına göre onlar için saygısız, görgü kuralı bilmiyor diyorsunuz? Bu ısrarlı tutumunuz neyden kaynaklanıyor çok merak ettim. Haksızsınız başından beri de.

Türkiyeden yurtdisina gelenler her zaman insanlarin genelde daha saygili oldugunu söyler, keske bizdede öyle olsa ama bizim insanlarimiz üstünlük saglamak icin tenezzül etmez derler. Ben orda yasamasamda bu düsünceme katilan orda dogup buyumus insanlarda katiliyor, o zaman buna ne demeli?

Maddiyatin insanlarin nezaketini köreltmesi düsüncesi bizim icin cok garip, evet alisikta degiliz.
Sadece servisteki kizin geri selam vermemesi, kasiyerin sadece insanin suratina bakmasi ayip oldugunu ifade ettim. Uzun süre zor sartlar aldimda calisiyorlar, bakin bunuda anlarim ama bir cok meslek grubunda buna sahit oldum. Savcisindan doktoruna, hemsiresinden satis elemanina kadar.
Aynisini müsterilerde yapiyor. Gittigimiz bir kafede genc garson gayet güleryüzle gelen iki kadini karsiladi hosgeldiniz dedi, kiz galiba kendini podyumda sandi gecti gitti oturdu biz oglanla göz göze geldik burada öylelerine hizmet verilmez, müsterinin calisandan özür dilenmesi saglanir sonra mekandan yollarlar. (istersen ayda bir gün calismaya gel bu böyle).

dedigim gibi, 15- 20 sene öncede böyleydi bugünde böyle. benim tuzum kuruysa saygisiz davranmayi mesrulastirmayi ekonomiye baglayan sizin gibilere ne demek lazim :) türkiyeyi yeni tanimadik, gelincede bir hafta otelde dis dünyaya kapali kalip gitmiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…