İyi günler demek

Ben şöyle bir çözüm buldum buna:

Teşekkür etmek sadece. Ben o an ona bana hizmet verdiği için teşekkür ediyorum ve bir karşılık da beklemiyorum. Ne iyi günler diyorum ne bir şey. Teşekkür ederim deyip fişimi alıp çıkıyorum.

Bana damacana su getiren adam da suratsız, avm girişindeki güvenlik görevlisi de suratsız, marketteki kasiyerler de suratsız. Bence birine cevap vermemek saçma mı evet, umrumda mı hayır. Hiç de kişisel algılamıyorum.

Hepsi çok yorgun.. Mesai saatleri çok uzun.. Bende çok dikkat ederim iyi günler kolay gelsin vs demeden çıkmam ama cevap almasam da takılmam bazen şaşırdıkları oluyo ben söyleyince bi suratıma bakıyolar çünkü alışmamışlar aldıkları ücret asla yaptıkları işin karşılığı değil yorgunlukları cabası bu mağaza çalışanları için de geçerli

Galiba herkes bizim gibi davranmadığı için şaşırıyolar

Kişisel algılamamda sorun var evet zaten hassas yapıdayım

Hanımlar konuyu siyasete bağlamayın, siyaset konuşmak istiyorsanız siyaset bölümüne alalım sizleri.
Üsluplara dikkat edin ve polemiğe girmeyin rica ediyorum.

Türkiye’de insanlar mutsuz ne yazık ki. 2 yıl önce yurtdışına taşındım, insanların kendi kendine gülümseyerek yürümesi bisiklete binmesi vs tuhaf geliyordu. Şimdi tatilde Türkiye’ye gittiğimde insanların ne kadar suratsız olduğunu farkediyorum. Bi de hani böyle devlet görevlileri hastane çalışanları belediye çalışanları kasiyerler vs herkes çok daha yardımcı ve nazik burda. Muhtemelen insan gibi şartlarda çalıştıkları, ve aç açık kalır mıyım dertleri olmadığı için

Klinikte staj yaparken o kadar çok insan geliyordu ki canımdan bezmiştim artık. Sizin göremediğiniz çok şey oluyor arka planda. Mesela patronlarıyla uğraşıyorlar, on farklı iş buyruluyor. Kasiyerleri düşünemiyorum bile. Tek işleri ürünleri dıt dıt yapıp geçirmek değil. Bizim ülkemizde bir çalışana on tane iş yükleniyor. Kaldı ki bu insanlar asgari ücretle çalışıyorlar. Bırak gülümsemeyi yakarsa dünyayı garipler yakar deyip ortalığı ateşe vermeleri lazım bence

Valla bana cevap verilmiş /verilmemiş umursamadan insanlara kolay gelsin,teşekkür ederim, iyi günler derim.
Sokağı süpüren yaşlı bir amca vardı mesela,geçerken yanından hep kolay gelsin derdim,ilkinde şaşırmıştı hatta yüzüme bakmıştı şimdi o bana günaydın diyor ben görmesem o an.
Kasiyere de teşekkür ederim, iyi çalışmalar derim,genelde nezaketle cevap alırim,ağzının içine içine de konuşabilir,benim kadar içten söylemeyebilir de umurumda olmaz. Hatta yılbaşı,bayram vs de kutlarım ben özel bir günse,dilim aşınmaz. Kaba bir tavır sergilemiyorsa sırf benimle aynı şekilde konuşmadı,bana cevap vermedi diye dert edinemem.Ben kendime bakarım.
İnsanlar mutsuz,yorgun olabilir ,kötü bir gün geciriyor olabilir,sizden önceki müşteri ile sorun yaşamış olabilir,olabilir de olabilir yani. Kendime dert edinmem.
Sizde karşılık beklemeyin, bir kişi isteksiz cevap verse de,bir başkasının gününe bir güzellik getirirsiniz belki basit bir kelime ile.
Niyetinizi bozmayın.

Konu sahibine hak veren tek yorumların yurtdışında yaşayan tuzukuru insanlar olması yorumlarımızı fazlasıyla destekliyor. Yaşamadığınız ülke ve insanı hakkında ahkam kesmeyiniz

Aynen öyle. Ben iki tarafta da yaşadığım ve çalıştığım için farkı net biliyorum mesela. Türkiye'de hem çalışma saatleri çok uzun, ona dayansan bile çok sayıda psikolojik yıpratıcı etken var, patrondan mobbing yetmezse iş arkadaşından mobbing ... İnsanları uzun saatler kadar mobbing de bitiriyor kesinlikle.

Olay siyasete nerden geldi dersen Mune bu mesele artık toplumsal bir yara ve sistematik biçimde çözümlenmesi gerek. Yeni işyeri yasaları çözüm değil çünkü yasalar uygulanmıyor, çalışma kültürünün toptan değişmesi gerek. Kim seçilirse seçilsin insanların hayat kalitesini artırmaya yönelik çaba koymalı mutlaka.

eskiden bende takılırdım taa ki kısa bir süreliğine kasiyer olarak çalıştıktan sonra. yine ben yine 8 saat çalışıyordum asgarinin biraz üstü alıyordum ama iş çok yoğun müşteri nazlı. o yoğunlukta zorla iyi günler demek zorundaydık.!! bazen diyesim bile gelmezdi. full ayaktasın oturmak yok.
ben yine diyorum herkese iyi günler kolay gelsin diye. cevap beklemiyorum ama. demezse de anlıyorum yoğunluktan olabiliyor. bunu bu kadar kafa takılmaya gerek yok. sizde çalışın bi kasiyer, garson artık neyse o zaman anlarsınız. bu bu kadar dert edilecek bişey değil. ülkenin hali ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…