iyi kayınvalide olmak

Bence bigun cagirin acik acik konusun, samimice, kizim bak kv gelin hep sorun oluyor ben seninle öyle olmak istemiyorum, bisey olunca birbirimizi hemen hedef almayalim, acikca söyleyelim, kirilmaca darilmaca olmasin, ben bisey yapar senin hosuna gitmezse söyle aramizda halledelim ayni sekilde bende sana, küsmeyelim darilmayalim, cözüm arayalim... Kimse dört dörtlük degildir, karakterler, zevkler, huylar farklidir ama ikimizinde bi ortak noktasi var oda senin sevdigin adam, benim biricik oglum... Karsilikli hosgörüyle gecinip gidelim... Oyyyy biran kendimi istedigim kv yerine koydum, ahhh ahhh...bence bastan samimice birbirinize düsüncelerinizi söylerseniz hos olur, tabii karsi tarafta ilimlisa... Bana kv böyle bi konusma yapsaydi basta ve uysaydi dediklerine, cogu sey cok daha kolay ve güzel olabilirdi...:KK14:
aslında oğlum bizi ilk tanıştırdığında,bunları konuştum.birşey olursa ilk sizden duymak isterim dedim.oğlumla ikisine.isteğinizide sıkıntılarınızıda bana söyleyin,arkadan laf duymayayım diye konuştum ama ne kadar başarılı oldum bilemem.

Sen ne güzel bir kadinsin yaa bu kadar hassas bir kadin kayinvalide değil anne olur mutluluklar dilerim oglunuza :)
teşekkür ederim canım.. umarım,bütün gençler,içinde benimkilerde olmak üzere çok mutlu olurlar.bir annenin evladını mutlu görmekten başka ne isteği olabilir.

O zaman size benim kayinvalidemin numarasini vereyim:) Bence her sey karsilikli. Ben ailemde o kadar aranma gormedim oyle her zman aramayiz birbirimizi hala da oyle annemle iki haftada bir konusuruz. kayinvalidem ilk evlendigimizde arardi her gun ama esimi sonra esim anne her gun arama biz yeni evliyiz demisti:) sonra kayincalidem beni aramaya basladi. Hal hatir sorup kapatirm hala da her gun arar aramazsa ben ararim. Insan bu der kotu bi sey olsa neden habersiz kalalim telefon mu yok beni sorar torunlarini sorar. Davranis olarak da biz esimle kavga etsek ona hep kizim hakli der ne olursa olsun. O seni seviyor uzmeyin birbirinizi der. Bana da teskin edici seyler soyler bosu bosuna uzmeyin birbirinizi der. Bi de ozelimize karismaz hic siz bilirsiniz der. Biz israr edersek ancak fikrini soyler. Ama yine sonuna ama siz bilirsiniz ekler. Mesela ben bir kere sesimi yukseltmistim canim sikkinken hic duymamazliga vermisti cani sikkindir deyip hic olmamis gibi davranmisti. Sonra cok utanmistim. Bir de hep yardimimiza kosmustur. Bir seye ihtiyac duysak ben hastalansam cocuklar hastalansa hep gelir. Oyle koseye kurulup oturmaz. Bana hep yardim eder. Ben bunu yapayim sen cocuklarinla ilgilen onlar seni ister ben ne kadar sevsem de senin yerin baska der. Torunlarini da cok sever. Kadini ikide bir cagirirlar oyun odasina evcilik oynatirlar arabalarla oynatirlar. Severek oynar hep. Sanirim her sey ictenlik ve iyi niyetle basliyor. Dedigim gibi her sey karsilikli karainizdaki iyiyse siz de iyiyseniz o zaman zaten her sey yolunda gidee yoksa insanin gozune batar en kucuk hatalar.

aslında oğlum bizi ilk tanıştırdığında,bunları konuştum.birşey olursa ilk sizden duymak isterim dedim.oğlumla ikisine.isteğinizide sıkıntılarınızıda bana söyleyin,arkadan laf duymayayım diye konuştum ama ne kadar başarılı oldum bilemem.

Bence artik nisanda olmus daha aca bilirsiniz konuyu, misal simdi dügün olacak sizin begendikleriniz onun begendikleri yada istekleri diyeyim olacak, bazen birbirinize danismadan hareket ediceksiniz ister istemez yada ayni ortamda siz fikir sunacaksuniz ama o belki emir gibi algilayacak, bunu söyleyin ona, böyle bisey olursa cekinme kizim söyle bana anlasarak yapalim herseyi deyin... Sizin oglunuzun onun kendini dügünü, herkesin kendince hayalleri vardir, bunlari zitlasarak degilde anlasarak cözelim deyin... Yani bunun gibi seyler... Huyumuzu suyumuzu zamanla ögrenicez hoslanmadigimiz bisey olursa karsilikli söyleyelim, dis bilemeyelim birbirimize küsmeyelim inat etmeYelim falan gibi mesela... Ne bileyim benim hosuma giderdi vallah, farkli davranirdim, iki kere düsünürdüm yargilamadan önce...:KK51:

Bidakka ya KV dediğin tifil göbekli orgu yelek ve patikli kuruu fasulye pişiren misk ya da kolanya kokan genelde bacagi beli agriyan bi karakterdir. İnternete giremez ki kv le r çok saskinim

O zaman size benim kayinvalidemin numarasini vereyim:) Bence her sey karsilikli. Ben ailemde o kadar aranma gormedim oyle her zman aramayiz birbirimizi hala da oyle annemle iki haftada bir konusuruz. kayinvalidem ilk evlendigimizde arardi her gun ama esimi sonra esim anne her gun arama biz yeni evliyiz demisti:) sonra kayincalidem beni aramaya basladi. Hal hatir sorup kapatirm hala da her gun arar aramazsa ben ararim. Insan bu der kotu bi sey olsa neden habersiz kalalim telefon mu yok beni sorar torunlarini sorar. Davranis olarak da biz esimle kavga etsek ona hep kizim hakli der ne olursa olsun. O seni seviyor uzmeyin birbirinizi der. Bana da teskin edici seyler soyler bosu bosuna uzmeyin birbirinizi der. Bi de ozelimize karismaz hic siz bilirsiniz der. Biz israr edersek ancak fikrini soyler. Ama yine sonuna ama siz bilirsiniz ekler. Mesela ben bir kere sesimi yukseltmistim canim sikkinken hic duymamazliga vermisti cani sikkindir deyip hic olmamis gibi davranmisti. Sonra cok utanmistim. Bir de hep yardimimiza kosmustur. Bir seye ihtiyac duysak ben hastalansam cocuklar hastalansa hep gelir. Oyle koseye kurulup oturmaz. Bana hep yardim eder. Ben bunu yapayim sen cocuklarinla ilgilen onlar seni ister ben ne kadar sevsem de senin yerin baska der. Torunlarini da cok sever. Kadini ikide bir cagirirlar oyun odasina evcilik oynatirlar arabalarla oynatirlar. Severek oynar hep. Sanirim her sey ictenlik ve iyi niyetle basliyor. Dedigim gibi her sey karsilikli karainizdaki iyiyse siz de iyiyseniz o zaman zaten her sey yolunda gidee yoksa insanin gozune batar en kucuk hatalar.

teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldunuz.sanırım herşeyi samimiyetle yapmaktan geçiyor herşey.birde empati.bana yapılmasını istemeğim bir şeyi karşımdakine yapmayacağım.hele ki,karşımdaki,oğlumun sevdiği kadınsa...

iyi kayınvalide vardır bence, valla benim annem gayet iyi :) Allah bana da öyle nasip etsin :)

annemden örnek verecek olursam hiç ayırmaz onu benden, bana birşey aldığında ona da alır.. Arar, bi sıkıntısı olduğunda yardum eder ama yengem de arar. Yengem çoğu kez annemle dertleşir, abimi şikayet ettiği bile olmuştur :)

Zaten hep der çok şükür iki annem var diye.
Doğal olun, arayın, kötülük düşünmeyin bence aranız ısınır iyi olursunuz.. Oğlunuza davrandığınız gibi davranın :) Annem hep der; ben kötülük düşünmeden davranıyorum çok şükür oda bana öyle davranıyor diye.. KArşılıklı iyi niyetler olduktan sonra kötü diye birşey kalmaz zaten bence arada.

Bidakka ya KV dediğin tifil göbekli orgu yelek ve patikli kuruu fasulye pişiren misk ya da kolanya kokan genelde bacagi beli agriyan bi karakterdir. İnternete giremez ki kv le r çok saskinim
hahhaha çok güldüm allahta seni güldürsün...tıfıl sayılırım ama örgü yeleğim yok.ayrıca ağrıyan yerlerimde var ama internete giriyorum..:KK48:

Ben kayinvalidemi cok seviyorum, herzaman birbirimizi arariz sorariz..
Bulusup kahve iceriz , bu evlenmeden oncede oyleydi..
Hemen hemen her sabah gorusurduk kahve icmek icin , suan evlendim biraz uzakta oturuyoruz fazla degil haftada 3 gun yinede bulusuruz .. yazisiriz devamli...

iyi kayınvalide vardır bence, valla benim annem gayet iyi :) Allah bana da öyle nasip etsin :)

annemden örnek verecek olursam hiç ayırmaz onu benden, bana birşey aldığında ona da alır.. Arar, bi sıkıntısı olduğunda yardum eder ama yengem de arar. Yengem çoğu kez annemle dertleşir, abimi şikayet ettiği bile olmuştur :)

Zaten hep der çok şükür iki annem var diye.
Doğal olun, arayın, kötülük düşünmeyin bence aranız ısınır iyi olursunuz.. Oğlunuza davrandığınız gibi davranın :) Annem hep der; ben kötülük düşünmeden davranıyorum çok şükür oda bana öyle davranıyor diye.. KArşılıklı iyi niyetler olduktan sonra kötü diye birşey kalmaz zaten bence arada.

düşmanıma bile kötülük düşünmem..
.umarım annenizle gelininiz gibi oluruz bizde...

Bence artik nisanda olmus daha aca bilirsiniz konuyu, misal simdi dügün olacak sizin begendikleriniz onun begendikleri yada istekleri diyeyim olacak, bazen birbirinize danismadan hareket ediceksiniz ister istemez yada ayni ortamda siz fikir sunacaksuniz ama o belki emir gibi algilayacak, bunu söyleyin ona, böyle bisey olursa cekinme kizim söyle bana anlasarak yapalim herseyi deyin... Sizin oglunuzun onun kendini dügünü, herkesin kendince hayalleri vardir, bunlari zitlasarak degilde anlasarak cözelim deyin... Yani bunun gibi seyler... Huyumuzu suyumuzu zamanla ögrenicez hoslanmadigimiz bisey olursa karsilikli söyleyelim, dis bilemeyelim birbirimize küsmeyelim inat etmeYelim falan gibi mesela... Ne bileyim benim hosuma giderdi vallah, farkli davranirdim, iki kere düsünürdüm yargilamadan önce...:KK51:
yanlış anlayacak diye fikrimi bile söylemek istemiyorum bazen.tabiki hayalleri vardır ve bütün hayallerini gerçekleştirsin inşallah ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım onlara..

1-Gelininizin yaninda oglunuzun uzerine dusup kizi 2.plana atmayin mesela..
2-Gelininizin izni ve haberi olmadan asla onun esyalarina dokunmayin..
3-Gelininize "siz" ve "biz" diyerek ornekler vermeyin kendi hayatinizdan..
4-Gelininizin yaninda tam 100 kere gecmiste oglunuz ile neler yapip ettiginizi ballandira ballandira gelin hanimi sanki asagilar gibi,sanki o hic tatile gitmemis,gezmemis ailesi ile gibi hisler yasayacagi sekilde anlatmayin..
5-Oglunuz yokken gelininize soylediginiz konulari,oglunuzun yaninda da acikca durustce soyleyin. Gelin sizi ikiyuzlu sanmasin. ogluna baska bana baska konusuyor diye dusunmesin.
6-Bencil olmayin lutfen.. Kendi gelin oldugunuz donemlerdeki ezilmisliginizin faturasini bir gelin aldim diye dusunup, onuda ezmeye asla calismayin..

ve daha niceleri suan aklima bunlar geldi..

Ayrica cok sevimli ve ince dusunceli bir insana benziyorsunuz.. Umarim gelininiz ile mutlu mesut anali-kizli huzurlu bir iliskiniz olur..

valla arayın alışverişe çıkartın takı felan alın

Eeee yıllar geçiyor biz farketmesekte...
KK üyelerinin evlatları yuva kurma yaşına geliyorlar birer birer...
Tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin. Sonsuz mutluluklar dilerim.
Senden kıdemli kaynana (Kendimi böyle tanımlıyorum) olarak konunu heyecanla takip edeceğim.
İki yılı geçti oğlum evleneli, bebek bekliyoruz Allah'ın izniyle.

bugünleri de gördüm ya gözüm açık ölmem artık....
bir kayınvalide gelini için topik açıyor....
ellerinizden çok büyük bir saygıyla öpüyorum....
rabbim sizi gelininizden yana üzmesin inşallah....

Allah herkese böyle kayıvalide nasip etsin...:KK68:öperim ellerinizden

Ayrica aklima gelmisken;
Gelinizi cok izlemeyin.. en onemlisi bu bence..
Onun uzerine cok dusup, kendisinden devamli guleryuzlu olmasini beklemek gibi bir baski kurmayin.
Birakin nasil istiyorsa oyle davransin o anda.. Baktiniz cok uzgun,yuzu gulmuyor bir anne gibi ilimli bir sekilde yanasip, "kizim bir derdin sorunun varsa seni dinlerim" diyebilirsiniz.. inanin cok mutlu olacaktir.

Bir derdi,sorunu old. bildiginiz halde; onu sormamak, dinlememek birde ustune guleryuz beklemek cok bencilce..
Belkide ona sorunu derdi yasatan sizsiniz yada sizin ailenizden birileri.. kesinlikle ustunu ortup gecmeyin.
bir derdi varsa mutlaka sorun.. yaninda oldugunuzu hissetsin..

saygilar

Ayrica bende arkadaslara katiliyorum..
sizin gibi ince dusunceli Kaynana dostlar basina..
Benimde cok hosuma gitti boyle bir konu acip fikir almaniz.. Gelininiz cok sansli..
Masallah size..

Back
X