iyi kayınvalide olmak

hahhaha çok güldüm allahta seni güldürsün...tıfıl sayılırım ama örgü yeleğim yok.ayrıca ağrıyan yerlerimde var ama internete giriyorum..:KK48:

r: 155023"]hahhaha çok güldüm allahta seni güldürsün...tıfıl sayılırım ama örgü yeleğim yok.ayrıca ağrıyan yerlerimde var ama internete giriyorum..:KK48:[/QUOTE]
Sevdim bu yeni modeli:) opuyorum elcazinizdan

kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
Merhabalar arada şıkayet etsemde kayınvalıdem çok iyidir.allah bozmasın.ben aramasam az sabreder bekler benden sonra yine dayanamadım aradım der.ne yapıyosun ne ediyosun.hediyeler alır.kızımıda şimdi ben çalısmadıgım halde o büyürüyor.kendi kızı olmadıgı için hevesli fazlasıyla.biz nişanlıykende fazla yanasmazdı.ama bende gelip gidersim.hergün değil tabı ama haftada 1

İyi niyetinize hayran kaldım, Allah bana da sizin gibi kv nasip etsin. Ellerinizden öpüyorum.
İyilikle yaklaşan iyilik bulur :D
İnşallah gelininiz de size karşı hep yumuşak başlı olur

Ne kadar dusunceli zarif bir insansiniz. Bence siz kendiniz gibi olun icinizden geldigi gibi davranin o sizi sevecektir:D

kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.

- Kendinde eksik gördüğü bir şeyde mutlaka sorar fikir alır, hiç ben büyüğüm en iyisini ben bilirim önce bana soracaksınız tavrı yoktur. Bu yüzden ben de sormaktan, ondan birşeyler öğrenmekten veya onunla beraber ortak birşeye karar vermekten keyif alırım.
- Hiç bir zaman kırıcı laf duymadım ağzından. Eleştirisini bile çok makul şekilde söyler. Konuşmama, tavrıma çok dikkat ederim bu sebeple.
- Yüzü güler her zaman, morali bozuksa sebebini de açıklar. Acaba ne oldu yoksa benim yüzümden mi diye içim içimi yemez.
- İlgisinin ayarını beni tanıdıkça yaptı. Eşimle her gün telefonlaşırlar ama benim o kadar konuşmaya pek meyilli olmadığımı anlayınca, beni bu şekilde kabul etti. Selamını, duasını yollamayı hiç ihmal etmez ama. Bu yüzden ikisinin konuşmaları hiiç gözüme batmaz.
- Ben onun evine gittiğimde bir iş yapılacaksa kesinlikle işi buyurmaz. Hadi beraber şunu yapalım der en basitinden, benim farklı şekilde yaptığım bir durum olursa dener, onunkini denetir. Yorgunluk bile hissetmem iş sonrası.
- Evimize ilk geldiğinde kızım buzdolabını açayım mı, kimisi hoşlanmaz mutfağına girilmesinden dedi mesela gözüm kapalı herşeyimi emanet ederim o laftan sonra, güvenim tam.
- Yanımda kimseyi kötülemez, beni ne görümcemle ne de başka bir gelinle karşılaştırır. Derdimi rahatça paylaşırım bu yüzden.
- Eşimle ilgili şeyler söylerken adildir, kusurunu saklayıp iyi taraflarını göklere çıkarmaz. Başkası hakkındaki düşüncelerine de değer vermemi sağlar bu tutumu.

Kendisini çok sevmekten, içimden gelerek anne demekten başka bir çare bırakmadı bana :KK66:

Bu çok göreceli bi konu. Yakınlaşmak isteyen gelinler de oluyor istemeyenler de. Siz samimi olsanız belki karşı taraf soğuk ilişkileri seviyordur, belki de tam tersi. Bence Akışına bırakın. Bir kez aramışsınız. Karşınızdakine göre hareket edersiniz arayıp sorma ve samimiyet konusunda.

- Kendinde eksik gördüğü bir şeyde mutlaka sorar fikir alır, hiç ben büyüğüm en iyisini ben bilirim önce bana soracaksınız tavrı yoktur. Bu yüzden ben de sormaktan, ondan birşeyler öğrenmekten veya onunla beraber ortak birşeye karar vermekten keyif alırım.
- Hiç bir zaman kırıcı laf duymadım ağzından. Eleştirisini bile çok makul şekilde söyler. Konuşmama, tavrıma çok dikkat ederim bu sebeple.
- Yüzü güler her zaman, morali bozuksa sebebini de açıklar. Acaba ne oldu yoksa benim yüzümden mi diye içim içimi yemez.
- İlgisinin ayarını beni tanıdıkça yaptı. Eşimle her gün telefonlaşırlar ama benim o kadar konuşmaya pek meyilli olmadığımı anlayınca, beni bu şekilde kabul etti. Selamını, duasını yollamayı hiç ihmal etmez ama. Bu yüzden ikisinin konuşmaları hiiç gözüme batmaz.
- Ben onun evine gittiğimde bir iş yapılacaksa kesinlikle işi buyurmaz. Hadi beraber şunu yapalım der en basitinden, benim farklı şekilde yaptığım bir durum olursa dener, onunkini denetir. Yorgunluk bile hissetmem iş sonrası.
- Evimize ilk geldiğinde kızım buzdolabını açayım mı, kimisi hoşlanmaz mutfağına girilmesinden dedi mesela gözüm kapalı herşeyimi emanet ederim o laftan sonra, güvenim tam.
- Yanımda kimseyi kötülemez, beni ne görümcemle ne de başka bir gelinle karşılaştırır. Derdimi rahatça paylaşırım bu yüzden.
- Eşimle ilgili şeyler söylerken adildir, kusurunu saklayıp iyi taraflarını göklere çıkarmaz. Başkası hakkındaki düşüncelerine de değer vermemi sağlar bu tutumu.

Kendisini çok sevmekten, içimden gelerek anne demekten başka bir çare bırakmadı bana :KK66:
Bu kadar mı tezat olur kv'lerimiz. : D

hos, gorgulu bi insana benziyorsunuz, insaallah cok iyi anlasirsiniz.. herseyden once zten o kiz mutlu olursa oglunuzu mutlu eder Allah in izniyle.. gelin hanim da siz gbi guzel gecim derdindeyse, insaallah sorunlu bi kaynana gelin iliskiniz olmayacaktir

Gelini önemseyip, kırmamak için burdan fikir almayı düşünüyorsanız siz zaten çok iyi bir kayınvalidesiniz. Ellerinizden öperim :KK51:
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
öncelikle hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin.. bence kayınvalide olarak önce siz gelin kızınızı kucaklamalısınız. sonuçta o başka bir aileden sizin ailenize girecek,şimdiye kadar yaşadığı ortamdan farklı bi yere adapte olmak herkes için ne kadar zorsa onun içinde öyle.. siz arayın sorun sevginizi ilginizi gösterin.. ben kayınvalideyim deyip ondan beklemeyin.. bu işi tıpkı şu duruma benzetiyorum ben; evimize misafirimiz gelince biz mi misafiri hoş tutarız yoksa misafir mi bizi hoş tutar.. evimize gelen misafire biz ne kadar güler yüz gösterir,hoş sohbet olursak o kişi bize o kadar isteyerek gelir.. gelin almak da aynı böyle bişey..

Ay maşallah ya Bukadar düşünceli bi kv !
Benim kayınvalidem olur musunuz lütfen :)
2 hafta olmuş nişanlanalı 1 kere aramışsınız sıra onda
Üstüne düşmeyin kafanızı onunla meşgul etmeyin
Oğlunuzu doldurmayın
Karışmayın
Güleryüzü olun
Gelin olarak tanıtmayın kızım olarak tanıtın
Güzel huylarını güzel görünşünü söyleyin
Ara sıra ufak tefek hediye alın
Zaman zaman dışarda kahve içmeye davet edin
Rakip görmeyin
Bazen mesaj atın güzel kızım günaydın gibi
Sevdiği şeyleri öğrenin o geldiğinde muhakkak onları yapın

Eski konunuza baktım
Gelin hanım sizi herşeyin dışında bırakıyo
Ablası herşeyin içinde demişsiniz sanırım o akıl veriyo
Îyî biri olduğunuza inana kadar soğuk davranacak kanımca

Simdi gelin arasin belki cekingendir aramaz biraz beklersiniz aramazsa siz ararsiniz. Cok beklentiye girmeyin. Beklenti oldukca zorlasir iliskiniz

Nacizane bi önerim olacak yanlış anlamazsanız. KENDİNİZ OLUN!!! herkes kendi olsa normalde nasil davraniorsaniz oyle davransa bence sorun falan ortada. Yani ozlikle aramak icin, davet icin ne bilim kurallar siralar olmamali. Icinizden aramak geliorsa arayin yok istemiorsaniz aramayın. Misal davet ettiniz gelmedi gelmesin bosverin... yani sürekli altinda biseyler aramak size buyuk zarar. Gelememistir deyip gecintakilmayin taktirmayin. İyi bakin iyi görünnnn. Benim düşüncelerim bunlar. Kayinvalidemede en basunda soyledim simdi aramiz cok iyi maşallah. Darısı başınıza.

Not: birde gelininizin asla annesi olmak istemeyin bence." Biz annekiz gibiyiz " cok sacma gelior bana. Anne annedir kayinvalide kayinvalide. Kaayinvalide kayinvalide olatak sevilebileecek en son noktaya kadar seviliorsa ne mutlu. Ama gelininize anne olmazsınız unutmayin.

mesafe iyidir,sizi de onu da incitmez..
zamana ihtiyacı var belki, emin olmadan yakınlaşmak istemiyordur..
böyle ise akıllı bir gelininiz var, iyi niyetlerinizle bekleyin, değiştirecektir tavrını..;)
tebrik ederim, hayırlı olsun, mutlu olurlar dilerim..

gelin burayı okuyorsa ilerde benim de başıma çökerler diye soğuk davranıyor demek ki çünkü herkes birbirine mesafeli ol kaynanayla diyor :)

Bana tuhaf geldi açıkçası.Yani siz bir anlamda görücü usulü tanıştırmışsınız ama onlar aileleri ekarte etmişler.
Aile vasıtasıyla tanışıp aileyi hiçe sayan bir kıztarafı var burada.Hayırlısı olsun,sizi doldurmuş olmayayım.

İyi kayınvalide olmaya gelince...Gelininizi olduğu gibi kabullenin,kendi kalıplarınıza uydurmaya çalışmayın.
Soğuk,mesafeli demeyin.Belki çekingendir,belki önyargılıdır,ürküyordur.Bunları zamanla,sizi tanıdıkça aşar.
Bu süreçte oğlunuza yakınmayın.Bilirsiniz,erkekler dayanamayıp "annem böyle dedi" diye ikaz ettiklerini sanarlar.
Böyle sözler her zaman ters teper.Annem gelmiyor dedi,annem aramıyor dedi,annem yaklaşmıyor dedi...Bunlar tamamen arayı açar.
İnsanlar rahat ettikleri,mutlu oldukları ortamlara sık giderler.Gittikleri zaman her sözleri,her hareketleri inceleniyorsa,sorgu suale maruz kalıyorlarsa,diken üstünde duruyorlarsa,gitnek istemezler.
Hoşgörü ve anlayışla herşey yolunda gider inşallah.

10 gün sonra düğünü olacak bi gelin olarak diyorumki fazla samimiyet olmadan seviyeyle ilişki kurulmalı... Benim kaynanam gibi godzilla gel beni şuraya götür şuraya bırak demeyin lütfenn . Benim ki beni gelin değilde şoför olarak görüyo sanırım :) artık arayınca hemen açmıyorum üzerinden vakit geçtikten sonra dönüş yapıyorumm çünkü aramışsa beni kesin bişey isteecektir.. Haaaa bide bişey daha kahvaltıya yada yemeğe fln çağırıpta kızcağız gelincee aaa geldin mi ben gelmezsin sanıyodum bişey hazırlamadım demeyin lütfen...
Şaka bi yana umarım gelin kaynana gül gibi geçinirsiniz huzurunuz daim olur

Back
X