Iyi kocadan bosanilmaz mi?

bihter__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
239
136
103
Basliga dahi ne yazacagimi bilemedigim icin.. neresinden baslayacagimi bilmeden basliyorum.
Belki derdim cogunuza dert bile gelmez bilemiyorum ama ozelimi paylasmayi karsi bulurken objektif yorumlara ihtiyac duydum sanki bir buhran donemindeyim...beni tanimayan gozlerin disardan bakisini merak ettim bir akila ihtiyac duydum.

Esimle orta okul askiyiz.9 senelik bir iliskinin ustune evlendik.4.5 yildirda evliyiz.26 Yasindayim bu arada.
ailemi dinlemedim esimle evlendim babam istememisti.
ailem kultur farki dolasiyla istememisti esimi.
ikimizin ergenligide herseyide birlikte gecti zor bir bi insandi cahil cesareti dedikleri olsa gerek herseye gozu kor bir sekilde bakarak suan ki aklimla asla kabullenmeyecegim seylerle bugunlere geldim.

Dugunumde igrenc bir sekilde boykot edilerek kabus gibi bir dugun sureci gecirdim. esimin ailesi tarafindan baya sikinti cektim. normal gelin kaynana kavgasi disinda cok cirkin durumlara geldik. Esim her zaman yanimda oldu destek oldugu taraf hep ben oldum.
Ailesiyle kesinlikle gorusmuyoruz ikimizde hala hazmedememis olsamda esimin yanimda olmasiyla biseyleri sindirmeye calistim. Ailemi kucuk duruma dusurmenin pismanligini cok yasadim. ama esim allah icin yuzumu hic kara cikarmadi kimseye karsi.

Elimden geldigince kisa kisa geciyorum sorulariniz olursa elbet cevaplarim.
velhasil suanda neredeyse 5 yillik evliyim.
Esimin evlilik surecine alisma surecimiz disinda bir sorunumuz olmadi en azindan bosanma sebebi olabilecek hic birseyle karsilasmadim.(aldatma siddet vs ) belli basli seyler gormedim ama bunlar disinda belkide karsilastim ama gormek istemedim bilmiyorum.bunlari anlatmamin sebebi biraz hayatimi bilerek yorum yapmaniza yardimci olmak.

suanima gelirsek evet cogu zorlugu cok sikinti cekerek atlattim.
dedigim gibi simdiki aklimla olsaydi belki bitirirdim cogu seyi coktan.
Suanda esim cok iyi bir aile babasi olabilcek potansiyelde isinde gucunde ara sira arkadaslariyla olan evinin eksikleriyle ilgilenen karisini seven normal bir evlilik surecinde olmasi gereken seyleri yapan bir es.

ama ben nedense kendimle ilgili celiskilere dusuyorum cok iyi ve cok degerli bir insan olmasina ragmen hayat enerjimizin kafa yapilarimizin ayni olmadigini dusunuyorum
evet iyi bir insan ama benim icimdeki askin tukendigini sadece saygi ve sevgiyle evlilik yurur mu diye dusunerek buluyorum kendimi. sogudugumu hissediyorum cogu zaman.
ben cook disa donuk o tam tersi daha agir bir insan. bazen mazeret aradigimi bazende onun iyiliklerine karsi vicdan yaparak gercekleri gormedigimi dusunuyorum.
sonucta bu hayata bir kere gelecegim evli mutlu cocuklu olmak disindada hayallerim olmasi gerektigine inaniyorum.

Kafa karisikligim sebebiyle karisik ve uzun yazmis olabilirim simdiden yorumlariniz icin tesekkurler. cevap verebilme firsatimda yanitlayacagim.

Kafan o kadar çok karışık ki,
Eğer imkanın varsa bi yerlere kaç bikaç günlük,tatil ya da aile yanı vs.Ama ailenden kimseye bu düşüncelerinden bahsetme.
Fikirlerine çok güvendiğin bir dostun ya da büyüğünle konuş.
Sonra kendini dinle.
Aşkın ne kadar gerekli olduğunu düşün,aşk mı güvenli liman mı lazım olacak ileride onları düşün.
O bikaç gün seni zaten doğru karara vardırır.
Hakkında hayırlısı
NOT:Ben boşanmazdım

Bunalmissiniz sanirim. Evlilikler bazen boyle duraklamalar geciriyor. Esiniz olmadan 10-15 gun kafa dinleyip, dusunme imkaniniz var mi?

Zaten aşkın ömrü vardır derler yani bir müddet sonra bitiyormuş yerini saygı ve sevgiye bırakır derler.
Ama artık içimdeki her şey bitti dersen boşanacaksın.
Ama sanki senin derdin monoton bir yaşam sürmekmiş gibi geldi. Bence hayatınıza biraz heycan katacak yollar arayın.

Kafanız neden karışık acaba ? Benim dikkatimi bu çekti
Ayrıca başka hayalleriniz diyordunuz ne yapmak istiyorsunuz mesela? Bu yapmak istediklerinizi esinizle paylaşsanız bence size herzamanki gibi destek cikicaktir dize yardımcı olacaktır

Bence güzel giden bir evliliğiniz var sizin sıkıntınız monotonluk sanırım:)
Bu illaki geçici bir durumdur bu durumda bile boşanmaya düşünmenize çok üzüldüm açıkçası
Konu sorunuza cevabım Hayir böylesine iyi bir kocadan boşanilmaz!
Yuva kolay kurulmuyor bir sebep de yokken bozmayın derim ben... yinede karar size kalmış

Aşkın zaten seni onla gözün kapali evlendirene kadardı.

Evet kesinlikle karışık ve uzun yazmışsınız.

Evlilikte saygı ve sevginin çok büyük önemi vardır biliyosunuz dmi? Anladığım kadarıyla sorumluluk duygusunu da taşıyor eşiniz? Çocuğunuz da var galiba? Tam olarak nedir ki sorun kendinize sordunuzmu hiç?
Çok soru sordum gibi ama bence sizin sevgi şefkat ve bu monotonluğu atmaya ihtiyacınız var

Kafan o kadar çok karışık ki,
Eğer imkanın varsa bi yerlere kaç bikaç günlük,tatil ya da aile yanı vs.Ama ailenden kimseye bu düşüncelerinden bahsetme.
Fikirlerine çok güvendiğin bir dostun ya da büyüğünle konuş.
Sonra kendini dinle.
Aşkın ne kadar gerekli olduğunu düşün,aşk mı güvenli liman mı lazım olacak ileride onları düşün.
O bikaç gün seni zaten doğru karara vardırır.
Hakkında hayırlısı
NOT:Ben boşanmazdım
kafam o kadar uzun zamandir karisik ki artik son olarak buraya yazdim.
cok uzun zamandir kafa dinlemek icin cekildim bunu denedim ama nedense ayni girdapta surukleniyorum anlam veremedigim sekilde.
iste benim derdim bu ask mi guvenli liman mi? guvenli limanda omur gecirmek omru heba etmek mi? cesarette lazim degil mi?

Yani... Böyle yaşayan bir sürü çift var.Sizin ne istediğiniz önemli.Yeni bir hayat kurmaya hazırmısınız.?

Gözlerinizi kapattığınızda kendinizi 5 yıl sonra nerede kiminle ne yaparken hayal ediyorsunuz?

Bir de bunun bir üst kademesi var. Batma aşaması.Eğer eşiniz size batmaya başladıysa ya da başlarsa

iş çirkinleşir ve yıpratır.O aşamada mısınız ya da yakın mısınız?Tamamen uzak da olabilirsiniz.

Pişman olmakda var.

Kafanız neden karışık acaba ? Benim dikkatimi bu çekti
Ayrıca başka hayalleriniz diyordunuz ne yapmak istiyorsunuz mesela? Bu yapmak istediklerinizi esinizle paylaşsanız bence size herzamanki gibi destek cikicaktir dize yardımcı olacaktır

Bence güzel giden bir evliliğiniz var sizin sıkıntınız monotonluk sanırım:)
Bu illaki geçici bir durumdur bu durumda bile boşanmaya düşünmenize çok üzüldüm açıkçası
Konu sorunuza cevabım Hayir böylesine iyi bir kocadan boşanilmaz!
Yuva kolay kurulmuyor bir sebep de yokken bozmayın derim ben... yinede karar size kalmış
kafam karisik cunku duygularimin bittigini sadece cok deger verdigim bir insanla evliymisim gibi hissetmeye basladim.
sorunum burda aslinda evet guzel giden karakter uyumsuzlugumuza ragmen surdurmeye calistigim bi evliligim var ama ben ufacik seylerden buyuk nimetlermis gibi bahsetmeye basladim ruhum doymuyor sanki ama ben surekli bi dusunme evresindeyim

Erken zamanda tanışmış, hayatınızı yaşamadan evlenmiş olmanızla ilgili olabilir mi?
Yani çocukluk aşkıydı, heyecanıydı ve büyüyünce bir şeyler değişti..
Onun dışında evlilikte aşkın saygı ve sevgiye dönüşmesi normaldir denir(bekarım).
Ama sizde bu soru işareti ve acabalara dönüşmüş, ucundan bir pişmanlık var gibi.

kafam o kadar uzun zamandir karisik ki artik son olarak buraya yazdim.
cok uzun zamandir kafa dinlemek icin cekildim bunu denedim ama nedense ayni girdapta surukleniyorum anlam veremedigim sekilde.
iste benim derdim bu ask mi guvenli liman mi? guvenli limanda omur gecirmek omru heba etmek mi? cesarette lazim degil mi?
acaba tek derdin eski heyecanı kaybetmek mi?
Onu yenilemek için çaban ya da karşılıklı çabanız oldu mu?
Aslında en önemli soru eşinin bu fikirlerinden haberi var mı ya da hiç evliliğinizi gözden geçirdiniz mi?
En son baş başa ne zaman bişeyler yaptınız,çok özür dilerim tutku ile seviştiniz ?bunu buraya yazarak değil de kendinize cevap vererek de düşünebilirsiniz.

Ortada bi sorun yokken çekip gitmek istiyosun sanırım. Bence yapma pişman olursun. Sadece hislerimi söylüyorum

Evet kesinlikle karışık ve uzun yazmışsınız.

Evlilikte saygı ve sevginin çok büyük önemi vardır biliyosunuz dmi? Anladığım kadarıyla sorumluluk duygusunu da taşıyor eşiniz? Çocuğunuz da var galiba? Tam olarak nedir ki sorun kendinize sordunuzmu hiç?
Çok soru sordum gibi ama bence sizin sevgi şefkat ve bu monotonluğu atmaya ihtiyacınız var
evet saygi ve sevgi onemli bilincindeyim. sorumluluk sahibi kesinlikle o konuda hakkini yiyemem
cocugum yok.
sorunum bana gore duygularimla alakali. benim tutkuya ve monotonluktan kurtulmaya ihtiyacim var sanki esim benim kafa dengim degil ve mantik evliligi yapmisim gibi

risk almak.... risk almanın eşiğindesiniz. bu kumar ilerde sizi çok pişman da edebilir, çok mutlu da. benzer bir riski almıştım çok genç yaşımda. hala o insanla iletişimdeyizdir. o sanırım benim pişman olduğum anlara da tanıklık etmek istedi. ve etti de. ama geri dönüşü yok hiç bir şeyin. kuyruğu dik tutmak adına yürüdüğüm yoldan yine yürürdüm diyorum. ama çok acı, çok üzücü ve yıpratıcı bir yol bu.

seçim sizin.

Yani... Böyle yaşayan bir sürü çift var.Sizin ne istediğiniz önemli.Yeni bir hayat kurmaya hazırmısınız.?

Gözlerinizi kapattığınızda kendinizi 5 yıl sonra nerede kiminle ne yaparken hayal ediyorsunuz?

Bir de bunun bir üst kademesi var. Batma aşaması.Eğer eşiniz size batmaya başladıysa ya da başlarsa

iş çirkinleşir ve yıpratır.O aşamada mısınız ya da yakın mısınız?Tamamen uzak da olabilirsiniz.

Pişman olmakda var.
bana batma asamasini atlattim bir ara oyleydim cok yorucuydu kendimi zor toparladim.
pisman olma korkusu beni durduruyor sanirim zaten

kafam karisik cunku duygularimin bittigini sadece cok deger verdigim bir insanla evliymisim gibi hissetmeye basladim.
sorunum burda aslinda evet guzel giden karakter uyumsuzlugumuza ragmen surdurmeye calistigim bi evliligim var ama ben ufacik seylerden buyuk nimetlermis gibi bahsetmeye basladim ruhum doymuyor sanki ama ben surekli bi dusunme evresindeyim

Bu iyi kocayla bu konular öyle güzel konuşulur ki...

Bu bir şans bak...
Eksilerini artılarıni koy teraziye
Çıkar koy adamın kucağına

Fikir harbi eyleyin...

evet saygi ve sevgi onemli bilincindeyim. sorumluluk sahibi kesinlikle o konuda hakkini yiyemem
cocugum yok.
sorunum bana gore duygularimla alakali. benim tutkuya ve monotonluktan kurtulmaya ihtiyacim var sanki esim benim kafa dengim degil ve mantik evliligi yapmisim gibi

Böyle hissetmenizin illaki vardır bi sebebi.. ama mutlaka eşinizle paylaşın gerekirse biraz uzaklaşın kafanızı toplayın yine aynı şekilde düşünürseniz karşılıklı bakın bi çaresine derim
Ilk iş eşinizle paylaşın dökün içinizi

Back
X