İyi niyetli mi yoksa yüzünü yere eğmemem için mi böyle dedi.

leyla kaz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2020
48
-3
6
Arkadaşlar merhaba. 23 yaşını bitirdim. Daha önce konuştuğum erkekler oldu. Birisiyle evlenme niyetindeydim. Oğlan kötü çıktı. Niyeti ailemden gelen maddiyattaymış gözü. Hani buna eminde olduk. Kulaktan dolma birşeye inanmışlık etmedik. 2 sene konuştum onunla. Bir sene önce ayrıldık. Böyle şeyler duyunca ayrıldım daha doğrusu. Arladaşlar utanarak söylüyorum ama ben onunla birlikte oldum. Ailemden kimse bilmiyor. Ve ben güneydoğu bölgesinde oturuyorum. Bir sene oldu ayrılalı ve konuştuğum iki oğlan oldu. Biir doktordu 2 hafta kadar konuştum annem biliyordu kanım ısınmadı devam ettirmedim. Sonraki konuştuğum çocukluk aşkımdı. 2 ay kadar konuştum tabi ailem 3 hafta olarak biliyor. Annemin baskısı yüzünden ayrıldım ondanda. Yok benden aşağıda biriymiş. Ben lisans mezunuymuşum o önlisansmış. Ben memur kızıymışım o esnafmış. Durumlarıda iyiydi hani. Çok fazla laf saydı bana o ara. Rahat durmazsın sen dedi. Ve sonra anneannemle konuşurken duydum annemi. Diyordu işte bu kıza bi kısmet bul yoksa daha fazla rezil edecek bizi. Arkadaşlar şimdik anneanemle annem konuşuyordu. Oğullarına kız arayanlar varmış. Biri mühendismiş biri zenginmiş böyle konuşuyorlardı. Bizim kızı söyleseydin ya diye. Arkadaşlar siz ne anlıyorsunuz bundan.

Biri muhendis ve zengin ogluna kiz bakiniyormus, annenizde annesine keske bizim kizi onerseydin ya demis.
Evet ama bunu iyi niyetiylemi diyor yoksa daha önce dediği gibi “şuna bi koca bulalım da daha fazla utandırmasın bizi” dediği için mi

Üff ne biçim muhabbetler bunlar 🤮 napıyosunuz siz oğlanları beğenmeme sebepleri ayrı iğrenç yüzünü yere eğmek yok rezil etmek ayrı iğrenç. Allah aşkına bi iş bul kendi hayatını ellerine al. Bu gidişle nesneden başka bir şey olamayacaksın kendi hayatında, özne hep başkaları

Evet ama bunu iyi niyetiylemi diyor yoksa daha önce dediği gibi “şuna bi koca bulalım da daha fazla utandırmasın bizi” dediği için mi
Maalesef bir an once bas goz etmek istiyor. Ama yanlis yapar. Lisans mezunuymussun, calis ayaklarinin uzerinde dur ve sen hazir hissettigin zaman istedigin kisiyle evlilik dusun. Etraf ne der diye dusunme. Ve ozel hayatini kimseyle paylasma kendinden ve karsindakikden emin olmayana dek.

Birlikte olmaktan neden utanıyorsunuz? Hayır bu mantığı hiç anlamıyorum madem utanılacak bir şey neden yaptınız o zaman? Önce yaptıklarınızın arkasında durmayı öğrenin. Siz kendinize saygı duymazsanız başkaları hiç duymaz. Daha yaşınız 23 lisans mezunusunuz nedir bu evlilik merakı onu da hiç anlamadım. Özel hayatınız bırakın özel kalsın, aileniz çok işin içinde

Birlikte olmaktan neden utanıyorsunuz? Hayır bu mantığı hiç anlamıyorum madem utanılacak bir şey neden yaptınız o zaman? Önce yaptıklarınızın arkasında durmayı öğrenin. Siz kendinize saygı duymazsanız başkaları hiç duymaz. Daha yaşınız 23 lisans mezunusunuz nedir bu evlilik merakı onu da hiç anlamadım. Özel hayatınız bırakın özel kalsın, aileniz çok işin içinde
Birlikte olmaktan ben utanmıyorum aslında. Yaşadığım bölgeden ve ailemden ötürü bu öğretilmeye çalışılıyor bana. Bakınız ben gerikafalı değilim böyle şeylerin normal olduğunu biliyorum. Ben şuan evlenmek istemiyorum ki biliyorum da bir insanı çok iyi tanımadan ve hatta bana kalırsa 1-2 sene flört evresi olmadan evlenilmemeli. Maalesef ki özel hayatıma annem aşırı derecede müdahale ediyor. Benim hayatım ama benim söz hakkım yok resmen. Boynumda bir tasma var annem hangi tarafa çekerse o tarafa gidiyorum. İş mevzusu diyeceksiniz maalesef ki ben ilçede oturuyorum. Ve annem yalnız kalmamak için beni bulunduğum ile göndermiyor. İlçede heryere başvurdum geri dönen olmadı.

Annenize gore ilk sevgilinizle evlenmeden baska baska sevgilileriniz olmasi ayip bir sey oldugu icin utandirmasin bizi diyor bence.

Annenize gore ilk sevgilinizle evlenmeden baska baska sevgilileriniz olmasi ayip bir sey oldugu icin utandirmasin bizi diyor bence.
Evet banada öyle geliyor gibi ve hatta başka konuştuklarım olmasın diye böyle yapıyor.

Birlikte olmaktan ben utanmıyorum aslında. Yaşadığım bölgeden ve ailemden ötürü bu öğretilmeye çalışılıyor bana. Bakınız ben gerikafalı değilim böyle şeylerin normal olduğunu biliyorum. Ben şuan evlenmek istemiyorum ki biliyorum da bir insanı çok iyi tanımadan ve hatta bana kalırsa 1-2 sene flört evresi olmadan evlenilmemeli. Maalesef ki özel hayatıma annem aşırı derecede müdahale ediyor. Benim hayatım ama benim söz hakkım yok resmen. Boynumda bir tasma var annem hangi tarafa çekerse o tarafa gidiyorum. İş mevzusu diyeceksiniz maalesef ki ben ilçede oturuyorum. Ve annem yalnız kalmamak için beni bulunduğum ile göndermiyor. İlçede heryere başvurdum geri dönen olmadı.
bu denlı sıkı bır aıle ve ortam ıcın fazla cesaret gostermıssınız

bır aksılık oldugunda pısman olacagınızı dusundugunuz seyı yapmamanız gerekıyor o yuzden...

annenıze gore sevgılınızın olması kucuk bır yerde adınızın bu sekılde anılması evlenmek ısteyen erkekler ıcın sıkıntı dogurur dusuncesıyle bır an once evlendırmeye calısıyor, kucuk bır yerdeymıssınız herkes bırbırıne es dost akraba olur orada...

bırı bu kızla sevgılıyım dese bırı gorse, ondan ayrılsanız sonra baskasıyla gorulsenız kımse evlenmek ıstemez oralarda maalesef ... bunu sız ıyı bılıyorsunuz, aılenızde bu yuzden bu kadar baskıcı ,el ne der evımızden bırı bu sekılde anılmasın derdındeler yasadıgınız cevre sebebıyle

annenız ıcın yalnız kalmamak ıcın işe gondermıyor demıssınız, oyle olsa en basta okula gondermezdı , bellıkı annenızle aranızda sevgılılık konusunda problemler yasamıssınız ,gozunun onunde olun uzaklasmayın ıstıyor
cok baskıcı aılenın cocukları daha cok hata yapar, cocuk hata yaptıkca aıle daha cok sıkar, sonunda kocaya kacmaya kadar gıden durumlar yasanır bu sebeple. annenıze guven verın oncelıkle kı sızı ile calısmaya gonderebılsın annenıze sunu dersenız etkılı olur madem bu kadar evlendırme meraklısı cok ıyı bırseymıs gıbı; calısırsam kısmetımde ona gore daha ıyı olur uzaga gondermeye cekınme ıl ılce arası yarım saatlık yol ınsanlar baska ulkeye gıdıyor madem bu kadar evlenmemı ıstıyorsun önumu ac, evın ıcınde kım benı ne yapsın dersınız o zaman daha sıcak bakar

işinizin olması gerek evlendıgınızde kocanız bakıre olmayısınızı sıkıntı edebılır bosanmaya kalkabılır kucuk bır yerde bu felakete yol acabılır işiniz olursa hayatınız baska olur baba evıne dönmek ömur boyu hakaret ısıtmek zorunda kalmazsınız yasamaya korktugunuz seylerın onune gecmenız gerek sımdıden

Okurken utandım 😂
Nasıl muhabbetler bunlar, kast sistemi sizin orda devam ediyor anlaşılan. Bekarete takılıp, asıl takılman gereken konuya takılmıyor ailen. İnsanlık… varsa yoksa maddiyat.

Şimdik* lisans mezunsunuz da bölümünüz ne? Önlisans mezunu olup bir çok lisans mezunundan daha iyi kazanan meslekler var malum o yüzden o gerekçe haklı gelmedi, bir de mühendismiş, doktormuş da iyi insan mıymış? Bana göre eğitim, kariyer çok önemli şeyler, eğitimde de denklikten yanayım ama karakter de çok önemli. Önce çalışıp ayaklarınızın üstünde durun ondan sonra bakarsiniz evliliğe. Daha 23 yaşındasınız, ayrıca özel hayatınız da sizi ilgilendirir. Kendi ayakları üstünde duran bir kadın olarak da kendi kararınızı kendiniz verirsiniz. Önce sizin bir duruşunuz olsun, gerisi gelir. Varsa yoksa maddiyat, ilk ayrıldığınız kişinin kafa yapısından bir farkı yok sizin ailenizin yaptığının da...

Kusura bakmayın ama, böyle bir ailem olsa, sevgilimle birliktelik yaşamazdim ya, bu ne cesaret?

Anneniz duysa, maazallah, öldürür sizi. İyi cesaretmis sizin ki.. İnsallah, sevgiliniz arkanızdan yaymaz bu konuyu, ayrıldınız diye. Öyle şeref yoksunlarida var çünkü.

ayrica tasma konusuna inanmıyorum çünkü istediğinizde istediğinizi yapabiliyorsunuz.

Ben lisans mezunu olmanıza şaşırdım. Hani bu kadar baskıcı bir aileye rağmen bunu başarmışsınız.
Annem okumamıza karşı değildi hiçbir zaman. Ablam başka bir şehirde okuyor. Ve inanın annemin bu tavırları sadece bana. Bu mevzular dışında giyimimize kuaförümüze ojemize makyajımıza karışmaz da.

Annem okumamıza karşı değildi hiçbir zaman. Ablam başka bir şehirde okuyor. Ve inanın annemin bu tavırları sadece bana. Bu mevzular dışında giyimimize kuaförümüze ojemize makyajımıza karışmaz da.
Ablanızın yaşadığı şehirde iş bulup yakınına gidebilir misiniz? Ablanızla iletişiminiz nasıl?

o zaman annenize her seyi anlatmayin, gorustugunuz kisileri de soylemeyin. karsiniza belki iyi birisi cikar ama siz aktif olarak arayisa girmeyin simdiden, daha yasiniz kucuk. oncelikle annenizle saglikli iliskielr kurmaya calisin, hic normal gelmedi yok 3 hafta gorusmussun vs. Anneniz tarafindan "gorucu" gelenlerle gorusmeyin madem o kadar karisiyorlarsa. sizin arkadaslarinizdan cevrenizden birisi olursa gorusursunuz. bence hazir evdeyseniz ya kpss calisin ve atanin, ya da master doktora vs gibi seyler icin basvurun, okumaya gidecegim diye ayrilirsiniz evden.

Back
X