İyi şeyler birden mi olur ?

Ucunda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2022
53
91
3
32
Yazar diyor ya "... bekletmez insanı sürüncemede kalan heyecanlardan kötü şeyler çıkar." Yıllardır onunla mutlu olmayı bekliyorum ben ama bir şey var sanki bir araya gelmeyin diyen. Sen bunu çok istiyorsun ya az daha bekle ya da onun için beklediğini san da elinden sahip oldukların da kayıp gitsin diyen.En büyük mutluluklarınızı düşünür müsünüz yıllar yıllar ve yıllarca o güzel hayallere kavuşmak için beklediniz mi? Ya da nasıl da aklımdan geçmezken gelip de böyle oldu mu dediniz o anı yaşarken. İyi şeyler kolay mı olur sahi, gelip birden mi buluverir insanı yoksa elleriyle insan çekip zorla mı alır kaderin elinden ? Benim şu an bu sorunun cevabına ihtiyacım var.

Hayatımda hiçbir şey ama hiçbir şey kolay olmadı. Okul, üniversite, ilk iş, evlilik, çocuk hepsi için sürüm sürüm süründüm. Bu artık biraz benim kaderim gibi oldu neden böyle bilmiyorum. Hayatınızda geri kalan şeylere bakın. Bir çok konuda güzel diyeceğiniz şeyler kolayca olduysa ama bu olmuyorsa bundadır sorun.

Kişilikten ödün vererek bekliyorsanız hayra çıkmayacaktır. Bunu rahatça söyleyebilirim.

Birdenbire mi olur yoksa sabrederek ve cabalayarak mi gelisir iyi seyler, bilemem, ne olduguna gore degisir.
Ben durdugum yere bakarim.
Mantigima bakarim.
Hattı iptal edilmis bir istasyondan otobus gecsin diye bekleyip e ama hani bekledim bekledim iyi bir sey olmadi diyemem.
Kotu kalpli, deger gormedigim, hirpalandigim birine yatirim yapip e ama bu hala kurbaga nerede benim prensim diyemem.

Hayat bir olustur.
Olmayan da olustur.
Dolayisiyla olan veya olmayan seylerden ziyade nerede ne beklemem gerektigini kesfetmeye calismak, olmuyorsa da zorlamamak gerek diye dusunuyorum.
Akip giden hayat kimseyi beklemiyor.

Sizin olmasını beklediğiniz "iyi şeyler" in ne olduğuna göre değişir.

Sorunuz bu haliyle çok havada kalıyor. Kendi içinizde uzun zamandır olmasını istediğiniz ve umut ettiğiniz bir şey var belli ki.

Henüz olmadıysa veya olmuyorsa belki de olmaması sizin için daha hayırlı olduğundandır.

Bence cevabı çok değişken bir bakarsın hiç beklemediğin anda çok iyi şeyler yaşanır. Bazende iyi şeylere ulaşmak için peşinde koşman gerekir, zaman gerekir.

Kişilikten ödün vererek bekliyorsanız hayra çıkmayacaktır. Bunu rahatça söyleyebilirim.
Kişilikten ödün vermenin çerçevesi nedir bilmiyorum. Yaşadıkları kişiliğini değiştirir insanın. Sadece şunu söyleyebilirim bir değişim varsa da sabır, azla yetinmeye çalışmak, ufak şeylerden mutlu olmaya kendini alıştırmak gibi çoğu kültürde övülebilecek özelliklerimi artırdı sanırım bu süreç.

Sürüm sürüm süründüm ama değdi diyebiliyor musunuz?

Bu dediğiniz olgunlaşmadır. Kişilikten ödün vermek doğal halinizle hiç ilgisi olmayan yeni bir kimliğe bürünmek zorunda kalmak, doğal haklarınızdan feragat etmek, kukla gibi yaşamaktır. Bdv konularında çokça görürsünüz bunları

Zamanı, kaderi zorlamayın.. Sadece teslim olun. Çiçekler hep ummadığınız anda açar. Beklentiye girmemek,sabırla beklemek en güzeli. Hz. Yusuf'u beklemiş ya babası. Şüphesiz bana sabır düştü ben bekleyenlerdenim...Seneler geçse varsa nasipte o oluyor... Bunu çok yaşamış biri olarak söyleyebilirim. Kimisinin zaman alır kimisinin hemen olur başka şeylerle imtihan olur. Nasip dağın altında olsa bile gelip sizi bulur. Başımıza gelecekler şer mi hayr mı bilemeyiz. Bazen oh şükür oldu dediklerimiz bile imtihan olur. O yüzden ben artık susmaktan yanayım.

Onu düşündüm ben de bütün gün işte kafamın içinde. Dedim ki kaç yıl oldu ne var ki elinde beklentilerden başka? Hiç mi aklına gelmiyor bunca yıl olmuyorsa olmaması gerekiyordur belki onu da kendini de azat etsene artık bu cehennemden. Sonra aklıma korkak olduğum ve bu korkaklığımı da sabır etmek gibi bir kavramla yücelttiğimi hatırladım.

Sürüm sürüm süründüm ama değdi diyebiliyor musunuz?
Konsolosluklarda çalışmak için sürüne sürüne uluslararası ilişkiler okudum, kpss hazırlandım, torpilim olmadığı için hepsi boşa gitti almadılar beni 90lı puanlarla. Değdi diyor muyum? Elbette hayır. Ama sorun bende değildi, ben elimden geleni yaptım. Çocuk sahibi olmak için riskli bir gebelik geçirdim, 11. haftada bebeğimi kaybettim, depresyona girdim, tekrar hamile kaldım, 6 ay ilaç ve iğne kullandım, çok zor bir doğum ve sonrasında yoğun bakım sürecinden sonra kızımı kucağıma aldım. Değdi diyor muyum? Elbette diyorum, kızım için hepsini en baştan yaşarım. Olaya, duruma , gelişmelere çok bağlı bir konu bu değip değmeme konusu.

Kötü kalpli, değer görmediğim, beni hirpalayan biri olsaydı zaten çoktan hayatımdan çıkarmış olurdum. Sevgisizliğe asla tahammül edemem. Benim imtihanım o yüzden bambaşka zaten sanırım. Sevgiyle kuşatılmak ama asla ona tam anlamıyla sahip olamamak.

Yaptığınızın korkaklık olduğuna emin misiniz, belki birileri tarafından manipüle ediliyorsunuzdur. İçin için direnmemeniz gerektiğinin farkındasınızdır ama bunu korkaklık sanıyorsunuzdur. Aslında sorunu anlatsanız tereddütte kaldığınız konu hakkında ışık olur birileri.

Şöyle ki aslinda her seyin bir vakti vardir.. Belki hakkinizda hayırlı degil ondan olmuyor belki de nasibinizde var ama henüz zamani değil bilemeyiz. Ben çokça caresiz oldugum bi zamanda, artik dayanacak gücüm kalmadi dediğim bi dönemin icinde hayatimin oyle guzel bir dönüm noktasını yasadim ki . Hergun sukrettim sukurler olsun Rabbim beklediğime degdi dedim fakat yine hic beklemedigim bir sekilde her sey bir anda alt üs olup bitiverdi. Tadiri ilahi demekten oteye gidemedim. Benim düşüncem iyi seyler de kötü seyler de bir anda oluveriyor, hic beklemedigimiz bi anda. Bu yüzden tevekkül edip sırtımızı Allah a yaslayip beklemek en güzeli diye düşünüyorum.

Peki aranizda o kisiyle bi iletişim var mi iliski anlaminda yoksa platonik mi

Ailenizle çok mutlu olun. Sanırım ben de ileride anlayabileceğim ancak boşa mı her şey ya da olması gereken mi oldu hep.

Gördüm bunu çokça evet. Olgunlaşmak mı bilmiyorum olgunlaşmak daha gerçekçi bir şey olmalı ben kendimi kukla gibi hissetmiyorsam da özgür de hissetmiyorum.

Vallahi benim hayatımda en sevdiğim hersey bir anda oldu
Ya bir anda karşıma çıktı aşık oldum, ya bir anda karar verdim bilet aldım.. işe girerken bile hiç ikinci mulakata katılmadım , hep ilk görüşmenin ertesi gunu işe başladım:)
Bence pat diye olur iyi şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…