• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi şeyler birden mi olur ?

Gördüm bunu çokça evet. Olgunlaşmak mı bilmiyorum olgunlaşmak daha gerçekçi bir şey olmalı ben kendimi kukla gibi hissetmiyorsam da özgür de hissetmiyorum.
O zaman doğru gitmeyen bir şeyler var objektif bakmaya çalışın, başkasının hayatı gibi inceleyin

Zamanı, kaderi zorlamayın.. Sadece teslim olun. Çiçekler hep ummadığınız anda açar. Beklentiye girmemek,sabırla beklemek en güzeli. Hz. Yusuf'u beklemiş ya babası. Şüphesiz bana sabır düştü ben bekleyenlerdenim...Seneler geçse varsa nasipte o oluyor... Bunu çok yaşamış biri olarak söyleyebilirim. Kimisinin zaman alır kimisinin hemen olur başka şeylerle imtihan olur. Nasip dağın altında olsa bile gelip sizi bulur. Başımıza gelecekler şer mi hayr mı bilemeyiz. Bazen oh şükür oldu dediklerimiz bile imtihan olur. O yüzden ben artık susmaktan yanayım.
Keşke ben bu kadar maneviyatı yüksek biri olabilseydim o zaman daha kolay olurdu her şey.

Zamanı, kaderi zorlamayın.. Sadece teslim olun. Çiçekler hep ummadığınız anda açar. Beklentiye girmemek,sabırla beklemek en güzeli. Hz. Yusuf'u beklemiş ya babası. Şüphesiz bana sabır düştü ben bekleyenlerdenim...Seneler geçse varsa nasipte o oluyor... Bunu çok yaşamış biri olarak söyleyebilirim. Kimisinin zaman alır kimisinin hemen olur başka şeylerle imtihan olur. Nasip dağın altında olsa bile gelip sizi bulur. Başımıza gelecekler şer mi hayr mı bilemeyiz. Bazen oh şükür oldu dediklerimiz bile imtihan olur. O yüzden ben artık susmaktan yanayım.
Keşke ben bu kadar maneviyatı yüksek biri olabilseydim o zaman daha kolay olurdu her şey. Ama hayır
Vallahi benim hayatımda en sevdiğim hersey bir anda oldu
Ya bir anda karşıma çıktı aşık oldum, ya bir anda karar verdim bilet aldım.. işe girerken bile hiç ikinci mulakata katılmadım , hep ilk görüşmenin ertesi gunu işe başladım:)
Bence pat diye olur iyi şeyler

Şöyle ki aslinda her seyin bir vakti vardir.. Belki hakkinizda hayırlı degil ondan olmuyor belki de nasibinizde var ama henüz zamani değil bilemeyiz. Ben çokça caresiz oldugum bi zamanda, artik dayanacak gücüm kalmadi dediğim bi dönemin icinde hayatimin oyle guzel bir dönüm noktasını yasadim ki . Hergun sukrettim sukurler olsun Rabbim beklediğime degdi dedim fakat yine hic beklemedigim bir sekilde her sey bir anda alt üs olup bitiverdi. Tadiri ilahi demekten oteye gidemedim. Benim düşüncem iyi seyler de kötü seyler de bir anda oluveriyor, hic beklemedigimiz bi anda. Bu yüzden tevekkül edip sırtımızı Allah a yaslayip beklemek en güzeli diye düşünüyorum.

Peki aranizda o kisiyle bi iletişim var mi iliski anlaminda yoksa platonik mi
Nişanlım.

Gördün bunu çokça evet. Olgunlaşmak mı bilmiyorum olgunlaşmak daha gerçekçi bir şey olmalı ben kendimi kukla gibi hissetmiyorsam da özgür de hissetmiyorum.
Özgür hissetmeniz gerekmez mi? Seviyor ve seviliyorsunuz. Ama kısıtlama varsa hiçbir zaman mutlu olamazsınız. Çünkü iradeniz ipotek altina alınır. O zaman özgür olmadığınızı anlarsınız

Onu düşündüm ben de bütün gün işte kafamın içinde. Dedim ki kaç yıl oldu ne var ki elinde beklentilerden başka? Hiç mi aklına gelmiyor bunca yıl olmuyorsa olmaması gerekiyordur belki onu da kendini de azat etsene artık bu cehennemden. Sonra aklıma korkak olduğum ve bu korkaklığımı da sabır etmek gibi bir kavramla yücelttiğimi hatırladım.

Bu melankoli yormuyor mu sizi ? Dışarda güneş varken ; gök yüzünde gri bulutlar varmış ve yağmur ha yağdı ha yağacakmışçasına kapalı hava gibi olan bu ruh halinizden sıkılmıyor musunuz ?

Gelmesini beklediğiniz kişiyi bu denli imkansız kılan "uzak diyarlarda evli barklı olması" olabilir mi ?

Son düzenleme:
Bu melankoli yormuyor mu sizi ? Dışarda güneş varken ; gök yüzünde gri bulutlar varmış ve yağmur ha yağdı ha yağacakmışçasına kapalı hava gibi olan bu ruh halinizden sıkılmıyor musunuz ?

Gelmesini beklediğiniz kişiyi bu denli imkansız kılan "uzak diyarlarda evli barklı olması" olabilir mi ?
Nisanlisiymis zaten 🤷‍♀️

Madem nisanlisiniz , anladigim kadariyla yillarca suren bir nişanlılık sureci ve yolunda gitmeyen seyler var. Peki konu sahibi bu yolunda gitmeyen şeyler icin nisanlinizla acik acik konustunuz mu beklentilerinizi soylediniz mi, ya da artik bu beklentilerin sizi ne denli yordugundan üzdüğünden bahsettiniz mi.
Eger ki olmuyorsa cok da zorlamanin bi anlami yok "kötü bir son, sonsuz umutsuzluktan iyidir"

Nisanlisiymis zaten 🤷‍♀️

Madem nisanlisiniz , anladigim kadariyla yillarca suren bir nişanlılık sureci ve yolunda gitmeyen seyler var. Peki konu sahibi bu yolunda gitmeyen şeyler icin nisanlinizla acik acik konustunuz mu beklentilerinizi soylediniz mi, ya da artik bu beklentilerin sizi ne denli yordugundan üzdüğünden bahsettiniz mi.
Eger ki olmuyorsa cok da zorlamanin bi anlami yok "kötü bir son, sonsuz umutsuzluktan iyidir"

Konu sahibinin melankolik ruh hali bana öyle hissettirdi.

Konsolosluklarda çalışmak için sürüne sürüne uluslararası ilişkiler okudum, kpss hazırlandım, torpilim olmadığı için hepsi boşa gitti almadılar beni 90lı puanlarla. Değdi diyor muyum? Elbette hayır. Ama sorun bende değildi, ben elimden geleni yaptım. Çocuk sahibi olmak için riskli bir gebelik geçirdim, 11. haftada bebeğimi kaybettim, depresyona girdim, tekrar hamile kaldım, 6 ay ilaç ve iğne kullandım, çok zor bir doğum ve sonrasında yoğun bakım sürecinden sonra kızımı kucağıma aldım. Değdi diyor muyum? Elbette diyorum, kızım için hepsini en baştan yaşarım. Olaya, duruma , gelişmelere çok bağlı bir konu bu değip değmeme konusu.
Ben de aynı yollardan geçtim dışişleri tamamen torpil üzüldüm size.

Konuya dönersek zor bir zamandan geçiyorum ben de. Her mutluluğa tırnaklarımı kazıyarak ulaştım, her bir sonraki seviyede işim daha da zorlaşıyor. İnsanlar çok kötü kalpli. Ağlaya ağlaya nikahımı erteledim. Dua ediyorum. Napayım. Hayat bana mücadelelerle dolu. Sonra düşündüm, ben bu mücadeleyi seviyorum aslında o zafere giden yolda çekilen çile kutsal ve zevkli oluyor. Acıdan zevk alıyorum sanırım bdsm ci olcam yakındır.

Tam da geçen gün bu söz geçti aklımdan. ‘Güzel şeyler birdenbire olur bu kadar bekletmez insanı.’ Ve bu söz aklıma gelince yaşadıklarımı geçirdim gözlerimin önünden. Eski nişanlımla tam söz yapalım dedik amcam rahatsızlandı vefat etti daha sonra artık nişan mı yapsak dedik Ananem vefat etti tam bu acı geçti nişan yapalım dedik pandemi çıktı tam artık nişan yaptık evlensek mi dedik babamı kaybettim, sonra zaman geçti artık evlenelim dedik eşyaları aldık ama küçük bir bahaneden bitti. Belki bu kadar şeyin üst üste gelmesi bak o senin için olmayacak demekti ama ben bunu inada bindirip olması için çok uğraştım sonuç mu elveda 4 sene

4 sene elveda diye bakmayın olaylara bu 4 senede vefatlar hastalıklar da yaşanmış sadece boşa giden ilişki süreci değil yani. Yaşamak kaderinizde varmış. İyi şeyler insanı da aniden bulmaz ben buna inanmıyorum. Çünkü iyi şeyler aniden geldiğinde aslında siz bu iyi şey için arka planda yıllarca tırnaklarınızla kazımış oluyorsunuz. Çok iyi bir iş teklifi aniden gelir ama gelmesinin sebebi yıllarca verdiğiniz gelişim uğraşı ve çabasıdır. İyi birisi aniden karşınıza çıkar ama bu iyi kişinin doğru olduğunu anlamanız da yıllarca baş ettiğiniz sorunlarla edindiğiniz tecrübedir. İyi şeyler aniden geldiğinde o iyi şeyi yakalamak ve sürdürebilmek de sizin tecrübe azim ve karakterinizle alakalıdır

Hep böyle melankolik değilim sadece bu ara her şey çok fazla üst üste geldi. Uzak diyarlarda olduğu doğru ama hayır evli değil.

Nisanlisiymis zaten 🤷‍♀️

Yanlış tercihler yaptı çok fazla evet ama açıkçası onun suçu diyemem onun da elinden pek bir şey gelmiyor.

Vallahi benim hayatımda en sevdiğim hersey bir anda oldu
Ya bir anda karşıma çıktı aşık oldum, ya bir anda karar verdim bilet aldım.. işe girerken bile hiç ikinci mulakata katılmadım , hep ilk görüşmenin ertesi gunu işe başladım:)
Bence pat diye olur iyi şeyler
Başka insanların hayatları da böyle işte.

Tam da geçen gün bu söz geçti aklımdan. ‘Güzel şeyler birdenbire olur bu kadar bekletmez insanı.’ Ve bu söz aklıma gelince yaşadıklarımı geçirdim gözlerimin önünden. Eski nişanlımla tam söz yapalım dedik amcam rahatsızlandı vefat etti daha sonra artık nişan mı yapsak dedik Ananem vefat etti tam bu acı geçti nişan yapalım dedik pandemi çıktı tam artık nişan yaptık evlensek mi dedik babamı kaybettim, sonra zaman geçti artık evlenelim dedik eşyaları aldık ama küçük bir bahaneden bitti. Belki bu kadar şeyin üst üste gelmesi bak o senin için olmayacak demekti ama ben bunu inada bindirip olması için çok uğraştım sonuç mu elveda 4 sene
Resmen "bu işte bir cenabetlik var" deyiminin vuku bulmuş hali gibi.
Kucuk bir bahane demişsiniz ama
Söz, nişan v.s önünüze cikan engeller bir yana, sizin göremedigiz, görmek istemediğiniz olumsuzluklar vardi belki de.

Hayatımda hiçbir şey ama hiçbir şey kolay olmadı. Okul, üniversite, ilk iş, evlilik, çocuk hepsi için sürüm sürüm süründüm. Bu artık biraz benim kaderim gibi oldu neden böyle bilmiyorum. Hayatınızda geri kalan şeylere bakın. Bir çok konuda güzel diyeceğiniz şeyler kolayca olduysa ama bu olmuyorsa bundadır sorun.
benim de hep böyle oluyor.
okulu zamanında uzatmadan bitirmek için asosyalleştim hiç arkadaşım kalmadı arkadaşlarımdan ayrı kaldım kenndimi ders çalışmaya verdim millet okulu uzatıpp sevgilisiyyle gezerken.
iyi bi yerde işe girmek için sınavlar mülakatlar peşinde koştum ne torpillere karşşı elendim. hepsinde siz daha iyi işler bulursunuz burası size göre değil dediler.
işe girdim, benim gibi çalışmayan insanlara takdir yağarken bana bu zaten senin işin dendi.
yeni iş arama girişimindeyim şükür.
aşk istedim , kırk yılda bir gelen mucize diye adlandrdığım tesadüfler bile yardımcı olmadı
yani kimseyi kıskanmıyorum Allah herkesin gönlüne göre versin. Ama bazı insnlara hayattaki iş aşk gerçekten altın tepsi de sunuluyor. onların güzel şeyyleri anında hemencecik oluyor.

benim de hep böyle oluyor.
okulu zamanında uzatmadan bitirmek için asosyalleştim hiç arkadaşım kalmadı arkadaşlarımdan ayrı kaldım kenndimi ders çalışmaya verdim millet okulu uzatıpp sevgilisiyyle gezerken.
iyi bi yerde işe girmek için sınavlar mülakatlar peşinde koştum ne torpillere karşşı elendim. hepsinde siz daha iyi işler bulursunuz burası size göre değil dediler.
işe girdim, benim gibi çalışmayan insanlara takdir yağarken bana bu zaten senin işin dendi.
yeni iş arama girişimindeyim şükür.
aşk istedim , kırk yılda bir gelen mucize diye adlandrdığım tesadüfler bile yardımcı olmadı
yani kimseyi kıskanmıyorum Allah herkesin gönlüne göre versin. Ama bazı insnlara hayattaki iş aşk gerçekten altın tepsi de sunuluyor. onların güzel şeyyleri anında hemencecik oluyor.
Gerçekten niye böyle bende bilmiyorum. Bir sürü erkek arkadaşım oldu benimde, kaç kere aldatıldım falan bilmiyorum artık. Eşimle 6. ayda evlenmeye karar verdik 4. yılda evlenebildik benim ailem ellerinden gelen pisliği ardlarına koymadılar. Düğünüm bile iptal oldu darbenin ertesi günü diye. Bir tanıdık var şirret, dedikoducu, felaket bir kadın ama tanıdıktı torpildi merkez bankasında işe girdi, harika bir koca buldu, süper zengin şu an, bir aydır Avrupa'da geziyor. Çat istedi villa aldı, çat istedi ikiz doğurdu. Ben düzgün olalım, kalp kırmayalım, ah almayalım kalbimiz temiz olsun dedikçe battıkça battım. Pislik mi olmak lazım bilmiyorum.

Back
X