• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi şeyler birden mi olur ?

Gerçekten niye böyle bende bilmiyorum. Bir sürü erkek arkadaşım oldu benimde, kaç kere aldatıldım falan bilmiyorum artık. Eşimle 6. ayda evlenmeye karar verdik 4. yılda evlenebildik benim ailem ellerinden gelen pisliği ardlarına koymadılar. Düğünüm bile iptal oldu darbenin ertesi günü diye. Bir tanıdık var şirret, dedikoducu, felaket bir kadın ama tanıdıktı torpildi merkez bankasında işe girdi, harika bir koca buldu, süper zengin şu an, bir aydır Avrupa'da geziyor. Çat istedi villa aldı, çat istedi ikiz doğurdu. Ben düzgün olalım, kalp kırmayalım, ah almayalım kalbimiz temiz olsun dedikçe battıkça battım. Pislik mi olmak lazım bilmiyorum.
kesinlikle. ben de böyle düşünmeye başladım.
şimdi hmen kadın düşnalığı yapıyorsun diye gelenler olacaktır ama gözlemlerimi söylüyorum.
erkeğe ters davranan,hayatındaki insana sürekli zorluk çıkaran,10kişiyle flört eden, deli gibi makyaj aşırı şiş dudakalar tuhaf tuhaf postları olan kadınların hep peşinde birileri var hiç yalnız kalmıyorlar.
mesela iş yerinde dedikodu yapan, size ters davranan ama siz karşılık verince manipüle eden biri iyi konumda para kazanabiliyor.
biz de hala hak yemeyelim karma yaratmayalım aman ona bunu dedim başıma bu yüzden bir şey gelir mi? diye düşünelim.
gerçekten bu hayatın bizlere bi borcu var :D

Kayıplarınız için üzüldüm başınız sağolsun ama
Ölümler yaşandıktan sonra belli bir süre geçince tekrar hazırlıklarına başlar insan. Her babası vefat eden,amcası nenesi vefat eden nişanlısından ayrılmıyor. Çünkü hayat devam ediyor, aradan makul süreler geçince nişan da yapılırdı,nikah da. Eğer yapmadıysanız demek ki istememişsinizdir karşılıklı olarak. Bu kadar yani,altında ilahi bir mesaj aramaya gerek yok bence.

Mesajımı düzgün okusaydınız onlar vefat etti diye ayrılmadığımı anlardınız. Anlatmak istediğim bu değildi ama siz öyle anladıysanız sorun değil

Hep böyle melankolik değilim sadece bu ara her şey çok fazla üst üste geldi. Uzak diyarlarda olduğu doğru ama hayır evli değil.

Yanlış tercihler yaptı çok fazla evet ama açıkçası onun suçu diyemem onun da elinden pek bir şey gelmiyor.

Konunuz da cevaplarınız da bilmece gibi yazılmış. O değil , bu değil ; anlatmak istediğiniz nedir peki ?

Profile göre 29 yaşındasınız. Niyeyse ben birkaç yaş daha büyük olduğunuzu düşünüyorum.

Adamın uzakta olma sebebi nedir ?Konunuzdaki imkansız vurgularınız nedeniyle ; "evli" birinin kendini size bekar olarak tanıtıp, hayaller kurdurmuş olabileceğini düşünmüştüm.

Peki uzak diyarlarda olmasının gerçek sebebi nedir , cezaevinde mi ?

Kimisi hemen oldu
Kimisi zamanla oldu
Kimisi hiç olmadı
Sizi bir araya getiremeyen sebep ne ?

Konunuz da cevaplarınız da bilmece gibi yazılmış. O değil , bu değil ; anlatmak istediğiniz nedir peki ?

Profile göre 29 yaşındasınız. Niyeyse ben birkaç yaş daha büyük olduğunuzu düşünüyorum.

Adamın uzakta olma sebebi nedir ?Konunuzdaki imkansız vurgularınız nedeniyle ; "evli" birinin kendini size bekar olarak tanıtıp, hayaller kurdurmuş olabileceğini düşünmüştüm.

Peki uzak diyarlarda olmasının gerçek sebebi nedir , cezaevinde mi ?
Yok 28 yaşındayım. Biraz öyle oldu haklısınız. Kafamı toplayabilirsem düzgün bir konu açarım belki. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Kötü kalpli, değer görmediğim, beni hirpalayan biri olsaydı zaten çoktan hayatımdan çıkarmış olurdum. Sevgisizliğe asla tahammül edemem. Benim imtihanım o yüzden bambaşka zaten sanırım. Sevgiyle kuşatılmak ama asla ona tam anlamıyla sahip olamamak.
Evli falan mı?

Yok 28 yaşındayım. Biraz öyle oldu haklısınız. Kafamı toplayabilirsem düzgün bir konu açarım belki. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Bakın şu mesajınızda dahi o karamsar ruh halinden sıyrılmış görünüyorsunuz.

Bir şey olmuyorsa , "vardır bunda da bir hayır" diyerek ilerlemeyi de seçebilirsiniz.

Hattı iptal edilmis bir istasyondan otobus gecsin diye bekleyip e ama hani bekledim bekledim iyi bir sey olmadi diyemem.
Kotu kalpli, deger gormedigim, hirpalandigim birine yatirim yapip e ama bu hala kurbaga nerede benim prensim diyemem.
Ne güzel konustun

Hayatımda bir bilemedin iki şey vardır. Onlar da hiç kolay olmadı.

Yazar diyor ya "... bekletmez insanı sürüncemede kalan heyecanlardan kötü şeyler çıkar." Yıllardır onunla mutlu olmayı bekliyorum ben ama bir şey var sanki bir araya gelmeyin diyen. Sen bunu çok istiyorsun ya az daha bekle ya da onun için beklediğini san da elinden sahip oldukların da kayıp gitsin diyen.En büyük mutluluklarınızı düşünür müsünüz yıllar yıllar ve yıllarca o güzel hayallere kavuşmak için beklediniz mi? Ya da nasıl da aklımdan geçmezken gelip de böyle oldu mu dediniz o anı yaşarken. İyi şeyler kolay mı olur sahi, gelip birden mi buluverir insanı yoksa elleriyle insan çekip zorla mı alır kaderin elinden ? Benim şu an bu sorunun cevabına ihtiyacım var.

Oğuz Atay sevdiğinize göre oldukça hassas ve kırılgan bir yapınız var. Bu alıntıladığınız cümleyi ben de eskiden çok kullanırdım özellikle de mutsuz zamanlarımda. Sorunuzun cevabına gelince ben herşeyin bir zamanı olduğuna inananlardanım, kadere inanırım ama istemeye de çok inanırım. Kalbinizi karartmadan isteyince olur gibi gelir bana. Yeter ki vazgeçmeyin.

Yaptığınızın korkaklık olduğuna emin misiniz, belki birileri tarafından manipüle ediliyorsunuzdur. İçin için direnmemeniz gerektiğinin farkındasınızdır ama bunu korkaklık sanıyorsunuzdur. Aslında sorunu anlatsanız tereddütte kaldığınız konu hakkında ışık olur birileri.
Ben de böyle düşündüm. İşin içinde manipülasyon var. Ancak bu kadar sıkıntıya bu düşürür. İnsan anlatmasa da tecrübeler tahmin etmeyi zorlaştırmıyor.

Bir tanıdık var şirret, dedikoducu, felaket bir kadın ama tanıdıktı torpildi merkez bankasında işe girdi, harika bir koca buldu, süper zengin şu an, bir aydır Avrupa'da geziyor. Çat istedi villa aldı, çat istedi ikiz doğurdu. Ben düzgün olalım, kalp kırmayalım, ah almayalım kalbimiz temiz olsun dedikçe battıkça battım. Pislik mi olmak lazım bilmiyorum.
Perdenin ön yüzüne kul aklıyla bakiyorsunuz. Bir de bunun arka yüzü var. O çat istedi oldu dediklerinizin hepsinin bir hesabi var. Kul yalnız bırakılmıyor. Bunun ahireti de var. Fani dünya için bu kadar basit şeylere takılmayın derim. Fani olanı değil gerçek olanı isteyin. 60 yıllık bir ömür için üzülmeye değmez. Ebedi bir alem için üzülün. Gerçek yaşam orada. Şüphesiz ki dünya hayatı oyun ve oyalanmadan ibaret.

Benim hayatta zorladıklarım olmadı, zamana kadere bıraktıklarım kendiliğinden oldu.
İşin aslını çözmüşsün kardeşim. İşte buna teslimiyet diyoruz. İnsanlar Allah'a teslim olmuyor. Oldum zannediyor. Tamamen teslim olsalar zaten işler yoluna girecek. Benim de bunu anlamam yıllarımı aldı. Ama anladım sonunda şükür

Yazar diyor ya "... bekletmez insanı sürüncemede kalan heyecanlardan kötü şeyler çıkar." Yıllardır onunla mutlu olmayı bekliyorum ben ama bir şey var sanki bir araya gelmeyin diyen. Sen bunu çok istiyorsun ya az daha bekle ya da onun için beklediğini san da elinden sahip oldukların da kayıp gitsin diyen.En büyük mutluluklarınızı düşünür müsünüz yıllar yıllar ve yıllarca o güzel hayallere kavuşmak için beklediniz mi? Ya da nasıl da aklımdan geçmezken gelip de böyle oldu mu dediniz o anı yaşarken. İyi şeyler kolay mı olur sahi, gelip birden mi buluverir insanı yoksa elleriyle insan çekip zorla mı alır kaderin elinden ? Benim şu an bu sorunun cevabına ihtiyacım var.
İnsan neyi çok isterse onunla sınanırmış,ben bıraktım artık varsa nasibimde gelir beni bulur.

Zamanı, kaderi zorlamayın.. Sadece teslim olun. Çiçekler hep ummadığınız anda açar. Beklentiye girmemek,sabırla beklemek en güzeli. Hz. Yusuf'u beklemiş ya babası. Şüphesiz bana sabır düştü ben bekleyenlerdenim...Seneler geçse varsa nasipte o oluyor... Bunu çok yaşamış biri olarak söyleyebilirim. Kimisinin zaman alır kimisinin hemen olur başka şeylerle imtihan olur. Nasip dağın altında olsa bile gelip sizi bulur. Başımıza gelecekler şer mi hayr mı bilemeyiz. Bazen oh şükür oldu dediklerimiz bile imtihan olur. O yüzden ben artık susmakta
insaAllah iyi seyler neyse beklediginiz hayirlisi ise size gelsin dilerim umudunuzu bitirmeyin gün gelir hersey muhtesem güzellikler vs yolunda olur

insaAllah iyi seyler neyse beklediginiz hayirlisi ise size gelsin dilerim umudunuzu bitirmeyin gün gelir hersey muhtesem güzellikler vs yolunda olur
Allah razı olsun. Duanız için teşekkür ederim. Tanımadığım bir insandan böyle dua almak beni ziyadesiyle mutlu etti. Bilmukabele...

Back
X