İyi Yönlerini Aşağılayarak Gizliden Kendilerini Öven İnsanlar

Leithia

Frühling in Paris
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
983
2.105
113
Bir arkadaş var, ortak arkadaş grubunda olduğumuz için bir şekilde bir araya geliyoruz sürekli. Tatlı da bir kız, muhabbeti iyi. Birkaç keredir bir araya geliyoruz, daha tam tanımıyorum yani.

İlk buluşmamızda muhabbeti çevirdiğini fark ettim sürekli. Çok rahatsız olmadım, kendi kendime "bana öyle geldi herhalde" dedim. İkinci bir araya gelişimizde yine yaşandı bu olay, bu kez konuyu açtığım diğer arkadaşlar da ve eşim de aynı şeyi fark ettiklerini söylediler ama kötü niyetli düşünmemekte ısrarcıyım hala.

Şöyle yapıyor mesela, masada -atıyorum- son çıkan bir film konuşuluyor olsun. Bizim kızın cümlesi şu oluyor:
-Ya ben hiç gidemiyorum sinemaya. Boyum çok uzun olduğundan arkamdakiler izleyemiyor, hep uyarıyorlar.
"Tuzu uzatır mısın?" deyin masada. Yanıtı şöyle:
-Ben uzatırım canım, tabii benim kollar da uzun olduğundan...
"Lokantanın yemeği ne güzeldi ya" diye yorum yapın mesela. Yanıt geliyor:
-Ben yesem de aynı, yemesem de. Bir türlü kilo alamıyorum, hep böyle "incecik"im.
Konu oldukça alakasız olsun, "Ne olacak bu ülkenin hali?" diye sorun, yahu yanıt hiç mi şaşmaz?
-Bana işyerinde sürekli gösterilerde mi zayıfladın diye soruyorlar. Halbuki gitmedim gösterilere, küçüklüğümden beri kilo alamıyorum bir türlü.

Şimdi Allah'ı var, kız cidden uzun boylu. 1.72 vardır rahat. Fiziği de güzel, ince böyle. Üstelik yüzüne de söyledim, saklamadım, "Cidden maşallah ne güzel boyun var" falan dedim. Kompleksli değilim, kıskançlık da yapmıyorum, lütfen inanın. Boyum 1.65 benim de, kilom da 50, fiziğimden memnunum. Öyle kıskanacağım bir kız değil yani, ki karşımdaki Adriana Lima da olsa kıskanmam çünkü beni beğenen biri var zaten hayatımda. Karşımdaki güzelse "Çok güzelsin" derim, fiziğini beğenirsem "maşallah" derim mutlaka. Gerçekten sıradışı ve abartılı bir şekilde, kız konuları bu başlıklara çekiyor sürekli.

Şunu diyeyim de son özet olsun, işyerindeki sıkıntılar kısmından başlık açıldı da "İncecik olduğum için her işe beni koşturuyorlar, uzun boylu olduğum için hep eğilerek insanlarla konuşmak zorunda kalıyorum, sırtım ağrıyor" dedi bu kız.

Nasıl tavır almalıyım, sürekli övgü beklediğini düşünmeye başladım, muhabbet sürekli onu övünce bir yere gidemiyor, konuyu değiştirince de "Çekemiyor beni" diye düşünmesini istemiyorum hakkımda. Arkadaş da olmak istiyorum hani. Ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleme:
Acaba bu kıza gençliğinde "Ya sen çok uzunsun", "Ya sen fazla zayıfsın" diye dalga geçtiler de kız bu yüzden gerçekten de içten içe bunu problem mi ediyor? Belki de bu konuda şikayet ederek ve kendini bu açıdan hemen aşağılayarak, insanların kendisini bu konuda eleştirmemelerini mi sağlamaya çalışıyor?

Mesela kepçe kulaklı olduğu için Cem Yılmaz'la dalga geçmişler, Cem Yılmaz yanıt olarak "Tabii, teknede seyahat edebiliyorum yelkene gerek olmadan" diye kendi kendisiyle dalga geçmiş. Böylece insanların kendisiyle dalga geçme fırsatını ellerinden almış.

Acaba bu tür bir sıkıntısı mı var, bilemedim.

bence hiç tınma övsün kendini.hımm öyle mi de gülümse sonra muhabbetine devam et kendine stres yapmana değmez.hem böyle yaparsan onu çekemediğini değil umursamadığını kendine güvendiğini düşünür.yani ben öyle düşünürdüm.arkadaş olmk istiyosan da olacaksa bu şekilde olsun.bu şekilde olmazsada zaten o arkadaşlıktan bişey bekleme sürekli ona övgüler yağdırarak arkadaş olamazsınız zaen bi süre sonra sen patlarsın.boşver canım amannn taktığın şeye bak salla gitsinnn :21::21::21:

anlattığına göre kız gayet yerinde bi hatunmuş niye böyle bi şeyi dert edinsin ki :19: egosunu tatminetmek istiyodur bence :20:

kompleksli biriymiş demekki....

ve ben ben ben... bencil. her zaman her şeyi kendine yoran..

sen de kıza zayıflığın o kadar da iyi bişey olmadığını söyle. evet canım çok sıska görünüyorsun sopa yutmuş gibisin falan de. incit yani.

çünkü çok güzelsin incesin dersen bi yerlerini daha da kaldırırsın.

kızlar daha önce de bi konuya yazmıştım yorum. artık kusura bakmayın çirkefçe düşünüyorum. hayat bu hale getirdi..:ssz::ssz:karşınızdaki çirkefse siz ondan beter olun. ohh olsun.:1:

bunları dedikten sonra şuh bir kahkaha at ve kafanı çevir. surat ifadesine bakmana gerek yok. eğer bakarsan onu önemsediğini düşünür.

jest-mimik eğitimi almıştım ama bu şekilde değildi. kibarlıkla iyilikle olanlar.. ama arkadaşım bu zamanda da böyleleri iyilikten anlamıyorki. en iyisi bu.

Dudağının sağ kısmını gülerek yanağına doğru çekerken, gözlerine de alaycı bir gülümseme yerleştir. Biz buna halk arasında yamuk gülüş diyoruz. Ya da demiyor olabiliriz bilemedim. Bu tür yorumlar yaptığında suratında bu ifade olsun, gözlerini onun gözlerine dik ve ayırma. Hiçbir yorum yapma. Sadece bunu yap. Bir müddet sonra siniri bozulacak ve bundan vazgeçecektir. Zira bu bakış ve tavır "Senin içini görebiliyorum ve seni anlıyorum" düşüncesini yansıtırken, karşındaki kişinin ruhunu çıplak kılacaktır. İnsanlar çıplak kaldığında utanır. Utanmanın neticesinde de susar :)

Valla ben uyguluyorum. Etkili, sinir bozucu ve en önemlisi işe yarayan bir yöntem :) Ağzından tek kelam çıkmadığına ve sadece mimiklerinle konuştuğuna göre "kıskandı, eleştirdi, kötü davrandı" gibi düşüncelere sahip olmayacaktır.

Son düzenleme:
bu arada şuh kahkaha derken eski türk filmlerindeki gibi değil. volume ü çok az tutacaksın.:ssz::ssz:

çok gıcıkça :ssz:

Aynı dertten mustariptim dayanamadım yine yazacağım :)

1 yıl boyunca birlikte çalıştığım iş arkadaşım da böyleydi. Genellikle yukarıda yazdığım gibi davranır, umursamazdım. Ancak tatile girmeye son 1 hafta kala bir başka arkadaşla konuşurken konuya dahil oldu kendisi. Ben diğer arkadaşa göğüslerimin iriliğinden dolayı dar bluz giyememekten, rahatsız olduğumdan bahsediyordum. Bunu övünerek değil, gerçekten böyle düşündüğümden söylüyordum. Konuştuğum arkadaş da aynı dertten mustarip olduğundan konu geyiğe dönüştü. Velhasılı bu kompleksli vatandaş gelip "ay ben de çok rahatsızım. Dar giyemiyorum" demesin mi? Ben artık dayanamadım ve tüm senenin birikimiyle gülme krizine girdim. Zira bu zata 75 beden sütyen büyük gelir, o derece düzdür göğüs hizası.

Tüm sene boyunca kompleksli olduğu bölgelerini överek kamufle etmeye ve sinir bozmaya meyletmiş kızımız, sene sonunda dayanamayıp kendinde olmayanı var gibi gösterme gayretine yeltendi. Taktik değiştirdi anlayacağın. Niye? Çünkü yamuk gülüşümle kızın psikolojisini bozdum koca dönemde. Yaşasın yamuk gülüş!

Valla bana yapılırken hayal ettim dediklerinizi; biri karşımda otursa da benim anlattıklarımı böyle yamuk bir sırıtışla ve "He canım he, öyledir" ifadesiyle dinlese ya da dediklerime güldükten sonra göz teması kurmadan başka tarafa baksa benim de canım sıkılırdı gerçekten. :) Ben yapamam ama ya, "sana nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakine de öyle davran" diye yetiştirildim ben, kıyamıyorum kimseye.

Ama artık tak etti, o böyle konuştukça "Ya ben nasıl uzunum, ama çok uzunum, öyle böyle uzun değilim" dedikçe "Ya hakikatten ben de çok kısayım ya, pek kısayım, feci kısayım, hani öyle böyle kısa değilim, aşrı aşrı kısayım ve aşrı aşrı memlekete de kız vermesinler" falan desem, devreleri yanar mı acaba?

okuyunca aklımdan şu geçti;
bu kız birden boy attı, birden güzelleşti herhalde ki hala yeni halini uyum sağlayamamış.
herkesin gözüne sokuyor.
pek takmazsanız masadakiler olarak bence bir süre sonra havası söner.

benim bir arkadaşım böyle. yıllardır tesadüfen biraradayız hep yüzüne vururum ''reklamın bittiyse konumuza dönelim '' diye.:32::32:
gıcık oluyorum.
Rabbim sen kurtar.
bir de erkekleri etrafına toplama çabası var ki sormayın.
her gittiğimiz yerde muhakkak etrafına toplar.

gıcık oluyorum. kendini pazarlar gibi

içten mutsuz olan mutlu olduğu bir özelliğini söylerki duygusu dengelensin
insani duygulardan biri
bırak söylesin tüketsin içindeki o sözleri söyleme ihtiyacını

sen niye rahatsız oluyosun, önemli olan bu bence kızın söylemesi diil

kız kendine aşık ve olay aynen senin düşündüğün gibi, asla yanılmıyorsun.
sürekli kendını araya sokuyor
çünkü kendıne aşık ve sizde onu şahane güzel bulun istiyor
kendı öyle görüyor ya :D

allahın onun üzerinde özel çalıştığına inanlardan :1:
benım bir tanıdığım var, kızını bir övüyor aklınız şaşar
her lafta onu araya sokuyor, kız olsun olmasın :D

bişi anlatırsın muhakkak kızından örnek verir
sürekli güzelliğinden boyundan, posundan...
hayır yanı ben iyiki benım ve kendımın tipini sevıyorum allaha şükür, ama ben senın bu hastalıklı tavırlarını çözemedim :D herkese yapıyor sadece bana değil elbette. ama çok komık duruma düşüyor farkında değil.
nıye yapıyor anlamıyorum, kör de değilim ki inanayım ona.
idare eder, tarzı bir güzellik o kadar. ve kilolu kızı.

şimdi desem ki, ''banane!'' ya da '' ne alaka?'' kıskanıyorsun
der. bir de öyle bişi var
eğer yorum yaparsan kıskanıyorsun olursun :D
o konustuğu zaman cevap verme, cümleleri kurmamıs say :D

Son düzenleme:
1.72 boy çok uzun sayılmaz ki.
Benim boyum da 1.71 hiç öyle sırt ağrılarım olmaz.
Hadi onu da geçtim ablamın boyu 1.80 o bile şikayet etmez.
Kız kendini övecek yer arıyor.
Bu da demektir ki aşağılık kompleksi var.
:ssz:

içten mutsuz olan mutlu olduğu bir özelliğini söylerki duygusu dengelensin
insani duygulardan biri
bırak söylesin tüketsin içindeki o sözleri söyleme ihtiyacını

sen niye rahatsız oluyosun, önemli olan bu bence kızın söylemesi diil
Ya aslında durum basit bir rahatsızlık değil. O masada oturmanız, bizimle beraber yemek yemeniz ve o bu muhabbete bir yarım saat tanıklık etmeniz gerekiyor durumu görebilmek için. Yoksa beni rahatsız etmiyordu.

Masadaki insanlar sohbette hep birbiri ile paslaşıyor; biri bir muhabbet açıyor, beriki ona yanıt veriyor, bir diğeri bu muhabbeti farklı yere sürüklüyor falan... Bu arkadaşa konuşma sırası geldi mi, konu o iki başlıkta saplanıp kalıyor. "Zayıfım" "Uzunum". Bir de gruptaki diğer arkadaşlar da fark ettiler bu durumu bu kez, yalnız da değilim bu konuda. Tek ben düşünsem "Saçmalama Leithia, sana öyle geliyor" derim. Ki daha önceki buluşmada böyle dedim de. Bu kez belki biraz abartıya kaçtı da diğer arkadaşlar da fark etti.

Antep yemeklerinin ne kadar lezzetli olduğundan bahsediyoruz, bir arkadaş "Yahu Antep'e gidip de kilo almadan dönülmez, öyle lezzetli mutfağı var" dedi, bu kız da "Ben gittim, daha da zayıfladım da geldim, off bir türlü kilo alamıyorum." diye yanıtladı.

Ya aslında durum basit bir rahatsızlık değil. O masada oturmanız, bizimle beraber yemek yemeniz ve o bu muhabbete bir yarım saat tanıklık etmeniz gerekiyor durumu görebilmek için. Yoksa beni rahatsız etmiyordu.

Masadaki insanlar sohbette hep birbiri ile paslaşıyor; biri bir muhabbet açıyor, beriki ona yanıt veriyor, bir diğeri bu muhabbeti farklı yere sürüklüyor falan... Bu arkadaşa konuşma sırası geldi mi, konu o iki başlıkta saplanıp kalıyor. "Zayıfım" "Uzunum". Bir de gruptaki diğer arkadaşlar da fark ettiler bu durumu bu kez, yalnız da değilim bu konuda. Tek ben düşünsem "Saçmalama Leithia, sana öyle geliyor" derim. Ki daha önceki buluşmada böyle dedim de. Bu kez belki biraz abartıya kaçtı da diğer arkadaşlar da fark etti.

Antep yemeklerinin ne kadar lezzetli olduğundan bahsediyoruz, bir arkadaş "Yahu Antep'e gidip de kilo almadan dönülmez, öyle lezzetli mutfağı var" dedi, bu kız da "Ben gittim, daha da zayıfladım da geldim, off bir türlü kilo alamıyorum." diye yanıtladı.

sizin farkettiğinizi anlıyosa amacıda dikkat çekmekse tekrarlayacaktır
duymazdan gelin devam edin sohbetinize.
önemsenmediğini anlayınca zayıflığından uzunluğundan dert yanmayı bırakır
he o zaman başka özelliklerini söyler belki
o vakit tekrar değerlendiririz :)

Neyse, olay bu kızdan uzaklaşsın da konuyu ilerletmek amacıyla başlığa bir daha vurgu yapayım ben. Bazı özelliklerin vardır, onlarla gurur duyuyorsundur. "Ben bu özelliklerimle gurur duyuyorum" diyebilmek kadar normal bir şey yoktur.

Ama bu özelliklerden bahsederken, "Bakın, ben alçakgönüllü biriyim, kendimi yerden yere vuruyorum" görünüşünün arkasına sığınarak etrafa gizliden kendilerini övenleri samimi bulmuyorum.

Örneğin "açıksözlülük" herkesin "iyi" kategorisinde değerlendirebileceği bir özelliktir. Ama bazı insanlar "Açıksözlü olmaktan nefret ediyorum. Bir türlü haksızlıklar karşısında susturamıyorum kendimi, dobra dobra içimdekini döküyorum. Salla başını al maaşını biri olamadım hiç." gibi bir cümle kurarak, aslında içten içe keyif aldıkları özelliklerinden memnun değilmiş gibi davranıyorlar (gibi geliyor bana).

Gerçi bu örnek düzgün olmadı. Çoğu insanın "Keşke bende de olsa" diyeceği özelliklerden bahsediyorum. "Keşke bu kadar yeşil gözlü olmasaydım, insanlar hep 'bak yeşil yeşil' şarkısını söylüyorlar bana" diyenler gibi. (örnek vereceğim derken hafiften saçmaladım sanki)

Son düzenleme:
Komik geldi bana. 1.72 uzun bir boy ama asiri degil ki. Kizin laflarindan 1.88 filan mi acaba diye dusundum, 1.72 deyince sasirdim. :1: Ben 1.75'im, uzun boylu olmayi bilmesem inancam. :) kimseye egilmek zorunda kalmadim, sinemada filan arkadakinin gorememesi gibi bir durum zaten yok, cunku sinemalar ona gore ayarlanmis. Yani 2 metre boyu varmis gibi mubalagaya gerek yok ki. Kiz ucmus bayagi. O kiz biraz gulunc ve acinasi bir durumda bence. Kimbilir ne sorunu var da boyle laflar ediyor. Asagilik kompleksi olabilir, kendine guvensizdir de bir yonunu yakalayip kendini sevmeye calisiyor olabilir, olur da olur yani, kimbilir icinde neler var da ne yapmaya calisiyor, kimbilir...

Konu basligina bakinca ben bambaska bir konu bekledim. "en kotu huyum iyi niyetli olmam" turu laflar eden sinsi insanlara da ben sinir olurum mesela. O tur bir konu sandim.

Ben de 172'yim yaşlı teyzeler hariç kimseyle eğilerek konuşmuyorum, gerek kalmıyor :ssz: Aşağılık kompleksi var bence bu arkadaşın.

Zannedersin 190 boyu var. Tövbe yarabbim.

Back
X