• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyice salmışım kendimi

Konu sahibi lutfen su pide kokusuna bi aciklik getirirmisin:) kilon icin mi ole bisey dedi yoksa koku icin mi? @Nedesemboss

Ben dus almaya filanda usendigini okudum sanki o yuzden ole dusundum

ben bıle tıkanıyoken 2,5 yaşındakı bır bebek çocuk nasıl tıkanmasın o kokuya.
Sizi parfüm rahatsiz ediyor demek ki. Ama genel olarak parfüm nefesi tıkamaz, deodorant biraz tılayabilir, astim hastalarini filan. Ben kullaniyorum parfüm, benim de cocugum var 2,5 yasinda, hicbisey olmuyor. Hem parfüm rahatsiz ediyorsa bile cok guzel kokan kolonyalar filan var.

Annelikte sikinti yok, yoksa alti yavrulayan köpek de anne, yavrusunu tuvalete dogurup birakan da anne, yuvasina solucan tasiyan kus da anne, kanserden tek gögsü alinmis ötekiyle yavrusunu emziren kadin da anne..
Anneler cok, sadece secici olmak da fayda var.
Misal emzirmekten bitik düsmüs memelerimle, uykusuz bir halde oglumun pilav tenceresini yere devirmesiyle kahvalti yapmadan yerden yapisan pirincleri temizleyen ben de bir anneyim.
Annelikte sorun yok hanimefendi. Annelik anneliktir. Cok anlam yüklemek de lazimdir, ama her lafin sonuna getirmek de sacmadir.
Konu neydi kendini salmamak. Toparlariz elbet, ama öyle ama böyle toparlariz. Örnek alirken de yakin cevremizden alalim diyorum, cünkü bizim o kadin kadar bakim yaptirip cocugu bakiciya baktirarak geceleri parti yapacak gücümüz yok.
Daha yakin örnekler daha uygun olur bize. Sahsen evde yemek pisiren, cocuguna kendi bakan, ev isleriyle yogun olan annelerin cogunlukta oldugunu düsünüyorum. Ay böyle yazinca komik oldu, toplumun yüzde doksan dokuzundan fazlasi böyle degil mi? :KK69:

önce kendi mutluluğunuz ve özgüveniniz için değişime başlayın. bu da irade gücüyle ve motivasyonla olur. instagramda çok başarılı motivasyon hikayeleri kilo verme öyküleri var, takip edin. ben o sayede 4 kilo vermiştim 2 ayda. kişisel bakıma gelince, sadece duş almak yetmiyor ne yazık ki. insan pırıl pırıl yıkanıp çıksa da 5 dk içinde terliyor. o yüzden parfüm kullanmıyorsanız bile hafif bir vucut spreyi ya da hoş kokulu bir vucut kremi bile olur. biri bana kıymalı pide gibi kokuyorsun vs dese yerin dibine girerim. en çok korktuğum seylerden biri dışarıya kötü kokmak.

Annelikte sikinti yok, yoksa alti yavrulayan köpek de anne, yavrusunu tuvalete dogurup birakan da anne, yuvasina solucan tasiyan kus da anne, kanserden tek gögsü alinmis ötekiyle yavrusunu emziren kadin da anne..
Anneler cok, sadece secici olmak da fayda var.
Misal emzirmekten bitik düsmüs memelerimle, uykusuz bir halde oglumun pilav tenceresini yere devirmesiyle kahvalti yapmadan yerden yapisan pirincleri temizleyen ben de bir anneyim.
Annelikte sorun yok hanimefendi. Annelik anneliktir. Cok anlam yüklemek de lazimdir, ama her lafin sonuna getirmek de sacmadir.
Konu neydi kendini salmamak. Toparlariz elbet, ama öyle ama böyle toparlariz. Örnek alirken de yakin cevremizden alalim diyorum, cünkü bizim o kadin kadar bakim yaptirip cocugu bakiciya baktirarak geceleri parti yapacak gücümüz yok.
Daha yakin örnekler daha uygun olur bize. Sahsen evde yemek pisiren, cocuguna kendi bakan, ev isleriyle yogun olan annelerin cogunlukta oldugunu düsünüyorum. Ay böyle yazinca komik oldu, toplumun yüzde doksan dokuzundan fazlasi böyle degil mi? :KK69:
Ablacım duyar kasmaya mı geldin? :D madem böyle düşünüyosun o zaman yaşayamayacağın hiç bi hayatı izlemezsin olur mu? Saygılarr

Ablacım duyar kasmaya mı geldin? :KK70: madem böyle düşünüyosun o zaman yaşayamayacağın hiç bi hayatı izlemezsin olur mu? Saygılarr

Izlemiyorum ki tatlim benim, bu arada abla agir oldu 27 yim daha :D
Mecburen maruz kaliyorum, tanimamak mümkün degil illa bir yerde karsima cikiyor, sonra kim bu ya diye bakip ögreniyorum. Herkes onu kiskaniyooooreee modunda herkes zaten ama söyle diyim benim de kiskanacagim kadinlar var ama bunlar genellikle belirli bir yas üzerinde olup, doktor ya da yazar gibi benim gözümde güclü karakter sergileyenler.
Polemik icin yazmadim, yazmaya firsat dogdu sadece bende bir yazam da kin kusam dedimdi :halay:

Biri bana ole dese:) o gun pide yspmadysam o kiyafetle:) ki ev kiyafeti ayridir illaki.. kotu anlarim valla
Şöyle ki kuaför bana “gerçekten yemek yapıp gelmiş gibisin,kıymalı pide gibi kokuyorsin kendini de iyici salmış çirkinleşmişsin” dedi. Tabi bişe diyemedim güldüm geçtim,ama kafama da taktım eşime söyledim. O da abartmış ama parfüm de kokmuyorsun kendini saldığında doğru dedi. Başka bir gün de çocuktan sonra toparlanaladın iyi dağıldın gibi bir espri yaptı.
Herkes kokuya kitlenmiş ama benim sorunum o değildi.. çevremdekiler benim kendime iyice saldığımı söylüyor şu veya bu sebepten.. anneliğe çok kaptırmışım kendimi. Eskiden fönsüz gezmezdim topuklu ayakkabımın sesinden parfüm kokumdan tanırırdım. Şimdi asabi kaba üstelik şişman saçı başı dağınık biri oldum malesef.. kendimden vazgeçmiş gibiyim..

-Eşin gelmeden önce ve geceleri ve sabahları mutlaka dişlerini fırçala.
-Duş al hergün mutlaka. Duş jeli değil hafif aromalı doğal bir sabun kullan. ( a101 de satılan eşek sütlü sabun benim favorimdir)
-Ayda bir kese yap.
-Saçlarını en az iki günde bir yıka, yıkayamıyorsan fiyatı uygun kolay tarama, bakım, onarım diye satılan spreylerden alıp kullanabilirsin. ( başımı eğip saçlarımı sallayıp dağıtıp sıkıyorum. Hem dolgun oluyor hem güzel kokuyor )
-Hindistan cevizi yağı mucizedir. (Islak saç uçlarıma, ayaklarıma, dirseklerime sürerim.)
-Kaş ve kirpiklerime kulak temizleme çubuklarıyla badem ve hint yağı sürerim haftada bir falan.
-Sürekli eline hoş kokulu bir nemlendirici sür.
-Terleme sorunun varsa doktora görün.
-Kıllar koku yapar. Düzenli olarak temizlemelisin.
-Koltuk altına dışarda vs terlediğinde ıslak mendille silip deodorant ya da roll on kullanabilirsin.
-Terli kıyafetlerini tekrar giyme. (Ben 15 dakikalık programda soğuk suyla yıkarım kirli değilse.)
-İç çamaşırlarını günlük değiştirmek hem kendi hijyenin hem de koku için iyi olur.
-Eşinle birlikte olmadan önce mutlaka duş al.
-Yağlı ve baharatlı yeme, kendini tut. Sıcaklarda ağır koku yapıyor.
- Booool bol su iç. Maden suyu iç. Yeşil çay (alerjik bir durum yoksa) iç. Yeşil çay tadını sevmiyorsan nane ekleyebilirsin demlerken.
-Acıkınca gün içinde yemek, ekmek yerine salatalık, karpuz gibi bol sulu yiyecekler yersen iyi olur.
-Diyetisyen ve spor salonuna gidebiliyorsan git. Gidemiyorsan instagramda bu konuda çok profesyonel hesaplar var. Takip edip faydalanabilirsin.
-Tempolu yürüyüşü alışkanlık yap kendine.

Bunlar benim günlük rutinim. Çok zaman alan şeylerde değil. Çocuğun (allah uzun ömürler versin) büyümüşte artık. Kendine zaman ayırmanın tam vakti. :süslü:

Aynı boydayız kilom 65 ama dediğin gibi sıkı değilim. Ben evde çalışarak kendimdeki değişimi gördüm. Ben ip atlıyorum evde. Alt kat boş :) pilates lastiği(başka adı varsa bilmiyorum) aldım 4.5 liraya. Videoları izleyip onunla yapıyorum hareketleri. Bolca istek, heves birazcık çabayla halledersin bu işi :)
:KK9::KK9::KK9:
ya evde iğp atlarken lambaya gelmiyo mu kırılmaz mi? bende zemin kattayim.

Şöyle ki kuaför bana “gerçekten yemek yapıp gelmiş gibisin,kıymalı pide gibi kokuyorsin kendini de iyici salmış çirkinleşmişsin” dedi. Tabi bişe diyemedim güldüm geçtim,ama kafama da taktım eşime söyledim. O da abartmış ama parfüm de kokmuyorsun kendini saldığında doğru dedi. Başka bir gün de çocuktan sonra toparlanaladın iyi dağıldın gibi bir espri yaptı.
Herkes kokuya kitlenmiş ama benim sorunum o değildi.. çevremdekiler benim kendime iyice saldığımı söylüyor şu veya bu sebepten.. anneliğe çok kaptırmışım kendimi. Eskiden fönsüz gezmezdim topuklu ayakkabımın sesinden parfüm kokumdan tanırırdım. Şimdi asabi kaba üstelik şişman saçı başı dağınık biri oldum malesef.. kendimden vazgeçmiş gibiyim..
konu sahibecim. bişey dicem ben o kuoförü varya kürekle vururdum gitmem ona hiç. öle laf benim zoruma giderdi.. bide sölerdim millete bana agir laf ettti gitmeyin derdimm kapanir o dükkan...

O dönemleri hepimiz yasadik iste malesef, senin toplanma zamanin gelmis geciyor, inan koltuk altim sogan mi kokuyo yeaa dedigim günleri bilirim, üzerimde kac günlük pjama, akmis süt lekeleri.. nasil karnimi doyururum diye düsünürdüm sadece..
Üzerine yapismasin bu hal, git biraz alisveris yap bak, ha bir de kil tüg temizligini de aksatma, sevecegin bir parfüm al. Olur yavas yavas.

Yanlis anlamamisim demekki kokudan bahsediyolarmis.

Peki ama niye? Kiloyu demem ama butun bu dediklerinin kendini mutlu etmekle ilgisi var. Gunluk bakim vs cok guzel. Su herseyi temizler..yikan paklan temiz seyler giyin.. iceri disari kiyafetin ayri olsun. Lohusa olsan anliycam ama cocugun kucuk degilki.. nasil olcani bilmiyo degilsin cunku bi zamanlar bakardim kendime diyosun.. sadece baslaman lazim. Kac dk ni alirki bi dus bi giyinme sac tarama ? Ben evde olsamda mesela dudagimi renklendiririm filan bazen. Cunku aynalara baktigimda solgun gormek istemiyorum yuzumu bi renk katiyorum. Cok zaman almazki.. bole devam ettikkce daha iyiye gitmicek hic birsey..esinde uzaklasabilir senin canin bile guvensizlikten esine yakinlasmak istemeyebilir. Guvensiz bi kadin sex istemez oral istemez opusmek bile istemez. Tabii kocani normal varsayiyorum bu konularda. Once bakimini yap sonra kiloya odaklan.. 10-15 kilo asiri bi kilo degil. Spor yapmadan bile verirsin hic bi yerinde sarkmaz

Yanlis anlamamisim demekki kokudan bahsediyolarmis.

Peki ama niye? Kiloyu demem ama butun bu dediklerinin kendini mutlu etmekle ilgisi var. Gunluk bakim vs cok guzel. Su herseyi temizler..yikan paklan temiz seyler giyin.. iceri disari kiyafetin ayri olsun. Lohusa olsan anliycam ama cocugun kucuk degilki.. nasil olcani bilmiyo degilsin cunku bi zamanlar bakardim kendime diyosun.. sadece baslaman lazim. Kac dk ni alirki bi dus bi giyinme sac tarama ? Ben evde olsamda mesela dudagimi renklendiririm filan bazen. Cunku aynalara baktigimda solgun gormek istemiyorum yuzumu bi renk katiyorum. Cok zaman almazki.. bole devam ettikkce daha iyiye gitmicek hic birsey..esinde uzaklasabilir senin canin bile guvensizlikten esine yakinlasmak istemeyebilir. Guvensiz bi kadin sex istemez oral istemez opusmek bile istemez. Tabii kocani normal varsayiyorum bu konularda. Once bakimini yap sonra kiloya odaklan.. 10-15 kilo asiri bi kilo degil. Spor yapmadan bile verirsin hic bi yerinde sarkmaz
Ama ben duş alıp ğitmiştim :// doğal kokumda bi gariplik varsa çok kötü tabi. Bilmiyorum ğerçekten kötü kokuyorsam bu çok ama çok kötü

Ama ben duş alıp ğitmiştim :// doğal kokumda bi gariplik varsa çok kötü tabi. Bilmiyorum ğerçekten kötü kokuyorsam bu çok ama çok kötü
hyr hiç kokmuyorsun...
kuaför senin özgüven düşüklüğü görünce senin morelini bozmak için laf sölemiş..
burdaki bi arkadaşimin dediği gibi kuaför mutlu olmadığı sölemiş.. mutsuz insan herşeyi laf söler.

hyr hiç kokmuyorsun...
kuaför senin özgüven düşüklüğü görünce senin morelini bozmak için laf sölemiş..
burdaki bi arkadaşimin dediği gibi kuaför mutlu olmadığı sölemiş.. mutsuz insan herşeyi laf söler.
İnş öyledir
konu sahibecim. bişey dicem ben o kuoförü varya kürekle vururdum gitmem ona hiç. öle laf benim zoruma giderdi.. bide sölerdim millete bana agir laf ettti gitmeyin derdimm kapanir o dükkan...
alt katımızda her gün karşılaşıyorum selam vermesem niye selam vermiyorsun ters misin diyo. Bütün apartman ona gidiyo çok dedikoducu korkuyorum da hakkımda onlara da böyle konuşur dİye.

Kizim 18 aylik ve suanda 8 aylik hamileyim kizima hamile kaldigimdan suana kadar bende parfum kullanmadim zararlari ve kimyasal icerikleri yuzunden. Emzirmede isin icinde sonucta. Ama parfum kokmak temiz olmak degil ki mis gibi su var yikanirsin. Kuaforunuzde esinizde sacmalamis. Ama siz kendiniz icin kendinize bakın bu kadar salmayin en basta kendinizi mutsuz ediyorsunuz. Suan durumunuzun farkindasiniz bu bile iyi birsey esinizi bosverin kendinize bakın yediklerinize dikkat edin azicikta spor ekleyin isin icine. Gerisi gelecektir.

Kizim 18 aylik ve suanda 8 aylik hamileyim kizima hamile kaldigimdan suana kadar bende parfum kullanmadim zararlari ve kimyasal icerikleri yuzunden. Emzirmede isin icinde sonucta. Ama parfum kokmak temiz olmak degil ki mis gibi su var yikanirsin. Kuaforunuzde esinizde sacmalamis. Ama siz kendiniz icin kendinize bakın bu kadar salmayin en basta kendinizi mutsuz ediyorsunuz. Suan durumunuzun farkindasiniz bu bile iyi birsey esinizi bosverin kendinize bakın yediklerinize dikkat edin azicikta spor ekleyin isin icine. Gerisi gelecektir.
Gerçekten bu kadar kolay mı acaba kilo vermek,gözüm o kadar korkuyor ki.. hep aç kalarak deli gibi yürüyerek kilo vermiş biriyim gözüm hep yemeklerde kala kala.. kilo da verdim ama 63 e kadar,orda bıraktım hiç altına inemedim.. azıcık spor dengeli beslenme o kadar uzağımda ki.. haa ne mi oldu sonrasında misliyle geri aldım tabi.. şimdi ya uzun sürede verir miyim zaman kaybı mı olur diye düşünmekten alamıyorum kendimi..
Burdan aldığım yönlendirmeyle spora detoxa başladım gerisi gelir mi bilmiyorum tabi..
Ve eşim hep uzak hep ilgisiz, zayıfken de şişman olduğumu ima ederdi..

Back
X