Değil mi insan kendinden bu kadar ödün verdikten sonra bir an geliyor. Elde var hiç. Kalp kırıklığı sadece kadın erkek ilişkilerinde de değil arkadaş ortamında da böyle şeyler yaşıyorumBaskalarinin isteklerini kendi onume koymak hep alttan alan taraf olmak. Insanlar beni sevsin diye kendimi zora sokmak strese girmek sagligimi kaybetmek.
Her seyi basa sarip yeniden baslayabilsem sanirim bunu duzeltirdim.
Bunun üstünde de çalışmalıyım. Aslında kimseye kanıtlamaya ihtiyacımız yokmuş değil mi ? Zaten kanıtlanmıyor da ne istersek onu görüp onu söylüyoruz. Ama tabi yine kendimi anlatmaya çalışırken buluyorumBana saygısızlık eden, özgüvenimi düşüren insanlarla direkt bağımı kesmemek onlara kendimi anlatmaya çalışmak hataydı.
Boşu boşuna kendimi yıpratmışım.
Hala düzeldi diyemem ama bunun farkındalığı oluştu ben de
Ayy bu aynı ben..Ben hala yenemedim bu durumu..Biri bi şeyimi övsün hemen bende yeriyorum kendimiBir de şey var özellikle şu dönemde yaşadığım için iyice öğrendiğim. İltifat ettiklerinde ya da iyi bir şey dendiğinde hep şey yapardım yok ya işte o kadar iyi değil bak şunu yapamıyorum ya da ya bunu mu beğendin işte çok ucuzdu aslında. Bu tarz sözler söylememem gerektiğini öğrendim. Teşekkür etmeliymişim sadece
Elbisem mi güzel ay yok aslında kötü senin gözün güzel görüyor bende ne arar güzel bir şey üstelik yakışmaz da banaAyy bu aynı ben..Ben hala yenemedim bu durumu..Biri bi şeyimi övsün hemen bende yeriyorum kendimi
Elbisem mi güzel ay yok aslında kötü senin gözün güzel görüyor bende ne arar güzel bir şey üstelik yakışmaz da bana
Bunu neden yapıyoruz ya
Elbisem mi güzel ay yok aslında kötü senin gözün güzel görüyor bende ne arar güzel bir şey üstelik yakışmaz da bana
Bunu neden yapıyoruz ya
hayat listelerle ögrenilmiyor malesef, hersey "yaşanarak" ögreniyor.
kontrollü sosyallesmek en hizli tevcrübe biriktirme yolu.
yaşınız kac? nasil bir iş veya sosyal cevreniz var ? bunlar önemli.
biraz yaş aldıkça ve farkli farkli ortamlara girip ciktikca kalici ögrenmeleriniz oturur.
malesef cocuklukta veya cekirdek ailede ogrenilmeyen bazi seyler ömür billah ögrenilemez olarak da kalabiliyor.
kendinizi o sekilde kabul edeceksiniz artik.
ben de mesela hayatimda hic sokakta oynamadim, sadece okul arkdaslarim ve okul ortamlarim oldu, mahalle külturünü hic hic bilmiyorum.
komsu teyzelerle ne konusulur nasil dedikodu yapilir hic ogrenemedim.
annem de hic komsularla takilan filan bi kadin degildi.
yani komsuluk mahalle arkadsligi vs beceremem artik bu yastan sonra.
bazen goruyorum yeni taşınan insanlar 2.gün çaya kahveye birbirlerine gidip gelmeye baslamislar , ben 5 yillik komsuma en fazla 5 kere gitmisimdir, bende mi tuhaflik var acaba die dusunurum zaman zaman.
yani kisaca, bu yaşa kadar hangi temeller attiysan üzerine inşa edebilirsin, yeni temeller atamazsın
..Ayy sorma sorma..Bi arkadaşım var herkesin giydiği normal klasik pantolonunu bile öve öve bitiremez..biri bi şeyini övsün,üzerine 10 katıp onaylar..Bende de yok ya sana öyle gelmiştir modu
Özgüvenle ilgili diye okumuştum. Pek öle özgüvensiz de görünmem aslında ama çıkıyor demek ki bir yerdenBiri bana iltifat ettiginde sanki anama kufrediyorlarmis gibi geliyor o kadar rahatsiz oluyorum, ama bir yandan iltifat etsinler de istiyorum hosuma da gidiyor ne is anlamadim henuz cozemedim kendimi...
Ben düştüm ama bir insan aynı hatayı kaç kere yapabilir ki düş kalk düş kalk aynı hata belki de dediğiniz gibi düşünmemeye çalıştığım için aynı hataları yapıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için :)İplerinizi birakin
Hayat bu sekilde yasanmaz
Düşe kalka ogrenilir hayat , siz hic dusmemeye calisiyorsunuz olmaz bu
42 yasindayim , defalarca dustum , tekrar kalktim , simdiki ben oldum , hayatta hicbir kuralim olmadi , icimden geldigi gibi yasadim , simdi demir gibiyim iyi ki de boyle yasamisim diyorum
Dik , guclu , saglam bir kadin olmanin yolu defalarca dusulen cukurlardan olusuyor bunu aklinizdan cikarmayin , salin iplerinizi gitsin
Çok önemli dersler bunlar hele ki hayır demekten korkmam zaten bir insan sen hayır deyince gidiyorsa o işte büyük bir sıkıntı vardır değil mi ?-Kafandaki planları, beklentileri herkese anlatma. Nedense birilerine anlatınca o şey olmuyor.
-Kendine, bilgine güvendiğin konularda asla alçak gönüllü davranma. Yeri geldiğinde öne çıkmasını bil.
-Sürekli kendi derdini anlatan ama sen bir şey anlattığında dinlemeyen, veya dinliyormuş gibi yapanlardan uzak dur.
-Çok konuşma, az ve öz konuş. Biri iltifat ettiğinde teşekkür et geç.
-Diğer insanların yanında ben şöyleyim ben böyleyim gibi kendini küçültücü şeyler söyleme. Sen kendine bunları dersen diğer insanlar da söylemeye hak görürler.
-Gerektiğinde hayır demeyi bil. İnsanları kaybederim diye korkma. Bunlar bugüne kadar çıkardığım dersler.
Hayır deyince giden insanlar yüksek ihtimal sizden bir çıkarı olan ama artık sizden faydalanamayacağını fark eden insanlardır.Çok önemli dersler bunlar hele ki hayır demekten korkmam zaten bir insan sen hayır deyince gidiyorsa o işte büyük bir sıkıntı vardır değil mi ?
Rica ederim , bir hatayi iki uc kere tekrarlamak normaldir ama 10 kere tekrarlamak normal degildirBen düştüm ama bir insan aynı hatayı kaç kere yapabilir ki düş kalk düş kalk aynı hata belki de dediğiniz gibi düşünmemeye çalıştığım için aynı hataları yapıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için :)
Neden bilmiyorum ama aynı hatayı yaptıktan sonra çok pişman oluyorum geceleri uyku tutmuyor. Kendime kızıyorum sürekliRica ederim , bir hatayi iki uc kere tekrarlamak normaldir ama 10 kere tekrarlamak normal degildir
Kimi insan bir kere de alir dersini kimi insan uc kere de
Kendinizi sartlandirmayin bu sekilde , ince dusunmeyin , hayati istediginiz gibi yasayin
Rica ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?