- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.262
- 133
- Konu Sahibi Merallllll
-
Madem erkeklerden yana şansınız yok bir süre ilişki perhizi yapın. Sadece kendinize odaklanın, kendime ne katabilirim diye düşünün. Terapi alıyorum diyorsunuz bence başka bir uzmana görünün, psikologların, psikiyatristlerin işi suçluyu bulmak değil içinde bulunduğunuz durumla başa çıkmak için yol göstermektir. Hayatınıza giren birkaç erkek yüzünden genelleme yapıp hayata aşka küsmek doğru bir bakış açısı değil bunu kabul edin. Belki daha zamanınız gelmedi.
Çok tesekkur ederimhic öyle düşünme olmuyorsa birseyler senin için bir hayır vardır. Duayı sakin bırakma. Esma-ül-hüsnadan zikirler çek kalbin ferahlasın yanliz değiliz Allahin izniyle. Allaha yönel derman bul
Çoğu biliyor ve kabul ediyor benceBen acikcasi her şeyi göze alır ifşa ederdim. Intikam duygusuyla yapmazdım bunu. Sadece söylerdim kenara çekilirdim arkamı dönerdim. Iki kişiyi aynı anda idare etmek ne demek ? O kızın sevgilisinin pisliğini bilmeye hakkı var. Hicbir erkek de hicbir kadının duygusuyla böyle kolay oynamamalı. Oynarsa da bedelini ödemeli.
Bence aynı şeyleri yaşamamak için benzer davranışlar göstermeyin. Bir sonraki ilişkinizde mesela çok yazışmayın. Bunu görüyorum insanlarda, o kadar çok mesajlaşıyorlar ki sonra hayatları o olmuş. Yüzyüze konuşacak bir şey bulamıyorlar ama saatlerce mesajlaşıyorlar. Sonra mesajlaşmaya bağımlı oluyorlar, sürekli elleri telefonda her mesaj sesinde heyecanlanma oluyor. Bence eksik hissettiğiniz şey de bu yazışmalar olmuş ki özleyip mesaj atmışsınız. Artık 32 yaşındasınız ve sürekli mesajlaşıp durmak çocuksu bir imaj çiziyor, bu sebeple de bir yerden sonra ciddiye alınmıyor olabilirsiniz.
Kötü giden ilişkilerinizde objektif olarak neler yaptığınızı düşünün, mesela çok aşk dolu mu konuştunuz o zaman bir sonraki ilişkide daha mesafeli durun, çok fazla buluşmak isteyen taraf mıydınız o zaman bir sonrakinde buluşmak istemeyin, karşıdaki çok mesaj attığı için sürekli kendinizi mesajlaşırken mi buldunuz, o zaman böyle yapmayın. Nasılsın diye bir mesaj geldi, görüldü atın bir yarım saat sonra arayın konuşmayı uzun tutmayın. Bunlar hep bir kişiye bağımlılığınızı arttıran şeyler. Ciddi bir ilişki istiyorsanız bence ciddi davranın.
Bir arkadaşım böyleydi, tanıştığı kişinin bir de şehrine giderdi uzun yol yapıp, yapma ne gerek var seven kendi gelir, bu kadar mesajlaşma çocuksu duruyor ciddiye alınmazsın, çok fazla üstüne düşme daha yeni tanıyorsun vs vs diye uyardıkça kız en sonunda benimle ilişkisini kesti ama ne yazık ki hep de ben haklı çıktım.
Çoğu biliyor ve kabul ediyor bence
İnsanların bazen depresyon dönemleri olur. Bu dönem uzun sürebilir kısa sürebilir. Ben de bugünlerde böyle bir dönemden geçiyorum ve aynı sizin gibi hiç mi iyi şeyler beni bulmaz elimi attığım her şey mi bozulur diye düşünüp duruyorum. İyi şeyler olmuyor mu hayatımızda mutlaka oluyordur ama bizim baktığımız noktadan göremiyoruz iyilikleri. Nasıl bu dönem atlatılır ve iyi olunur bilmiyorum. Sadece dua ediyorum ben size de tavsiye ederim
Ama ilişki içerisindeyken erkeklere onlardan vazgeçebileceğinizi gösterin. Neşeli olun kendinize güvenin..
Canım evet sana haksızlık yapmış ama adamlar iki çocuklu karılarını aldatıyor terk ediyor yani 4 aylık ilişkidedigim gibi kizin bi günahi yok üzülmesini istemem ama ondan bi davbe yiyip de bana pisman gelmesi ancak icimi sogutur. kabul edecegimden degil ama kendimi kötü hissediyorum. beni belki basim kapali degil basimda ailem yok diye eger kendine uygun bulmadiysa bu kadar ümit vermek ugrasmak niye. bi de o kadar agrima gitti ki numarasini silmemi istemesi sevgilim var demesi. ben ona sadece bisey söylemistim kestirip atsa zaten üsteleyip bi daha yazmazdim ama bu davranisi cok kiriciydi
En sonunda gercekci bir yorum yazan cikti. Hobi hobi diye takmislar kafayi sanki insanlar günde 24 saat hobileri ile ugrasiyor. Hayat biriyle paylasinca güzellesiyor hobinde olsa maasim evin araban da olsa yalnizsan bor süre sonra hayat anlamsizlasiyor.bence haklısınız boyle dusunmekte, insanlar sizi niye suclamıs anlamadım. sanki herkes sevgilisiz hobileriyle kendi ayakları uzerinde durarak mukemmel bir bekar hayatı yasıyor. hic de oyle bir dunya yok. kötü hissetmekte haklısınız, bu isler tamamen kader kısmet diyelim, insallah karsınıza duzgun biri cıkar da kötu dusuncelerinizi haksız cıkarır sizin guveninizi kazanır. bence dua edin bol bol da allah karsınıza tez zamanda sizi tekrar hayata baglayacak birini cıkarsın.
Sana önerim Rabbinin sana bahşettiği su hayatı kolay harcama. 2.her gün Aysel Kürsi nas Felak oku kendine. 3.kndini gerçekleştiren kehanet ve öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorsun ama önüne çıkan her şeyi olumsuz düşünmeyeceksin. Hem belki de tüm bunlar sınav ve sen geçiyorsun o sınavdan.karamsar olmaMerhaba arkadaslar, biliyorum cok karamsar bi yazi olacak. Kimseyi üzmek veya darlamak degil amacim ama ne yapacagimi bilemez durumdayim. 32 yasindayim ve hayatimda istedigim hic birsey, hic bir iliskim düzgün gitmedi. hep hayal kirikliklari. umudumu, yasam sevincimi o kadar kaybettim ki, allaha canimi almasi icin dua ediyorum. ben isimde gücümde bir kizim, calisip kendi parami kazaniyorum ve sade bi hayat sürüyorum. görüntü olarakta güzelim. hayatima giren erkekler baslarda ilgiye boguyorlar beni ama nedense bir süre sonra o kadar kötü davranip hayatimdan cikiyorlar ki arkada koca bi enkaz gibi kalakaliyorum. hayatima giren en son kisi bana cok ümit verdi, aylarca yazismalardan sonra bulustuk ve 4 aylik bi beraberligimiz oldu. sonra ufak bi tartismadan sonra kendini geri cekti ve bikac gün sonra görüsmemek ikimiz icinde daha iyi dedi. kabul ettim. onu cok özlemistim halini hatrini sormak icin bi yazayim dedim ve bana numarasini silmemi sevgilisi oldugunu söyledi. sonra bi baskasindan ögrendim ki benimle görüsürken zaten o kizla berabermis ve ciddi düsünüyormus. canim o kadar yandi ki anlatamam. insanlar neden bu kadar vicdansiz? nasil böyle kötülük yapabiliyorlar. ben ona hic bi kötülük yapmadim. kimseye bi kötülügüm dokunmaz, tam tersi elimden geldigince insanlara iyilik yaparim. ama ben ne kadar positif olursam olayim hic bir isim yolunda gitmiyor ve ben bu duruma artik dayanacak gücüm kalmadi. bu agirligin altinda eziliyorum. sanki Allah beni eziyet cekeyim diye dünyaya getirmis. bu bi depresyon hali biliyorum ve uzun süredir terapiye gidiyorum ama bi faydasi olmuyor pek. ben ne zaman ayaga kalksam hayatima giren kisi beni mahfedip gidiyor. tam bir kisir döngü. arkadaslarimla dertlestigimde onlara dürüstce anlatiyorum her seyi belki ben bi yerlerde hata yapiyorumdur diye ama onlarda benim bi kabahatimin olmadigini hayatima giren kisinin neden böyle yaptigina anlam veremiyorlar. Allaha hep dua ederim beni hayirli insanlarla karsilastirsin, yoksa hic tanimayayim diye ama sürekli vicdansizlarin en merhametsiz, vicdansizina denk geliyorum. üzerimde hep bi kismetsizlik var. kendimi bi hocaya mi okutup üfletsem artik ne yapsam bilemiyorum gercekten. bu durumda olan var mi aranizda? sevgiler...
Benım de ıkı sene önce görüştüğüm kişi böyle cıkmıstı, yani başkasıyla ciddi niyetle görüşmüyordu ama bir sürü başka kızla yazışıyordu falan. Mide bulandırıcı biriydi gercekten. Biz de 6-7 ay görüştük ve ben onunla cinsel ılıskı de yaşamıştım ve benım ılk ılıskımdı. Bayağı üzülmüştüm sonrasında. Antidepresan falan kullandım 6 ay terapiye gittim. Bana da o bahsetmişti hep evlilikten çoluk çocuk muhabbetini o yapmıştı ustelık benden on yas buyuk biriydi. Başka yattığı bir sürü kız varken neden benımle de böyle bır ılıskı kurmak istedi bilmiyorum. Ama cok zOr atlatmıştım.. Ben size inanıyorum o tür kişileri ben de o kadar cok tanıdım ki, ve kendim de benzer seyler yaşadığım ıcın inanıyorum size, sizde bir sıkıntı yok erkekler yanlıs ve kötu bu bir gercek. kimi flört eder aylarca sonra ben ılıskı istemiyorum der siz görüşmeyi kesersiniz o gider başkasıyla aniden evlenir, ya da sizin basınıza gelen gibi bir sey olur, bir arkadaşıma da oldu bir sene çıktılar bir hafta araları bozuldu cocuk sonra ben eski sevgilimle barıştım yazma bir daha dedi ıkı ay sonra da o eski kızla sözlendi falan. Yani sizin yaşadığınız gibi seyler yasayan o kadar cok ki, karamsar olmanız isyan etmebız kötu hissetmeniz cok normalanliyorum sizi ama insanin cani cok yaniyor. sevgilisi kapali bi kizmis onunla ciddi düsünüyormus baya. benimlede gönül eglendirdi. benim canimi acitan seyler bastan niyetini hic belli etmemesi coluk cocuktan evlilikten bahsetmesi. ben sipsevdi biri degilim baslarda tabiki kapilmadim ama bi yarim sene o insanla iletisimde olunca her gün insan alisiyor baglaniyor ve hayal kuruyor ona elli etmesemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?