İyilik nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Duygusalliga kapılıp mantıklı dusunemedigini düşünürdüm. Et insan vücudu için çok faydali bir besin kaynağı ve bakarsan kurban edilen hayvanlara, akıl yok düşünce yok hayatta ot yemekten başka yaptıkları bildikleri birşey yok. Allah onları bu yüzden bizim icin yaratmistir ve yine bu yüzden onları bizden farklı yaratmistir. Hadi kesmeyelim yemeyelim kiymayalim onlara bizde istemeyiz ama bir düşün senin hayatta amacin var onların yok ne yapacaklar yiyip içip olecekler mi? Bu şekilde de ölüyorlar ama insanlığa faydalari olarak. Yaratılış amaçları belli zaten. Böyle dusunmeni isterdim
Ya ahahahahahahahaha ekosistemden bir haber bir canlı olduğunuzdan haberiniz var mı? Bokları bile değerli o hayvanların, en basitinden gübre olarak kullanılıyor. Yediğiniz meyve sebzeyi yetiştirebilmek için ahahahahahahah bu nasıl bir sığ görüş. Yazık.

biri tarafından kötü ilan edildim ve bir konuşma esnasında ben nasıl olursam olayım seni suyuna giden iyi gitmeyen kötü oluyor dedim yani demem o ki neye göre kime göre iyi kötü bu tartışılır öznel bir yargıdır nesnel olamaz biz başkasının lafıyla mı iyi ya da kötü olucaz
genele göre kötüyüm işte arkadaş

Zengin kesim nusrette tuzlamalı pişmemiş etlere yüzlükler verirken her şey çok iyi , kurbanda fakirin karnı doyacak kurban kesmek çok kötü. Konuyu yanlış zamanda açtınız. Genel olarak hayvan öldürmek kötü deseniz anlayacağım. Ama bizim dinimize ve inancımıza göre biz hayvanı katletmek için öldürmüyoruz fakirin fukaranın gözü et görsün yardımlaşalım amacımız. Hiçbir müslümanında sadece öldürmek amaçlı ibadetin arkasına sığındığını düşünmüyorum. Bence kötü olan sizin bakış açınız.

Hadi ya? Hadi... Kurban paylaşmaktır diyenler bayramdan önce derin dondurucu alıyor daha çok et stoklamak için :D

Hadi ya? Hadi... Kurban paylaşmaktır diyenler bayramdan önce derin dondurucu alıyor daha çok et stoklamak için :KK70:
Evet 3/1 ini verdiyse stoklamasından size ne ? İbadetini Allah sorgular siz değil cennetin anahtarını cebinde taşıyormuşcasına yorum yapmışsınız :KK14:

genele göre kötüyüm işte arkadaş

ne alaka?
sabah beri küçük oğlumun sorularını cevaplıyorum. en son ya onlar bizi kesselerdi dediği noktada bezdim.
büyük ooo kavurma diye bakarken küçük hassas.
sizde hassassınız demek ki.
bu sizi kötü bizi iyi yada bizi kötü sizi iyi yapacak kriter değil.

ne alaka?
sabah beri küçük oğlumun sorularını cevaplıyorum. en son ya onlar bizi kesselerdi dediği noktada bezdim.
büyük ooo kavurma diye bakarken küçük hassas.
sizde hassassınız demek ki.
bu sizi kötü bizi iyi yada bizi kötü sizi iyi yapacak kriter değil.
hayır yanılıyorsun çok belirgin bir kriterdir
çocuğa çocuk olarak bakarsın
ama büyük insanı yadırgar eleştirir kızar tartaklar dahası öldürebilirsin bile

Kurban kesmenin ne kadarı iyiliktir
Bir günde bu kadar can almak kötülük değil midir
İyiliğin sadece bir cevabı yok biliyorum
Bir günde bu kadar can almak iyilik adı altında ne kadar doğru
Buna sessiz kalmak boyun eğmek ibadettir demek ağırıma gidiyor
Hepimiz et yiyoruz ama böyle olmamalı
En azından bu bir ibadet olmamalı
Bu şekilde düşündüğünüz için kötüyseniz
Ne düşünürdünüz

Kurban farz olmasa da ibadettir buna sözüm yok
Ancak bunun kaidesinin ve anlamının bilinmediği bir ülkede yaşıyoruz
Farzları umursamayanlar kurbanda en önde koşuyor maalesef, keşke geri durdukları sorumluluktan kurtulmak bu kadar olsaydı
Hem inancım hem de hayvan sevgim var, kurban duygularımı çok zorlayan bir ibadet, bu hayvanların yaratılış amacını biliyorum ama yine de duygularıma hakim olamıyorum, söylenecek çok şey var ama susmayı yeğliyorum çünkü insanlar inançlarına saldırmışım muamelesi yapıyorlar. Velhasıl kötü değilsin arkadaşım, Allah ın düşünen ve hisseden bir kulusun, anlamayanı boşver, bu değiştirebileceğimiz bir durum değil

Herşeye evet demek iyilik değildir bazen o insanın iyiliği için hayır demek zorunda kalırsın çevrenizde kimse sizin yüzünüzden zarar görmüyorsa kimsenin ahını almadıysanız sagda solda konuşup insanları zor durumda bırakmıyorsanız iyi bir insansınız demek.

Bu konu çok can yakar çünkü içerik dini değerlerle ilgili, herkesin inancı kutsalıdır, haliyle tartışmaya açıldığında bir noktadan sonra isteyerek veya istemeyerek incitici, kırıcı yorumlar yazılabiliyor, bu sebeple de zaten dini içerikli konu ve yorumlar yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X