İz Bırakan Kitap Cümleleri

vaaaaooov! süperdi yaaa....

Hayatta insan kensini herkesten akıllı,
karsısındakıleri aciz görmeye baslayınca kendi sonunu hazırlamıs olur....
Bir sey haddını aşınca aksiyle tecelli eder....
Adnan Nur Baykal

"kelimeler, albayım, bazı anlamlara gelmiyor."

Oğuz Atay, Tehlikeli Oyunlar

"kafam cam kiriklariyla dolu doktor. bu nedenle beynimin her hareketinde dusuncelerim aciyor, anliyor musun?"

Oğuz Atay, Tutunamayanlar

"...ve gecmisi sila belleyenler omur boyu gurbette yasamaya mahkum olduklarina gore, ya hafizayi hatiralardan uzaklastirmak lazimdi, ya da hatiralari ait olduklari zamandan. aksi takdirde, acitirdi gecmis; bos yere yaralanirdi insan..."

Elif Şafak, Şehrin Aynaları

"kadınlar, bazen çocuğudur kendinin. bu yüzden herhalde ağladıklarında ne kalpleri kırıldı diye ne canları yakıldı diye ağlarlar. kadınlar ağladıklarında, ekseriyetle "kıyamam ben sana," diye gizlice kendilerine sarılırlar. yalnız kadınlar kendilerine anne merhameti göstermek mecburiyetinde kalırlar.

yalnızlıklarına, kadınlıklarına, çocukluklarına, annelerine, hayata... hep birlikte ne varsa o bütüne ağlanır. yoksa dizdeki yara ya da kalpteki kırık değildir. hep kırılmasına ağlanır, hep düşülmesine, hep ama hep aynı şey olmasına... niyesine ağlanır bunların.

her bir küçük yara eklendiğide eski izlere, bütün bu yara zincirine ağlanır. her ağlama bu zincire bir anne sarılmasıdır. 'gel bakiim sen buraya'dır o, 'nasıl kıymışlar benim güzel kızıma'dır." ...

Ece Temelkuran, İkinci Yarısı

"oysa hayat, her bölümünde ayrı bir hikâyenin döndüğü neşeli bir dizi değil, sonunda herkesin öldüğü ve katilin bulunamadığı sıkıcı bir filmdi..."

Hakan GÜNDAY, Kinyas ve Kayra

"iyilik demek kimseye kötülüğü dokunmamak değil, kötülük yapacak cevheri içinde taşımamak demektir."

Sebahattin Ali, İçimizdeki Şeytan

belki de tek sorun şuydu: biz ne istediğimizi bilememiştik hiçbir zaman. ve dolayısıyla her şeyi deniyorduk. belki görünce istediğimiz, uğruna yaşadığımız şeyi hatırlarız diye.

Kinyas ve Kayra, Hakan Günday

"aşkın sadece küçücük bir umuda ihtiyacı vardı. o umut olduktan sonra, insan sonsuza dek bekleyebilirdi."

Hande ALTAYLI, Aşka Şeytan Karışır

Son düzenleme:
"Keşke aşık olacağımız adamı kendimiz seçebilseydik. Ama gönül dediğimiz şerefsiz serbest stil takılıyor; güvenli olanı değil, k.çı başı ayrı oynayanı seviyordu"

Arzum UZUN, Nerdesin Aşkım?

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevdiğim. Sen önüne bakarken; ben durakları ezberledim! Sen olup bitenlerle ilgilenirken; ben olmayanın izindeydim.

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevdiğim. Sen önüne bakarken; ben durakları ezberledim! Sen olup bitenlerle ilgilenirken; ben olmayanın izindeydim.

Kahraman TAZEOĞLU; Bukre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…