İz Bırakan Kitap Cümleleri

affetmek ve unutmaktan daha büyük bir ilac yoktur ruh icin..

almanca bir kitaptan cevirdim.. güzel ve dogru bir söz :=)

" 'insanlar...' dedim fısıldayarak. taşırlar insanları. kundaktayken, tabuttayken. hep taşıyacak birileri olur. bazıları dostluktan, bazıları cepteki paradan, bazıları da içinde bulundukları sistem bir gün onlara da taşınma sırasının geleceğini söylediği için, taşırlar insanı..."

hakan günday - kinyas ve kayra

-Öyleyse neden yüreğimi dinlemek zorundayım?
-Çünkü onu susturmayı hiçbir zaman başaramazsın. Hatta onu dinlemiyormuş gibi yapsan da o gene oradır, göğsündedir; hayat ve dünya hakkında ne düşündüğünü sana tekrarlamayı sürdürecektir.
-Bir hain olsa da mı?
-İhanet, senin beklemediğin bir darbedir. Ama sen yüreğini dinleyecek olursan, sana baskın yapmayı hiçbir zaman başaramaycaktır. Çünkü onun düşlerini ve arzularını tanıyacaksın ve onları hesaba katacaksın. Hiç kimse kendi yüreğinden kaçamaz. Bu nedenle en iyisi onun söylediklerini dinlemek. Böylece, kendisinden beklemediğin bir darbe indirmeyecektir kesinlikle sana.

Paulo Coelho- Simyacı

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşk ilk günkü gibi kalabilir, heyecan da öyle.. Aylar da geçse, yıllar da geçse.. Hayat, insana bıkkınlık verecek kadar uzun değildir..

Gözlerime baktılar, sımsıkı kapattığım avuçlarıma baktılar…
Yoktun...
Cinayet aletimi bulamadılar, nedensiz ölümdüm kayıtlarda.
Oysa aşkla vurdun beni sırtımdan. Kendi verdiğin canı kendin aldın belki de...

Gül Aydı'nın Tuz kitabından..

Kadinlar; onlarla oynayamazsin... Oynadığını zannedersin ama bir de bakmışsin asıl oyuncak sen olmuşsun!

Ahmet Ümit - Beyoğlu'nun En Guzel Abisi

Son düzenleme:
“Bir ruh, ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza, hesaplarımıza danışmaya lüzum bile görmeden, meydana çıkıyordu.
Biz ancak o zaman sahiden yaşamaya -ruhumuzla yaşamaya- başlıyorduk.
O zaman bütün tereddütler, hicaplar bir tarafa bırakılıyor, ruhlar birbiriyle kucaklaşmak için, her şeyi çiğneyerek birbirine koşuyordu.” —Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Biri seninle uğraşıyorsa içinde çok derin bir mutsuzluk vardır.

Başkalarına gösterdiği tepkilere bakarak bir insanın mutlu mu, mutsuz mu olduğunu anlayabiliriz o halde...

Mutlu biri sana baskı uygulamaz. Niye uygulasın ki, kendi hayatında her şey şahane gidiyor zaten. Öyle birisi, sevgilinin kim olduğuna değil, senin onunla mutlu olup olmadığına bakar. Mutluysan, senin adına sevinir. Birisi seninle uğraşıyorsa, emin ol kendi içinde çok derin bir mutsuzluk yaşıyordur. Tatminsizdir. Hayatında eksik olan şeylerin acısını, seni didikleyerek gidermeye çalışıyordur.

lan sen mutsuzsun diye mi benle uğrasıyosun

varya sen çok fenasın kola içiyordum ne dimiş diye açayım dedim o kola ekrana yabıştı püskürmekten, eferim! seviyom seni ondan uğraşıyorum mutsuz filam da değilim ayrıca pek mutluyum, huniliyim ne var sultan I. nobody'im ben...

Ben de seni cok seviyorum :)

Sultanım benim, kültür mantarım

"geçmişe ihtiyacım yok, diye düşünüyordum, bir çocuk gibi. geçmişin bana ihtiyaç duyabileceği aklıma gelmemişti."

"Azrail'e koz vermek istemiyorsan; sevdiklerinin sayısını az tutacaksın bu dünyada."

Ahmet Ümit, Beyoğlunun En güzel Abisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…