İzmir Buca Kadın Doğum Hastanesin de, gebelik takibi yada doğum yapanlar var mı?

pelincim boşver banada kızıyodu hamurişi yeme çikolata yeme diyodu ona yemiyorum diyodum ama ben o biçim götürdüm o kilolar doğumdan sonra veriliyor zaten bebişte yediklerinden çektiği için ister istemez sık acıkıyorsun

Gülsencim senin yorgunluğun hamilelikten karnım büyük diyorsun üstüne birde sıcak eklenince sen son zamanları gör adım atamıcaksın zar zor yürüceksin

haklısın pelincim bugün 4 saat ütü yaptım banyo temizledim yemek yaptım üstüne misafir ağırladım kendimi çok yorgun hissetmiyorum demek ki beni evimin dışı yoruyor ben fazla dolaşmayayım sıcaklarda
bu arada klima yüzünden sesim kısıldı öksürmeye başladım aman dikkat et sende hasta olma sonra gece bu saatte öksürmemek için yatmazsın
ohhhhhh sende iyi eğlenmişsin canım benim bizim bebeklerin maşallahı var desene bu saatten sonra bu kadar hoplayıp zıplamaya bizimkiler olsa olsa oynak kızlar olurlar

Gülsencim senin yorgunluğun hamilelikten karnım büyük diyorsun üstüne birde sıcak eklenince sen son zamanları gör adım atamıcaksın zar zor yürüceksin

yeldacım tabii ki hamilelikte çok etkili ama beni görsen anlıcaksın o koca göbeğimle iki dakika yerimde duramıyorum kk olmasa hiç oturmucam yani
zaten o sıcaklar var ya..... hava biraz serinlese sokaklara atıcam kendimi ama nerdeeeee?
dua et o kadar ağırlaşmayayım canım o kadar hareketsizlik korkarım beni hasta eder

günaydın kızlar gülsencim gece uyku tutmamış herhalde bende klimanın karşısında uyuyorum ama üstümü örtüyorum
iki hafta önce bende bu klima yüzünden böbreklerimi üşütmüşüm bütün gün sancı çektim şimdi üstümü örtmeden yatmıyorum sende dikkat et çok tehlikeli bu klima

klimasız duramıyorum artık
benimkine kızmıştım her yere klima taktığı için şimdi iyi ki takmışız diyorum
ama öksürünce karnım çok ağrıdı gece
böbrek daha tehlikeli canım aman dikkat et

gülsen sen tetanoz aşısı oldun mu???

oldum canım ben
aramızda kalsın doktorumuza söyleme kızcak bana artık
madem uygulamayacaksın neden soruyorsun dicek ama ben 20. haftada sanırım ilk aşımı yaptırmıştım
dün beni aradı aile hekimim gel 2. aşını yapalım dedi bende açtım telefon tahir beye sordum napayım diye bence gerek yok ama sağlık bakanlığı çok sıkıştırıyor bu aşı konusunda dedi
bende onu dinlemeyip bugün gidip yaptırdım 2. aşıyı da
gerekliliğine bakmıyorum artık tamamını yaptırıcam ben ömür boyu tetanoz düşünmem işte
sen hiç yaptırmadın mı

benimki biraz tesadüf oldu
tahir bey muayenehanede bana ilaç yazdı
bunu aile hekimine yazdır sosyal güvencenle al ilacını dedi
ben şimdiye kadar hep hastaneye gittiğim için sağlık ocağına gitmek hiç aklıma gelmedi
neyse dün gittim ilacı yazdırayım diye
hemşire kızdı bana nerdesin sen hamile kaldığında gelip bize bildirmen gerekiyodu dedi
bende ne bileyim tam tşekküllü hastaneye gidiyorum buraya gelmeye ihtiyaç duymadım ki dedim
kimsede bana sağlık ocağına gimem gerektiğini söylemedi
sanki onuncu hamileliğim nerden bileyim..
işte dün gidince yaptılar bi tane biay sonra bi daha gel dediler
ben yapmadan önce durun bi doktoruma sorayım dedim
gerek yok bunun yapılması şart
16.haftada yaptırman gerekiyordu zaten dediler
zorla yaptılar yani
tahir bey istemiyor mu yaptırmamızı bi zararı varmıymış bebeğe

sanmıyorum bebeğe zararı olacağını pelincim
bu hükümet çok çocuk istiyor biliyorsun
bebeğe zararı olacak birşey yaptırmazlar
ama artık tam teşeküllü hastanelerde bebeğin tetanoz olma ihtimali yok ya
aşıya da ihtiyaç kalmadı
ama ben yine de tamamı 5 aşı galiba ömür boyu koruma sağlıyor yaptırayım diyorum
sen hangi ilacı yazdırdın sağlık ocağında

şeker yüklemesinde idrar testide yapmışlardı ya orda loksitim düşük çıkmış tahir bey idrara çıkarken zorlanıyor musun herhangi bi şikayetin var mı dedi yok dedim ben sana bi ilaç yazayım idrarla ilgili bi şikayetin olursa bunu suya karıştırıp iç dedi
tek kullanımlık bi ilaç ismi aklımda değil
sağlık ocağına ilacı yazdırmaya gidince testlerime baktı doktor,
idrar yollarında enfeksiyon var doktorun o yüzden yazmış bunu dedi
hemen iç bunu dedi
bana doktorum enfeksiyon falan demedi idrarda zorlanırsan iç dedi dedim
hayır hemen içeceksin dedi
akşam içtim
perşembe tahir beyle konuşucam
tahlilleri göstermeye gittiiğimde test sonuçların çok güzel lokosit biraz düşük çıkmış önemli bişey değil bol su iç dedi
aile hekimim önemli dedi
anlamadım valla

aile hekimi bizim sağlığımıza daha fazla önem veriyor
anladığım kadarıyla tahir bey için bebeğin sağlığı önemli
eeeee benim için de kızımın sağlığı daha önemli
o yüzden ben o tür durumlarda tahir beyi dinliyorum pelincim
bana erken doğum tehlikesi görünceye kadar hiç ilaç vermedi tahir bey
kaç ay ürtiker oldum hemde hergün
sonra bağırsak problemleri
hiç ilaç vermedi bana da
sen tekrar yaptır idrar tahlilini bol su iç ama
belki geçmiştir enfeksiyonun

bilmiyorum ki canım eğer önemli bişey olsaydı tahir bey mutlaka söylerdi diye düşünüyorum
belki de dedigin gibidir tahir bey için öncelik bebektir
çünkü bana ihtiyaç duyarsan kullan ilacı dedi
gayet rahattı önemli bişeymiş gibi davranmadı yani
sağlık ocağındaki doktor ciğerlerimi dinledi
bacaklarıma baktı variz var mı diye
nabzımı falan dinledi
düşününce bunların bebekle pek alakası yok dediğin gibi olabilir yani

benim anladığım kadarıyla eğer anne için bir tehlike oluşturmuyorsa bebeğin sağlığı için tahir bey ilaç kullanımına karşı ve vermiyor ilacı
benim çok kötü ağrılarım olmuştu bu tür ağrılarla doğum başlayabilir deyip verdi bana da ilacı onu da ağrın olursa iç dedi geçen muayenede de sordu ağrılar ne durumda ilaç aldın mı diye bende sadece 2 kez aldım dedim iyi dedi
bence ciddi bir enfeksiyonun olsa önemserdi çünkü bebek için tehlikeli enfeksiyon ama önemsizdir bol su içerek atabileceğin bir enfeksiyondur o yüzden ilacı ihtiyacın olunca almanı önermiştir

işte ben içmiş bulundum artık
bi daha kendi doktorumu dinlerim artık

pelincim Tahir beyin sana verdiği ilaç monurol şasedir tek kullanımlık suda eriyor banada vermişti az idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı Tahir bey fazla ilaç yanlısı dğil bana hamileleiğm boyunca kan ilacım hariç tek verdiği ilaçtı.Sağlık ocakları bazen durumu abartabiliyor o yüzden sadece Tahir beyi dinle sen ama sağlık ocaklarınında izlemlerini kaçırma sağlık ocağında hemşire bebeğin kalp atışlarını dinliyor tansiyonuna bakıyor bacaklarında şişlik ödem varmı diye bakıyor onların takiplerini kaçırmamak iyi bişey ama dediklerin yapmıcaksın sadece Tahir beyin dediklerini yapmak daha mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…