İZMİR DE HANGİ DOKTORA GİDİYORSUNUZ ? BORNAVA ŞİFA SULTAN HANIMDA DOĞUM YAPAN YADA GİDEN ANNELER

Slm canım...Çok küçükken 3 yaşında sarılık geçirdim bir sure hastanede yatmıştım...başka da bir rahatsızlığım olmadı karaciğer ile ilgili..onun etkisi varmıdır bilmiyorum tip dünyasında...su anda 34 haftalık hamileyim çok şükür daha bu sefer enzimlerde artış olmadi..ikiz gebelik olduğu için mi onların kısmeti mi yoktu bilmiyorum 24 te gerçekleşti doğumum...ama dediğim gibi normal de hic bir sıkıntim sorunum yoktu..doğumdan sonra bir kaç gün daha hastanede yattım..kan değerlerim düşsün diye beklediler..onun dışında doğumdan sonra araştırılsın demediler..tamamen gebelik ile gelişen bir rahatsızlık maalesef...allah yardımcın olsun...bende genetik olarak ankilozan spondilit var bir tur iltihaplı romatizma...onla da ilgisi yok muş zaten...

anladım canım geçmiş olsun. benim de benzer bir durumum var ama karaciğer hala risk altında. düzenli kontrole gidiyorum.tabi gebelikte bu risk artıyor maalesef:/ sende kan pıhtılaşması da var mıydı? hangi genlerde?

Var canım ama doktorlar önemli değil dedi izmirde bu faktör..istanbuldaki doktorum 12.haftaya kadar iğne 8 e kadar coraspin kullandirdi..8 de kestik lekeleme oldu..12 de hastanelik oldum kanamadan...sonra istanbul daki doktor da yeter artik kullanmasanda olur dedi..artik kullanmiyorum..ama aklıma geldikce gün aşırı limonlu su içmeye çalışıyorum...mhtfr 677 heterozigot var bende...

benim mthfr 677 ve mthfr 1298 her ikisi de heterozigot. ben öğrendikten sonra sadece ege ünv. bir perinatologa gittim. ahmet özgür bey belki biliyorsundur. oda ben senin durumunda ne coraspirin ne de iğne kullandırmam dedi. bir etkisi olduğuna dair elde kesin veri yokmuş. ama ben tekrar bir kayıp yaşamak istemiyorum ve bu sebep olabilir mi diye korkuyorum. Risk almasam kullansam diyorum bende kendimce. ilk üç ay risk daha fazla mı acaba? doktorun bir açıklama yapmış mıydı bu konuda?

Benim ilk aşılama ile 6 kese tuttu..ama sonra biri boş çıktı..birinin kalp atışı durdu le kendiliginden...kaldı 4 sağlıklı embriyo..2 tanesini doktorum yok etti...o zaman bilmiyordum bende pıhtılaşma olduğunu ama bebe aspirini içtim hep ben sonra 6 aylık doğum oldu..sonra kendiliğin den hamile kaldım o zmn psikiyatri ilacı kullaniyordum embriyo dağıldı kesenin içinden..güzel katlamadı degeelerim...o smn tahlil de çıktı pıhtılaşma..3 de gene hamile kaldım kendiligimden katlamaya başlaınca doktorum iğneye başlattı ama bu sefer güzel katlarken kalp atışlarını duycaz derken bebek kesenin içinden gene dağıldı bir anda...Çok yoruldum esim de morfoloji problemi var bende de pko diye bu sefer tüp bebek yaptıracam dedim..tüp bebek doktorum transferden sonra hemen başlattı...iğne aşamasında da hep değişik kan sulandırıcı ilaçlar verdi...beyinden pıhtı atmasın diye..12.haftada oda kestirince iğneyi kaç tane kadın doğumdu ya gittim..ege de 9 eylül de prof perinatologlarda dahil hepsi gereksiz bir faktör ben olsam ilk 3 ay iğne bile vermezdim ama doktorun vermiş dediler...ama ben orda bebegin beslenmesi konusunda yardımcı olduğunu düşünüyorum..ama fazla gelince de kanama riski oluyor benim 2 kez oldu maaalesef

ben şimdiye dek 2 kez hamile kaldım ilki boş gebelikti. ikincisi ise 9.haftasında kalp atışı durduğu için sonlandırıldı. sebebini araştırırken kan pıhtılaşması ve kromozom analizi testlerini yaptırdık. kromozom analizinin bu günlerde çıkması lazım bekliyorum. ama her ikisinde de kolay hamile kaldım. bebeğimizin olmasını da çok istiyorum. umarım kromozom analizi sorunsuz çıkar ve en kısa süre tekrar hamile kalabilirim. bir zararı yoksa ben en azından ilk 3-4 ay kordon oluşup bebek için risk azalana kadar kullanmaktan yanayım. çünkü en başka sadece kılcal damarlar ile besleniyor. hatta egedeki doktorum lüteal faz yetmezliği die bir durumda var tekrarlayan gebelik kaybına sebep olabiliyor. bunun anlaşılması zor ama önlem almak kolay klomen ile hamile kalırsan bu ihtimali bertaraf etmiş oluruz dedi. ama ilk kez duydum böyle bir şeyi sen daha önce duymuşmuydun acaba? ya da klomen kullandın mı?

Yok canım duymadım öyle birşey..ilim en kullandım ikizler in tedavisi öncesi ama tepki vermeyince iğne ye geçtik..iğne ile de olunca doktorum asılama yapalım dedi...

Yok canım duymadım öyle birşey..ilim en kullandım ikizler in tedavisi öncesi ama tepki vermeyince iğne ye geçtik..iğne ile de olunca doktorum asılama yapalım dedi...
Doktorun söylediğine göre Klomen gebe kalma ihtimalini ciddi oranda arttırıyormuş bende ilk ay kullanmayı düşünüyorum tabi doktor herşey normal tekrar deneyin derse. kan pıhtılaşması için kullandığın iğnenin yarattığı kanama düşük riski oluşturacak kadar fazlamıydı peki yoksa kişiye göre değişiyor mu onu biliyor musun canım?

İstanbul kendi kontrol edemediği için her iki durumda kestirdi iğne ve coraspini..ama burdaki prof â göre gerek yoktu sadece progesteron fitil ve istirahat dedi..başka çare yok dedi..düşecek ise eğer kimse tutamaz dedi...ama 2.kanama da gene öyle soğukkanlı davranınca bana kanamanın artışını kontrol et artarsa müdahale ederim dedi ama zaten parca parca geliyordu..bende gece esim isten gelince kadın doğum hastanesi var bizim burda oraya gittik..ordaki de risk var ki kanama oluyor dedi..yatış verdi hastaneye 4.gebelik ve tüp olduğunu duyunca..anlayacağın ben bu konuda bir çok doktora gittim tek doktorun ağzına bakmadim...sende bence bir kaç doktordan fikir al...prof lar bu konuda daha rahat benim arkadaş ta da düşük oranda pıhtılaşma varmış o hep iğne kullandı..herkesin dediği farklı ama 2 prof 1 normal kadın doğumcu 1 hematolog gerek yok dedi iğneye filan...

tesekkürler canım verdiğin bilgiler için. bende tek doktorla kalmak istemiyorum. sanırım düşük dozda her ikisini de kullanmayı tercih edeceğim. Serkan Güçlüye gideceğim ben haftaya. onun yaklaşımı nasıl bu konuyabir bilgin var mı acaba?

Valla bir arkadaş gitmişti galiba ona şifa da iken oda vermiyor galiba iğne yanlış hatirlamiyorsam..birde şifa da sistem 10 gün de bir kapandığı için 10 gün de bir 250 tl vermek bana saçma geldi açıkçası..ama için rahat etsin bir fikir al derim..ben ege den fuat akercan 9 eylül den sabahattin altunyurt prof perinatolog olarak ikisinede sordum onlar ikiside benim mutasyon için gereksiz ben olsam vermem iğne dediler..katip çelebiye hemotolojiye gittim..buca tıpa gittim..

ama sen şuan da kullanıyorsun değil mi yoksa ben yanlış mı hatırlıyorum. senin de heterozigottu gibi aklımda kalmış benim. ve bana da 10 günde bir 250 TL vermek fazla geliyor ama kafamdaki soru işaretleri kalkana kadar bir kaç doktorla görüşmek istiyorum. Fuat beyde muayene ücreti ne sıklıkta veriliyor peki?

Fuat ta ayda bir 300 tl ben bir kez gittim baktım çok yoğun ve birkaç olumsuz birşey okudum sonra vazgeçtim...ama oda bana iğne vermedi önermedi..yok ben 8 .haftada coraspin kesildi..12 de iğne..ikisinde de kanamam oldu..bu arada eski doktorum gebelik öncesi folik asit ve coraspin kullanmamak önerdi..bende arastirmistim sordum iyi olur dedi..3 ay filan önceden kullandım coraspin ve folik...ocak ta kürtaj olmuştum ondan sonra bırakmadım hic..nisan da tüp bebek transferi oldu

a
anladım canım. İnşallah yavrunu sağlıkla kucağına alırsın. şimdi hangi doktora takip için gidiyorsun ve doğumu nerede düşünüyorsun?

a

anladım canım. İnşallah yavrunu sağlıkla kucağına alırsın. şimdi hangi doktora takip için gidiyorsun ve doğumu nerede düşünüyorsun?
Simdi sabahattin altunyurt â gidiyorum..O egepol de doğumu yapıyor muş..bir de kent te..kent asar beni..özel sağlık olmadığı için..

sabahattin beyinde özel muayenesi mi var dokuz eylüle gidiyorsun peki?
Özel muayenesi var canım..ama hic bir zaman bu hamilelik sürecinde ayda bir gitmedim..bazen her hafta bazen iki haftada bir gittim ..O konuda hakkini yiyemem..her zamanda diyor canın sıkıldım i bebeğini görmek istedin mi gel diye..

ne güzelmiş ya:) peki onun muayanesi nerede ve ne kadar? ona ne sıklıkta ayda bir mi ücret ödüyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…