merhabalar, bende büyük bir umutla ve inanarak kaan beyde, bikaç defa tüp bebek yaptırdım. ama sonuç hep negatif çıktı. merak ettiğim konu negatif sonuçtan sonra hiçbir çözüm yolu araştırmamaları. bence irenbede ki tüm doktorlar haftada yada ayda bir toplanıp, pozitif ve negatif sonuçları değerlendirmeleri ve bize bilebiliyorlarsa bir çözüm sunmaları. bizde diğer denemelerimizi daha bilinçli daha dikkatli yada pozitif sonuca yaklaşmak için yaptırmalıyız. öyle basit bir süreç değil ki, hem zaman olarak 5-8-10 ay arası sürüyor. hemde ilaç, özel hastane tahlilleri ve klinik ücretleri belimizi büküyor. bizler iş adamı değiliz ki, ayda 3000-5000 tl kazanmıyoruz , yani sonuçlar olumlu yada olumsuz olabilir. doktor hatası olmayabilir. hatta ortada hata diye birşeyde olmayabilir. ama olumsuz sonuçların birazda olsa 2 saat gibi üzerinde durulup çare, çözüm aranmalı. 4. yada 5. tüp bebek tedavisindede karanbole beklenmemeli. ve bukadar masraflardan iğnelerden kaçınmalı. ayrıca kötü bir durum daha bir tedavi sürecinde en az vitaminler ve hormon, kortizon ilaçlarından iğnelerinden sonra enaz 5-8 kilo alınmamalı. bu bir sonraki tedavidede olumsuz etki yapıyor. insanın vücudunun kimyası değişiyor, bunca ilaç ve iğnelerden dolayı. Uzun lafın kısası: evet biz doktorumuza kliniğe inanarak, psikolojimizi yüksek tutarak (zorlada olsa) gidip onca parayı kısa sürede ödeyip, o zorlu sürece giriyorsak, bizde olumsuzluk karşısında bize enaz 2 saat ayırıp, bir çözüm bulmalarını, sorun neyse onun üzerinde daha dikkatli olmayı, sorunuz varsa tedaviden sonra (ilaç yada ameliyat herneyse) bizede ayrıntılı bilgiyle bir sonraki tüp bebeği hazırlamaları gerektiğini düşünüyor, psikolojimizi birazda olsun toplamaları gerektiğini düşünüyorum. o koskaca klinikte olumsuz sonuçlarda bizi 1 saat üzüntümüzü aza indirgeyecek Psikologlarının olması gerektiğini düşünüyorum.
Herzaman hata aramak Suçlu aramak değil, ben ÇÖZÜME KAVUŞULMASINDAN yanayım. bunun için bir sonraki hastayı odaya almak için çaba sarfetmeyi bırakıp, enaz 5 ay seninle olan sana inanan hastana destek vermektir. Bunun içinde NEDEN TUTMADI ACABA, SORUNU BULALIM demektir.
Bizler hasta değiliz çaresiz kalmış anne adaylarıyız. bunu sadece kendimiz için değil, eşimiz, evimiz, ve koskoca ailemiz için istiyor, iğneleri acırken bile seve vuruyor, rahatsız olsak bile ilaçlara iğnelere itiraz etmeden dakikası dakikasına dikkat ediyor, mücadele veriyoruz. bizimle birlikte olan, kendimizi emanet ettiğimiz doktorlarımızında biraz bizimle olmasını istiyorum. evet doktorumu çok seviyorum. ama sadece doktorumdan değil, klinik olarak çözümler bekliyorum. benim gibi negatif sonuç alan tüm yıkılmış arkadaşlarım için. ben şimdi bunların nedenini ve çözümünü hiç bilmezken tekrar nasıl yaptırayım 4. tüp bebek tedavimi...
bana katılan arkadaşlarım varsa lütfen sizde ufacıkta olsun ses verin, irenbe doktorları oturup bir toplantı yapıp, neden bu kişi negatif sonuç aldı, bir tahlilleri tedavi sürecini kontrol edelim desinler...