Çok teşekkür ederim. Buradaki yorumlardan sonra eşimle bizde daha sonrası için Hakan beyle devam etme kararı aldık ve şimdiden kasım ayı için randevumuzu aldık. Şimdilik bizim ilk kontrolümüz olacağı için Cem beyle ilgili yazdıklarınızdan ötürü içim rahatladı ben şuna inanırım nasıl başlarsa öyle devam eder diye doktor güler yüzlü ve ilgiliyse benim için yeterli ilki için. Birde siz benden daha tecrübelisiniz ilk kontrolde neler yapılıyor beni neler bekliyor çok heycanlıyım da. Yanıtlarsanız çok sevinirim
Kısmen daha tecrübeli olarak şöyle anlatayım sürecimi... Ben ilk çift çizgiyi gördüğümde 29 ağustostu. O gün için Egepol dahil hiç bi yerde randevu bulamadım. Malum 30 Ağustos zaten resmi tatil.. 31 Ağustos'ta Cem Bey de dahil Egepol'de tüm dr.lar doluydu. Yaklaşık 3 saat boyunca İzmir'deki tüm hastaneleri aradım. Sonunda Karataş Hastanesi'nde Osman Bey'in uygun olduğunu öğrendim. İlk randevuda karından ultrasonda keseyi gördük. Kendisi de çok babacan bi doktor ama Egepol bana 100 metre mesafede olduğu için Egepol'e gitmeye niyetliydim. Bir hafta sonrası için Cem Bey'den randevu aldım. Bu sefer mercimekten bile küçücük bebişi gördük. Cem Bey kalp atımının da gözlendiğini söyledi ve dünyalar bizim oldu. Kendisi çok alakalıydı. Uzun uzun baktı usg.de minnacık mercimeğime. Sorduğum saçma sapan soruların hepsine güler yüzle ve büyük bir sabırla cevap verdi. Bazı tahliller istedi ama Hakan Bey'den 26 Eylül'e randevu aldığım için tahlil sonuçlarına o baksın diye yaptırmadım. 26'sında Hakan Bey'e gittim. Hakan Bey de kesinlikle çok rahat bi dr. Hastayı çok rahat hissettiriyor. Uzun uzun baktık usg de bebişe. Kalbi pıtır pıtır atıyodu. 185 ölçüldü kalp atımı. Boyu da 24 mm. olmuştu sıpanın. Hamilelikte karşılaşabileceğim sorunları, uzak durmam gereken yiyecekleri, sebeplerini kısaca anlattı. Sorularımı cevapladı. Eskisi kadar ilgili olmadığını hissettim ama o konuda da kesinlikle haklı. O kadar yoğun ki çay molasında doğum yaptırıyo resmen. Bazı tahliller istedi. Onları da Egepol'de yaptırdık, 2 gün sonra sonuçları gösterdik Hakan Bey'e. Şimdilik bi sorun yok. 22'sinde ikili taramam var. Orda da bi sıkıntı çıkmaz inşallah. Allah tüm anne adaylarına sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
slm kızzlarrr topk konusu dıkkatımı cektıı... adetım 1 hafta gectı testler pozıtıf hastane arayısına gırdım kanda gebelık testi ege polde ne kadr bılenınız varmı... en yakın tarıhe randevu verıyolarmıı....
Ben teste ihtiyaç duymadan direkt dr.a gittiğim için fiyatını bilmiyorum ama Hatay'daki bi laboratuvar 30 TL demişti. Ancak şöyle söyliim. Eğer idrar testinde çift çizgi net bi şekilde çıktıysa yanlış çıkma ihtimali yok gibi bişey. Çünkü o evde yapılan testler hamilelikle ortaya çıkan BHcg diye bi hormonun var olup olmadığını arıyor ve varsa çift çizgi net bir şekilde belli oluyor. Yani hamileliğini kutlamaya başlayabilirsin. Ancak sonuç idrarda negatif çıktıysa bu kesin negatif demek değil. Çünkü gebeliğin çok erken dönemlerinde ya da geç döllenme durumlarında gebelik başlamış olsa dahi bu hormon kandan henüz idrara karışmamış olabileceği için sonuç negatif çıkabiliyor. Kısacası pozitif çıktıysa %99,9 gebesin demektir. Sen de testler pozitif diyosun, şimdiden hayırlı olsun hamileliğin. Test yaptırmaya uğraşmadan direkt dr arayışına gir bence.
evet canm benımde pozıtıf egepolda gokalp beyı bılıyorumm cok onerıyolar ama cook yogunmuss galıbaa... bıldıgım bı doktor daha var bakalım hayırlısı artık... tesekkur edrım cnm saol sanada hayırlı dogumlar olsun...
Kısmen daha tecrübeli olarak şöyle anlatayım sürecimi... Ben ilk çift çizgiyi gördüğümde 29 ağustostu. O gün için Egepol dahil hiç bi yerde randevu bulamadım. Malum 30 Ağustos zaten resmi tatil.. 31 Ağustos'ta Cem Bey de dahil Egepol'de tüm dr.lar doluydu. Yaklaşık 3 saat boyunca İzmir'deki tüm hastaneleri aradım. Sonunda Karataş Hastanesi'nde Osman Bey'in uygun olduğunu öğrendim. İlk randevuda karından ultrasonda keseyi gördük. Kendisi de çok babacan bi doktor ama Egepol bana 100 metre mesafede olduğu için Egepol'e gitmeye niyetliydim. Bir hafta sonrası için Cem Bey'den randevu aldım. Bu sefer mercimekten bile küçücük bebişi gördük. Cem Bey kalp atımının da gözlendiğini söyledi ve dünyalar bizim oldu. Kendisi çok alakalıydı. Uzun uzun baktı usg.de minnacık mercimeğime. Sorduğum saçma sapan soruların hepsine güler yüzle ve büyük bir sabırla cevap verdi. Bazı tahliller istedi ama Hakan Bey'den 26 Eylül'e randevu aldığım için tahlil sonuçlarına o baksın diye yaptırmadım. 26'sında Hakan Bey'e gittim. Hakan Bey de kesinlikle çok rahat bi dr. Hastayı çok rahat hissettiriyor. Uzun uzun baktık usg de bebişe. Kalbi pıtır pıtır atıyodu. 185 ölçüldü kalp atımı. Boyu da 24 mm. olmuştu sıpanın. Hamilelikte karşılaşabileceğim sorunları, uzak durmam gereken yiyecekleri, sebeplerini kısaca anlattı. Sorularımı cevapladı. Eskisi kadar ilgili olmadığını hissettim ama o konuda da kesinlikle haklı. O kadar yoğun ki çay molasında doğum yaptırıyo resmen. Bazı tahliller istedi. Onları da Egepol'de yaptırdık, 2 gün sonra sonuçları gösterdik Hakan Bey'e. Şimdilik bi sorun yok. 22'sinde ikili taramam var. Orda da bi sıkıntı çıkmaz inşallah. Allah tüm anne adaylarına sağlıkla bebeklerini kucağına almayı nasip etsin.
Bu heyecanlı dönemlerimde cevap veripte içimi rahatlattığın için teşekkür ederim.
Bizim hesaplarımıza göre bebeğimiz 3 haftalık.İlk muayenede sadece ulrasonla mı bakılıyor, alttan muayene var mı? Birde kese ve kalp atışları ilk ne zaman görülüyor.
Aslında bu soruların hepsi kişiden kişiye değişiyor. Senin son adet tarihin ne zamandı biliyor musun
3 eylüldü 3ekimi 2gün geçince ve sık idrarara çıkma bulantı kasıklarda ağrı ve göğüslerde hassasiyet olunca 5 ekim yani dün pridiktörle test ettik ilk 5 dakikada çift çizgiyi gördük
tamam canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Allah bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsinTatlım tahmini gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplanır. Buna göre 4 hafta 5 günlük; yani 5 haftalık hamilesin. Kesin gebelik haftası bebeğin boyu ultrasonda ölçülebilecek boyuta ulaştığında hesaplanır ancak şuan 5 haftalık diyebilirsin. Doktora bugünlerde gidersen karından usg de kese görünmeyebilir çünkü çok küçük. Çok kaliteli cihazlarda belki.. Böyle durumda genelde vajinal usg de bakıyorlar çünkü daha net oluyor. Bebeği görmen de yine cihazın kalitesine göre belki 1-3 hafta kadar sürebilir. Kalp atımında da yine aynı şekilde cihazın kalitesi çook önemli ama vajinal usg de daha erken duyuluyor. Zaten dr da elindeki cihazı tanıdığı için duyulması gereken zamanda hala kalp atımı alamazsa ona göre müdahele eder ama bunları hiç düşünme şimdiden. Tadını çıkar sadece. Dr gerekli görürse vajinal usg'ye bakılabilir ama pelvik muayene çok gerekli bir durum yoksa bu haftalarda olmaz. Gebeliğin sonlarında çatı muayenesi için vajinal muayene yapılacak.
3 eylüldü 3ekimi 2gün geçince ve sık idrarara çıkma bulantı kasıklarda ağrı ve göğüslerde hassasiyet olunca 5 ekim yani dün pridiktörle test ettik ilk 5 dakikada çift çizgiyi gördük
merhaba arkadaslr
ben daha öncede bu sayfada önerıde bulundum ve tekrar yazmak ıstedım. ben 2011 temmuzdan dan berı Gökalp beyın hastasıyım ılk oğlumun doğumunu o yaptı. ıkıncı kez gebeydim gecen hafta cumartesiye kadar bebegımın kalbı durdu yıne Gökalp bey yaptı kürtajı. ama sıze benı nasıl tesellı ettıgını anlatmak ısterımkı dr umdan memnunum dıodum sımdı ıse iiki ama iiki gökalp beye gıdıorum dıorum. acılden gırıs yaptığım ıcın benı hakan beye yönlendırdıler ona gıderken Gökalp bey asansöre bınıyordu benı gördü konuştuk dedı dinlenmek gerek falan gıbı seylerden bahsettı sonra ben hakan beye göründüm çıktım yıkılmış bır sekılde bekleme salonunda esımın yanına gıttım tam otrdum bır baktım karsıdan sivil kıyafetlerını gıyınmıs gelıo ki ben o üzüntüden görmedim enıstem vardı yanımda dedıkı senı çağırıyor hemen kalktım gırdım odaya hemen ultrason cıhazını açtı karnımdan baktı oda göremedı kalp atışını o arada ıste gözlerını sıldı benım konuşmalarımdan etkılendı anladığım kadaryla bı yandan sözleriyle tesellı ettı allah razı olsun.sonra dedı hadı vajinal bakalım bırde tabı oaradada teselliye devam ettı ama yapacak bırsey yoktu. yarın sabah gel dedı gıttım v.s v.s işte memnunıyetımi ancak bu sekılde anlatabıldım . ben o sıkıntımla hakan beyden memnun olmadığımı düşündüm ama sızler rutin kontrollere gıdıyorsunuz daha ii tanımıssınızdr elbet karar sızın güzellıkte görecelıdr rabbım bebeklerınızı sag salım kucaklarınıza alabılmeyı nasıp etsın ınsallah
Çok geçmiş olsun. Allah bir daha ne size ne de başka bi anne adayına yaşatmasın böyle acı bir tecrübeyi. Gökalp Bey'den şikayetçi olanla karşılaşmadım zaten henüz. Ben yıllar önce ilk muayenemde gitmiştim Hakan Bey'e, değiştirmek de istemiyorum doktorumu. Umarım hayırlısı olur hepimiz için..
merhaba,
Ben 5 aylık hamileyim Egepol hastanesine ilk defa dün gittim doktorum Gökalp bey memnun kaldım randevu almak biraz güç ancak kontrol olduğu sıkıntı yaşamadım önümüzdeki ay tekrar kontrolüm var gideceğim egepolde doğum yapmış arkadaşlar vardır mutlaka ücretler aşağı yukarı ne kadar öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
merhaba,
Ben 5 aylık hamileyim Egepol hastanesine ilk defa dün gittim doktorum Gökalp bey memnun kaldım randevu almak biraz güç ancak kontrol olduğu sıkıntı yaşamadım önümüzdeki ay tekrar kontrolüm var gideceğim egepolde doğum yapmış arkadaşlar vardır mutlaka ücretler aşağı yukarı ne kadar öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
merhaba arkadaşlar
7+4 haftalık hamileyim
egepol hastanesi gökalp beyden 12 kasıma randevu verdiler, benim şimdiki gittiğim doktor 14 kasımdan sonra ikili tarama testlerini yaptırabilirsin dedi
gökalp beye gittiğimde orada yaptırmayı düşünüyorum ayrıca randevu almama gerek varmı ve tarama testlerinin ücreti ne kadar bilgisi olan var mı?
merhaba canım
Gökalp bey yönlendırır senı zaten stres yapma gerek egepolde gerek devlet hastanesınde yapılan testlerı söylr sana sende ona göre haftana göre yaptırırsın. ikiliyi bana devlet hastanesine yönlendırmıstı orda yaptrmısıtım 3lü yaptrmadı 4lü doppler de egepolde yapılıo zaten ben 2011de 50 tl ödemısıtım cd olarak ıstersende ekstra 50 tl ödüyordun ozman ama sımdıyı bılemıyorum. =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?