yok direk sabah gidip sıra alıyorsun.erken gitmen lazım yalnız yoksa sıra beklersin çok.7 gibi orda olmaya bak.ama değiştimi bilmiyorum işte sistemi.sen yarın ege ye git bi bakalım.baktın doktor mırın kırın ediyor o zaman ararsın bi hıfsısıhhayı sorarsın tahlil yapıyorlarmı diye.toksopşlasma,kızamıkçık,crp miydi neydi onların hepsini yapıyorlar gebelik öncesinde.ben hamileyken yapmışlardı bana hepsini.
hadi hayırlısı hakkınızdaaa
sevgili pembadana erken deme bence araştırmaya başlamak lazım hastanelerle telefonda da görüştüm gazi hastanesini bende kimseye önermiyorum.iyice ticarete dökmüşler işi benim özel sağlık sigortam yok çok pahalıya kaçmadan nasıl yapabilirim diye araştırıyorum.Çınarlı hastanesini düşünüyorum ama Hüseyin beyden net bir cevap alamadım fiyat konusunda ama çınarlı da olsa ege sağlık da olsa 3500 ü gözden çıkarmak gerekiyormuş.Kafam çok karışık =( senin özel sigortan var mı?
muayene ücreti 120 tl.kredi kartı geçiyor.tahlilleri baştan istemelerinin nedenleri hem eskilerle karşılaştırmak hemde o günki son durumu anlayabilmek içindir.bazen hastaneden hastaneye değişebiliyor zira.birinde var olan değer diğerinde çıkmıyor.onun için hep ikişer kere değişik yerlerde yaptırın derdi benim eski doktorum.makinaların kalibrasyonlarını zamanında yaptırmıyor bazen hasteneler derdi.
ben ilk tahlillerimi hıfzısıhhada yaptırdım.2 li tarama için yeşilyurt develtte gidince bi daha yaptırdım bütün toksoplasmaları kızamıkçıkları falan.kan değerlerim hariç hepsi birbiriyle örtüşüyordu allahtan.dışarıda da yaptıralıbaliri tahliller ama tuzluya mal olur öyle bence.oğlanın kalça ultrasonu için 150 tl istediler.bir kereye mahsus özel sigortası ödedi.ama 2.cisi ben devlet hast.sinde çektirdim ssk dan.kuruş ödemedim:))))
40ım çıktığında hüseyin beye gittiğimde dosyamdan baktı be tiroidlerinize uzun zamandır bakmadık bi ara yaptırıp benide bilgilendirin demişti.geçn salı yaptırdım nihayet.faksladım öğlen 3 sularında hüseyin beye.7 ye 10 kala aradı beni.önce beni sonra oğlumu sonrada eşimi sordu nasılsınız diye.hastalarım bitti fakslara dönmeye başladım arnavut hanım dedi her zamanki nazik sesiyle.tahlillerin değerlendirmesini yaptı tlfda bana.hoş bende uzman oldum tahlil konusunda:)))))mutlaka bekliyorum oğlunuzla beraber dedi tabiki.gidicez bir gün elini öpmeye doktorumuzun.
artık onun kontrolünden çıkmış olmama rağmen genede beni yönlendirmesi,sonuçtan benide haberdar edin demesi süper bence.başkası olsa bana ne yaaa doğurdu artık beni ilgilendirmez tiroidi falan der.ama aslaaaa demedi böyle bişey .
paracı da değildir asla.biz doğum paramızı bir hafta sonra ödedik mesela kendisine.hastaneden çıkarken nazlıyı aradım "aman nazlı bu halde gelemem eft yapalımmı "dedim.bi hafta sonra kontrole gelecez o gün halledelimmi dedim.hemen ok dedi allah razı olsun.sonuçta hoktorumuz ısrarcı olsa para konusunda hemen eft falan yapın derdi.
uzun lafın kısası çookk iyi bilgili sakin ve nazik bir doktorla tanıştığımız için hepimiz çoookkkk şanslıyız.
yüce rabbim her türlü kötülükten korusun onu.
canım evet tek fark var muayene ücretleri arttı 150 tl artık
doğum yapacak annelere öneriler:)))))))
1) pilli yada elektirikli bir süt sağma makinası edinin.100-120 tl civarında fiyatları.benimki medela marka .çok memnunum.
2)bebişin doğacağı mevsime göre 8-10 takım çıtçıtlı body(uzun yada kısa kollu)
3)8-10 adet ayaklı don(pappalı don de deniyor)ayak kısmı kapalı olanlardan
4)5-6 adet tulum(mevsimine göre kalın yada ince penye)belleri açılmasın diye.sürekli kucağınızda olacak bir süre
5)3-5 tane yumuşak eldiven ve şapka
6)güzel bir bebek arabası mümkünse ana kucaklılarından(benimki chicco ct02 memnunum çok)
7)bir karyola evinizin durumuna göre komple takımda olabilir
8)sizin yatak odanıza koymak için oyun parkı yada sepet.ilk zamanlar sizinle aynı odada yatabilmesi için.oyun parkları önce yatak olarak sonrada oyun amaçlı kullanılıyor.fiyatları 200 civarında
9)önden açılabilir gecelik yada pijama.sonrada kullanılacak biçimde olanlar daha makbul
10)bebek için banyo gereçleri.bebek yağı pişik kremi termometre şampuan.pudra almayın derim zira bebeklerin ciğerlerine kaçıyor ve kuruluk yapıyor pudra
11)oda için termometre.buhar ölçerli lerinden alın bence.chicco olanı pahaşlı biras 60 civarı ama ben nimomed diye bi marka aldım11 tl ye.manuel olan termeometre ile aynı ölçüyor.evin buharı %45 altına düşmemesi lazım.daha küçük değerlerde soğuk buhar makinası çalıştırmak gerekiyor.
12)kesinlikle PRİMA bez derim ben.huggies de kullandım hemde yeni çıkan organik olandan.ama prima en iyisi.kipa ıslak mendilleride güzel. hoş bu aralar biras kuru çıkıyor mendilleri.bende komili yeni çıkarmış olnlardan aldım.ilk doğduğunda bile kipayla sildim meraklanmayın.ama bebeişinizin cildini kontrol edin sürekli.bize iyi gelen sizinkine iyi gelmeyebilir.
daha yazacam ama oğluşum huzursuzlandı:26:
devam ederim sonra
sende hamile kalmadan sigorta yaptır şekerim ve kafan rahat bir şekilde, bebeğini görmeye gel,, doğum için yer düşünme... bende bide limitsiz doğum masrafları falan... şimdi o kadar rahatım ki...
ya şimdi yaptırsam geçermi tabıu ne zaman hamıle kalcağım belli değildegeçen yıl yaptırcaktım vazgeçtim
bizde rahat geliyoruzda her ay 150 vercez canım sigortada 150 sanırım dimi :26:
hangi sigorta senin :26::26::26:
hemen başlar muayenelerin. benimki allianz mesela 5 ay sonra hamile kalmana izin veriyoo... çokta makul yani...diğer sigortalarda herşey limitli ve 1 sene sonra doğumu veriyooo...muayene ilaç tahlil hepsi hemen başlıyor ve %20sini ödüyorsun.... ben 15 günde bir gidiyorum hüseyin beye...[/QUOTE
araştırıyım bakimgeçen sene başlaysadım 1 senelik sigortam olcaktı ama ssk da var bende özel hastanelerde ssk geçen yerlerde yaparım
merhaba kızlar...pembecim 19.haftan da hayırlı olsun, allah 39. haftaları da göstersin insallah...kucağına almayı nasip etsin...bende ne zamandır yazmadım bişiyler, okudum yazdıklarınızı ama diycek bişiy bulamadım, hem size hem esime aynı seyleri söyleye söyleye yoruldum, yordum... bebek yapsam mı, yine olurmu korkuyorum filan işte................bugun sağlık ocağına gittim, kan tahlili yaptırmaya...hamileliğe hazırmı vucudum diye...dün izlediğim bi çikolata reklamı sanki işaret verdi bana,bekleme diye...ÇIKMAZSAN YOLLARA GİDEMEZSİN UZAKLARA, DENEMEZSEN HAYATI BİLEMEZSİN LEZZETİNİ....
ya şimdi yaptırsam geçermi tabıu ne zaman hamıle kalcağım belli değildegeçen yıl yaptırcaktım vazgeçtim
bizde rahat geliyoruzda her ay 150 vercez canım sigortada 150 sanırım dimi :26:
hangi sigorta senin :26::26::26:
sende hamile kalmadan sigorta yaptır şekerim ve kafan rahat bir şekilde, bebeğini görmeye gel,, doğum için yer düşünme... bende bide limitsiz doğum masrafları falan... şimdi o kadar rahatım ki...
kuzumm pembem sen maşşallah hamile kalcam dedin kaldın
ama ben iyiki yaptırmamışım 2 senedir hamile kalcam diyo uğraşıyom
sigorta ücreti yıllık oluyor diye biliyom habire öde bebek yok napardım
kızz ne zaman 150 oldu
daha iki ay evvel 120 tl oldu dediler :26:
sağol teyzesi... sizleri biraz gaza getirmek için koydummmm.... ben ittirmesem olmucak yaniiii
kız istiyoruzda çalışıyoruzda ama olmuyo ne yapalımkısmet meselesi allah büyük sağlıklı olsunda inş
OLUCAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKpozitif olalımmmmm ben bebek sahibi olduysam sizde olursunuz... bi gidin sorun Hüseyin Beye ben neler yaşadım...
Asla vazgeçmek yok!!!!!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?