- Konu Sahibi greendreams
-
Allah yardımcın olsun arkadaşım, bende randevumu aldım bayramdan sonraki ilk gün inşallah.. sizdeki sorun neydi, ilk görüşme nasıl geçti? bilgi verirsen sevnirim, ve kaça mal olucak?
Arkadaşım bizde erkek infertilitesi sebebi var ancak bu bilinen tabi bende de bişey olup olmadığını bilemiyoruz henüz. Ege Üniversitesi tıp fakültesi tüp bebek ana bilim dalına gittim. Bir görüşme ayarladım. Görüşmede şöyle konuştuk. Öncelikle tedavi verecekler anladığım kadarıyla bir 3 ay falan sürecek bu daha sonra 2 defa aşılama ve ardından da bir defaya mahsus olmak üzere devlet ssk lı isen yardım ediyor ve böylelikle iki aşılamadan her biri 500 er tl ve tüp bebek denemesine geçilirse 2000 tl. devlet yardımı sonucunda bizim net olarak ödeyeceğimiz para tabi ki tedavi durumuna göre maksimum 100 ile 200 tl civarında oynama olabilir bu rakamlarda dedi görüştüğüm hemşire. Bize 7 eylüle randevu verdiler ki o gün eşimin doğum günü... Sabah 8:30 da burada olun dediler. Önce muayene ardından testler yapılacak ve psikolojik danışmanımızla görüşeceksiniz o gün ancak öğlen 2-3 gibi buradan çıkabilirsiniz, işinizi ona göre ayarlayın dediler. Ortam çok güzel, hastanenin içinde ama çok ayrı bir birim kalabalık yok kargaşa yok duvarları lila boyamışlar kocaman akvaryum falan koymuşlar sanki özele gitmiş gibi hissettim kendimi, İnşallah iyi de sonuç alırız. Sen beni takip et ben sana gelişmeleri yazarım arkadaşım.
merhaba greendreams
yazdiklarini okudum ege hakkinda, insallah hayirlisi olur...Egede Tavmergen diye bir doktor varmiş, belki ordan ayrilmistir tam bilmiyorum ama sen bi kontrol et istersen. Kuzenimde de erkek infertilitesi wardi, Alsancakta yerine gittiler...Ilk denemede esi hamile kaldi.:ecrin_bebek: Darisi senin de basina...
Anlayamadigim bi sey war ama fiyatlara baktim da asilama icin her biri 500tl demissin, bunun bi kısmını mı odeyeceksiniz? Cunku asilama ben de irenbede yaptırdım, 450tlydi-ilaclar haric.
Tavmergen bey asıl adı Erol, orada yine çalışıyor biz de özel muayenehanesinin telefon numarasını aldık, ancak hemşire zaten her hastanın dosyası muhakkak erol beyin elinden geçiyor çünkü o buranın müdürü ve şefi dediği için şimdilik gerek görmedik. Bizler hakkında hastanede de yine Erol bey karar veriyormuş zaten sadece hastayla yüz yüze görüşmüyormuş Burada bi deneriz oldu oldu olmadı bi de özelden gideriz ona dedim bende. Aşılama ama ilaç parası dahil sanırım bu. Sen irenbeden sonuç aldın mı canım?
Yok canim ben 3 asilama oldum, sonuc negatifti.Simdi tup deneyeyim diyorum, malum o da biraz butceye zarar. Olacagini bilsem fiyatini hic gozum gormez ama asilamalardan sonra hep husran olunca adimlarimi daha dikkatli atayim diyorum. Erol beyden yaptirinca SSk odemesi oluyormuymus acaba biliyor musun?
Özeline gidersen olmuyor da ancak ege üniversitesi tıp fakültesinde yaptırırsan ssk karşılıyor, irenbe tüp bebeğe kaç istedi?
iste diyorum ya...olacagindan emin olsam o parayı gozum gormez...
İşte en azından üniversite iki aşılama ve bir tüp bebek 3000 tl istiyor ssk ile...bizde ondan yararlanıyoruz canım...
Hadi hayirlisi canim...İnsallah ilkinde olur bebisin...
hepimizin hakkında hayırlısı kızlar, inşallah ilk denemede olur hepimizin
İnternet'ten yaptığım araştırmalar sonucu izmir'de en iyi tüp bebek merkezinin irenbe olduğunu düşünerek irenbe de Dilek hanım'a gittim.. O kadar çok bebek istiyordum ki en kısa zamanda sahip olabilmek için aşılama bile yaptırmadan direk tüp bebek istediğimi söyledim. benden istedği testler sonucunda bana benim en kolay çocuk sahibi olabilecek anne adayı olduğumu söyledi.. benden 3 bin beş yüzlira ücret istediler. ve artı testler ve ilaçlar içinde 2 bin beşyüzlira harcadım. bana o kadar samimi o kadar yakın davrandı ki nasıl olsa bebek sahibi olacağım diye gözümü kırpmadan bu parayı onlara verdim. ben internetten araştırma yaptığımda bana bunları bırakmamı sadece ona güvenmem gerektiğini söyledi,inandım ona.. deneme sonuçlandı durum olumsuz.. bana çok üzgün olduğunu üzülmemem gerektiğini dondurulmuş embriyolarla bi düzine çocuk yapabileceğini söyledi.. bize şansımızın çok yüksek olduğunu söylemesine rağmen sonuç negatifti.. manevi olarak yıprandığımız gibi maddi olarak ta yıprandık.
Kendimizi biraz topladıktan sonra ikinci deneme için tekrar irenbenin yolunu tuttuk. 2 bin lira masraf yaparak ikinci deneme yi yaptık ve bize 5. gün embriyosu olduğunu şansımızın bu sefer çok çok yüksek olduğunu söyledi. iki tane embriyo koyup işi garantiye almak istediğini söyledi. ama sonucunda yine sonuç negatifti. sonuçları söylediği gün bize nasıl böyle birşey olur hiçbir anlam veremdiğini söyledi.söyleyecek birşeyi kalmamıştı.ve 3 denemenin ücretsiz olarak yapılacağını belirtti.VE şanslı olduğumu 2 tane 5. gün embriyosu olduğunu söyledi, oysaki 2. denemede 5. gün emriyolarını kullanacaklardı..işte burada bu işte bi yalan dolan döndüğünü düşündüm. ve embriyolarımın çözüleceği gün beni aradılar ve bütün emriyoların kalitesiz olduğunu bu durumda başarısız olacağını söylediler.
Muayene ye gittiğimde benden tüp bebek için 3 bin lira isteyip ve ilaçlar kulanacağımı söyledi. yani yine 5 bin lira daha...
İşte bu andan sonra iyi niyetlerinden şüphe duydum.herşey para için miydi diye kendime sorular sordum. madem 3. bedava idi neden tamda bedava olan deneme ye geldiğinde bütün embriyoların kalitesiz olduğu ortaya çıktı. gerçekten embriyolar kalitesiz ise neden 2. deneme yapıldı. amaç sadece parayı mı almaktı.
bunları sizlerle paylaşıyorum çünkü benim yaşadığım maddi ve manevi yıkım ı kimse yaşasın istemem...
İnşallah canım sen nerede yaptıracaksın?
canım ben ege üniversitesinden randevu aldım, bayramsonrası ilk gün görüşmeye gidicez inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?