- Konu Sahibi green olive
-
semamicim çok sağol canım.bende hasta bezini külot şeklinde alayım.
pamuk sargı bezide çok iyi fikir hazırlarım.
yazdıklarını not aldım. bende bu ay hastane çantamı hazırlarım artık.
göğüs ucu kremi ve göğüs pedi olarak hangi markayı aldın?
herkes lansinosh öneriyor. gögüs pompasıda alıcam.
prenses sana da hayırlı doğumlar bende kasım sonunda doğum yapıcam.
ıslak mendil olarak ben uni baby yenidoğan ıslak mendilini aldım.
safsu+pamuk
kemeraltında barış bebede indirime girmişti 3 lü paket olarak aldım.
tansaş ve kipalarda da vardır.
bende evde kullanmak için büyük paket pamuk aldım.
ipek pamuğun bebek için pamuğu var disket pamuk şeklinde.
büyük marketlerde bulamadım ama ege çarşı mağazalarında ve barış marketlerde varmış.
ondan da alabilirsin.
iyi dileklerin için çok sağol melodicim..inşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucağimiza alırız...ben pek bi yer dolaşmadım dolaş dolaş hep aynı şeyler direk sibel mağazasına gırdım kemeraltında.. bi tane gecelik pembe renkte uzun kollu ince hem on tarafında emzırme yerı yapmişlar bi tane onden düğmeli gecelik aldım bide pijama takım aldım ustune de kalın polar sabahlık aldım.. gelin çeyızı hazırlarken bile bu kadar heyecanlı ve isteklı değildim valla:)))) bizim arkadas subatta doğum yaptı gayet memnundu hastaneden.. bakalım bizim sansımıza nasıl olacak...
melodicim doğum hikayemı yazacağım fırsat bulursam inş.annem vardı 20 gun şimdi gitti yalnız kaldık bebeğimle.bıraz alışayım yazacağım.
epidural uyuşturmuyor sadece ağrı hissetmiyorsun.dr. bana nefes vermeden tuvaletını yapar gıbı ıkın dedı.oldu yanı.nefesını vermıyorsun bır sure.ıkınmaya harcıyorsun. o yuzden dert etme derım.
aynen canım bende ole düşünüyorum evde sancı çekip ılık bi duş alıp hastaneye gıtmek... bugun nst ye girdim doğum katına sunı sancı odaları var tek başlarına bekliyolar insan sıkıntıdan patlar doğum yapacam diye son anda vazgeçer sezeryana döner.. herşeyın hayırlısı canım allah kolay doğumlar nasıp etsin hepimize..
öyle düşünme canım. tek başına beklemek zordur elbet. ama suni sancı istemiyorum.
bakalım neler olacak. senin ne kadar zamanın kaldı?
şerifecim merak ettim. suyunu neden patlattılar?
birde suni sancı vermişler.
bazılarında suyunu patlatıp, zamanı değilmiş diye sezeryana alıyorlarmış.
burada doğum hikayelerinde okumuştum.
bu tabi oradaki insanın niyeti ile ilgili.
allah yardım etsin. zaman azaldı ve heyecanlanmaya başladım.
doğumun çok güzel geçmiş.
nasıl bebişin? hızla büyüyordur.
allah sağlıklı ömürler nasip etsin yavrunla ailene.
ebe benim suyumu da kendisi getirtti. suyu patlatınca bütün su boşalmıyo. bebek aşağı rahatça insin diye yapılıyormuş. ben de panikle doğuma su kalır mı falan die düşündüm. tabiki doğuma su kalıyor. hatta çok rahat çıktı bebiş suyla. tertemizdi doğduğunda. kimi bebek doğrken su kalmadığı için çok kanlı geliyor. oğluşum tertemiz geldi....
ben de bebeğimin ilk günlerindeki o kokusunu unutamıyorum. amniyon sıvısının kokusu. hayatımda öyle güzel bi koku duymadım, duymam da herhalde. eşim bile hala söylüyor ne güzel kokuyordu die. 3-4 haftaya o koku gidiyor tabi...
melodicim neden sunı sancı verdıler bılmıyorum.suyumu da patlamadığı için yada doğumu hızlandırmak için patlatmıştır büyük ıhtımal onları sormak aklıma gelmedı.Normalde herşeyı neden yaptıklarını soruyordum.aksi bir niyet olduğunu düşünmüyorum.epidural olmaya giderken bile suyum hep aktı.bebeğim büyüyor. 1 kilo aldık Allahın izniyle.bugun 30. günümüz.40ımızı bir çıkarsak evde bunaldım.havalarda soğudu pek çıkılmaz ama arada bir çıkmak istiyor ınsan.
ebe benim suyumu da kendisi getirtti. suyu patlatınca bütün su boşalmıyo. bebek aşağı rahatça insin diye yapılıyormuş. ben de panikle doğuma su kalır mı falan die düşündüm. tabiki doğuma su kalıyor. hatta çok rahat çıktı bebiş suyla. tertemizdi doğduğunda. kimi bebek doğrken su kalmadığı için çok kanlı geliyor. oğluşum tertemiz geldi....
ben de bebeğimin ilk günlerindeki o kokusunu unutamıyorum. amniyon sıvısının kokusu. hayatımda öyle güzel bi koku duymadım, duymam da herhalde. eşim bile hala söylüyor ne güzel kokuyordu die. 3-4 haftaya o koku gidiyor tabi...
serifecim bende okuduğum doğum öykülerinde bazen yalnış amanda patlattıkları için bebeği sezeryanla almak zorunda kaldıklarını okuyorum. korkum bu yüzden.
ayrıca seni bir konuda tebrik ediyorum. bebeişinin kırkı çıkmadan dışarı çıkmıyorsun.
eşim kuaför benim. kadın 3 gülük bebeğini alıp kuaföre gelmiş saç kestirmey.
şok oldum deli mi kadın dedim. minicik bebek dışarı çıkar mı hiç. alsanaalsanasmile
bir gün de ben gördüm. 15 günlük bebeğiyle kadın gelmiş boya yaptırıyor. ve içerde 3 kişi daha boya yaptırıyor. oluşan kokuyu sen düşün. akannehir
birde kadın sanki hamile kalıp doğum yapmışa benzemiyor. gram göbek ve kilo yok.
saçlarını kuruturken aldı bebeği kucağına. pikesini örttü üzerine o sıcakta. dedim içimden pes yani. bu nasıl cesaret.
annem der hep 40 çıkmadan dışarı çıkılmaz.
senin az zamanın kalmış, çıkar gezersiniz.
Teşekkür ediyorum melodicim.burda da öyle çıkanlar var dışarı.ben 20-40 yaptım fakat kontroller dışında dışarı çıkmıyorum.8 gunumuz kaldı.pazartesı aşımız var yarım saat gıdıp gelecez.onun dışında 1 hafta daha evdeyız.az kaldı.:ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?